Ένας ακόμη νεκρός στο ρέμα κοντά στο Τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ένας ακόμη νεκρός στο ρέμα κοντά στο Τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη

Κοίτα φίλε εδώ υπάρχουν άνθρωποι κάθε πολιτικής τοποθέτησης.Δεν βρισκόμαστε εδώ όμως,για να λύσουμε τις πολιτικές μας διαφορές.
Αν αναφέρεσαι σε μένα, μπορεί να μην τις λύσουμε εδώ, αλλά είναι απαράδεκτο κάποιοι να προσπαθούν να επιβάλουν θεματολογία σε ένα υποφόρουμ γενικής συζήτησης. Για παράδειγμα, διαμαρτυρήθηκε κανείς για το τόπικ με τον αστυνομικό που πυροβολήθηκε; Όσο για το ότι πρέπει να κρατάω τα συμπεράσματά μου για τον εαυτό μου, στο άλλο τόπικ μου είπαν μέχρι και ότι είμαι της άποψης "αστυνομικός είναι μωρέ, δεν πειράζει" χωρίς να έχω πει τίποτα τέτοιο...

Για τα όρια γίνεται η συζήτηση στα πλαίσια λειτουργίας αυτού του φόρουμ κι όχι για τα θέματα αυτά καθ' αυτά.

Και τα όρια τελειώνουν,με βάση τους υπάρχοντες κανόνες,εκεί που ξεκινάει η προσωπική αντιπαράθεση κι οι χαρακτηρισμοί.Πόσο μάλλον για θέματα προσωπικών πολιτικών πεποιθήσεων και προσδιορισμών,που δεν ανήκουν στην σφαίρα αυτού του φόρουμ.

Δεν είμαστε απολίτικοι ούτε αδιάφοροι,έχουμε θέσεις κι αξίες,αλλά δεν πρέπει αυτές να γίνονται αιτία συγκρούσεων και προσωπικών διαφορών,στα πλαίσια του φόρουμ.Προσπαθούμε να συμβιώνουμε και να προάγουμε τον χώρο στην βάση των κοινών ενδιαφερόντων μας και χόμπυς.Αυτό πιστεύω,ότι θέλουμε όλοι να το διαφυλάξουμε.

φέρνεις στην επιφάνεια αναμασημένα (και εξαντλημένα) ζητήματα όπως την ύπαρξη και την θεματολογία της εκτός.

Η εκτός ήταν και θα παραμένει (μέχρι να αποφασιστεί κάτι διαφορετικό) στο περιθώριο ενός τεχνοκρατικού και χομπύστικου φόρουμ όπως είναι αυτό του avclub. Η θεματολογία της όπως και αυτή όλων των άλλων υποκατηγοριών προδιαγράφεται σαφώς στους κανόνες που μερικές φορές ίσως καταστρατηγείται συνειδητά με την σαφή προϋπόθεση ότι είναι σε κόσμιο επίπεδο συζήτησης.
Όμως από το περιθώριο του avclub μέχρι την υποκατάσταση κοινωνικών blogs και παράπλευρων πηγών πληροφόρησης και σχολιασμού υπάρχει μεγάλη απόσταση που το avclub δεν έχει διάθεση να διανύσει.

Απάντηση: Re: Ένας ακόμη νεκρός στο ρέμα κοντά στο Τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη

Μα πώς μπορείς να κρίνεις τι αφορά την κοινότητα σε ένα υποφόρουμ που λέγεται "Επί παντός"; Επειδή μιλάμε συγκεκριμένα για τον Δημήτρη Θ., από τον Ιούνιο του 2006 έχει ανοίξει 34 θέματα σε αυτό το φόρουμ. Και μάλιστα ΟΛΑ έχουν τουλάχιστον μία απάντηση. Αν δεν αφορούσαν την κοινότητα, θα έμεναν αδιάβαστα και αναπάντητα... οπότε το πρόβλημα είναι ότι ενοχλούν κάποιους και όχι ότι δεν είναι ενδιαφέροντα. Ούτως ή άλλως, το συγκεκριμένο υποφόρουμ είναι για τα θέματα που ΔΕΝ αφορούν άμεσα την a/v κοινότητα, αυτόν το σκοπό εξυπηρετεί, για αυτά που την αφορούν υπάρχουν όλα τα άλλα. Επίσης, 34 τόπικ μέσα σε 31 μήνες δε νομίζω ότι δημιουργούν κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία του φόρουμ, ακόμα κι αν ήταν παντελώς αδιάφορα για το 99.9% των μελών (και ειλικρινά αν αυτό που λέτε είναι ότι ο θάνατος ενός ανθρώπου δίπλα μας και με πιθανότατη ευθύνη της αστυνομίας είναι αδιάφορος για το φόρουμ, τι να πω, λυπάμαι), μιλάμε για κάτι παραπάνω από 1 τόπικ το μήνα κατά μέσο όρο. Ακόμα και 3 το μήνα να έκανε, ΠΟΣΟ ενοχλητικό μπορεί να είναι ΕΝΑ (1) αδιάφορο τόπικ κάθε δέκα μέρες;

34 θέματα άνοιξα? Πως το βλέπω αυτό?
ΥΓ Διευκρίνισε (όπως το κάνω κι εγώ) ότι δεν γνωριζόμαστε. Μπορεί να ειπωθεί και αυτό. :flipout::flipout::flipout:

Για να επιστρεψουμε λίγο στο θέμα... κάτι άσχετο, αλλά σχετικό, δείχνει τον σεβασμό που τρέφουν κάποιοι σε ανθρώπους που βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα...

http://www.youtube.com/watch?v=FIyZ-7b9x7U

Αυτό το έχω δει εδώ και πολύ καιρό και με πείραξε πολύ περισσότερο από άλλα που είχαν χειρότερη κατάληξη (πχ. οδηγούσε επικίνδυνα, δεν σταμάτησε σε μπλόκο αστυνομικών και τον πυροβόλησαν...). Ο καθένας μας έχει τις ιδιαίτερες ευαισθησίες του...

Αλλά να βάλουμε και καμμιά 10αριά απο αυτά που δείχνουν την αντίθετη εικόνα?

Αλλά να βάλουμε και καμμιά 10αριά απο αυτά που δείχνουν την αντίθετη εικόνα?

Το δοκίμασα σε άλλο θέμα και προέκυψε (από πού?) ότι είμαι από δεξιός μέχρι φασίστας... :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Πέρα απ'την πλάκα... όχι δυστυχώς σ'αυτή τη χωρα αντικειμενική παράθεση γεγονότων δε θα δεις πουθενά... Εγώ έβαλα αυτό το βιντεάκι ως σχετικό με το θέμα, κατά τα άλλα έχω ταχθεί πολλές φορές και υπέρ της αστυνομίας σε κάποια θέματα. Καθε γεγονός είναι ξεχωριστό, ας το κρίνουμε ως τέτοιο λοιπόν.

Re: Απάντηση: Re: Ένας ακόμη νεκρός στο ρέμα κοντά στο Τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτρου Ρά

34 θέματα άνοιξα? Πως το βλέπω αυτό?
ΥΓ Διευκρίνισε (όπως το κάνω κι εγώ) ότι δεν γνωριζόμαστε. Μπορεί να ειπωθεί και αυτό. :flipout::flipout::flipout:
Ναι, εννοείται αυτό, αν και σήμερα πρόσεξα ότι είμαστε και οι δύο από Κόρινθο, οπότε μπορεί να γνωριζόμαστε φατσικά από καμιά αγκινάρα.
Για τα θέματα, πας στην αναζήτηση, βάζεις στο Search by User Name το νικ σου, από κάτω επιλέγεις "find threads started by" και επιλέγεις το φόρουμ που θέλεις.

Να απαντήσω σε τι ακριβώς κύριε Δημήτρη Θ.; Στο οτι γενικεύετε και περνάτε ,απο το ένα λογικό άλμα στο άλλο, κατ' επανάληψη; Όπως υπάρχουν περιστατικά σαν αυτό που αναφέρατε, υπάρχουν περιστατικά σαν αυτά που δεν αναφέρετε.
Γενικά, δεν κατανοώ τη μονόπλευρη αντιμετώπιση των πραγμάτων.
Δεν θα αναφερθώ στα θέματα που ανοίγονται γενικότερα στην κατηγορία, γιατί είναι χιλιοειπωμένα , χιλιοσυζητημένα, και χιλιο-μαλλιο-τραβηγμένα.

φέρνεις στην επιφάνεια αναμασημένα (και εξαντλημένα) ζητήματα όπως την ύπαρξη και την θεματολογία της εκτός.

Η εκτός ήταν και θα παραμένει (μέχρι να αποφασιστεί κάτι διαφορετικό) στο περιθώριο ενός τεχνοκρατικού και χομπύστικου φόρουμ όπως είναι αυτό του avclub. Η θεματολογία της όπως και αυτή όλων των άλλων υποκατηγοριών προδιαγράφεται σαφώς στους κανόνες που μερικές φορές ίσως καταστρατηγείται συνειδητά με την σαφή προϋπόθεση ότι είναι σε κόσμιο επίπεδο συζήτησης.
Όμως από το περιθώριο του avclub μέχρι την υποκατάσταση κοινωνικών blogs και παράπλευρων πηγών πληροφόρησης και σχολιασμού υπάρχει μεγάλη απόσταση που το avclub δεν έχει διάθεση να διανύσει.
Σύμφωνα όμως και με αυτά που λες εσύ και με αυτά που λέει ο DIPIE, αυτός που παραβίασε πρώτος σε αυτό το θέμα τους κανόνες είναι ο Δημήτρης Ν. που εκφράστηκε ειρωνικά και όχι ο Δημήτρης Θ. (μπέρδεμα ε) που απλώς παρέθεσε γεγονότα. Εκτός αν εννοείτε ότι η παράθεση γεγονότων που δεν αρέσει σε κάποιους να ακούγονται τους κάνουν ευέξαπτους και καταλήγουμε να μην έχουμε "κόσμιο επίπεδο συζήτησης", οπότε φταίει αυτός που έγραψε για τα γεγονότα και όχι αυτός που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον εαυτό του για να παραμείνει η συζήτηση σε ένα επίπεδο! Συγνώμη αλλά αυτά είναι αστεία πράγματα, και θα σας πω όσο πιο καλοπροαίρετα γίνεται το εξής, επειδή πιστεύω στις καλές προθέσεις των ιδρυτών/μελών του club: προσέξτε να μη γίνετε avsite. Προσέξτε να μη γίνετε μια κλίκα που είναι βασιλικότερη των απλών χρηστών ("ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα" κλπ) και αλληλοπροστατεύεται για να έχει τους "δικούς της" ικανοποιημένους. Οι κανόνες πρέπει να ισχύουν για όλους ανεξαρτήτως θέσης (αυτή είναι τουλάχιστον η γνώμη μου, μπορεί να διαφωνείτε). Larry, αν κάποιος "ενοχλείται" από συγκεκριμένα θέματα τα οποία όμως και έχουν ενδιαφέρον (αυτό φαίνεται και από την ανταπόκριση) και σίγουρα δεν έχουν λιγότερη σχέση με τον a/v χώρο από ό,τι τα... αθλητικά (στα οποία έχετε αφιερώσει ολόκληρο υποφόρουμ, και καλά κάνατε αφού υπάρχει ενδιαφέρον, απλά μην παραμυθιαζόμαστε με το τι είναι on topic στο off topic υποφόρουμ), αν λοιπόν κάποιος ενοχλείται από αυτά τα θέματα το πρόβλημα είναι καθαρά δικό του και καλά θα κάνει όταν βλέπει Δημήτρης Θ. ή Dragonlord ή Κουκουλοφόρος ως thread starter να κάνει την καρδιά του πέτρα και να προσπερνά το συγκεκριμένο θέμα. Δεν είναι δύσκολο. Αυτό που λες θα μπορούσα να το καταλάβω αν κάποιος άνοιγε ένα θέμα συγκεκριμένης θεματολογίας κάθε μέρα. Εκεί ναι, να πω ότι όντως δίνει συγκεκριμένο χαρακτήρα στο φόρουμ και ότι ίσως να πρέπει να μπει ένα φρένο. Αλλά τώρα για ένα ή δύο ή τρία θέματα το μήνα να γίνεται τέτοιο θέμα είναι λίγο άστοχο.

Να απαντήσω σε τι ακριβώς κύριε Δημήτρη Θ.; Στο οτι γενικεύετε και περνάτε ,απο το ένα λογικό άλμα στο άλλο, κατ' επανάληψη; Όπως υπάρχουν περιστατικά σαν αυτό που αναφέρατε, υπάρχουν περιστατικά σαν αυτά που δεν αναφέρετε.
Γενικά, δεν κατανοώ τη μονόπλευρη αντιμετώπιση των πραγμάτων.
Δεν θα αναφερθώ στα θέματα που ανοίγονται γενικότερα στην κατηγορία, γιατί είναι χιλιοειπωμένα , χιλιοσυζητημένα, και χιλιο-μαλλιο-τραβηγμένα.
Να απαντήσετε στην ειρωνεία "Έτσι έτυχε" στο άτυχο σχόλιο του Δημήτρη Ιωάννου ότι ήταν παλιά είδηση, ενώ ήταν μόλις 2 ωρών.
Επίσης, ένα θέμα που ανοίγεται (γενικά) κρίνεται απ τις θεάσεις και τις απαντήσεις.

Last edited:
Σε αυτό βεβαίως να απαντήσω.
πχ: το "άτυχο σχόλιο" του κ Ιωάννου, είναι δική σας εκτίμηση.
Το αν η είδηση είναι παλιά ή νεα,δεν σχολιάστηκε ποτέ απο εμένα.Προσωπικά σχολίασα με καυστικό τρόπο ( η ειρωνία αναφέρεται σε πρόσωπα,εγώ αναφέρθηκα σε πράξη σας) την τάση που έχετε ως χρήστης του forum, να προπαγανδίζετε και να μεροληπτείτε, κάνοντας σαφές πως στοχεύετε στη συνεχή "εμφάνιση" κάποιων απόψεων.
Το οτι δεν σχολιάστηκε ο θάνατος ενός λαθρομετανάστη, δεν σημαίνει πως εκλαμβάνω τη ζωή του, ως λιγότερο σημαντική, απο κάποιου άλλου ανθρώπου. Αυτό, ως δήλωση, ήταν ατόπημα απο μέρους σας.

Re: Απάντηση: Ένας ακόμη νεκρός στο ρέμα κοντά στο Τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη

Σε αυτό βεβαίως να απαντήσω.
πχ: το "άτυχο σχόλιο" του κ Ιωάννου, είναι δική σας εκτίμηση.
Το αν η είδηση είναι παλιά ή νεα,δεν σχολιάστηκε ποτέ απο εμένα.Προσωπικά σχολίασα με καυστικό τρόπο ( η ειρωνία αναφέρεται σε πρόσωπα,εγώ αναφέρθηκα σε πράξη σας) την τάση που έχετε ως χρήστης του forum, να προπαγανδίζετε και να μεροληπτείτε, κάνοντας σαφές πως στοχεύετε στη συνεχή "εμφάνιση" κάποιων απόψεων.
Το οτι δεν σχολιάστηκε ο θάνατος ενός λαθρομετανάστη, δεν σημαίνει πως εκλαμβάνω τη ζωή του, ως λιγότερο σημαντική, απο κάποιου άλλου ανθρώπου. Αυτό, ως δήλωση, ήταν ατόπημα απο μέρους σας.
Ναι, όμως αυτό δεν είναι δικαίωμά του; Να αναφέρει τις ειδήσεις που τον ενδιαφέρουν περισσότερο; Πέρα από το ότι είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετική η βία από αστυνομικούς προς πολίτες με την αντίστροφη βία (το εξήγησα σε άλλο ποστ, προφανώς δεν θα σας πείσω όλους), έχετε κι εσείς το δικαίωμα να γράφετε για αυτά που θεωρείτε εξίσου σημαντικά και δεν τα αναφέρει ο Δημήτρης Θ. (άλλωστε δε νομίζω πως πληρώνεται για να δίνει σφαιρική ενημέρωση μέσω του avclub). Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλα θέματα, όμως η ειρωνία ειδικά σε αυτό το θέμα ήταν αδικαιολόγητη γιατί ο άνθρωπος ούτε "προπαγάνδα" έκανε ούτε τίποτα, ένα απλό copy/paste κειμένου από το in.gr ήταν.

edit: λίγο άσχετο, αλλά ο διαχωρισμός μεταξύ "ειρωνίας" και "καυστικότητας" που κάνεις νομίζω πως είναι εντελώς αυθαίρετος.

Last edited:
Όταν απλά αναπαράγω μια είδηση 2 ωρών και μου γράφει επί λέξη:

Αυτή είναι είδηση ημερών..

Αλήθεια ,πώς σου ήρθε να την ανεβάσεις απόψε ????

και εσείς από κάτω:

Έτσι, έτυχε.

δεν είναι εκτίμηση, είναι γεγονός και "άτυχο σχόλιο¨και ειρωνεία.
Παρακάτω λέτε:
Προσωπικά σχολίασα με καυστικό τρόπο ( η ειρωνία αναφέρεται σε πρόσωπα,εγώ αναφέρθηκα σε πράξη σας) την τάση που έχετε ως χρήστης του forum, να προπαγανδίζετε και να μεροληπτείτε, κάνοντας σαφές πως στοχεύετε στη συνεχή "εμφάνιση" κάποιων απόψεων.
Τις απόψεις αυτές, κρατήστε τις για τον εαυτό σας.
Σας έδωσα το δικαίωμα να μου πείτε τι θέματα θα ανοίγω, τι θα εκφράζω και τι θα γράφω?

Απάντηση: Re: Ένας ακόμη νεκρός στο ρέμα κοντά στο Τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη

Σύμφωνα όμως και με αυτά που λες εσύ και με αυτά που λέει ο DIPIE, αυτός που παραβίασε πρώτος σε αυτό το θέμα τους κανόνες είναι ο Δημήτρης Ν. που εκφράστηκε ειρωνικά και όχι ο Δημήτρης Θ. (μπέρδεμα ε) που απλώς παρέθεσε γεγονότα. Εκτός αν εννοείτε ότι η παράθεση γεγονότων που δεν αρέσει σε κάποιους να ακούγονται τους κάνουν ευέξαπτους και καταλήγουμε να μην έχουμε "κόσμιο επίπεδο συζήτησης", οπότε φταίει αυτός που έγραψε για τα γεγονότα και όχι αυτός που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον εαυτό του για να παραμείνει η συζήτηση σε ένα επίπεδο! Συγνώμη αλλά αυτά είναι αστεία πράγματα, και θα σας πω όσο πιο καλοπροαίρετα γίνεται το εξής, επειδή πιστεύω στις καλές προθέσεις των ιδρυτών/μελών του club: προσέξτε να μη γίνετε avsite. Προσέξτε να μη γίνετε μια κλίκα που είναι βασιλικότερη των απλών χρηστών ("ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα" κλπ) και αλληλοπροστατεύεται για να έχει τους "δικούς της" ικανοποιημένους. Οι κανόνες πρέπει να ισχύουν για όλους ανεξαρτήτως θέσης (αυτή είναι τουλάχιστον η γνώμη μου, μπορεί να διαφωνείτε). Larry, αν κάποιος "ενοχλείται" από συγκεκριμένα θέματα τα οποία όμως και έχουν ενδιαφέρον (αυτό φαίνεται και από την ανταπόκριση) και σίγουρα δεν έχουν λιγότερη σχέση με τον a/v χώρο από ό,τι τα... αθλητικά (στα οποία έχετε αφιερώσει ολόκληρο υποφόρουμ, και καλά κάνατε αφού υπάρχει ενδιαφέρον, απλά μην παραμυθιαζόμαστε με το τι είναι on topic στο off topic υποφόρουμ), αν λοιπόν κάποιος ενοχλείται από αυτά τα θέματα το πρόβλημα είναι καθαρά δικό του και καλά θα κάνει όταν βλέπει Δημήτρης Θ. ή Dragonlord ή Κουκουλοφόρος ως thread starter να κάνει την καρδιά του πέτρα και να προσπερνά το συγκεκριμένο θέμα. Δεν είναι δύσκολο. Αυτό που λες θα μπορούσα να το καταλάβω αν κάποιος άνοιγε ένα θέμα συγκεκριμένης θεματολογίας κάθε μέρα. Εκεί ναι, να πω ότι όντως δίνει συγκεκριμένο χαρακτήρα στο φόρουμ και ότι ίσως να πρέπει να μπει ένα φρένο. Αλλά τώρα για ένα ή δύο ή τρία θέματα το μήνα να γίνεται τέτοιο θέμα είναι λίγο άστοχο.

Ο κ. Δημήτρης Θ. είναι παλιό μέλος του forum o ίδιος. Προσοχή όμως σε αυτά που γράφουμε, και κυρίως σε αυτά που εννοούμε μέσω αυτών που γράφουμε. Και θα το αποσαφινήσω αμέσως: διαφέρει η απλή παράθεση γεγονότων,με τη μονομερή παράθεση γεγονότων.
Πχ θα μπορούσα και εγώ να γράφω κάθε μέρα για όλα τα θετικά που έκανε ο Hitler (αύξηση δυναμικής παραγωγικότητας, βελτίωση βιοτικού επιπέδου Γερμανών κλπ κλπ), χωρίς να συμπληρώσω ποτέ οτι ήταν ίσως η χειρότερη ηγετική μορφή που γνώρισε ποτέ ο κόσμος. Δεν υπάρχει άσπρο μαύρο.Ούτε άσπρο,μαύρο,γκρι. Υπάρχει άσπρο μαύρο και πολλά άλλα χρώματα.
Είναι και θέμα αισθητικής πλέον. Την αισθητική πρέπει να την επιδιώκουμε όλοι οι χρήστες.

(προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ο Hitler χρησιμοποιήθηκε καθαρά για να τονίσω το παράδειγμα)
Φιλικά Γιώργος

Προσωπικά αναφέρθηκα στο οτι ανεβάσατε τέτοια είδηση. Όχι στο πότε την ανεβάσατε.
Η παιδεία μου και οι πεποιθήσεις μου δεν μου επιτρέπουν να μην είμαι άκρως δημοκρατικό άτομο. Όπως προείπα όμως, και η δημοκρατία διέπεται απο αισθητική.
Συνεχώς εκφράζετε συγκεκριμένες απόψεις οι οποίες όμως δεν δείχνουν πραγματικά να οδηγούν πουθενά. Όπως αυτή εδώ η κουβέντα.
Όσον αφορά το τι απόψεις έχω για εσάς, θα μου επιτρέψετε να έχω ακριβώς αυτές, που εσείς επιθυμείτενα έχω,μέσω των γραπτών σας.
Και επειδή, εξέφρασα την άποψη μου, τονίζοντας τι ακριβώς με ενόχλησε, σταματώ εδώ, μιας και δεν έχω σκοπό να αλλάξω τον τρόπο σκέψη σας ή τον τρόπο που λειτουργείτε.

Re: Απάντηση: Re: Ένας ακόμη νεκρός στο ρέμα κοντά στο Τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτρου Ρά

Ο κ. Δημήτρης Θ. είναι παλιό μέλος του forum o ίδιος. Προσοχή όμως σε αυτά που γράφουμε, και κυρίως σε αυτά που εννοούμε μέσω αυτών που γράφουμε. Και θα το αποσαφινήσω αμέσως: διαφέρει η απλή παράθεση γεγονότων,με τη μονομερή παράθεση γεγονότων.
Πχ θα μπορούσα και εγώ να γράφω κάθε μέρα για όλα τα θετικά που έκανε ο Hitler (αύξηση δυναμικής παραγωγικότητας, βελτίωση βιοτικού επιπέδου Γερμανών κλπ κλπ), χωρίς να συμπληρώσω ποτέ οτι ήταν ίσως η χειρότερη ηγετική μορφή που γνώρισε ποτέ ο κόσμος. Δεν υπάρχει άσπρο μαύρο.Ούτε άσπρο,μαύρο,γκρι. Υπάρχει άσπρο μαύρο και πολλά άλλα χρώματα.
Είναι και θέμα αισθητικής πλέον. Την αισθητική πρέπει να την επιδιώκουμε όλοι οι χρήστες.

(προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ο Hitler χρησιμοποιήθηκε καθαρά για να τονίσω το παράδειγμα)
Φιλικά Γιώργος
Η αισθητική είναι όμως υποκειμενική. Τέσπα, να προσθέσω κάτι πάνω στο προηγούμενο ποστ σου, εκεί που χαρακτηρίζεις ουσιαστικά το Δημήτρη Θ. προπαγανδιστή:
Φίλε Dragonlord, πέραν του ότι οι κρίσεις εδώ μέσα πρέπει να περιορίζονται στις απόψεις και όχι στα μέλη αυτά καθαυτά, νομίζω ότι θα πρέπει να είσαι λίγο πιο προσεκτικός στις υποθέσεις που εξέφρασες.
Άρα υποθέτω ότι και το "προπαγανδίζετε" (και η ειρωνία που προήλθε από αυτό) είναι εκτός κανονισμών.
Για αυτά που γράφεις, εγώ χαίρομαι να μαθαίνω και για τα καλά που έκανε ο χίτλερ. Καταλαβαίνω αυτό που λες για μονόπλευρη ενημέρωση, όμως τουλάχιστον στο συγκεκριμένο θέμα δε βλέπω τίποτα τέτοιο. Είναι κάτι σημαντικότατο, εγώ το έμαθα από εδώ και πιστεύω ακράδαντα ότι καλώς μπήκε. Και σίγουρα το θεωρώ πιο σημαντικό από θέματα τύπου "κρασί, μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις" (τυχαίο παράδειγμα από την πρώτη σελίδα του φόρουμ), για όποιο λόγο κι αν μπήκε. Επίσης αδυνατώ να καταλάβω τον (όποιο) παραλληλισμό του χίτλερ με τους μετανάστες. Δηλαδή εννοείς ότι ένα θέμα που μιλάει για ουσιαστικά δολοφονίες μεταναστών (και μάλιστα από το κράτος) λέει τη μισή αλήθεια, γιατί και μετανάστες έχουν σκοτώσει κόσμο αλλά δεν ήρθε ο Δημήτρης να το πει; Δεν καταλαβαίνεις ότι, τουλάχιστον στο μυαλό το δικό μου (και φαντάζομαι και του Δημήτρη) είναι πολύ πιο σημαντική μια δολοφονία που γίνεται με την κάλυψη του κράτους (μέσω της ατιμωρησίας), δηλαδή ΟΛΩΝ ΜΑΣ (αν υποθέσουμε ότι έχουμε μια σωστή δημοκρατία) από έναν πολίτη που σκοτώνει έναν άλλο πολίτη για να κλέψει πχ; Προσοχή, δεν εννοώ ότι η μία ζωή έχει μεγαλύτερη αξία, απλώς ότι στη μία περίπτωση υπάρχουν ΑΜΕΣΕΣ συλλογικές ευθύνες, στην άλλη υπάρχουν ίσως συλλογικές ευθύνες (πχ γιατί κατέφυγε κάποιος στη ληστεία), όμως είναι πολύ πιο έμμεσες. Όταν η αστυνομία δολοφονεί με τις πλάτες του κράτους μετανάστες και παιδιά, το ζήτημα πέρα από ανθρωπιστικό γίνεται και ΠΟΛΙΤΙΚΟ. Δεν έχει να κάνει με μονόπλευρη ενημέρωση λοιπόν το να ακούγεται περισσότερο η αδικία του κράτους προς τον πολίτη παρά η αδικία του πολίτη προς συμπολίτη ή του πολίτη προς όργανα του κράτους, καθώς εκεί ΔΕΝ υπάρχουν άμεσες πολιτικές/συλλογικές ευθύνες. Λίγη καλή θέληση χρειάζεται για να το καταλάβει κανείς.

Status
Not open for further replies.