Καλημέρα! Όπως είπα ήδη, δε συμφωνώ στα πάντα με τους αντιεξουσιαστές και δε θα κάνω το συνήγορό τους. Πάντως η μορφή εξουσίας που αναγνωρίζουν είναι αυτή της άμεσης δημοκρατίας, δηλαδή το πρόβλημά τους είναι κυρίως ότι η εξουσία έχει μεταφερθεί εκτός της κοινωνίας αντί να αποφασίζει η ίδια η κοινωνία για τον εαυτό της. Άλλωστε, και στις καταλήψεις/συνελεύσεις των αντιεξουσιαστών παίρνονται αποφάσεις με τη μέθοδο της αμεσοδημοκρατίας, και προσωπικά νομίζω ότι είναι λάθος που δε χρησιμοποιούν αυτό τον όρο αντί για το "αναρχία" - ίσως πάλι να λέω και μπαρούφες, δεν ξέρω, πάντως αυτό που έχω δει εγώ είναι ότι εσωτερικά οι αποφάσεις παίρνονται δημοκρατικά. Όσον αφορά τα άλλα που λες, για τα πρακτικά θέματα, πιστεύω κι εγώ ότι αυτό το κίνημα δεν έχει ωριμάσει αρκετά ώστε να ξέρει τι ακριβώς θέλει και πώς να το πετύχει. Απλώς, έχω περισσότερες ελπίδες από το συγκεκριμένο χώρο από ό,τι από πασόκ-νδ.
Όσο για το άλλο που λες, να έμπαιναν οι αστυνομικοί για να "σπάσουν στο ξύλο" τους καταληψίες, είναι λογικό, αν το έλεγες, να σε πουν φασισταριό. Θα στο εξηγήσω αμέσως: Καταρχάς, το άσυλο είναι πανεπιστημιακό κεκτημένο και είναι θέμα της πανεπιστημιακής κοινότητας να αντιδράσει αν υπάρχουν "ζημιές εκατομμυρίων ευρώ" όπως αόριστα λέγεται. Αλλά έστω ότι δε μιλάμε για το άσυλο, άλλωστε πχ στην Ερμού δεν υπάρχει κανένα άσυλο, κι εκεί αφέθηκε μερίδα διαδηλωτών ελεύθερη να κάψει/σπάσει μαγαζιά. Η κουβέντα κινείται κατά τη γνώμη μου εσκεμμένα από τα μμε γύρω από το άσυλο, το οποίο είναι στο στόχαστρο του κράτους εδώ και χρόνια. Να πω κάπου εδώ ότι δε συμφωνώ με τα πλιάτσικα κλπ. Λοιπόν, γιατί να μη βγουν στην Ερμού και να τους "σπάσουν στο ξύλο" όπως λες; Μα γιατί σε μια δημοκρατική υποτίθεται χώρα, δεν είναι δυνατόν η αστυνομία να λειτουργεί με όρους και νοοτροπία μαφιόζων/μπράβων, ασχέτως αν αυτό έχουμε συνηθίσει. Υπάρχουν νόμοι, ας συλλάβουν αυτόν που κλέβει και να περάσει από μια δίκαιη δίκη (δυστυχώς το γράφω και μου ακούγεται σαν αστείο, εκεί φτάσαμε). ΑΛΛΆ θα συμφωνήσω να γίνει αυτό όταν αποδωθεί δικαιοσύνη και στο πραγματικό πλιάτσικο, αυτό που γίνεται στην κορυφή. Γιατί ο λόγος που είμαστε στην οικονομική κατάσταση που είμαστε δεν είναι ότι έσπασαν δέκα τράπεζες και έγιναν ζημιές σε δέκα πανεπιστήμια. Αυτό που λέω είναι να μην την πληρώσει μόνο αυτός που διαμαρτύρεται, ακόμα και με λάθος τρόπο, να την πληρώσει και αυτός που ευθύνεται για την όλη κατάσταση. Να μιλήσουμε για υποκλοπές, ζίμενς, ομόλογα, αυθαίρετα, πυρκαγιές, βατοπέδι, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και όλα όσα δεν έφτασαν ποτέ στα μμε; Ας αποδωθεί δικαιοσύνη εκεί, κι ας μιλήσουμε μετά και για τα ψιλοπράγματα που είναι οι σπασμένες βιτρίνες (γιατί πραγματικά δεν υφίσταται σύγκριση μεγεθών). Τη δικαιοσύνη που ζητάς, ζήτα τη για όλους. Γιατί αν λες "να μπουν στα πανεπιστήμια να τους σπάσουν στο ξύλο", γιατί δε λες το ίδιο και για τη βουλή;
Τέλος, γι'αυτό που λες για την ανθρώπινη ζωή. Προσωπικά δεν είδα κανέναν στα δύο πρόσφατα θέματα να λέει "αστυνομικός ήταν, δεν πειράζει" - αν μου ξέφυγε κάτι, ευχαρίστως να μου το υποδείξεις. Ο μόνος που είδα να μιλάει υποτιμητικά για τη ζωή κάποιου, είναι ο Δημήτρης Ν. που ειρωνεύτηκε τη δολοφονία του Καλτεζά και τη δικαιολόγησε στην ουσία αφού "είχε πετάξει μολότοφ στους αστυνομικούς". Ακόμα και σε δολοφόνους δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αφαιρέσει τη ζωή.