Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Re: Απάντηση: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

40% έκπτωση στην αξία του ρεύματος για 3 μήνες , 20% από εκεί και πέρα είναι το πρόγραμμα μου..[/QUOTE]

"επειδή από την εικόνα παραπάνω δε φαίνεται ή δεν το βλέπω, η έκπτωση 40% σε τι αντιστοιχεί;" ρώτησε ο papdoux .. τόσο δύσκολο είναι να του απαντήσεις ποιό είναι το ποσό αναφοράς ?? !!! .. μορφωμένο παιδί είσαι ..

Ήδη στους πρώτους 5 λογαριασμούς υπολογίζω ότι εχω γλιτώσει μια 100άρα ευρώ και συνεχίζω. Και άσε τους άλλους να βγάζουν αποτελέσματα "στα όρια του στατιστικού λάθους" (προφανώς και οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ στατιστικά λάθη θεωρούνται).

Δηλ. έχω λάθος οτι στον ένα χρόνο η διαφορά "ΔΕΗ καλοπληρωτή" απο την δικιά σου ΗΡΩΝ είναι λιγότερο απο 1% ??? !!! .. πόσο πληρώνεις την MWh τώρα που έληξε το τρίμηνο "promotion 40%" ??

Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί σου εξηγήθηκε δεκα φορές πως προέκυψαν ..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

40% έκπτωση στην αξία του ρεύματος για 3 μήνες , 20% από εκεί και πέρα είναι το πρόγραμμα μου.

Ήδη στους πρώτους 5 λογαριασμούς υπολογίζω ότι εχω γλιτώσει μια 100άρα ευρώ και συνεχίζω. Και άσε τους άλλους να βγάζουν αποτελέσματα "στα όρια του στατιστικού λάθους" (προφανώς και οι φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ στατιστικά λάθη θεωρούνται).

ποια είναι η αξία του ρεύματος;
γιατί 40% του 43,18 = 17,27 και όχι 8,36

Εγώ πλήρωσα συνολικά για το τετράμηνο του χειμώνα, που τα ψιλοξέσκισα τα κλιματιστικά στο σπίτι, 671 ευρώ στη ΔΕΗ για κατανάλωση 3.075 κιλοβατώρες. Με νυχτερινό τιμολόγιο Γ1Ν και το 15% της έκπτωσης. Και το κόστος της κιλοβατώρας βγαίνει στα 0,218 ευρώ.

Αν έχει κάποιος τις ίδιες κιλοβατώρες από εναλλακτικό πάροχο με αξιόλογη διαφορά, δεν μιλάω τώρα για διαφορές στο δεκάρικο, ας ανεβάσει φωτό από τους λογαριασμούς του. Εγώ έχω τους δικούς μου, και τους ανεβάζω για να γίνουν συγκρίσεις. Και δεν έχω κανένα κόλλημα με τη ΔΕΗ, αν διαπιστώσω έστω και ένα 100ρικο διαφορά σε ετήσια βάση, έχω φύγει επιτόπου. Αλλά για να γλυτώνω κανένα 30άρι σε ετήσια βάση, βαριέμαι, δεν μπαίνω στη διαδικασία...

Με τη Green, με Δήμο μέσα, χωρίς νυχτερινό, μου βγαινει 0,227 η κιλοβατώρα

Στάλθηκε από το EVA-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οι διαφορες με τη ΔΕΗ σε μικρες καταναλωσεις ειναι αμελητεες απο οσο βλεπω. Εμενα ομως και ενα συμβολαιο χωρις εγγυηση σε σπιτι και σχολη πχ μεσω πιστωτικης που διαφημιζουν μερικοι, μου εξοικονομει αμεσα 635 . Το ρευμα μια χρονιας δηλαδη για το σπιτι...

Εγώ πλήρωσα συνολικά για το τετράμηνο του χειμώνα, που τα ψιλοξέσκισα τα κλιματιστικά στο σπίτι, 671 ευρώ στη ΔΕΗ για κατανάλωση 3.075 κιλοβατώρες. Με νυχτερινό τιμολόγιο Γ1Ν και το 15% της έκπτωσης. Και το κόστος της κιλοβατώρας βγαίνει στα 0,218 ευρώ.

Αν έχει κάποιος τις ίδιες κιλοβατώρες από εναλλακτικό πάροχο με αξιόλογη διαφορά, δεν μιλάω τώρα για διαφορές στο δεκάρικο, ας ανεβάσει φωτό από τους λογαριασμούς του. Εγώ έχω τους δικούς μου, και τους ανεβάζω για να γίνουν συγκρίσεις. Και δεν έχω κανένα κόλλημα με τη ΔΕΗ, αν διαπιστώσω έστω και ένα 100ρικο διαφορά σε ετήσια βάση, έχω φύγει επιτόπου. Αλλά για να γλυτώνω κανένα 30άρι σε ετήσια βάση, βαριέμαι, δεν μπαίνω στη διαδικασία...

671 ευρώ μόνο η ΔΕΗ ή μαζί και Δήμος, ΕΡΤ, κλπ;

Όλα μαζί κομπλέ, για αυτό τονίζω το συνολικά. Στα 163 ευρώ ήταν ο συνολικός λογαριασμός στο έναντι, και στα 508 ευρώ ο εκκαθαριστικός. Σύνολο 671 ευρώ...

εμενα παντως η ΔΕΗ δεν μου εχει κανει εκπτωση 15% παρολο που η πληρωμη των λογαριασμων γινεται μεσω τραπεζης με αντιστοιχη εντολη. Επειδη δεν μπορω να παω σε καποιο υποκαταστημα τους, εστειλα ενα email, αλλα φυσικα δεν πηρα καμια απαντηση. Σκεφτομαι σοβαρα να παω σε καποιον αλλο παροχο. Ετσι και αλλιως η ΔΕΗ ειναι υποχρεωμενη καποια στιγμη να δωσει το 40% του πελατολογιου της σε αλλους παροχους, οποτε προτιμω να επιλεξω εγω το ποιος θα ειναι ο επομενος παροχος.

εμενα παντως η ΔΕΗ δεν μου εχει κανει εκπτωση 15% παρολο που η πληρωμη των λογαριασμων γινεται μεσω τραπεζης με αντιστοιχη εντολη. Επειδη δεν μπορω να παω σε καποιο υποκαταστημα τους, εστειλα ενα email, αλλα φυσικα δεν πηρα καμια απαντηση. Σκεφτομαι σοβαρα να παω σε καποιον αλλο παροχο. Ετσι και αλλιως η ΔΕΗ ειναι υποχρεωμενη καποια στιγμη να δωσει το 40% του πελατολογιου της σε αλλους παροχους, οποτε προτιμω να επιλεξω εγω το ποιος θα ειναι ο επομενος παροχος.

to 15% έκπτωση γίνεται στον έναντι, δεν το βλέπεις στον εκκαθαριστικό
Και εγώ μέσω τραπέζης πληρώνω, μεταφορά χρημάτων κάνω.

κάπως πιο κάτω σε νούμερα είμαι και εγώ λόγω θέρμανσης με αντλία θερμότητας

το καλό είναι ότι το τετράμηνο αλλάζει στα μέσα Ιανουαρίου και κόβει το χειμώνα στη μέση με αποτέλεσμα να μην ξεπερνάω κάποια νούμερα που αλλάζουν οι χρεώσεις,

ξέρει κανείς αν άλλαζα πάροχο, αν θα άλλαζε και η ημερομηνία καταμέτρησης οπότε μπορεί και να μη με σύμφερε για τον συγκεκριμένο λόγο;

όσοναφορά χρεώσεις πριν κανα διο χρόνια που το είχα κοιτάξει, οι διαφορές ήταν μικρές στην τιμή τησ kWh και γινόντουσαν μικρότερες στο σύνολο και δεν ασχολήθηκα

@kiriak, την καταμέτρηση του ρεύματος την κάνει η ΔΕΔΔΗΕ κι όχι ο πάροχος. Λογικά θα περνάνε την ίδια ημέρα και θα τα μετράνε όλα τα ρολόγια μαζί, ανεξαρτήτως ΔΕΗ, πρωτεργια, green κλπ.

thanks, δεν το ήξερα, οπότε και αν άλλαζα πάροχο, θα είχα καταμέτρηση την ίδια περίοδο

thanks, δεν το ήξερα, οπότε και αν άλλαζα πάροχο, θα είχα καταμέτρηση την ίδια περίοδο
Ναι μάλλον. Θα σου πω σίγουρα μόλις μου κάνουν κι εμένα την πρώτη καταμέτρηση. Δεν έχει γίνει ακόμα.

Ιδια μέρα περνάνε,εκτός από μια μέρα πριν της μετάβασης στο νέο πάροχο για να γίνει εκκαθάριση.

Εγώ θέλω να κάνω μια ερώτηση-δημοσκόπηση, απλά για να ακούσει και άλλες γνώμες ένα τρίτο άτομο. Θέλω να ρωτήσω λοιπόν, από την εμπειρία που έχει ο καθένας από εσάς από τις δικές του μετρήσεις στον μετρητή του, αν είναι δυνατόν ένα διαμέρισμα 105 τετραγωνικών μέτρων με δύο ενοίκους, το οποίο κατοικείται σε καθημερινή βάση, δεν μένει δηλαδή ποτέ ακατοίκητο, να παρουσιάζει συνολική τετραμηνιαία κατανάλωση για το τετράμηνο του χειμώνα που μας πέρασε, μόλις 360 κιλοβατώρες, δηλαδή μόλις 90 κιλοβατώρες τον μήνα. Το διαμέρισμα αυτό δεν κάνει χρήση κλιματιστικών, χρησιμοποιεί αποκλειστικά την αυτόνομη θέρμανση της πολυκατοικίας.

Και σας ρωτάω γιατί η μητέρα μου, που είναι ένα άτομο μόλις και μένει σε ένα μικρό διαμέρισμα 50 τ.μ., και γνωρίζω πολύ καλά πόσο "Σκρουτζ" είναι με την κατανάλωση ρεύματος, δεν θυμάμαι να έχω δει ποτέ συνολική τετραμηνιαία κατανάλωση κάτω από 800 κιλοβατώρες στον λογαριασμό της...

Εγώ θέλω να κάνω μια ερώτηση-δημοσκόπηση, απλά για να ακούσει και άλλες γνώμες ένα τρίτο άτομο. Θέλω να ρωτήσω λοιπόν, από την εμπειρία που έχει ο καθένας από εσάς από τις δικές του μετρήσεις στον μετρητή του, αν είναι δυνατόν ένα διαμέρισμα 105 τετραγωνικών μέτρων με δύο ενοίκους, το οποίο κατοικείται σε καθημερινή βάση, δεν μένει δηλαδή ποτέ ακατοίκητο, να παρουσιάζει συνολική τετραμηνιαία κατανάλωση για το τετράμηνο του χειμώνα που μας πέρασε, μόλις 360 κιλοβατώρες, δηλαδή μόλις 90 κιλοβατώρες τον μήνα. Το διαμέρισμα αυτό δεν κάνει χρήση κλιματιστικών, χρησιμοποιεί αποκλειστικά την αυτόνομη θέρμανση της πολυκατοικίας.

Και σας ρωτάω γιατί η μητέρα μου, που είναι ένα άτομο μόλις και μένει σε ένα μικρό διαμέρισμα 50 τ.μ., και γνωρίζω πολύ καλά πόσο "Σκρουτζ" είναι με την κατανάλωση ρεύματος, δεν θυμάμαι να έχω δει ποτέ συνολική τετραμηνιαία κατανάλωση κάτω από 800 κιλοβατώρες στον λογαριασμό της...

Δεν είναι καθόλου φυσιολογική αυτή η κατανάλωση εκτός αν δεν βλέπουν τηλεόραση ,δεν ακούν ραδιόφωνο ,τρώνε μόνο ωμές τροφές ,δε πίνουν ζεστά ροφήματα ,βάζουν πλυντήριο [αν έχουν] μία φορά το μήνα ,κλπ,κλπ Βέβαια το πιθανότερο είναι ότι ο μετρητής δεν δουλεύει καλά και δείχνει μικρότερη κατανάλωση

Τι κατανάλωση δείχνει το κοινόχρηστο ρολόι την ίδια περίοδο; Αυτό είναι ένα καλό μέτρο σύγκρισης.

Σε γνωστό μου του ερχόταν κατανάλωση 200-300 kwh το τετράμηνο για σπίτι 100 τετραγωνικά που μένει με την οικογένεια του , μετά απο ένα διάστημα έφερε την ΔΕΔΗΕ να ελέγξει το ρολόι και του είπαν ότι δουλεύει κανονικά και δεν υπάρχει θέμα!!! Έχω να τον δω 2-3 μήνες δεν ξέρω αν υπήρχε κάποια εξέλιξη από τότε.

Μπηκα στο τριπακι και μετραω καθε πρωι τις κιλοβατωρες, σταθερα 9 με 10 καθε μερα, 78 τ.μ. 4μελη οικογενεια.

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

5 είναι οι βασικες καταναλωσεις.
Φώτα, αεροθερμο-a/c, κουζινα-φουρνος, θερμοσιφωνας, πλυντηριο-στεγνωτηριο.
Κοιταξε αν σε αγγιζει καποια κατηγορια

Εγω σε διαμερισμα 120 τετραγωνικων με 4 ατομα εχω βαλει led λαμπες, φουρνος σχεδον καθε μερα, πλυντηριο 17κιλων 1-2 φορες την εβδομαδα λογω παιδιων (βραδυ μονο στο νυχτερινο), λιγο a/c γιατι παιζω με πετρελαιο και θερμοσιφωνα 1 ωρα καθε μερα ανοιχτος αλλα ειναι με χρονοδιακοπτη και ανοιγει μονο στο νυχτερινο, εχω γυρω στις 2000-2200 κιλοβατωρες