Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Απάντηση: Re: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Βλάβες μπορεί να έχεις σε οποιοδήποτε μηχάνημα , το κόστος για συντήρηση είναι μηδαμινό (ανάλογο των οικιακών air condition) , όσο για την αύξηση ρεύματος και το pellet έχει αυξηθεί όπως και τα ξύλα 20% τα τελευταία 2 χρόνια. Φόρος δηλαδή πως θα μπει? Ποιος ξέρει εσύ σπίτι σου πως θερμαίνεσαι για να σε φορολογήσει?

Φόρο για τις αντλίες θερμότητας εννοείς; Γιατί τα ξύλα κλπ καύσιμα έχουν πολύ ψωμί και πολλές δικαιολογίες για χοντρούς "οικολογικούς" δήθεν, φόρους.

Όσον αφορά στις κουβέντες για τις "αντλίες θερμότητας". Για εξελιγμένα και πλήρη συστήματα κλιματισμού μιλάμε. Όλα τα aircondition αντλίες θερμότητας είναι και "κλιματισμός" δεν σημαίνει μόνο ψύξη όπως έχει καθιερωθεί στη καθομιλουμένη.
Απλά ένας τέτοιος εξελιγμένος κλιματισμός έχει νόημα στην εξ αρχής σχεδίαση και κατασκευή αλλιώς υλοποιείται δύσκολα και με μειωμένη απόδοση και το κόστος παραμένει δυσανάλογο.
Παλιότερα και τα τόσο εξελιγμένα συστήματα δεν υπήρχαν και οι ανάγκες για θέρμανση καλυπτόταν φθηνότερα για το σύντομο χειμώνα στη χώρα μας, οπότε και η ψύξη των σπιτιών αντιμετωπιζόταν τμηματικά και πρόχειρα με τα aircondition δωματίου.

Οι σομπες πελετ αξίζουν ; Εχω ενα μαγαζι 34 τετραγωνικά και με πολλα τσάμια. Ποιος πιστεύετε καλυτερη οικονομική λύση;

Δεν ξέρω να σου πω με σιγουριά για τα πέλετ αλλά το σίγουρο είναι ότι φέτος στο νησί που έπεσε ο ενθουσιασμός άρχισαν οι γκρίνιες και για την κατανάλωση και το κόστος του πέλετ.

Καταλαβα. Γενικα υπαρχει ενα χάος στην αγορα πολλές επιλογες και μπέρδεμα για τον καταναλωτή. Παλια ηταν το πετρέλαιο ήξερες τι θα παρεις τωρα δεν ξερεις τι θα επικρατήσει

Eδω και ενα 3ημερο εχω φυσικο αεριο, καταναλωση μεχρι τωρα 20κ.μ., δηλ. περιπου 16 , αναμμενο συνεχως στους 21C την ημερα και 18C τη νυχτα,με εξω θερμοκρασιες 5-14C. Κοστος 24ωρου περ 5,50-6,00 , κι αν παει ετσι σε ενα τετραμηνο η θερμανση φετος θα μου στοιχισει 4μηνες Χ 30 μερες Χ6,00 = 700 περιπου. Ποσο εκαψα περισυ με πετρελαιο και τον ηπιοτερο χειμωνα που ειχαμε; πανω απο 1500λ Χ 1,30 =1450 δηλ τα διπλασια! Αποσβεση εγκαταστασης σε 4 χρονια. Ποιο καυσιμο ειναι φθηνοτερο;

Re: Απάντηση: Re: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Eδω και ενα 3ημερο εχω φυσικο αεριο, καταναλωση μεχρι τωρα 20κ.μ., δηλ. περιπου 16 , αναμμενο συνεχως στους 21C την ημερα και 18C τη νυχτα,με εξω θερμοκρασιες 5-14C. Κοστος 24ωρου περ 5,50-6,00 , κι αν παει ετσι σε ενα τετραμηνο η θερμανση φετος θα μου στοιχισει 4μηνες Χ 30 μερες Χ6,00 = 700 περιπου. Ποσο εκαψα περισυ με πετρελαιο και τον ηπιοτερο χειμωνα που ειχαμε; πανω απο 1500λ Χ 1,30 =1450 δηλ τα διπλασια! Αποσβεση εγκαταστασης σε 4 χρονια. Ποιο καυσιμο ειναι φθηνοτερο;

Πλάκα με κάνεις τόσο πλήρωσα εγώ πέρυσι το τετράμηνο με τα πάνελ υπέρυθρης μαζί με το ρεύμα του σπιτιού.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Αν η διαφορα ειναι τοσο μεγαλη υπερ των πανελ...τι καθομαστε τοσα χρονια;

Last edited:
Απλά εμείς οι Έλληνες θέλουμε με λίγα χρήματα αγοράς να έχουμε και φθηνή θέρμανση.
Τα σώματα που έχω κοστίζουν περίπου 4000 χιλιάρικα,και μιλάω για 24ωρη θέρμανση στους 22C.

Απλά εμείς οι Έλληνες θέλουμε με λίγα χρήματα αγοράς να έχουμε και φθηνή θέρμανση.
Τα σώματα που έχω κοστίζουν περίπου 4000 χιλιάρικα,και μιλάω για 24ωρη θέρμανση στους 22C.

Mια αρχικη εγκατασταση καλοριφερ + αεριο στοιχιζει +50% για ενα σπιτι 80τετρ.μ.

Αμα δεν παινέψεις το σπίτι σου...

Εγώ πάλι ζεσταίνομαι με τις λάμπες του ενισχυτή και παράλληλα ακούω και μουσική.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Kι εγω, στον δικο μου χωρο, με την plasma Panasonic :):):)

Η καλύτερη περίπτωση είναι όποιος ζεσταίνεται απο πλάσμα σκέτο...

Re: Απάντηση: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Η καλύτερη περίπτωση είναι όποιος ζεσταίνεται απο πλάσμα σκέτο...

respect :worshippy: :worshippy: :worshippy: :worshippy:

Yπομονή... Δυό μήνες απέμειναν. Μακάρι ο χειμώνας να πάει και φέτος ήπιος μέχρι την ανοιξη. Να σταθεί στον λαιμό των όποιων ιδιωτών κερδοσκόπων και κρατικών φοροεγκεφάλων...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης?

Πλάκα με κάνεις τόσο πλήρωσα εγώ πέρυσι το τετράμηνο με τα πάνελ υπέρυθρης μαζί με το ρεύμα του σπιτιού.

Πόσα τ.μ θερμαίνεις με αυτά αν επιτρέπεται?