Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Τελευταία νέα στον τομέα της Ενέργειας.

Πρέπει να παίζονται διάφορα..

Οι ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας που εξασφάλισε η κάθε ιδιωτική εταιρεία από τη δημοπρασία ΝΟΜΕ
http://www.worldenergynews.gr/index...athe-idiwtikh-etaireia-apo-th-dhmoprasia-nome

Δημοπρασία ΝΟΜΕ - οπερέτα: Στα 45,25 ευρώ ανά ΜWh η τιμή - "Ταφόπλακα" για τη λιανική αγορά ρεύματος
http://www.worldenergynews.gr/index...-timh-tafoplaka-gia-th-lianikh-agora-reymatos

Πως εκτιμούν κύκλοι της ΔΕΗ τα αποτελέσματα της δημοπρασίας ΝΟΜΕ
http://www.worldenergynews.gr/index...-ths-deh-ta-apotelesmata-ths-dhmoprasias-nome

Το γνωστό σενάριο: τρέχουν όλοι να αλλάξουν εταιρεία για να κερδίσουν 20-50 ευρώ το χρόνο...σε λίγο η ΔΕΗ θα ξαποστείλει τους κακοπληρωτές και θα κρατήσει όσους πληρώνουν...και αφού μειωθεί το πελατολόγιο της κατά 40-50% που θέλουν και οι θεσμοί, θα αρχίσει τις προσφορές στους πελάτες της και στους πρώη-πελάτες της και όπως με τον πάλαι ποτέ ΟΤΕ, σε καμιά 10ετία θα τρέχουν όλοι να ξαναγυρίσιουν στην ΔΕΗ...

Δεν νομίζω. Την ιστορία την βλέπω όμοια με την τηλεφωνία, μονάχα με μία διαφορά. Η Δ.Ε.Η. θα είναι μια ζωή ο αποκλειστικός πάροχος ηλεκτρικού ρεύματος ως μονοπώλιο. Δεν είναι το ίδιο σαν να βάζεις μερικά καλώδια κάτω από την γη και να φτιάχνεις δικό σου δίκτυο (σαν τα τηλέφωνα).

Re: Απάντηση: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Δεν νομίζω. Την ιστορία την βλέπω όμοια με την τηλεφωνία, μονάχα με μία διαφορά. Η Δ.Ε.Η. θα είναι μια ζωή ο αποκλειστικός πάροχος ηλεκτρικού ρεύματος ως μονοπώλιο. Δεν είναι το ίδιο σαν να βάζεις μερικά καλώδια κάτω από την γη και να φτιάχνεις δικό σου δίκτυο (σαν τα τηλέφωνα).

Οχι ακριβως Γιαννη, υπαρχει ο ΑΔΜΗΕ πλεον για τα καλωδια και προτεραιοτητα στο δικτυο εχουν οι ΑΠΕ και οι ΑΠΕ εχουν χιλιαδες παραγωγους...

Απάντηση: Re: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Το γνωστό σενάριο: τρέχουν όλοι να αλλάξουν εταιρεία για να κερδίσουν 20-50 ευρώ το χρόνο...σε λίγο η ΔΕΗ θα ξαποστείλει τους κακοπληρωτές και θα κρατήσει όσους πληρώνουν...και αφού μειωθεί το πελατολόγιο της κατά 40-50% που θέλουν και οι θεσμοί, θα αρχίσει τις προσφορές στους πελάτες της και στους πρώη-πελάτες της και όπως με τον πάλαι ποτέ ΟΤΕ, σε καμιά 10ετία θα τρέχουν όλοι να ξαναγυρίσιουν στην ΔΕΗ...
Για την ακρίβεια, οι καλοπληρωτές φεύγουν από τη ΔΕΗ.
Αν χρωστάς έστω κι ένα ευρώ στη ΔΕΗ, δεν μπορείς να αλλάξεις πάροχο.

Re: Απάντηση: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Μιλάω για τις υποδομές Νίκο. Υποσταθμούς, δίκτυο. Θα στρώσει κολώνες κανένας εναλλακτικός πάροχος?

Αυτο σου λεω οτι δεν τα εχει η ΔΕΗ αυτα, η ΔΕΗ εχει μονο τις παραγωγικες μοναδες ηλεκτρικης ενεργειας, το δικτυο ΥΤ και υποσταθμους τους εχει ο ΑΔΜΗΕ και το δικτυο ΜΤ/ΧΤ και υποσταθμους ΜΤ/ΧΤ τους εχει ο ΔΕΔΔΗΕ, οι οποιοι ειναι ανεξαρτητοι πλεον απ τη ΔΕΗ...

Για την ακρίβεια, οι καλοπληρωτές φεύγουν από τη ΔΕΗ.
Αν χρωστάς έστω κι ένα ευρώ στη ΔΕΗ, δεν μπορείς να αλλάξεις πάροχο.

Μπορείς Στέλιο.

Μπορείς Στέλιο.
Με "μαμουνιά" ?
Εμένα στη πρωτέργια μου ζήτησαν αντίγραφο τελευταίου εξοφλημένου λογαριασμού και φωτογραφία του μετρητή μαζί με την αίτηση.
Κάπου είχα διαβάσει ότι η ίδια η ΔΕΗ είχε ζητήσει να απαγορεύεται η φυγή καταναλωτών που της χρωστάνε.
Αν το ψάξεις στο Google θα το βρεις.

Άνοιξε γραμμή χαρτομαντείας-μέντιουμ να τα κονομήσεις. Αφού το έχεις το ταλέντο του προφήτη γιατί να πηγαίνει χαμένο;

Αν έχεις διακανονισμένο το χρεος στην ΔΕΗ δεν έχεις πρόβλημα.
Επίσης, ο τελευταίος ξοφλημένος δεν λέει κάτι.
Μπορεί μετά από αυτόν να έχεις άλλους ανεξόφλητους.

Protergia πήγα..
12 μήνες με 30% έκπτωση..
Δεν είναι καθαρό 30% γιατί σου βάζουν κάποιο μηνιαίο πάγιο.. (κόλπα..)

* Σήμερα είδα ότι το πρόγραμμα αυτό έγινε 18μηνο με μικρή αύξηση στο πάγιο..

Αλλά πιστεύω κάτι θα κερδίσω τελικά..

Γενικά τα έχω πάρει με την όλη κατάσταση και τους φόρους..
και πλέον κοιτάω να κερδίσω απ' όπου γίνεται..

Πάντως υπέγραψα συμβόλαιο αν και αναμένω τελικό εκκαθαριστικό λογαριασμό από ΔΕΗ..

Όμως ναι η ΔΕΗ που πληρώνουμε δεν έχει πλέον σχέση με το δίκτυο..

Με ΔΕΔΔΗΕ κανονίζεις πλέον ότι άλλο θέμα έχεις..
https://www.deddie.gr/

Σε 12 μήνες θα τους εξετάσω πάλι όλους και θα ξανα-αποφασίσω που θα συνεχίσω! :cool:

Last edited:
Αν έχεις διακανονισμένο το χρεος στην ΔΕΗ δεν έχεις πρόβλημα.
Επίσης, ο τελευταίος ξοφλημένος δεν λέει κάτι.
Μπορεί μετά από αυτόν να έχεις άλλους ανεξόφλητους.
Πως δεν λέει κάτι?
Δεν γράφει αν υπήρχε ανεξόφλητο υπόλοιπο και αν υπάρχει υπόλοιπο ή όχι?
Δεν γράφει ημ/νια έκδοσης & πληρωμής?
Για αυτούς που έχουν κάνει διακανονισμό δεν ξέρω. Ας βγάλει άκρη η ΔΕΗ. Πρόβλημά της.
Αλλά θα μου έκανε μεγάλη εντύπωση οι νέοι πάροχοι να μην κάνουν έλεγχο αν ο υποψήφιος πελάτης τους κουβαλάει πιθανή χασούρα.

Βρήκα και την είδηση. Απόφαση Σκουρλέτη το 2016.

https://energypress.gr/news/dyskoli...-allagi-promitheyti-gia-toys-mpatahtsides-toy

Αν έχεις διακανονισμένο το υπόλοιπο σου τότε αυτό παύει να αναγράφεται στους επόμενους λογαριασμούς. (Μην με ρωτήσεις γιατί, δεν ξέρω)
Επίσης, αν πληρώνεις μέσω τράπεζας, ο λογαριασμός γράφει ημερομηνία έκδοσης, όχι πληρωμής.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας.

Αυτο σου λεω οτι δεν τα εχει η ΔΕΗ αυτα, η ΔΕΗ εχει μονο τις παραγωγικες μοναδες ηλεκτρικης ενεργειας, το δικτυο ΥΤ και υποσταθμους τους εχει ο ΑΔΜΗΕ και το δικτυο ΜΤ/ΧΤ και υποσταθμους ΜΤ/ΧΤ τους εχει ο ΔΕΔΔΗΕ, οι οποιοι ειναι ανεξαρτητοι πλεον απ τη ΔΕΗ...

Οκ, λάθος δικό μου τότε.

Αν έχεις διακανονισμένο το υπόλοιπο σου τότε αυτό παύει να αναγράφεται στους επόμενους λογαριασμούς. (Μην με ρωτήσεις γιατί, δεν ξέρω)
Επίσης, αν πληρώνεις μέσω τράπεζας, ο λογαριασμός γράφει ημερομηνία έκδοσης, όχι πληρωμής.
Κι εγώ μέσω ebanking πληρώνω για το ρεύμα.
Τους έδωσα αντίγραφο του λογαριασμού της ΔΕΗ & αντίγραφο της συναλλαγής πληρωμής του ebanking. Γράφει και τον κωδικό πληρωμής του λογαριασμού, η διασταύρωση γίνεται μπαμ μπαμ. Digital η φάση!
Φοβερό πάντως το σύστημα χρέωσης του ηλεκτρικού ρεύματος.
Βάζουν ΦΠΑ και στις ΥΚΩ. Οκ, πληρώνουμε παραπάνω για
  • Παροχή ρεύματος για τους κατοίκους των απομονωμένων νησιών, σε ίδιες τιμές με αυτές των κατοίκων της ηπειρωτικής χώρας, παρά το γεγονός ότι το κόστος παραγωγής ρεύματος στα νησιά είναι κατά πολύ υψηλότερο.
  • Παροχή ρεύματος σε πολύ χαμηλές τιμές στις πολύτεκνες οικογένειες.
  • Παροχή ρεύματος σε χαμηλές τιμές για ευάλωτες κατηγορίες καταναλωτών, όπως άτομα με ειδικές ανάγκες, τρίτεκνοι με χαμηλό εισόδημα, μακροχρόνια άνεργοι κλπ, που εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).
Μα να πληρώνουμε ΦΠΑ και στην αλληλεγγύη ?
Κανονικά αυτά έπρεπε να μας τα αφαιρούν από το φορολογητέο εισόδημα όχι να μας χρεώνουν και ΦΠΑ. Οι λέξεις πια έχουν χάσει το νόημά τους.

@Petran, άσε που οι χειρότεροι κακοπληρωτές της ΔΕΗ είναι το ίδιο το δημόσιο και οι δήμοι. Αυτοί δεν το κουνάνε από τη ΔΕΗ, ο κόσμος να χαλάσει.

Εμένα μου ζήτησαν αλλα δεν έδωσα αντιγραφο συναλλαγής πληρωμής γιατί τους είπα οτι δεν έχω και το δέχτηκαν.
Προφανώς με κάποιο τρόπο το διασταυρώνουν και πάλι.

Όσο για το ΦΠΑ που λες, εκτος του οτι είναι γελοίο να πληρώνουμε ΦΠΑ για ΥΚΩ είναι και βλάκες.
Γιατί θα μπορούσαν να μας τα παίρνουν και πάλι χωρίς να χρεώνουν ΦΠΑ, απλά έχοντας μεγαλύτερη χρέωση αν κατηγορία.

Protergia πήγα..
12 μήνες με 30% έκπτωση..
Δεν είναι καθαρό 30% γιατί σου βάζουν κάποιο μηνιαίο πάγιο.. (κόλπα..)

* Σήμερα είδα ότι το πρόγραμμα αυτό έγινε 18μηνο με μικρή αύξηση στο πάγιο..

Αλλά πιστεύω κάτι θα κερδίσω τελικά..

Γενικά τα έχω πάρει με την όλη κατάσταση και τους φόρους..
και πλέον κοιτάω να κερδίσω απ' όπου γίνεται..

Πάντως υπέγραψα συμβόλαιο αν και αναμένω τελικό εκκαθαριστικό λογαριασμό από ΔΕΗ..

Όμως ναι η ΔΕΗ που πληρώνουμε δεν έχει πλέον σχέση με το δίκτυο..

Με ΔΕΔΔΗΕ κανονίζεις πλέον ότι άλλο θέμα έχεις..
https://www.deddie.gr/

Σε 12 μήνες θα τους εξετάσω πάλι όλους και θα ξανα-αποφασίσω που θα συνεχίσω! :cool:

Και πολύ καλά έκανες , εγώ συμπληρώνω ένα χρόνο στην Ήρων και υπολογίζω ότι γλίτωσα τουλάχιστον 120-150 ευρώ. Συν το ότι δεν βλέπω το σήμα της ΔΕΗ πάνω στον λογαριασμό που μου προκαλεί πεπτικά προβλήματα.

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί στο παρόν νήμα ότι επιτέλους η ΔΕΗ σπάει πλέον σε μικρότερες εταιρείες , ελπίζω σταδιακά να σταματήσει και η παραγωγή ενέργειας από ξεπερασμένες και ρυπογόνες πηγές όπως οι λιγνίτες , αρκετή καταστροφή έχει προκληθεί στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων.

http://www.insider.gr/epiheiriseis/energeia/68942/ola-osa-tha-prepei-na-xeroyme-gia-ti-nea-dei