Ένας ακόμη νεκρός στο ρέμα κοντά στο Τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη

Status
Not open for further replies.
Ξαναγυρνούμε στη σαλαμοποίηση.... Γιατί;;;

Και κάτι ακόμα.... το θέμα μας ήταν ο νεκρός μετανάστης κοντά στο Αλλοδαπών.
Καμία σαλαμοποίηση, δε μιλάω για όλους τους καθηγητές, απλώς λέω ότι υπάρχουν και άλλων ειδών "καταστροφές" στα πανεπιστήμια, ας μη θεωρούμε ότι το μόνο πρόβλημα είναι οι καταστροφές στις καταλήψεις. Όσο για το θέμα, καλώς ή κακώς έχει ξεφύγει (συγκεκριμένα, από την πρώτη κι όλας σελίδα με τις ειρωνίες). Κουβέντα κάνουμε.

Last edited:
Να δούμε πότε οι Καθηγητές θά ασχοληθούν μέ το Εκπαιδευτικό τους έργο και θά πάψουν ορισμένοι εξ´αυτών να καλύπτουν ,έστω απο φόβο, μπαχαλάκηδες και αναρχοαυτόνομους ,νά τούς χορηγούν δωμάτια ,όπως στην Πολυτεχνειούπολη ,πού έχουν καταντήσει ´άβατο´και να φοβούνται να ενεργοποιήσουν διαδικασίες για Αρση τού Ασύλου βάσει τού σημερινού Ισχύοντος Νόμου.
Οι Διοικητικοί Υπάλληλοι τρέμουν οταν εργάζονται με τον φόβο κλοπών ή και επιθέσεων απέναντί τους.
Και θάθελα νά ήξερα....
Οι Μολότωφ πού κατασκευάζονται ??
Στά σπίτια τών μπαχαλάκηδων ή σέ ´άβατα´εντός τού Πανεπιστημιακού Ασύλου??
Το Ασυλο αφορά στην ελεύθερη επιστημονική έρευνα και στην διακίνηση επιστημονικών ιδεών.
Δεν αφορά στήν ´προστασία´εξωπανεπιστημιακών στοιχείων.

Αυτό το επιχείρημα με τα "εξωπανεπιστημιακά στοιχεία" να πω την αλήθεια δεν το έχω καταλάβει ιδιαίτερα, δηλαδή αποκλείεται να κάνουν καταστροφές φοιτητές ή και φοιτητές; Και αν οι φοιτητές δεν κάνουν τέτοια, γιατί δεν περιφρουρούν τις καταλήψεις τους;

Αμα ειναι φοιτητές ακόμα χειρότερα.
Νά εφαρμόζονται οι Νομοι.
Αλλως τε ο ισχύον Νομος περί Ασυλου είναι επαρκής.
Αλλά μερικοί φοβούνται τίς αντιδράσεις εκδοτών τού Κατεστημένου πού έχουν πάρει ´αγκαλίτσα´τούς διάφορους καταστροφείς και τούς χαϊδεύουν.

Προσωπικά πιστεύω ότι, αν εφαρμόζονταν οι νόμοι (παντού όμως ε, όχι μόνο σε όσους αντιδρούν) θα υπήρχαν θεαματικά λιγότερες αντιδράσεις/καταστροφές, σε σημείο να μη μιλάμε καν γι'αυτές.

Αμα ειναι φοιτητές ακόμα χειρότερα.
Νά εφαρμόζονται οι Νομοι.
Αλλως τε ο ισχύον Νομος περί Ασυλου είναι επαρκής.
Αλλά μερικοί φοβούνται τίς αντιδράσεις εκδοτών τού Κατεστημένου πού έχουν πάρει ´αγκαλίτσα´τούς διάφορους καταστροφείς και τούς χαϊδεύουν.

Μα όλες οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια και στα σχολεία γίνονται για να μην εφαρμόζονται οι νόμοι . Τα τελευταία τριάντα χρόνια το "φοιτητικό κίνημα" είναι μιά συνεχής στείρα αντίδραση σε οτιδήποτε , με ένα μόνο σκοπό : Να απαξιωθεί πλήρως η δημόσια παιδεία . Ηδη ο σκοπός επιτυγχάνεται και ωσονούπω ολοκληρώνεται.

Καλημέρα! Όπως είπα ήδη, δε συμφωνώ στα πάντα με τους αντιεξουσιαστές και δε θα κάνω το συνήγορό τους. Πάντως η μορφή εξουσίας που αναγνωρίζουν είναι αυτή της άμεσης δημοκρατίας, δηλαδή το πρόβλημά τους είναι κυρίως ότι η εξουσία έχει μεταφερθεί εκτός της κοινωνίας αντί να αποφασίζει η ίδια η κοινωνία για τον εαυτό της. Άλλωστε, και στις καταλήψεις/συνελεύσεις των αντιεξουσιαστών παίρνονται αποφάσεις με τη μέθοδο της αμεσοδημοκρατίας, και προσωπικά νομίζω ότι είναι λάθος που δε χρησιμοποιούν αυτό τον όρο αντί για το "αναρχία" - ίσως πάλι να λέω και μπαρούφες, δεν ξέρω, πάντως αυτό που έχω δει εγώ είναι ότι εσωτερικά οι αποφάσεις παίρνονται δημοκρατικά. Όσον αφορά τα άλλα που λες, για τα πρακτικά θέματα, πιστεύω κι εγώ ότι αυτό το κίνημα δεν έχει ωριμάσει αρκετά ώστε να ξέρει τι ακριβώς θέλει και πώς να το πετύχει. Απλώς, έχω περισσότερες ελπίδες από το συγκεκριμένο χώρο από ό,τι από πασόκ-νδ.
Όσο για το άλλο που λες, να έμπαιναν οι αστυνομικοί για να "σπάσουν στο ξύλο" τους καταληψίες, είναι λογικό, αν το έλεγες, να σε πουν φασισταριό. Θα στο εξηγήσω αμέσως: Καταρχάς, το άσυλο είναι πανεπιστημιακό κεκτημένο και είναι θέμα της πανεπιστημιακής κοινότητας να αντιδράσει αν υπάρχουν "ζημιές εκατομμυρίων ευρώ" όπως αόριστα λέγεται. Αλλά έστω ότι δε μιλάμε για το άσυλο, άλλωστε πχ στην Ερμού δεν υπάρχει κανένα άσυλο, κι εκεί αφέθηκε μερίδα διαδηλωτών ελεύθερη να κάψει/σπάσει μαγαζιά. Η κουβέντα κινείται κατά τη γνώμη μου εσκεμμένα από τα μμε γύρω από το άσυλο, το οποίο είναι στο στόχαστρο του κράτους εδώ και χρόνια. Να πω κάπου εδώ ότι δε συμφωνώ με τα πλιάτσικα κλπ. Λοιπόν, γιατί να μη βγουν στην Ερμού και να τους "σπάσουν στο ξύλο" όπως λες; Μα γιατί σε μια δημοκρατική υποτίθεται χώρα, δεν είναι δυνατόν η αστυνομία να λειτουργεί με όρους και νοοτροπία μαφιόζων/μπράβων, ασχέτως αν αυτό έχουμε συνηθίσει. Υπάρχουν νόμοι, ας συλλάβουν αυτόν που κλέβει και να περάσει από μια δίκαιη δίκη (δυστυχώς το γράφω και μου ακούγεται σαν αστείο, εκεί φτάσαμε). ΑΛΛΆ θα συμφωνήσω να γίνει αυτό όταν αποδωθεί δικαιοσύνη και στο πραγματικό πλιάτσικο, αυτό που γίνεται στην κορυφή. Γιατί ο λόγος που είμαστε στην οικονομική κατάσταση που είμαστε δεν είναι ότι έσπασαν δέκα τράπεζες και έγιναν ζημιές σε δέκα πανεπιστήμια. Αυτό που λέω είναι να μην την πληρώσει μόνο αυτός που διαμαρτύρεται, ακόμα και με λάθος τρόπο, να την πληρώσει και αυτός που ευθύνεται για την όλη κατάσταση. Να μιλήσουμε για υποκλοπές, ζίμενς, ομόλογα, αυθαίρετα, πυρκαγιές, βατοπέδι, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και όλα όσα δεν έφτασαν ποτέ στα μμε; Ας αποδωθεί δικαιοσύνη εκεί, κι ας μιλήσουμε μετά και για τα ψιλοπράγματα που είναι οι σπασμένες βιτρίνες (γιατί πραγματικά δεν υφίσταται σύγκριση μεγεθών). Τη δικαιοσύνη που ζητάς, ζήτα τη για όλους. Γιατί αν λες "να μπουν στα πανεπιστήμια να τους σπάσουν στο ξύλο", γιατί δε λες το ίδιο και για τη βουλή;
Τέλος, γι'αυτό που λες για την ανθρώπινη ζωή. Προσωπικά δεν είδα κανέναν στα δύο πρόσφατα θέματα να λέει "αστυνομικός ήταν, δεν πειράζει" - αν μου ξέφυγε κάτι, ευχαρίστως να μου το υποδείξεις. Ο μόνος που είδα να μιλάει υποτιμητικά για τη ζωή κάποιου, είναι ο Δημήτρης Ν. που ειρωνεύτηκε τη δολοφονία του Καλτεζά και τη δικαιολόγησε στην ουσία αφού "είχε πετάξει μολότοφ στους αστυνομικούς". Ακόμα και σε δολοφόνους δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αφαιρέσει τη ζωή.

Πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε μερικά πράγματα φίλε μου. Να ξεκινήσουμε λοιπόν. Τί πάει να πει άμεση δημοκρατία? Για να πάρουμε μια απόφαση πχ. να μαζευόμαστε όλοι στο Σύνταγμα και να σηκώνουμε χέρια? Δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο όπως καταλαβαίνεις φαντάζομαι. Πρέπει να υπάρχει κάποιος έλεγχος. Η κοινωνία δεν είναι 100-200 άτομα...
Πάμε και στο πολυτεχνείο. Είναι όπως λες πανεπιστημιακό κεκτημένο. Έχεις την παραμικρή ιδέα τί έγινε εκεί το 73? Φαντάζομαι πως ναι. Πώς είναι ποτέ δυνατόν έναν τέτοιο χώρο να δέχεσαι να τον "χρησιμοποιούν" αντιεξουσιαστές της πλάκας και του πλιάτσικου όπως είναι οι σημερινοί? Το άσυλο του Πολυτεχνείου είναι μια πολύ υψηλή ιδέα για να την χρησιμοποιεί ο κάθε "αντιεξοπυσιαστής" έτσι. Γιατί το μόνο σιγουρο είναι ότι ελάχιστοι είναι οι φοιτητές ανάμεσα σε αυτούς που τα σπάσανε όλα τις προάλλες. Δλδ δεν κατάλαβα? Αν ένας δολοφόνος πχ πάει και κλειστεί στο Πολυτεχνείο άντε να τον αφήσουμε εκεί? Εμείς οι ίδιοι θα έπρεπε να πάμε να τον Βγάλουμε έξω και όχι να χαρακτηρίζουμε φασισταριό όποιον το προτείνει. ΆΛλλωστε εγώ δεν είπα να μην πάνε και στη Ερμού που αναφέρεις. Φυσικά να τους μαζέψουνε και από εκει. Δεν ξέρω αν έτυχε τις μέρες των επεισοδίων να περάσεις από το Πολυτεχνείο. Εγώ πέρναγα κάθε μέρα. Ας μην σου απαντήσω στο τί άτομα ήταν μέσα χρησιμοποιόντας το άσυλο γιατί θα προβώ σε μάλλον σκληρούς χαρακτηρισμούς.
Επιπλέον όσον αφορά την αστυνομία ας μην τα τσουβαλιάζουμε όλα. Συμφωνώ και εγώ ότι πολλές φορές έχουν λάθος συμπεριφορά και νοοτροπία τραμπούκων. Αλλά δεν τους κρίνω όντας προκατειλλημένος επειδή απλά είναι αστυνομία. Σίγουρα δε δεν εχουν όλοι αυτή τη νοοτροπία και σίγουρα πολλές φορές βρίσκονται αντιμέτωποι με καταστάσεις που μπορεί να ξεφύγει κάποιος. Ειλικρινά αν βλέπεις κάποιον απεναντί σου πχ να σου πετάει μολότωφ με σκοπό να σε σκοτώσει μου φαίνεται κάπως δύσκολο να μπορέσεις να συγκρατήσεις την ψυχραιμία σου όταν τον πιάσεις στα χέρια σου. Δεν επικροτώ φυσικά κάτι τέτοιο αλλά πως να στο πω ρε παιδί μου. Του δίνω μια κάποια δικαιολογία. Φυσικά και ο αστυνομικός που θα κάνει κάτι τέτοιο μετά θα πρέπει να υποστεί και τις ευθύνες που του αναλογούν έτσι?
Η κουβέντα για το πλιάτσικο της (οποιασδήποτε) κυβέρνησης είναι αρκετά μεγάλη και δεν θα επεκταθώ σε αυτό το θέμα. Αλλά γενικά δεν θα διαφωνήσω μαζί σου. Τα θέλουν και αυτοί. Πάντως εγώ δεν ειπα ποτέ τι τα επεισόδια προκάλεσαν την οικονομική κρίση. Αλλά σίγουρα για κάποιους που έχασαν τις περιουσίες τους και καταστράφηκαν ολοκληρωτικά δεν φταίει η κρίση αλλά κάποιοι αλήτες που τους έκαψαν τα μαγαζιά. Και έγινε τρελό πλιάτσικο γενικά.
Όσο για τη ζωή των αστυνομικών και το πόσο αξίζει σε αυτό το φόρουμ πίστεψε με δεν φαίνεται από αυτά τα θέματα...έχουν ανοιχθεί χιλιάδες τέτοια, όλα φυσικά κατέληξαν σε κλείσιμο αλλά κάνε έναν κόπο αν θες να διαβάσεις και μερικά από τα άλλα θέματα που κλειδώθηκαν και θα δεις πόσο αξίζει...
Τέσπα...επειδή πολύ οφ τοπικ φύγαμε πάλι σταματάω εδώ

Διαφωνώ σε αρκετά, αλλά νομίζω ότι θα αναλωθούμε στα ίδια αν αρχίσω να γράφω πάλι κατεβατά. Let's agree to disagree.

Διαφωνώ σε αρκετά, αλλά νομίζω ότι θα αναλωθούμε στα ίδια αν αρχίσω να γράφω πάλι κατεβατά. Let's agree to disagree.

Γιατί όχι? Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε λοιπόν. Δεν γίνεται να συμφωνούμε σε όλα. Άλλωστε η διαφωνία είναι υγεία...αρκεί να γίνεται σε κόσμια πλαίσια

Αυτό το επιχείρημα με τα "εξωπανεπιστημιακά στοιχεία" να πω την αλήθεια δεν το έχω καταλάβει ιδιαίτερα, δηλαδή αποκλείεται να κάνουν καταστροφές φοιτητές ή και φοιτητές; Και αν οι φοιτητές δεν κάνουν τέτοια, γιατί δεν περιφρουρούν τις καταλήψεις τους;

Αυτό ακριβώς το έχω ρωτήσει πολλές φορές στα παιδιά μου που ειναι φοιτητές.
Η απάντηση ήταν ότι ...ναι υπάρχουν και φοιτητές που κάνουν καταστροφές και λίγο ως πολύ τους γνωρίζουν (υπάρχουν βέβαια και μη φοιτητές).
Στην επόμενη ερώτησή μου...στο γιατι δεν τους καταγγέλουν τουλάχιστον στις πανεπιστημιακές αρχές (νομίζω πως μία διαγραφή τους απο τα μητρώα φοιτητών θα ήταν καλή τιμωρία για αρχή..) η απάντηση ήταν ότι:
αφενός φοβούνται (με μία κλήση κινητού πλακώνει όλη η... καλά εξοπλισμένη παρέα των εν λόγω ατόμων) και αφετέρου ...δεν θελουν να γίνουν καρφιά και λένε ότι δεν ειναι δική τους δουλειά η σύλληψη και τιμωρία αυτών των στοιχείων, γεγονός στο οποίο διαφωνώ αφού η προστασία απο το σπάσιμο και την καταστροφή πανεπιστημιακής περιουσίας απο τρίτους είναι ΚΑΙ δική τους δουλειά, ακόμη περισσότερο μάλιστα σε περιόδους καταλήψεων όπου θεωρητικά εμποδίζουν ακόμη και τους καθηγητές απο το να μπουν στο πανεπιστήμιο, οπότε και η περιφρούρησή του ειναι αποκλειστικά δική τους ευθύνη (αλλιώς απο τον Νόμο...αν αυτός εφαρμοζόταν, είναι συνυπεύθυνοι για τις όποιες καταστροφές).
Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι η αστυνομία δεν μπαίνει στα πανεπιστήμια αν δεν την καλέσουν (και αυτό δεν γίνεται σχεδόν ποτέ), το ερώτημα ειναι ποιός θα σταματάει τα κακοποιά στοιχεία απο το να σπάζουν ή και απλά να κλέβουν περιουσία που ανήκει σε όλους μας; Προφανώς κανείς...γιαυτό και θα συνεχίζουν την ανεξέλεγκτη δράση με την πρώτη ευκαιρία....
Δεν συνεχίζω γιατι ειμαστε εντελώς εκτός θέματος

Απάντηση: Re: Ένας ακόμη νεκρός στο ρέμα κοντά στο Τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη

α λες γι ακείνον που είχε ρίξει την μολότωφ στην κλούβα , προσπαθώντας να κάψει τους αστυνομικούς ; βρε το καημένο το παιδί ...

Τα λόγια είναι περιττά πλέον

Status
Not open for further replies.