Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

H αύξηση στο ρεύμα, από τη στιγμή που το καταναλώνουν όλοι, δεν μπορεί πάντως να είναι και τόσο δραματική. Όπως και το πετρέλαιο, πόσο θα μπορούσαν να το αυξήσουν παραπάνω? 5%? Πιο πέρα μιλάμε για επανάσταση, γιατί χωρίς πετρέλαιο έχεις εναλλακτικές, χωρίς ρεύμα τι, γκαζόλαμπα?

Συμφωνω, περαν αυτου, στην κουβεντα δεν υπολογιζονται βλαβες και συντηρηση σε κανενα συστημα, οποτε ειναι παραγοντας που απαλειφεται.

Δεν θα μπορουσαμε να υπολογισουμε στο κοστος λ.χ. τις βλαβες μιας αντλιας αλλα να μην υπολογισουμε τη βλαβη του/των αλλου/ων συγκρινομενων συστηματων.

Παντως ενας φιλος που εβαλε αντλια στα σωματα εφετος, του πηγε περι τα 6k αλλα ερχεται με ενα χαμογελο καθε πρωι... (ειχε αποφασισει η πολυκατοικια να μην ξαναβαλει πετρελαιο εδω και δυο χρονια).

Τωρα περιμενει τον πρωτο λογαριασμο της ΔΕΗ για να δει και τι παιζει με το κοστος.

Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

H αύξηση στο ρεύμα δεν μπορεί πάντως να είναι και τόσο δραματική.
Σας θυμίζω ότι μπορεί να έχουμε το ακριβότερο φυσικό αέριο και από τα ακριβότερα ορυκτά καύσιμα στην Ευρώπη, αλλά το ρεύμα μας εξακολουθεί να είναι από τα φθηνά... Οπότε μην παίρνετε όρκο.

Ούτε κι εσύ να παίρνεις όρκο.... για κάνε μια σύγκριση της υψηλής κλίμακας με τις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες.... στα 23 λεπτά πλέον στη χώρα μας η κιλοβατώρα, μετά το πρόσφατο τέλος των 2 και κάτι λεπτών (+ φπα!!).

Ποιο είναι το μέτρο σύγκρισής σου, οι καταναλώσεις μέχρι 800 kwh? Αυτές είναι μόνο για φωτισμό και μαγείρεμα.

Για να γίνει σωστή σύγκριση στην τιμή του ρεύματος πρέπει να λάβετε υπόψη και τους μισθούς, της χώρας που συγκρίνετε, με τους μισθούς εδω .. αλλιώς δεν εχει κανένα νόημα η σύγκριση..

Οταν φυσάει, υπάρχει καποιος τρόπο για να μπορώ να καίω την σόμπα;
Μπαίνει όλος ο καπνός μεσα..
Και αν πχ καεί το βράδυ οπου εχει άπνοια, ενώ την επόμενη μέρα νωρίς το πρωί φυσάει, ποιος ειναι ο τρόπος για να την σβήσουμε, χωρίς καπνό κτλ
ευχαριστώ

Η αντλία ήταν η καλύτερη επένδυση που έκανα ποτέ.
Πιο πιθανό βλέπω να πέσει φορομπηχτικος πέλεκυς στα ξυλα και τα πελλετ παρά στο ρεύμα που αποτελεί βασικό κοινωνικο αγαθό.

Σε συνδυασμό με καλές μονώσεις νυχτερινό ρεύμα και οπωσδήποτε καλή ενεργειακή κλάση των λοιπών συσκευών , χρήση λαμπτήρων οικονομίας η led, ώστε να μην ανεβαίνει η συνολική κατανάλωση.

Δυστυχώς σε τέτοιες λύσεις, έτσι και ξεπεράσεις τις 1600 kwh το 4μηνο.... ατύχησες. Οπότε είναι επιτακτική η χρήση νυχτερινού.

Νομίζω ότι το έχω ξαναπεί και παλιότερα.
Με την κλιμακωτή χρέωση της ΔΕΗ στις υπηρεσίες κοινής ωφελειας, απλά κάνουμε καταμέτρηση εμείς στην ημερομηνία που υπάρχει στον εκκαθαριστικο λογαριασμό, και γλιτώνουμε την χρέωση σε βάθος τετραμηνου.
Πρέπει να μην το αμελειτε μιας και οι υπέρογκες χρεώσεις ξεκινούν από τις 2000 κιλοβατώρες και πάνω.
Έτσι με καταμέτρηση ανά δίμηνο κρατάμε την κατανάλωση σε λογικά επίπεδα.
Ποτέ ξανά "έναντι".

Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Τσου.
Δυστυχως δεν ισχυει αυτο που λες. Ολες οι κλιμακες ειναι σε καταναλωση τετραμηνου, ειτε κανεις καταμετρηση ειτε οχι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Τσου.
Δυστυχως δεν ισχυει αυτο που λες. Ολες οι κλιμακες ειναι σε καταναλωση τετραμηνου, ειτε κανεις καταμετρηση ειτε οχι.

Απλά με την προσωπική καταμέτρηση το "έναντι" έρχεται συνήθως πιο σωστό και δεν ερχονται όλα μαζί στο εκκαθαριστικό!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Απλά με την προσωπική καταμέτρηση το "έναντι" έρχεται συνήθως πιο σωστό και δεν ερχονται όλα μαζί στο εκκαθαριστικό!

Στέργιο το <έναντι> βασιζεται σέ παλιότερες καταναλώσεις καί μέσους όρους
Αν π.χ γιά ένα δίμηνο απουσιάζεις εντελώς καί τό άλλο καταναλώσεις 2.000 kwh ,είναι τό ίδιο
Απλώς πρέπει νά προσέχουμε σέ βάθος 4 μηνου νά μη ξεπεράσουμε τό όριο

• Like
Reactions: chriskan54
To εναντι ειναι απλα μια αξια ρευματος, βασει ιστορικου, που αφαιρειται στο επομενο.
Στην προαιρετικη καταμετρηση οι χρεωσεις στο πρωτο διμηνο γινονται με την κλιμακα μεχρι εκει που εχεις φτασει, και στο δευτερο υπολογιζονται και τυχον διαφορες αν αλλαξεις κλιμακα. Ταμειακα εχει ισως καποιο νοημα, στο τελος ομως τα ιδια θα πληρωσεις.

Απάντηση: Re: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Νομίζω ότι το έχω ξαναπεί και παλιότερα.
Με την κλιμακωτή χρέωση της ΔΕΗ στις υπηρεσίες κοινής ωφελειας, απλά κάνουμε καταμέτρηση εμείς στην ημερομηνία που υπάρχει στον εκκαθαριστικο λογαριασμό, και γλιτώνουμε την χρέωση σε βάθος τετραμηνου.
Πρέπει να μην το αμελειτε μιας και οι υπέρογκες χρεώσεις ξεκινούν από τις 2000 κιλοβατώρες και πάνω.
Έτσι με καταμέτρηση ανά δίμηνο κρατάμε την κατανάλωση σε λογικά επίπεδα.
Ποτέ ξανά "έναντι".

Δεν ισχύει αυτό... Δεν έχει καμμιά σημασία αν σε χρεώσουν 20 ή 220 ευρώ στον "εναντι" (πέρα φυσικά απο το αν έχεις να τα δώσεις την δεδομένη στιγμή)... Στον εκκαθαριστικό είναι το ζουμί (οπου προσθαφαιρείται το ποσό του "εναντι"). Ολες οι χρεώσεις γίνονται σε 4μηνη βάση...

Τσου.

Αυτό.

Στέργιο το <έναντι> βασιζεται σέ παλιότερες καταναλώσεις καί μέσους όρους
Αν π.χ γιά ένα δίμηνο απουσιάζεις εντελώς καί τό άλλο καταναλώσεις 2.000 kwh ,είναι τό ίδιο
Απλώς πρέπει νά προσέχουμε σέ βάθος 4 μηνου νά μη ξεπεράσουμε τό όριο

To εναντι ειναι απλα μια αξια ρευματος, βασει ιστορικου, που αφαιρειται στο επομενο.
Στην προαιρετικη καταμετρηση οι χρεωσεις στο πρωτο διμηνο γινονται με την κλιμακα μεχρι εκει που εχεις φτασει, και στο δευτερο υπολογιζονται και τυχον διαφορες αν αλλαξεις κλιμακα. Ταμειακα εχει ισως καποιο νοημα, στο τελος ομως τα ιδια θα πληρωσεις.

Νομίζω οτι ο εναντι βγαίνει σύμφωνα με την περσινή κατανάλωση ίδια εποχή... Γι'αυτό και πολύς κόσμος απορεί, πως γίνεται να φαίνεται ότι έχουν καταναλωθεί κιλοβατώρες σε σπίτι που είναι ακατοίκητο και κλειστό...

Last edited:
εδώ και 2-3 μέρες δοκίμασα κάτι που είχα ακούσει ότι έχει αποτέλεσμα αλλά επειδή δεν το πίστευα δεν το δοκίμασα ποτέ.

Έχω στο σαλόνι ένα μεγάλο κούφωμα ενιαίο το οποίο έχει διαστάσεις 3,50Χ1,80 στο οποίο όταν έιχε περι τα 0 έξω μου έβγαζε εκτεταμένη υγροποίηση.

Το κούφωμα είναι αλουμινίου με καλή θερμογέφυρα δεκαετίας, με διπλό τζάμι (απλό).

Εσωτερικά έχω σχεδόν κολητά με το τζάμι πλαστικό ύφασμα και 10 εκατοστά πιο έξω τα κλασικά "πακέτα" κουρτίνες.

Μέχρι τώρα κατέβαζα μόνο την "πλαστική" κουρτίνα και άφηνα τα πακέτα ψηλά.

Τώρα κατέβασα και τα πακέτα και έχω μείνει έκπληκτος από τη διαφορά στη θερμοκρασία στο σαλόνι αλλά και στη δραστικότατη μείωση της υγροποίησης!
Απο εκεί που όλο το τζάμι έσταζε τώρα έχω μια "στάμπα" περίπου 50 εκατοστών στη μέση.

Σε συζήτηση για το θέμα μια γιαγιά από τη Ρωσία μου είπε: "γι'αυτό εμείς τα χαλιά δε τα βάζουμε στο πάτωμα αλλά στους τοίχους"!

Δοκιμάστε το, συστήνεται ανεπιφύλακτα!

εδώ και 2-3 μέρες δοκίμασα κάτι που είχα ακούσει ότι έχει αποτέλεσμα αλλά επειδή δεν το πίστευα δεν το δοκίμασα ποτέ.

Έχω στο σαλόνι ένα μεγάλο κούφωμα ενιαίο το οποίο έχει διαστάσεις 3,50Χ1,80 στο οποίο όταν έιχε περι τα 0 έξω μου έβγαζε εκτεταμένη υγροποίηση.

Το κούφωμα είναι αλουμινίου με καλή θερμογέφυρα δεκαετίας, με διπλό τζάμι (απλό).

Εσωτερικά έχω σχεδόν κολητά με το τζάμι πλαστικό ύφασμα και 10 εκατοστά πιο έξω τα κλασικά "πακέτα" κουρτίνες.

Μέχρι τώρα κατέβαζα μόνο την "πλαστική" κουρτίνα και άφηνα τα πακέτα ψηλά.

Τώρα κατέβασα και τα πακέτα και έχω μείνει έκπληκτος από τη διαφορά στη θερμοκρασία στο σαλόνι αλλά και στη δραστικότατη μείωση της υγροποίησης!
Απο εκεί που όλο το τζάμι έσταζε τώρα έχω μια "στάμπα" περίπου 50 εκατοστών στη μέση.

Σε συζήτηση για το θέμα μια γιαγιά από τη Ρωσία μου είπε: "γι'αυτό εμείς τα χαλιά δε τα βάζουμε στο πάτωμα αλλά στους τοίχους"!

Δοκιμάστε το, συστήνεται ανεπιφύλακτα!

Ναί αλλά έτσι έχασαν τήν <υγρασία> τους οί μεσαίες απο τά Mag
Kαλημέρα Στέργιο

Ναί αλλά έτσι έχασαν τήν <υγρασία> τους οί μεσαίες απο τά Mag
Kαλημέρα Στέργιο

χαχα, τώρα ακούω από τα millenium, οπότε όπως καταλαβαίνεις δε μου λείπει η υγρασία!

Καλημέρα από τον παγωμένο λαγκαδά!

Βασικά υπολογίζεις ότι στα 3-4 χρόνια η αντλία θα κοστίσει μόνο ρεύμα πράγμα που δεν στέκει.
Δεν υπολογίζεις βλάβες, συντήρηση, αύξηση kwh, πιθανούς φόρους που μπορεί να σκάσουν απο το πουθενά κτλ, κτλ

Βλάβες μπορεί να έχεις σε οποιοδήποτε μηχάνημα , το κόστος για συντήρηση είναι μηδαμινό (ανάλογο των οικιακών air condition) , όσο για την αύξηση ρεύματος και το pellet έχει αυξηθεί όπως και τα ξύλα 20% τα τελευταία 2 χρόνια. Φόρος δηλαδή πως θα μπει? Ποιος ξέρει εσύ σπίτι σου πως θερμαίνεσαι για να σε φορολογήσει?

Re: Απάντηση: Re: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Δεν ισχύει αυτό... Δεν έχει καμμιά σημασία αν σε χρεώσουν 20 ή 220 ευρώ στον "εναντι" (πέρα φυσικά απο το αν έχεις να τα δώσεις την δεδομένη στιγμή)... Στον εκκαθαριστικό είναι το ζουμί (οπου προσθαφαιρείται το ποσό του "εναντι"). Ολες οι χρεώσεις γίνονται σε 4μηνη βάση...

Εγω που μου συνεβη να μην μου μετρουσαν εναν ολοκληρο χρονο παντως και με χρεωσαν συνολικα (κεραμιδα...) η κοστολογηση ηταν με μια ενιαια τιμη για ολες τις κιλοβατωρες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Εγω που μου συνεβη να μην μου μετρουσαν εναν ολοκληρο χρονο παντως και με χρεωσαν συνολικα (κεραμιδα...) η κοστολογηση ηταν με μια ενιαια τιμη για ολες τις κιλοβατωρες.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, όντως έτσι κάνουν, αλλά αυτό είναι καλύτερο αφού υπάρχει εξομάλυνση στην τιμή. Μέτρησαν τρία 4μηνα δλδ και διαίρεσαν τις κιλοβατώρες διά του 3 για να σου βρουν κλιμάκιο τιμολόγησης.