Ένας ακόμη νεκρός στο ρέμα κοντά στο Τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη

Status
Not open for further replies.
Προσωπικά αναφέρθηκα στο οτι ανεβάσατε τέτοια είδηση. Όχι στο πότε την ανεβάσατε.
Η παιδεία μου και οι πεποιθήσεις μου δεν μου επιτρέπουν να μην είμαι άκρως δημοκρατικό άτομο. Όπως προείπα όμως, και η δημοκρατία διέπεται απο αισθητική.
Συνεχώς εκφράζετε συγκεκριμένες απόψεις οι οποίες όμως δεν δείχνουν πραγματικά να οδηγούν πουθενά. Όπως αυτή εδώ η κουβέντα.
Όσον αφορά το τι απόψεις έχω για εσάς, θα μου επιτρέψετε να έχω ακριβώς αυτές, που εσείς επιθυμείτενα έχω,μέσω των γραπτών σας.
Και επειδή, εξέφρασα την άποψη μου, τονίζοντας τι ακριβώς με ενόχλησε, σταματώ εδώ, μιας και δεν έχω σκοπό να αλλάξω τον τρόπο σκέψη σας ή τον τρόπο που λειτουργείτε.

Με τις ειδήσεις που ανεβάζω "προπαγανδίζω" και "μεροληπτώ"?
Προτιμώ να ανεβάζω τέτοιες ειδήσεις και να σχολιάζω όποια γεγονότα κρίνω ότι αξίζουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ένας ακόμη νεκρός στο ρέμα κοντά στο Τμήμα Αλλοδαπών στην

Η αισθητική είναι όμως υποκειμενική. Τέσπα, να προσθέσω κάτι πάνω στο προηγούμενο ποστ σου, εκεί που χαρακτηρίζεις ουσιαστικά το Δημήτρη Θ. προπαγανδιστή:

Άρα υποθέτω ότι και το "προπαγανδίζετε" (και η ειρωνία που προήλθε από αυτό) είναι εκτός κανονισμών.
Για αυτά που γράφεις, εγώ χαίρομαι να μαθαίνω και για τα καλά που έκανε ο χίτλερ. Καταλαβαίνω αυτό που λες για μονόπλευρη ενημέρωση, όμως τουλάχιστον στο συγκεκριμένο θέμα δε βλέπω τίποτα τέτοιο. Είναι κάτι σημαντικότατο, εγώ το έμαθα από εδώ και πιστεύω ακράδαντα ότι καλώς μπήκε. Και σίγουρα το θεωρώ πιο σημαντικό από θέματα τύπου "κρασί, μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις" (τυχαίο παράδειγμα από την πρώτη σελίδα του φόρουμ), για όποιο λόγο κι αν μπήκε. Επίσης αδυνατώ να καταλάβω τον (όποιο) παραλληλισμό του χίτλερ με τους μετανάστες. Δηλαδή εννοείς ότι ένα θέμα που μιλάει για ουσιαστικά δολοφονίες μεταναστών (και μάλιστα από το κράτος) λέει τη μισή αλήθεια, γιατί και μετανάστες έχουν σκοτώσει κόσμο αλλά δεν ήρθε ο Δημήτρης να το πει; Δεν καταλαβαίνεις ότι, τουλάχιστον στο μυαλό το δικό μου (και φαντάζομαι και του Δημήτρη) είναι πολύ πιο σημαντική μια δολοφονία που γίνεται με την κάλυψη του κράτους (μέσω της ατιμωρησίας), δηλαδή ΟΛΩΝ ΜΑΣ (αν υποθέσουμε ότι έχουμε μια σωστή δημοκρατία) από έναν πολίτη που σκοτώνει έναν άλλο πολίτη για να κλέψει πχ; Προσοχή, δεν εννοώ ότι η μία ζωή έχει μεγαλύτερη αξία, απλώς ότι στη μία περίπτωση υπάρχουν ΑΜΕΣΕΣ συλλογικές ευθύνες, στην άλλη υπάρχουν ίσως συλλογικές ευθύνες (πχ γιατί κατέφυγε κάποιος στη ληστεία), όμως είναι πολύ πιο έμμεσες. Όταν η αστυνομία δολοφονεί με τις πλάτες του κράτους μετανάστες και παιδιά, το ζήτημα πέρα από ανθρωπιστικό γίνεται και ΠΟΛΙΤΙΚΟ. Δεν έχει να κάνει με μονόπλευρη ενημέρωση λοιπόν το να ακούγεται περισσότερο η αδικία του κράτους προς τον πολίτη παρά η αδικία του πολίτη προς συμπολίτη ή του πολίτη προς όργανα του κράτους, καθώς εκεί ΔΕΝ υπάρχουν άμεσες πολιτικές/συλλογικές ευθύνες. Λίγη καλή θέληση χρειάζεται για να το καταλάβει κανείς.

Το ρήμα προπαγανδίζω αναφέρεται σε μια γενική συπεριφορά του κυρίου Δημήτρη. Όχι στο συγκεκριμένο ποστ μόνο.
Επίσης, δεν έκανα παραλληλισμό του Hitler με τους μετανάστες. Έκανα παραλληλισμό, μονομερών απόψεων.
Σαφώς δεν περιμένω να αναφερθούν οι καλές και αξιότιμες πράξεις. Αλλά το δήλωσα και πιο πάνω: υπάρχουν και άλλα ποστ που είναι ο ορισμός όλων όσων είπα.Μπορείτε να ψάξετε και μόνος σας. :antlers:
Η αισθητική τώρα,δεν είναι τόσο υποκειμενική όσο νομίζετε. Οι γενικότητες πχ είναι σίγουρα αντιαισθητικές.
Λυπάμαι όμως που γράφετε οτι είναι χειρότερη η αδικία του κράτους προς τον πολίτη.Ο τρόπος συμπεριφοράς του οποιοδήποτε αποτυπώνεται σε αυτόν που τον κυβερνά. Η αδικία είναι αδικία, και μέχρι να αλλάξουμε νοοτροπία και παιδεία, πρώτα θα μας αδικούν ως πολίτες και μετά θα τους αδικούμε. Φαύλος κύκλος.
Επίσης να δηλώσω πως ξέφυγα των κανονισμών,μιας και αναρωτηθήκατε πιο πάνω.
Αυτά απο μένα και τέλος.
Να 'στε καλά.

Κι απο την δική σου την πλευρά,λίγη καλή διάθεση χρειάζεται να αντιληφθείς,ότι δεν απασχολεί,τόσο το ποιός ξεκίνησε "χειρών αδίκων",αλλά η όλη κατάσταση που δημιουργείται τακτικά κι έχει σαν αίτιο διαφορετικές πολιτικές και κομματικές τοποθετήσεις.

Κατά καιρούς,έχουν γίνει συστάσεις,έχουν κλειδωθεί θέματα,έχουν μπεί μπάν,αλλά η ιστορία συνεχίζεται.Δεν είναι θέμα προσώπων(που άλλωστε δεν γνωρίζονται απο κοντά για να έχουν προσωπικές διαφορές),αλλά μιάς κατάστασης που φέρνει πολιτικές διαφορές στο προσκήνιο,σ' ένα χώρο που δεν πρέπει και δεν θέλει κανείς να συμβαίνει.

Η λύση δεν είναι η φίμωση και κανείς δεν προκρίνει κάτι τέτοιο,αλλά ο αυτοέλεγχος των μελών.Ας το αφήσουμε λοιπόν να κλείσει,η ενημέρωση έγινε κι απο εκεί και πέρα απλά παρακολουθούμε προσωπικούς διαξιφισμούς χωρίς κανένα νόημα πλέον.

Για να επιστρεψουμε λίγο στο θέμα... κάτι άσχετο, αλλά σχετικό, δείχνει τον σεβασμό που τρέφουν κάποιοι σε ανθρώπους που βρίσκονται σε χειρότερη μοίρα...

http://www.youtube.com/watch?v=FIyZ-7b9x7U

Κι αυτό και άλλα περιστατικά είναι απαράδεκτα. Και πρέπει να μη ξανασυμβούν.

Re: Απάντηση: Ένας ακόμη νεκρός στο ρέμα κοντά στο Τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη

Κι απο την δική σου την πλευρά,λίγη καλή διάθεση χρειάζεται να αντιληφθείς,ότι δεν απασχολεί,τόσο το ποιός ξεκίνησε "χειρών αδίκων",αλλά η όλη κατάσταση που δημιουργείται τακτικά κι έχει σαν αίτιο διαφορετικές πολιτικές και κομματικές τοποθετήσεις.

Κατά καιρούς,έχουν γίνει συστάσεις,έχουν κλειδωθεί θέματα,έχουν μπεί μπάν,αλλά η ιστορία συνεχίζεται.Δεν είναι θέμα προσώπων(που άλλωστε δεν γνωρίζονται απο κοντά για να έχουν προσωπικές διαφορές),αλλά μιάς κατάστασης που φέρνει πολιτικές διαφορές στο προσκήνιο,σ' ένα χώρο που δεν πρέπει και δεν θέλει κανείς να συμβαίνει.

Η λύση δεν είναι η φίμωση και κανείς δεν προκρίνει κάτι τέτοιο,αλλά ο αυτοέλεγχος των μελών.Ας το αφήσουμε λοιπόν να κλείσει,η ενημέρωση έγινε κι απο εκεί και πέρα απλά παρακολουθούμε προσωπικούς διαξιφισμούς χωρίς κανένα νόημα πλέον.
Δε διαφωνώ γενικά, όμως διαφωνώ στο ότι συστάσεις έγιναν προς το Δημήτρη Θ. και όχι προς αυτούς που εκτροχίασαν τη συζήτηση. Το θέμα από μόνο του δεν είχε ΚΑΝΕΝΑ κακό, δεν είχε καν την προσωπική του άποψη (που είχε κάθε δικαίωμα να βάλει). Οπότε ή θα πρέπει να κλείσει το επί παντός (εκτός αν κάνετε με κάποιο τρόπο διαχωρισμό των "επικίνδυνων" θεμάτων) ή να επαναφέρετε στην τάξη αυτούς που εκτροχιάζουν τη συζήτηση, ακόμα κι αν είναι μέλη ή και ιδρυτές του club. Αν μη τι άλλο, κόσμος που ενδιαφέρεται και να διαβάσει και να συζητήσει αυτά τα θέματα υπάρχει. Και αλίμονο αν θεωρηθεί "προκλητική κίνηση" η (ανα)δημοσίευση ενός γεγονότος. Μπορεί να γίνει πολιτισμένη συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα ( και για το γαμώτο δηλαδή, μόνο για κρασιά και μπάλα μπορούμε να μιλήσουμε σαν άνθρωποι; ), αν δε θέλετε να ξεφεύγει μην κατηγορείτε το ίδιο το θέμα, κατηγορήστε όποιον, αντί να αγνοήσει, χώνεται και ειρωνεύεται.

Να απαντήσετε στην ειρωνεία "Έτσι έτυχε" στο άτυχο σχόλιο του Δημήτρη Ιωάννου ότι ήταν παλιά είδηση, ενώ ήταν μόλις 2 ωρών.
Επίσης, ένα θέμα που ανοίγεται (γενικά) κρίνεται απ τις θεάσεις και τις απαντήσεις.

Ατυχα και άστοχα είναι τα σχόλιά σου και οι απαντήσεις σου,αν θες να τ ακούσεις τώρα..

Και επειδή προτρέχεις η ημερομηνία του συμβάντος είναι 3 Ιανουαρίου !

το έπαιξαν όλες οι τηλεοράσεις.Το είδα με τα μάτια μου.
Το αν εσύ το "ανακάλυψες" στις 6 του μηνός δεν σημαίνει τίποτα.
Το οτι είναι παλαιό όφειλα να το επισημάνω.Οπως και τον χρόνο που "αναδημοσιεύτηκε".(μετά την τρομοκρατική επίθεση..)
Deal with it.

Και σταμάτα την μανία καταδίωξης..

Προς Δημήτρη Ιωάννου: Έχεις δίκιο για το ότι ήταν παλιά η είδηση, όμως οι επόμενοι 2 που απάντησαν παραδέχθηκαν ότι ήταν ειρωνικοί, ενώ και το δικό σου ποστ δεν ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ήταν ειρωνικό (πχ με τα ???? στο τέλος, θα μπορούσε να είναι ειρωνία). Πάντως δεν ήταν όλη η είδηση παλιά, γιατί στο τέλος αναφέρει και συλλαλητήρια που δε νομίζω να είχαν κανονιστεί στις 3/1. Όπως και να έχει, δε νομίζω ότι αυτό που λες για μανία καταδίωξης ισχύει όταν οι 2 στους 3 που είπε ότι τον ειρωνεύτηκαν το παραδέχτηκαν. Και στον τρίτο που είσαι εσύ, κι εγώ που είμαι απ'έξω δεν ήμουν σίγουρος αν ρωτάς κανονικά ή ειρωνικά, δεν είναι και τόσο περίεργο να μπερδεύτηκε.

Re: Απάντηση: Ένας ακόμη νεκρός στο ρέμα κοντά στο Τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη

Αυτή είναι είδηση ημερών..

Αλήθεια ,πώς σου ήρθε να την ανεβάσεις απόψε ????

Για να καταλάβω, το παραπάνω θεωρείται ειρωνικό? Και προσωπική επίθεση?

Δηλαδή αν μου το γράψει εμένα αυτό ο Ιωάννου πρέπει να τα κάνω όλα μπάχαλο όπως αυτό που ακολούθησε? Αν βάλω μόνο δύο ερωτηματικά και όχι τέσσερα?

Τι λέτε ρε παιδιά.....................

Last edited:
Λοιπόν, τα σημειώνω να μην τα ξεχάσω, είπαμε, κλείσιμο τα ρέματα, και κομμένο το in.gr... δουλειές μας ανοίγουν...

Προς Δημήτρη Ιωάννου: Έχεις δίκιο για το ότι ήταν παλιά η είδηση, όμως οι επόμενοι 2 που απάντησαν παραδέχθηκαν ότι ήταν ειρωνικοί, ενώ και το δικό σου ποστ δεν ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ήταν ειρωνικό (πχ με τα ???? στο τέλος, θα μπορούσε να είναι ειρωνία).

Καθώς οι ειρωνείες τυπικώς απαγορεύονται από τον κανονισμό, το λογικό είναι, μία πρόταση δίχως εμφανή σημεία ειρωνείας, να μην εκλαμβάνεται ως ειρωνεία.

Η συγκεκριμένη πρόταση καθίσταται παρερμηνεύσιμη για τον ανωτέρω αποδέκτη, όχι λόγω του περιεχομένου αυτής, αλλά λόγω του προσώπου του συντάκτη της.
Αυτό όμως είναι αποκλειστικώς πρόβλημα του αποδέκτη και προφανώς δεν είναι υποχρεωμένος ο Δημήτρης Ιωάννου και ο κάθε Δημήτρης Ιωάννου σε αυτό το φόρουμ, να ξεκαθαρίζει προκαταβολικώς πως ό,τι γράφει είναι με καλές προθέσεις και δίχως διάθεση ειρωνείας.

Το να αναζητά δε κάποιος -δεν αναφέρομαι στην εδώ συζήτηση ή στους συμμετέχοντες σε αυτήν- ειρωνικές σε βάρος του προεκτάσεις στις εκ πρώτης τουλάχιστον όψεως μη ειρωνικές τοποθετήσεις τρίτων, όντως παραπέμπει, όπως προαναφέρθηκε, σε μανίες καταδιώξεως, κατά την ταπεινή μου άποψη.

Λοιπόν για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Συνέχισα τον σχολιασμό του θέματος που άνοιξε ο Δημήτρης Θ. , επιλέγοντας την οδό της «πλάκας» και του πειράγματος ως την πλέον ανώδυνη , για να αποφύγουμε για μία ακόμη φορά την ευθεία αντιπαράθεση με τον Δημήτρη Θ. – πάντοτε επί ιδεολογικών θεμάτων δεδομένου ότι τον έχω συναντήσει δύο φορές ολιγόλεπτες σε διάρκεια και δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί του ( ούτε κρύο , ούτε ζέστη κοινώς ) . Όμως , οι άνθρωποι κρίνονται και από τα γραπτά τους , αλλά και από τα όσα επιλέγουν να αναδημοσιεύσουν στο φόρουμ .

Η εν λόγω είδηση που μας παρέθεσε ο Δημήτρης Θ. είναι υπόδειγμα της συνήθους αριστερής αναπόδεικτης προπαγάνδας . Αναγράφει λοιπόν το αναδημοσιευόμενο κείμενο ότι ένας 24χρονος πρόσφυγας ( ή μήπως λαθρομετανάστης ) βρέθηκε νεκρός στο ίδιο σημείο όπου είχε βρεθεί νεκρός και έτερος πακιστανός προ αορίστου χρόνου ( εβδομάδων λέει το κείμενο ) .

Δεν υπάρχει κανένας συσχετισμός μεταξύ των δύο περιστατικών , δεν υπάρχει καμμία ένδειξη ότι επρόκειτο περί ανθρωποκτονίας , ούτε στην μία ούτε στην άλλη περίπτωση . Υπάρχει απλώς ανακοίνωση αντιρατσιστικών οργανώσεων οι οποίες αυθαίρετα , κατά την συνήθη πρακτική δημιουργίας εντυπώσεων , συσχετίζουν τα δύο γεγονότα και υπαινίσσονται ανάμιξη αστυνομικών στους δύο θανάτους . Το «ρεπορτάζ» εν τω μεταξύ δεν αναφέρει καν πως επήλθε ο θάνατος τόσο του πρωτου όσο και κυρίως του δεύτερου , μετανάστη , ούτε φυσικά αν έφεραν ίχνη επίθεσης , βίας , ξυλοδαρμού ή οποιασδήποτε άλλης πράξης που να μπορεί να οδηγήσει αιτιακά στο θάνατο τους .

Δημοσιογραφικά η είδηση είναι απαράδεκτη , αφού λειτουργεί απλώς ως φερέφωνο των απόψεων των αντιρατσιστικών οργανώσεων με μόνιμη επωδό στην γνωστή συνθηματολογία τους , την καταγγελία της απάνθρωπης μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης . Στοιχείο κανένα . Αναπόδεικτοι ισχυρισμοί με το τσουβάλι .

Υπʼ αυτήν την έννοια θεωρώ ότι η αναφορά αυτής της είδησης αυτούσιας και όχι καν με λίνκ , εντάσσεται στην λογική του Δημήτρη Θ. αντικυβερνητικού – αντισυστημικού μένους αφʼ ενός, υποστήριξης δε όλων των ανα πάσα στιγμή διαμαρτυρομένων για δικούς τους λόγους και γι αυτό «ειρωνεύτηκα» την παράθεση της .

Και θα συνεχίσω να το κάνω , όσο ο Δημήτρης Θ. θα συνεχίσει να απασχολεί ένα ολόκληρο φόρουμ με τις παρόμοιες αναπόδεικτες υποθέσεις , απόψεις , κλπ έστω κι αν δεν είναι δικές του .

Η εν λόγω είδηση που μας παρέθεσε ο Δημήτρης Θ. είναι υπόδειγμα της συνήθους αριστερής αναπόδεικτης προπαγάνδας . Αναγράφει λοιπόν το αναδημοσιευόμενο κείμενο ότι ένας 24χρονος πρόσφυγας ( ή μήπως λαθρομετανάστης ) βρέθηκε νεκρός στο ίδιο σημείο όπου είχε βρεθεί νεκρός και έτερος πακιστανός προ αορίστου χρόνου ( εβδομάδων λέει το κείμενο ) .

Δεν υπάρχει κανένας συσχετισμός μεταξύ των δύο περιστατικών , δεν υπάρχει καμμία ένδειξη ότι επρόκειτο περί ανθρωποκτονίας , ούτε στην μία ούτε στην άλλη περίπτωση . Υπάρχει απλώς ανακοίνωση αντιρατσιστικών οργανώσεων οι οποίες αυθαίρετα , κατά την συνήθη πρακτική δημιουργίας εντυπώσεων , συσχετίζουν τα δύο γεγονότα και υπαινίσσονται ανάμιξη αστυνομικών στους δύο θανάτους . Το «ρεπορτάζ» εν τω μεταξύ δεν αναφέρει καν πως επήλθε ο θάνατος τόσο του πρωτου όσο και κυρίως του δεύτερου , μετανάστη , ούτε φυσικά αν έφεραν ίχνη επίθεσης , βίας , ξυλοδαρμού ή οποιασδήποτε άλλης πράξης που να μπορεί να οδηγήσει αιτιακά στο θάνατο τους .

Δημοσιογραφικά η είδηση είναι απαράδεκτη , αφού λειτουργεί απλώς ως φερέφωνο των απόψεων των αντιρατσιστικών οργανώσεων με μόνιμη επωδό στην γνωστή συνθηματολογία τους , την καταγγελία της απάνθρωπης μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης . Στοιχείο κανένα . Αναπόδεικτοι ισχυρισμοί με το τσουβάλι .

Υπʼ αυτήν την έννοια θεωρώ ότι η αναφορά αυτής της είδησης αυτούσιας και όχι καν με λίνκ , εντάσσεται στην λογική του Δημήτρη Θ. αντικυβερνητικού – αντισυστημικού μένους αφʼ ενός, υποστήριξης δε όλων των ανα πάσα στιγμή διαμαρτυρομένων για δικούς τους λόγους και γι αυτό «ειρωνεύτηκα» την παράθεση της .

Και θα συνεχίσω να το κάνω , όσο ο Δημήτρης Θ. θα συνεχίσει να απασχολεί ένα ολόκληρο φόρουμ με τις παρόμοιες αναπόδεικτες υποθέσεις , απόψεις , κλπ έστω κι αν δεν είναι δικές του .
Το in.gr κάνει λοιπόν αριστερή προπαγάνδα, το ακούσαμε κι αυτό!
Η είδηση δημοσιογραφικά μόνο απαράδεκτη δεν είναι. Καθήκον του δημοσιογράφου είναι και να "διαβάζει"/ερμηνεύει μια είδηση (στην προκειμένη περίπτωση πχ να συνδέσει το περιστατικό με τις καταγγελίες των αντιρατσιστικών οργανώσεων για αστυνομική βία κατά μεταναστών κάθε Σάββατο στο συγκεκριμένο μέρος, δε θέλει και μεγάλη φαντασία στο κάτω κάτω), και άλλωστε αν προσέξεις δε λέει πουθενά ότι δολοφονήθηκε από αστυνομικό, απλώς παραθέτει γεγονότα και λέει ό,τι πρέπει να αναφερθεί ως σχετικό. Λες, ψευδώς, ότι το μόνο κοινό μεταξύ των δύο θανάτων είναι ο τόπος. Επειδή φαίνεται σα να μη διάβασες καλά το κείμενο, παραθέτω ένα μέρος πάνω σε αυτό:

Η υπηρεσίας της οδού Πέτρου Ράλλη είναι το μοναδικό σημείο στην Αθήνα όπου μπορεί κάποιος αλλοδαπός να καταθέσει αίτηση για πολιτικό άσυλο. Έτσι μοιραία συνωστίζονται χιλιάδες άνθρωποι για να μη χάσουν τη σειρά τους και να καταθέσουν αίτημα για άσυλο. Οι πρόσφυγες είναι αναγκασμένοι να περιμένουν κάθε εβδομάδα σε ουρές χιλιάδων στην πίσω είσοδο του Τμήματος Αλλοδαπών Αθήνας, από την Παρασκευή το πρωί μέχρι το Σάββατο στις 7 π.μ. που η υπηρεσία μοιράζει μόνο 300 χαρτάκια προτεραιότητας για ραντεβού κάθε εβδομάδα.
Οι αντιρατσιστικές οργανώσεις και οι οργανώσεις μεταναστών καταγγέλλουν ότι σε αυτές τις συνθήκες η αστυνομία χρησιμοποιεί συστηματικά βία χτυπώντας αδιακρίτως τους αιτούντες άσυλο για να απωθήσει το πλήθος, δημιουργώντας συνθήκες πανικού.
Δεν ήταν μόνο ο τόπος ο ίδιος. Ο θάνατος σημειώθηκε Σάββατο, την ημέρα δηλαδή που συνωστίζονται εκεί χιλιάδες αλλοδαποί και απωθούνται βίαια από την αστυνομία. Το τελευταίο δεν είναι καθόλου... "αναπόδεικτο", μπορείς το Σάββατο να πας και μόνος σου και να το δεις. Όταν μέσα σε δύο μήνες σκοτώνονται στο ίδιο σημείο δύο άνθρωποι, την ώρα που η αστυνομία ασκεί βία αν όχι στους ίδιους, στην ομάδα ατόμων στην οποία ανήκουν (αλλοδαποί που βρίσκονται εκεί για να κάνουν αίτηση ασύλου), ε πόσες πιθανότητες υπάρχουν να είναι κάτι τέτοιο "τυχαίο"; Εκτός αν συμφωνείς με την επίσημη εκδοχή της αστυνομίας, ότι... πήγε να κατουρήσει κι έπεσε και σκοτώθηκε. Πολύ κατούρημα και πολύ χάσιμο ισορροπίας ρε παιδί μου σε εκείνο το σημείο τα Σάββατα, περίεργο πράμα.
Όπως και να έχει, θα σου έδινα κάποιο δίκιο αν το κείμενο έλεγε "για το θάνατο ευθύνεται σίγουρα η αστυνομία, που έχει σκοτώσει κι άλλους στο ίδιο σημείο" - που μεταξύ μας δεν θα απείχε μάλλον και πολύ από την αλήθεια, αλλά δε θα ήταν *αντικειμενικό*/*αμερόληπτο* και θα μπορούσες ίσως να μιλήσεις για προπαγάνδα. Το κείμενο όμως έτσι όπως είναι και όπως αναδημοσιεύτηκε, δυστυχώς για σένα και για αυτό που προσπαθείς να υποστηρίξεις, είναι ΣΩΣΤΟΤΑΤΟ δημοσιογραφικά, αναφέρει και τη θέση της αστυνομίας και τη θέση των αντιρατσιστικών οργανώσεων, ο αναγνώστης διαλέγει και παίρνει. Άκου αριστερή προπαγάνδα...

Last edited:
Το οτι το μετέδωσε το in.gr δε σημαίνει απολύτως τίποτα.Σαν είδηση, ή μάλλον η μεταφορά αυτής,σφάλει σε πολλά σημεία.
Και όσο για τη δουλειά του δημοσιογράφου, θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Δουλειά του είναι να μεταφέρει το γεγονός αυτούσιο. Αν προσπαθήσει να ερμηνεύσει δεν μιλάμε για είδηση,αλλά για προσωπική άποψη.

Ατυχα και άστοχα είναι τα σχόλιά σου και οι απαντήσεις σου,αν θες να τ ακούσεις τώρα..

Και επειδή προτρέχεις η ημερομηνία του συμβάντος είναι 3 Ιανουαρίου !

το έπαιξαν όλες οι τηλεοράσεις.Το είδα με τα μάτια μου.
Το αν εσύ το "ανακάλυψες" στις 6 του μηνός δεν σημαίνει τίποτα.
Το οτι είναι παλαιό όφειλα να το επισημάνω.Οπως και τον χρόνο που "αναδημοσιεύτηκε".(μετά την τρομοκρατική επίθεση..)
Deal with it.

Και σταμάτα την μανία καταδίωξης..

Eχει καμμια σημασια ο χρονος δημοσιευσης ?

Ρεπορτερς ειμαστε να δρουμε σε τοσο αμεσο χρονο η ανταγωνιζομαστε καποιο μεσο ενημερωσης ?

Τωρα για τα αιτια δημοσιευσης δεν θα το εκρινα πραγματικα.
Αν θελετε να κριθει κατι αυτο ειναι το πλαισιο στο οποιο κυμαινεται μια τετοια κουβεντα κι αυτο δεν εξαρταται μονον απο οποιον το ανεβαζει (αν και με παλαια μου προταση ειχα ζητησει ο author του νηματος να εχει περιορισμενα δικαιωματα στο νημα ωστε να μην ξεφυγει η κουβεντα ) αλλα απο τους συνομιλητες ,το υφος τους και το επιπεδο φυσικα.

Το οτι το μετέδωσε το in.gr δε σημαίνει απολύτως τίποτα.Σαν είδηση, ή μάλλον η μεταφορά αυτής,σφάλει σε πολλά σημεία.
Και όσο για τη δουλειά του δημοσιογράφου, θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Δουλειά του είναι να μεταφέρει το γεγονός αυτούσιο. Αν προσπαθήσει να ερμηνεύσει δεν μιλάμε για είδηση,αλλά για προσωπική άποψη.
Θα ήθελα να μάθω ποια είναι τα πολλά σημεία στα οποία σφάλει η μεταφορά της είδησης. Όσο για το δεύτερο, έκανα διαχωρισμό. Το γεγονός αυτούσιο μεταφέρει ο δημοσιογράφος στο συγκεκριμένο κείμενο, ή τουλάχιστον όσα μπορεί να ξέρει. Αλλά είναι καθήκον του, και ορθώς έπραξε, να "διαβάσει" την πιθανή σχέση ανάμεσα στο θάνατο και τις καταγγελίες των αντιρατσιστικών οργανώσεων και να τις ΑΝΑΦΕΡΕΙ απλώς - αυτό κάνει, δε βγάζει συμπεράσματα για το πώς πέθανε. Αν το κείμενο έλεγε απλά ότι πέθανε μετανάστης εκεί τότε και η αστυνομία λέει ότι πήγε για κατούρημα κι έπεσε, και δεν ανέφερε ούτε για ποιο λόγο ήταν εκεί, ούτε τι γίνεται με την αστυνομία κάθε σάββατο εκεί (έστω, τι καταγγέλεται από οργανώσεις), ΤΟΤΕ θα ήταν ελλιπής η είδηση και μεροληπτική. Όταν κάποιος αναφέρει όλες τις πλευρές, τότε δεν μπορείς να μιλάς για προπαγάνδα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ένας ακόμη νεκρός στο ρέμα κοντά στο Τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτ

Η είδηση δημοσιογραφικά μόνο απαράδεκτη δεν είναι. Καθήκον του δημοσιογράφου είναι και να "διαβάζει"/ερμηνεύει μια είδηση (στην προκειμένη περίπτωση πχ να συνδέσει το περιστατικό με τις καταγγελίες των αντιρατσιστικών οργανώσεων για αστυνομική βία κατά μεταναστών κάθε Σάββατο στο συγκεκριμένο μέρος, δε θέλει και μεγάλη φαντασία στο κάτω κάτω), και άλλωστε αν προσέξεις δε λέει πουθενά ότι δολοφονήθηκε από αστυνομικό, απλώς παραθέτει γεγονότα και λέει ό,τι πρέπει να αναφερθεί ως σχετικό. Λες, ψευδώς, ότι το μόνο κοινό μεταξύ των δύο θανάτων είναι ο τόπος. Επειδή φαίνεται σα να μη διάβασες καλά το κείμενο, παραθέτω ένα μέρος πάνω σε αυτό:

Δεν ήταν μόνο ο τόπος ο ίδιος. Ο θάνατος σημειώθηκε Σάββατο, την ημέρα δηλαδή που συνωστίζονται εκεί χιλιάδες αλλοδαποί και απωθούνται βίαια από την αστυνομία. Το τελευταίο δεν είναι καθόλου... "αναπόδεικτο", μπορείς το Σάββατο να πας και μόνος σου και να το δεις. Όταν μέσα σε δύο μήνες σκοτώνονται στο ίδιο σημείο δύο άνθρωποι, την ώρα που η αστυνομία ασκεί βία αν όχι στους ίδιους, στην ομάδα ατόμων στην οποία ανήκουν (αλλοδαποί που βρίσκονται εκεί για να κάνουν αίτηση ασύλου), ε πόσες πιθανότητες υπάρχουν να είναι κάτι τέτοιο "τυχαίο"; Εκτός αν συμφωνείς με την επίσημη εκδοχή της αστυνομίας, ότι... πήγε να κατουρήσει κι έπεσε και σκοτώθηκε. Πολύ κατούρημα και πολύ χάσιμο ισορροπίας ρε παιδί μου σε εκείνο το σημείο τα Σάββατα, περίεργο πράμα.
Όπως και να έχει, θα σου έδινα κάποιο δίκιο αν το κείμενο έλεγε "για το θάνατο ευθύνεται σίγουρα η αστυνομία, που έχει σκοτώσει κι άλλους στο ίδιο σημείο" - που μεταξύ μας δεν θα απείχε μάλλον και πολύ από την αλήθεια, αλλά δε θα ήταν *αντικειμενικό*/*αμερόληπτο* και θα μπορούσες ίσως να μιλήσεις για προπαγάνδα. Το κείμενο όμως έτσι όπως είναι και όπως αναδημοσιεύτηκε, δυστυχώς για σένα και για αυτό που προσπαθείς να υποστηρίξεις, είναι ΣΩΣΤΟΤΑΤΟ δημοσιογραφικά, αναφέρει και τη θέση της αστυνομίας και τη θέση των αντιρατσιστικών οργανώσεων, ο αναγνώστης διαλέγει και παίρνει. Άκου αριστερή προπαγάνδα...

Μάλιστα . Είσαι αντικεμενικότατος . Συγχαρητήρια . Προφανώς η κατανόηση γραπτών κειμένων δεν είναι το φόρτε σου . Δεν πειράζει . Ουδείς άσφαλτος , ως γνωστόν. -bye-

Έχουν αναφερθεί ήδη τα σημεία.
Όσο για την προπαγάνδα έχω εξηγήσει ήδη ότι στηρίζεται και σε άλλα ποστ.Βαριέμαι να πω πάλι.

Έχουν αναφερθεί ήδη τα σημεία.
Όσο για την προπαγάνδα έχω εξηγήσει ήδη ότι στηρίζεται και σε άλλα ποστ.Βαριέμαι να πω πάλι.

Η επανάληψις μήτηρ μαθήσεως αλλά και ...αδελφή της ανίας . Εχεις απόλυτο δίκαιο . Αλλωστε δεν θα ασχοληθούν να διαβάσουν -bye-

Απάντηση: Re: Ένας ακόμη νεκρός στο ρέμα κοντά στο Τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη

Κι αυτό και άλλα περιστατικά είναι απαράδεκτα. Και πρέπει να μη ξανασυμβούν.

πρώτη μου σκέψη ήταν να τον χαρακτηρίσω ζώο , αλλά δεν ξέρω κάποιο ζώο που να φέρεται με πρόθεση με απαράδεκτο τρόπο σε ένα άλλο . Οπότε είναι μάλλον ηλίθιος , εάν δεχθούμε ως σωστό τον ορισμό του ηλίθιου ως τό πρόσωπο που προξενεί βλάβη σε άλλους χωρίς καμμία ωφέλεια γι αυτόν .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ένας ακόμη νεκρός στο ρέμα κοντά στο Τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτ

To in.gr δεν παράγει δικές του ειδήσεις. Αγοράζει από ΑΠΕ/ΔΟΛ/ΕΝΕΤ/ACTION IMAGES. Η συγκεκριμένη προέρχεται από την Ελευθεροτυπία. Δεν μπορώ να πω ότι είναι ούτε αντικειμενική, ούτε καν πλήρες το κείμενο.

Αν ερχόταν φοιτητής μου και μου έδινε αυτό το κείμενο, ήταν κομμένος από το χέρι. Στα βασικά του ρεπορτάζ διδάσκεται ότι αν έχουμε μόνο τα στοιχεία μιας είδησης, τότε αυτά μεταδίδουμε και μόνο αυτά. Αν προκύπτει συνάφεια με προηγούμενη είδηση, τη γράφουμε. Όμως δεν γράφουμε κείμενο αφήνοντας να εννοηθεί ότι επειδή συνέβη αυτό τότε, και έχουμε περιστατικό στον ίδιο χώρο, άρα πρέπει να συνέβη το ίδιο. Όποιος το έγραφε στο εξωτερικό, θα πήγαινε για χόρτα (στο ίδιο ποτάμι).

Δυστυχώς η Ελευθεροτυπία τα 2,5 τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει από τα όρια της μετάδοσης ειδήσεων και του σχολιασμού. Τα κείμενά της είναι κατάφορτα συναισθηματικά (και μην ξεχνούμε ότι η δραματοποίηση δεν επιτρέπεται και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ τιμωρείται από το ΕΣΡ) και πολλά δείχνουν εμπάθεια. Είναι σαν να έχει μπολιάσει το πνεύμα των σχολιαστών και το ειδήσεογραφικό κομμάτι της εφημερίδας.

Στρατευμένη εφημερίδα θα την έλεγα, αλλά χωρίς ξεκάθαρους στόχους. Ψαρεύει στα θολά...

Status
Not open for further replies.