Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Συμφορουμίτες ανάθεμά τους με τις εναλλακτικές που μας έχουν βάλει και τραβιόμαστε 3 χρόνια τώρα, ξέρετε κανένα αερόθερμο -σχετικά μικρό μέγεθος δηλαδή, όχι αυτά που τα λένε convectors- που να είναι σχετικά αθόρυβο? Πήρα ένα delonghi που είχε και silent mode τρομάρα του και στα χίλια βατ ήδη ενοχλούσε ο μηχανικός θόρυβος του μοτέρ του ανεμιστήρα. Το επέστρεψα
Ξέρω ότι σ'αυτά πρέπει να φυσάει δυνατά για να μην πάρουν φωτιά, αλλά τουλάχιστον να μην ακούγεται "μπρουουουμ" από το μοτέρ. Πώς είναι κάποιοι ανεμιστήρες για το καλοκαίρι που κάνουν στις χαμηλές σκάλες ένα υπόκωφο βουητό + το θόρυβο του αέρα? Έτσι. Έχω έναν τέτοιο και μάλιστα κινεζομάρκα

το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να τα δοκιμάσεις πριν τα πάρεις. Είμαι μη μου άπτου με τους θορύβους, help.

Καλησπέρα.
Να ρωτήσω κι εγώ...
Για χώρο 12-14 τ.μ. προτείνετε θερμοπομπό ή καλοριφέρ λαδιού;

Το ίδιο είναι. Ο πρώτος ζεσταίνεται πιο γρήγορα, αλλά κρυώνει και πιο γρήγορα.
Εξαρτάται βέβαια από τη μόνωση, το που είσαι κλπ, αλλά χρειάζεσαι τουλάχιστον 1,5kW.
Ακόμα καλύτερα 2, για να έχεις και ρεζέρβα για μεγάλα κρύα ή όταν βιάζεσαι.

Daikin καλύτερα δεν γίνεται, 9 χρόνια τώρα το 18αρι inverter μου, ζεσταίνει και ψύχει σαλόνι κουζίνα και μια κρεβατοκάμαρα σύνολο 85 τμ για πλάκα. Αλλά το 1500αρι δεν το γλιτώνεις…

Στα ορια να κατηγορηθουμε για διαφημιση, ururu sarara, ισως το μονο μοντελο που φερνει και νωπο αερα απεξω, κανει τη διαφορα....

Mitsubishi επίσης, το οποίο προτιμώ από τα daikin urura sarara λόγω πτερυγίων
Έχω και από τα δύο

Απάντηση: Re: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Εχει καποιος να προτεινει καποιο καλο inverter κλιματιστικο για ζεστη και κρυο?
Αν ειναι και αθορυβο ακομα καλυτερα....

Kαλο inverter σημαινει καλη ενεργειακη κλαση. Το αγοραζεις μια φορα το πληρωνεις για παντα (καταναλωση).

Αναλογα τη κλαση παρεις, ανεβαινεις σε κοστος , κατεβαινεις σε καταναλωση.
Iσχυουν τα παρακατω.....

label-class-table.png

«Eποχιακός βαθμός ενεργειακής απόδοσης» (SEER):
O συνολικός βαθμός ενεργειακής απόδοσης της μονάδας, αντιπροσωπευτικός για ολόκληρη την εποχή
ψύξης, ο οποίος υπολογίζεται ως λόγος της ετήσιας απαιτούμενης ψύξης αναφοράς
(350 ωρες )προς την ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για ψύξη.

«Eποχιακός συντελεστής απόδοσης» (SCOP):
O συνολικός συντελεστής απόδοσης της μονάδας, αντιπροσωπευτικός για ολόκληρη την καθορισμένη εποχή θέρμανσης
(η τιμή του SCOP αφορά καθορισμένη εποχή θέρμανσης), ο οποίος υπολογίζεται
διαιρώντας την ετήσια απαιτούμενη θέρμανση αναφοράς (1400 ώρες) διά της ετήσιας
κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για θέρμανση.

μεχρι χιλιαρικο βρισκουμε τιποτα απ,αυτα, για μικρο δωματιο, περιπου 15 τετραγωνικα.

Eχει παραθυρα η μπαλκονοπορτες ? Ποσα ? Βορινα?

Υψος δωματιου ?

Re: Απάντηση: Re: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Kαλο inverter σημαινει καλη ενεργειακη κλαση. Το αγοραζεις μια φορα το πληρωνεις για παντα (καταναλωση).

Αναλογα τη κλαση παρεις, ανεβαινεις σε κοστος , κατεβαινεις σε καταναλωση.
Iσχυουν τα παρακατω.....

label-class-table.png

«Eποχιακός βαθμός ενεργειακής απόδοσης» (SEER):
O συνολικός βαθμός ενεργειακής απόδοσης της μονάδας, αντιπροσωπευτικός για ολόκληρη την εποχή
ψύξης, ο οποίος υπολογίζεται ως λόγος της ετήσιας απαιτούμενης ψύξης αναφοράς
(350 ωρες )προς την ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για ψύξη.

«Eποχιακός συντελεστής απόδοσης» (SCOP):
O συνολικός συντελεστής απόδοσης της μονάδας, αντιπροσωπευτικός για ολόκληρη την καθορισμένη εποχή θέρμανσης
(η τιμή του SCOP αφορά καθορισμένη εποχή θέρμανσης), ο οποίος υπολογίζεται
διαιρώντας την ετήσια απαιτούμενη θέρμανση αναφοράς (1400 ώρες) διά της ετήσιας
κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για θέρμανση.

προσοχή επίσης. Η παραπάνω κωδικοποίηση δεν είναι η ίδια για όλες τις κλιματικές ζώνες.
Πχ ένα κλιματιστικό που δίνει scop 5.1 αλλού είναι Α++ αλλού μπορεί και Α ή και Β...

Το δωματιο ειναο βορινο, με ενα παραθυρο και μια μπαλκονοπορτα, υψος 3 μετρα.
Δε με νοιαζει να ζεσταινω κι αλλα δωματια.

Σε 9000btu ονομαστικο εισαι 2 χαρες. Ολα τα inverter πανε και πανω και κατω απο το ονομαστικο σε ακραιες ζητησεις. Οποτε ειναι καλυμενος.
Σε A++ και ψυξη και θερμανση θα βρεις σε ολες τις μαρκες στα γνωστα καταστηματα γυρω στα 600-700 ευρω.
Σε Α+++ θα ακουμπησεις το 1000αρικο, αλλα δεν νομιζω να βγαινουν η να φερνουν μικρα 9αρια . Θα βρεις σε 12Κ btu.

Οι επιλογες γινονται περισσοτερες εαν σταθμισεις τη χρηση που θα κανεις περισσοτερο. Δηλαδη περισσοτερο το χειμωνα και λιγοτερο το καλοκαιρι, διαλεγεις κλασεις αναλογα με τη χρηση και ριχνεις το κοστος αγορας.

Καλο ψαξιμο.

Σωστό μεν αυτό, αλλά πάλι όλα είναι θέμα αριθμών. Η διαφορά Α με Α++ κλάση είναι -20% στην τυποποιημένη κατανάλωση, για ένα 18ρι κλιματιστικό που θα σου κάψει, ας πούμε, 650 κιλοβατώρες αντί για 800, στο χειμερινό 4μηνο, η διαφορά αυτή είναι της τάξης των 20-30 ευρώ. Εάν, τώρα, το ένα κάνει 600, και το άλλο 1200, αυτή η διαφορά δεν καλύπτεται ποτέ.