Ένας ακόμη νεκρός στο ρέμα κοντά στο Τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ένας ακόμη νεκρός στο ρέμα κοντά στο Τμήμα Αλλοδαπών στην

Μά η προτροπή τού Indymedia 'Kαταστρέψτε τά Χριστούγεννα τών Αστών´είναι ηθικού τύπου.:flipout::flipout:

Και μετά κυνηγάνε το Κακλαμάνειο δέντρο στο οποίο γιόρτασαν οι άστεγοι,οι πένητες ,οι μετανάστες .........
Αυτό είναι ´εξέγερση´...το κλάδεμα τού δεντρου.:BDGBGDB55::BDGBGDB55:
Φίλε Σπύρο όρισέ μου σε παρακαλώ πώς θα έπρεπε να είναι η εξέγερση. Ποιούς τρόπους αντίδρασης προτείνεις που να έχουν αποτέλεσμα. Οι δημοκρατικοί θεσμοί ΔΕΝ λειτουργούν στη χώρα μας. Οι νόμοι που επικαλείσαι δεν εφαρμόζονται. Και δεν εφαρμόζονται από τα όργανα που είναι αρμόδια να τους εφαρμόζουν! Πού λοιπόν θα βρει το δίκιο του ο απλός πολίτης; Με λίγα λόγια πως θα προστατευτούμε από αυτούς που υποτίθεται ότι μας προστατεύουν;

Είσαι άνθρωπος που κυκλοφορεί έτσι; Έχεις δει με τι τσαμπουκά, με τι ειρωνία, με τι απαξίωση φέρονται τα όργανα της τάξης στους πολίτες (και γενικότερα ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός); Από την πιο απλή τροχαία παράβαση μέχρι συλλήψεις για βαρύτερα αδικήματα. Ο εξευτελισμός, οι ζαρτινιέρες και τα βασανιστήρια στα κρατητήρια είναι ο ΚΑΝΟΝΑΣ, δεν είναι η εξαίρεση. Μεμωνομένα είναι τα περιστατικά που τα παίρνει η κάμερα. Η καθημερινή αστυνομική πρακτική είναι πολύ χειρότερη! Και αν τολμήσεις να καταγγείλεις την κρατική βία (σωματική κ ψυχολογική) δεν υπάρχει δικαστήριο που θα σε δικαιώσει...

εννοειτε πως η οποια διαδικασια μεταβασης περναει απο τις καλπες...
το κακο ειναι οτι ολα αυτα τα χρονια η ψηφος του κοσμακη δεν πιανει τοπο..

παντου υπαρχει αναρχια πλεον με την ευρυτερη εννοια...
οταν βλεπεις οτι οι κυβερνησεις εχουν μετατραπει σε αμαξοστοιχια με λαδωμενες
τις ενωσεις και σκουριασμενα ολα τα υπολοιπα βαγονια και εναν μηχανοδηγο
που βλεπει μονο μπροστα αλλα δεν βλεπει τι σερνει πισω του τοτε ,,κοιταζοντας αυτο το θεαμα βλεπω οτι δεν θα πρεπει να τρεφουμε και πολλες
ελπιδες για το μελλον..
και πες οτι τρεφω ελπιδες...
μ'αφηνουν οι Πλανηταρχες και wannabe Πλανηταρχες που αλλωνιζουν το Αιγαιο τοσα χρονια και που καθοριζουν την πολιτικη της εκαστοτε μαριονετας?

ειναι πολυπλοκο το θεμα και τοσο απλο για να πεις οτι γινομαι Κουβα και ζω
τον μηνα με 15 δολλαρια μεροκαματο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ένας ακόμη νεκρός στο ρέμα κοντά στο Τμήμα Αλλο

Φίλε Σπύρο όρισέ μου σε παρακαλώ πώς θα έπρεπε να είναι η εξέγερση. Ποιούς τρόπους αντίδρασης προτείνεις που να έχουν αποτέλεσμα. Οι δημοκρατικοί θεσμοί ΔΕΝ λειτουργούν στη χώρα μας. Οι νόμοι που επικαλείσαι δεν εφαρμόζονται. Και δεν εφαρμόζονται από τα όργανα που είναι αρμόδια να τους εφαρμόζουν! Πού λοιπόν θα βρει το δίκιο του ο απλός πολίτης; Με λίγα λόγια πως θα προστατευτούμε από αυτούς που υποτίθεται ότι μας προστατεύουν;

Είσαι άνθρωπος που κυκλοφορεί έτσι; Έχεις δει με τι τσαμπουκά, με τι ειρωνία, με τι απαξίωση φέρονται τα όργανα της τάξης στους πολίτες (και γενικότερα ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός); Από την πιο απλή τροχαία παράβαση μέχρι συλλήψεις για βαρύτερα αδικήματα. Ο εξευτελισμός, οι ζαρτινιέρες και τα βασανιστήρια στα κρατητήρια είναι ο ΚΑΝΟΝΑΣ, δεν είναι η εξαίρεση. Μεμωνομένα είναι τα περιστατικά που τα παίρνει η κάμερα. Η καθημερινή αστυνομική πρακτική είναι πολύ χειρότερη! Και αν τολμήσεις να καταγγείλεις την κρατική βία (σωματική κ ψυχολογική) δεν υπάρχει δικαστήριο που θα σε δικαιώσει...

Δές λοιπόν πώς έχει αναπτυχθεί αδελφέ μου η Ελλάδα απο την στρεβλή Μεταπολίτευση και μετά ,κάνε τίς αναλύσεις σου και προσπάθησε νά πείσεις περισσότερο κόσμο με τά γραπτά σου με τίς απόψεις σου και μέ την Δημοκρατική Συμμετοχή σου στά κοινά.Καί στίς Ειρηνικές Διαδηλώσεις.
Αλλά μήν πέφτεις στην Παγίδα πού σού στήνουν...
Νά θεωρείς πώς η αντιπαράθεση μέ την Αστυνομία και μόνον θα επιφέρει αλλαγές...
Αυτό είναι το κόλπο...
Σέ βάζουν-δεν το λέω προσωπικά-νά αντιπαρατίθεσαι στην Αστυνομία και μόνον και οι κυρίως Υπεύθυνοι συνεχίζουν νά κάνουν την δουλειά τους μιά χαρά.
Δές ποιοί είναι η αληθινή Εξουσία καί αντιπαραθέσου με αυτούς ,αποκτώντας μεγαλύτερη Παιδεία,Γνώση,Κοινωνική Αλληλεγγύη.
Δές τούς αδικημενους ,τούς καταπιεσμένους,τούς εργαζομένους μέ κακές συνθήκες και συμπαραστάσου όπως μπορείς.
Ακόμα και κάνοντας την δουλειά σου μέ αξιοπρέπεια αποτελώντας πρότυπο.
Οι Αλλαγές πού χρειάζονται να γίνουν δέν επιτυγχάνονται τρομάζοντας τον κόσμο και κλείνοντάς τον στά σπίτια του μέ πράξεις πού μοιάζουν μέ τά περιστατικά βίας πού όντως έχουν συμβεί απο την Αστυνομία.
Τό κουμπούρι πού απαντάει στό κουμπούρι άμα αποκτήσει Εξουσία θα γίνει ίδιο,μόνον διαφορετικής Μάρκας.
Χωρίς νά σού παριστάνω τον έξυπνο ή τον πιθανώς μεγαλύτερο ,ανήκω στην γενιά που οι Γονείς μου ήταν παιδιά τού Εμφυλίου μέ μεγάλες απώλειες και απο την μιά και απο την άλλη πλευρά.
Και οι εποχές μετά τό 70 ήσαν σκληρές και δύσκολες από πολλές πλευρές.
Καί υπήρξαν σκληρές συγκρούσεις.Μέσα είμασταν στίς συγκρούσεις.
Κάποια πράγματα πέτυχαν ,κάποια όχι.
Αλλά το ότι η δική μου γενιά ´ματαιώθηκε´δεν σημαίνει ότι θα προβάλλω στίς Νεότερες Γενιές τήν ´ματαίωση´τής γενιάς μου και ούτε θά τίς ´σπρώξω´σέ καταστάσεις αδιέξοδες.
Μακάρι να πετύχει περισσότερα.
Αλλά προσωπικά έχω πειστεί πώς θα πετύχει μέσα απο την Μόρφωση και την Εκπαίδευση στό Συλλογικό Ανήκειν και όχι μέ πράξεις πού κάνουν την Κοινωνία να ´αποσύρεται´φοβισμένη.
Η Μεταμοντέρνα Εποχή μας διάγει περίοδο απόλυτου Μηδενισμού και Κατακερματισμού.
Οπότε δυστυχώς και οι απαντήσεις στην κάθε Εξουσία είναι εξ´ίσου μηδενιστικές και τυφλές..
Αυτό μπορεί να αλλάξει??
Τα ιδεολογικά εργαλεία πού χρησιμοποιήθηκαν έως σήμερα πάντως δέν αρκούν γιά να αλλάξουν τον Κόσμο.
Η Ιστορία τό απέδειξε.

Eddie, θα σου απαντήσω αύριο γιατί νυστάζω. Θέλω να γράψω κάτι και στον Βλασίδη σχετικά με το άρθρο της Ε. Αφού είδα και νορμάλ ποστ από το Σούρλα (το ακριβώς από πάνω) στο οποίο συμφωνώ στα περισσότερα (αν και έχω να κάνω παρατηρήσεις), μπορώ να πάω για ύπνο!

Απάντηση: Re: Ένας ακόμη νεκρός στο ρέμα κοντά στο Τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη

Eddie, θα σου απαντήσω αύριο γιατί νυστάζω. Θέλω να γράψω κάτι και στον Βλασίδη σχετικά με το άρθρο της Ε. Αφού είδα και νορμάλ ποστ από το Σούρλα (το ακριβώς από πάνω) στο οποίο συμφωνώ στα περισσότερα (αν και έχω να κάνω παρατηρήσεις), μπορώ να πάω για ύπνο!

Μεγάλε τών πόστ περί´Πληρωμένων Φονιάδων´ψαξε βρές τά νορμάλ μέσα σου ...
Και οι προσφωνήσεις κομένες.
Αποσα έγραψα δέν συμφωνείς σε τιποτα.
Τα γραπτά σου το έχουν αποδείξει και μυρίζουν αίμα.
Αντε μπράβο βραδυάτικα που πουλάς και ´εξυπναδούλες´..
Ο Μπούς σέ γυρεύει ´Ανθρωπε χωρίς Πατρίδα...´......................................

Last edited:
οταν ολοι προσπαθησουμε (ο καθενας με τον τροπο του) να φτιαξουμε μια
κοινωνια που θα υπαρχει για να δημιουργει και να προσφερει και οχι για να
καταστρεφει και να στηριζει το μισος τοτε ισως θα εχουμε κανει μια αρχη..
και επιτελους ολοι αυτοι που μας κυβερνουν ας αρχισουν απο καπου την ανοικοδομηση...
ας αρχισουν απ την παιδεια για παραδειγμα...η μηπως δεν τους βολευει η παιδεια..
αλλα γιατι δεν τους βολευει...μηπως επειδη τον στουρνο τον ελεγχεις και
τον καθοδηγεις ευκολοτερα?
μεχρι ποτε οι ευκολοπιστοι θα καθοριζουν την ζωη και την ασφαλεια μας?
διαβαζα σημερα στο antinews οτι εχουν ερθει στην χωρα μας "ειδικοι" εγληματολογοι για την νεα μορφη "λεει" τρομοκρατιας....
να δω ποτε θα φερουν και μερικους ειδικους απο τις Σκανδιναβικες για παραδειγμα χωρες για να τους βοηθησουν επιτελους στην σωστη λειτουργια του κρατους που εχουνε ρημαξει..
τωρα θα μου πειτε αυτοι δεν εχουν ατελειες...και βεβαια...αλλα δεν εχουν μονο ατελειες

διαβαζα σημερα στο antinews οτι εχουν ερθει στην χωρα μας "ειδικοι" εγληματολογοι για την νεα μορφη "λεει" τρομοκρατιας..

Αυτό (αν δεν κάνω λάθος) γίνεται πάντα μετά από χτύπημα.

Έρχονται, τρώνε, πίνουν, φεύγουν.

Αποστολή οκ! Μας μετέδωσαν την εμπειρία τους................:BDGBDGB53:

Αυτό (αν δεν κάνω λάθος) γίνεται πάντα μετά από χτύπημα.

Έρχονται, τρώνε, πίνουν, φεύγουν.

Αποστολή οκ! Μας μετέδωσαν την εμπειρία τους................:BDGBDGB53:

δεν το δεχομαι βρε Jimmy ομως να ερχεται ο εγκληματιας πολεμου και να μου κανει υποδειξεις για να παταξω κατι το οποιο ο ιδιος εκπροσωπει..
το βρισκω ακρως υποκριτικο..

δεν το δεχομαι βρε Jimmy ομως να ερχεται ο εγκληματιας πολεμου και να μου κανει υποδειξεις για να παταξω κατι το οποιο ο ιδιος εκπροσωπει..
το βρισκω ακρως υποκριτικο..

Ακριβώς!
Και ένας λόγος παραπάνω όταν στη χώρα τους τα έχουν κάνει χειρότερα σκ@τ@.

Ακριβώς!
Και ένας λόγος παραπάνω όταν στη χώρα τους τα έχουν κάνει χειρότερα σκ@τ@.

στην χωρα τους προστατευουν τους σπονσορες και τα καταφερνουν μια χαρα..
για να μην πληγει η αξιοπιστια της καθε cola οι "απιστοι" θα πρεπει να εξοντωθουν με καθε τροπο...
τους Αφρικανους πλεον τους αφησαν να σφαχτουν μονοι τους...
τα κοιτασματα πασης φυσεως εξαντληθηκαν και μην ειδατε τον Παναη...

αντε να παμε για νανακια σιγα σιγα γιατι αυριο παλι στον αγωνα....
ελπιζω να μην με πετυχει στον δρομο κανενας αγανακτισμενος απ την τιμη του καφε μπαχαλακιας...:flipout:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ένας ακόμη νεκρός στο ρέμα κοντά στο Τμήμα

Δές λοιπόν πώς έχει αναπτυχθεί αδελφέ μου η Ελλάδα απο την στρεβλή Μεταπολίτευση και μετά ,κάνε τίς αναλύσεις σου και προσπάθησε νά πείσεις περισσότερο κόσμο με τά γραπτά σου με τίς απόψεις σου και μέ την Δημοκρατική Συμμετοχή σου στά κοινά.Καί στίς Ειρηνικές Διαδηλώσεις.
Αλλά μήν πέφτεις στην Παγίδα πού σού στήνουν...
Νά θεωρείς πώς η αντιπαράθεση μέ την Αστυνομία και μόνον θα επιφέρει αλλαγές...
Αυτό είναι το κόλπο...
Σέ βάζουν-δεν το λέω προσωπικά-νά αντιπαρατίθεσαι στην Αστυνομία και μόνον και οι κυρίως Υπεύθυνοι συνεχίζουν νά κάνουν την δουλειά τους μιά χαρά.
Δές ποιοί είναι η αληθινή Εξουσία καί αντιπαραθέσου με αυτούς ,αποκτώντας μεγαλύτερη Παιδεία,Γνώση,Κοινωνική Αλληλεγγύη.
Δές τούς αδικημενους ,τούς καταπιεσμένους,τούς εργαζομένους μέ κακές συνθήκες και συμπαραστάσου όπως μπορείς.
Ακόμα και κάνοντας την δουλειά σου μέ αξιοπρέπεια αποτελώντας πρότυπο.
Οι Αλλαγές πού χρειάζονται να γίνουν δέν επιτυγχάνονται τρομάζοντας τον κόσμο και κλείνοντάς τον στά σπίτια του μέ πράξεις πού μοιάζουν μέ τά περιστατικά βίας πού όντως έχουν συμβεί απο την Αστυνομία.
Τό κουμπούρι πού απαντάει στό κουμπούρι άμα αποκτήσει Εξουσία θα γίνει ίδιο,μόνον διαφορετικής Μάρκας.
Χωρίς νά σού παριστάνω τον έξυπνο ή τον πιθανώς μεγαλύτερο ,ανήκω στην γενιά που οι Γονείς μου ήταν παιδιά τού Εμφυλίου μέ μεγάλες απώλειες και απο την μιά και απο την άλλη πλευρά.
Και οι εποχές μετά τό 70 ήσαν σκληρές και δύσκολες από πολλές πλευρές.
Καί υπήρξαν σκληρές συγκρούσεις.Μέσα είμασταν στίς συγκρούσεις.
Κάποια πράγματα πέτυχαν ,κάποια όχι.
Αλλά το ότι η δική μου γενιά ´ματαιώθηκε´δεν σημαίνει ότι θα προβάλλω στίς Νεότερες Γενιές τήν ´ματαίωση´τής γενιάς μου και ούτε θά τίς ´σπρώξω´σέ καταστάσεις αδιέξοδες.
Μακάρι να πετύχει περισσότερα.
Αλλά προσωπικά έχω πειστεί πώς θα πετύχει μέσα απο την Μόρφωση και την Εκπαίδευση στό Συλλογικό Ανήκειν και όχι μέ πράξεις πού κάνουν την Κοινωνία να ´αποσύρεται´φοβισμένη.
Η Μεταμοντέρνα Εποχή μας διάγει περίοδο απόλυτου Μηδενισμού και Κατακερματισμού.
Οπότε δυστυχώς και οι απαντήσεις στην κάθε Εξουσία είναι εξ´ίσου μηδενιστικές και τυφλές..
Αυτό μπορεί να αλλάξει??
Τα ιδεολογικά εργαλεία πού χρησιμοποιήθηκαν έως σήμερα πάντως δέν αρκούν γιά να αλλάξουν τον Κόσμο.
Η Ιστορία τό απέδειξε.

Ποσο συμφωνω Σπυρο με οσα γραφεις παραπανω...

αυτοι οι ερμοι οι τωρινοι θα πρεπει να ζησουν καταστασεις και να αντιδρασουν να αναψουν και λιγο τα αιματα... Η αντιδραση θα φερει και την δραση θα φερει νεα πραγματα, ρευματα.... οπως και πολλα σκουπιδια επισης οπως παντα... αλλιως χαιρετε...το κλεισαμε το μαγαζι, ετσι δεν ειναι? Να κινηθει λιγο το πραγμα... Εγω ειμαι αισιοδοξος για οτι θα προκυψει απο τη αφυπνιση των εφηβων και της νεολαιας γενικοτερα... δεν μιλαω φυσικα για τους μπαγλαμαδες με τις κουκουλες ...αυτοι παντα ιδιοι -bye-

Πάντως έχω την εντύπωση ότι ο Dragonlord πληρώνει τα σπασμένα άλλων "αντιεξουσιαστών" λιγάκι. Μιλάει, έχει τις απόψεις του (και καλά κάνει) αλλά δεν θα έλεγα ότι προσβάλλει κανέναν. Απλά εδώ αγαπητέ φίλε οι "συναδελφοί σου αντιεξουσιαστές" (χαριτολογώντας το λέω, μην παρεξηγηθείς) μας έχουν μάθει την ύψιστη μορφή δημοκρατίας η οποία συνοψίζεται στο - Έχεις αντίθετη άποψη από εμένα? Είσαι φασίστας. Γενικά πολλές φορές αδυνατεί να γίνει κουβέντα λόγω της συμπεριφοράς αυτής. Σε αυτά που αναφέρεις τώρα...μπορείς να μου εξηγήσεις τί πάει να πει-έχουν πρόβλημα με κάθε μορφή εξουσίας? Ζούμε σε μια κοινωνία ανθρώπων. Φαντάζομαι θα γνωρίζεις ότι δεν είμαστε όλοι άγια παιδιά με τα γαλλικά και το πιάνο μας. Πρέπει να υπάρχει μια μορφή εξουσίας. Είναι απαραίτητη για την εξέλιξη. Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει χωρίς να παίρνει και τις ευθύνες που του αναλογούν. Αν κάνω φόνο πχ θα περάσω από ένα δικαστήριο (κοινώς δικαστική αρχή) για να διαπιστωθεί αν έχω όντως κάνει αυτό τον φόνο, υποποίες συνθήκες έγινε κτλ κτλ κτλ. Αν δεν υπάρχει αυτή η αρχή τι θα γίνει? Θα με λιθοβολήσουν στην πλατεία δημόσια?
Και αν το θες διαφορετικά...αυτό που ουσιαστικά "προμοτάρουν" με τις πράξεις τους οι αντιεξουσιαστές είναι η κατάλυση όλων των θεσμών. Όπως το άσυλο του πολυτεχνείου πχ που επικαλούνται και πάνε και κρύβονται και καταστρέφουν κάθε μαγαζί κάθε ανθρώπου. Αλλά αν πω εγώ να μπει η αστυνομία μια μέρα μέσα και να τους σπάσει στο ξύλο όλους αυτούς (δεν μιλάω φυσικά για φοιτητές-αυτοί είναι οι μόνοι ίσως που δεν θα βρεις στο πολυτεχνείο) εγώ θα είμαι το φασισταριό. Όχι αυτοί που με το έτσι θέλω και χωρίς κανένα λόγο κατέστρεψαν το κέντρο της Αθήνας. Γιατί φυσικά το παιδί που δολοφόνησε ένας τρελός δεν είναι λόγος να πας σε ένα μαγαζί, να κάνεις πλιάτσικο και μετά να το κάψεις για να μην αφήσεις ίχνη.
Όσο για τους μετανάστες κάποιος ρώτησε πριν αν η ζωή τους έχει την ίδια αξία με ενός Έλληνα. Φυσικά και την έχει. Εγώ όμως πάλι θα ήθελα να ρωτήσω...η ζωή ενός αστυνομικού έχει την ίδια αξία με τη ζωή ενός μετανάστη ή ενός Έλληνα ή ενός ανθρώπου? Γιατί από όσα διαβάζω από τους "αντιεξουσιαστές" φίλους του φόρουμ μας βλέπω πως όχι...
Καλημέρα! Όπως είπα ήδη, δε συμφωνώ στα πάντα με τους αντιεξουσιαστές και δε θα κάνω το συνήγορό τους. Πάντως η μορφή εξουσίας που αναγνωρίζουν είναι αυτή της άμεσης δημοκρατίας, δηλαδή το πρόβλημά τους είναι κυρίως ότι η εξουσία έχει μεταφερθεί εκτός της κοινωνίας αντί να αποφασίζει η ίδια η κοινωνία για τον εαυτό της. Άλλωστε, και στις καταλήψεις/συνελεύσεις των αντιεξουσιαστών παίρνονται αποφάσεις με τη μέθοδο της αμεσοδημοκρατίας, και προσωπικά νομίζω ότι είναι λάθος που δε χρησιμοποιούν αυτό τον όρο αντί για το "αναρχία" - ίσως πάλι να λέω και μπαρούφες, δεν ξέρω, πάντως αυτό που έχω δει εγώ είναι ότι εσωτερικά οι αποφάσεις παίρνονται δημοκρατικά. Όσον αφορά τα άλλα που λες, για τα πρακτικά θέματα, πιστεύω κι εγώ ότι αυτό το κίνημα δεν έχει ωριμάσει αρκετά ώστε να ξέρει τι ακριβώς θέλει και πώς να το πετύχει. Απλώς, έχω περισσότερες ελπίδες από το συγκεκριμένο χώρο από ό,τι από πασόκ-νδ.
Όσο για το άλλο που λες, να έμπαιναν οι αστυνομικοί για να "σπάσουν στο ξύλο" τους καταληψίες, είναι λογικό, αν το έλεγες, να σε πουν φασισταριό. Θα στο εξηγήσω αμέσως: Καταρχάς, το άσυλο είναι πανεπιστημιακό κεκτημένο και είναι θέμα της πανεπιστημιακής κοινότητας να αντιδράσει αν υπάρχουν "ζημιές εκατομμυρίων ευρώ" όπως αόριστα λέγεται. Αλλά έστω ότι δε μιλάμε για το άσυλο, άλλωστε πχ στην Ερμού δεν υπάρχει κανένα άσυλο, κι εκεί αφέθηκε μερίδα διαδηλωτών ελεύθερη να κάψει/σπάσει μαγαζιά. Η κουβέντα κινείται κατά τη γνώμη μου εσκεμμένα από τα μμε γύρω από το άσυλο, το οποίο είναι στο στόχαστρο του κράτους εδώ και χρόνια. Να πω κάπου εδώ ότι δε συμφωνώ με τα πλιάτσικα κλπ. Λοιπόν, γιατί να μη βγουν στην Ερμού και να τους "σπάσουν στο ξύλο" όπως λες; Μα γιατί σε μια δημοκρατική υποτίθεται χώρα, δεν είναι δυνατόν η αστυνομία να λειτουργεί με όρους και νοοτροπία μαφιόζων/μπράβων, ασχέτως αν αυτό έχουμε συνηθίσει. Υπάρχουν νόμοι, ας συλλάβουν αυτόν που κλέβει και να περάσει από μια δίκαιη δίκη (δυστυχώς το γράφω και μου ακούγεται σαν αστείο, εκεί φτάσαμε). ΑΛΛΆ θα συμφωνήσω να γίνει αυτό όταν αποδωθεί δικαιοσύνη και στο πραγματικό πλιάτσικο, αυτό που γίνεται στην κορυφή. Γιατί ο λόγος που είμαστε στην οικονομική κατάσταση που είμαστε δεν είναι ότι έσπασαν δέκα τράπεζες και έγιναν ζημιές σε δέκα πανεπιστήμια. Αυτό που λέω είναι να μην την πληρώσει μόνο αυτός που διαμαρτύρεται, ακόμα και με λάθος τρόπο, να την πληρώσει και αυτός που ευθύνεται για την όλη κατάσταση. Να μιλήσουμε για υποκλοπές, ζίμενς, ομόλογα, αυθαίρετα, πυρκαγιές, βατοπέδι, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και όλα όσα δεν έφτασαν ποτέ στα μμε; Ας αποδωθεί δικαιοσύνη εκεί, κι ας μιλήσουμε μετά και για τα ψιλοπράγματα που είναι οι σπασμένες βιτρίνες (γιατί πραγματικά δεν υφίσταται σύγκριση μεγεθών). Τη δικαιοσύνη που ζητάς, ζήτα τη για όλους. Γιατί αν λες "να μπουν στα πανεπιστήμια να τους σπάσουν στο ξύλο", γιατί δε λες το ίδιο και για τη βουλή;
Τέλος, γι'αυτό που λες για την ανθρώπινη ζωή. Προσωπικά δεν είδα κανέναν στα δύο πρόσφατα θέματα να λέει "αστυνομικός ήταν, δεν πειράζει" - αν μου ξέφυγε κάτι, ευχαρίστως να μου το υποδείξεις. Ο μόνος που είδα να μιλάει υποτιμητικά για τη ζωή κάποιου, είναι ο Δημήτρης Ν. που ειρωνεύτηκε τη δολοφονία του Καλτεζά και τη δικαιολόγησε στην ουσία αφού "είχε πετάξει μολότοφ στους αστυνομικούς". Ακόμα και σε δολοφόνους δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αφαιρέσει τη ζωή.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ένας ακόμη νεκρός στο ρέμα κοντά στο Τμήμα

Να μερικά off side

30/4/1976: Ο Σιδερής Ισιδωρόπουλος, 16 ετών, μαθητής και μέλος της αριστερής οργάνωσης «Κ.Ο. Μαχητής», κόλλαγε αφίσες στην πλατεία Κοτζιά για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, όταν κατέφθασαν τα αστυνομικά όργανα για συλλήψεις. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο στην Πειραιώς. Η κηδεία του μετατράπηκε σε μαχητική διαδήλωση με κεντρικό σύνθημα «Κάτω η Νέα Τρομοκρατία».
...
και ρωτώ: έχουν θέση τα παραπάνω στις αυθαιρεσίες της ΕΛΑΣ; Παρασύρθηκε από αυτοκίνητα, καταδιώξεις βαρυποινιτών, ένοπλων ληστών, καταδιώξεις λιμενικού, ανταλλαγή πυροβολισμών, θάνατος Μαρίνου και ιδιωτικές αντιδικίες με υπηρεσιακά περίστροφα;
Σκεφτόμουν το συγκεκριμένο περιστατικό χτες τη νύχτα. Μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται απλώς ένα ατύχημα, αλλά δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα. Πιστεύω ότι είναι πιο έμμεσες οι ευθύνες εδώ: Όταν ξέρεις πως, αν συλληφθείς, μπορεί πολύ εύκολα να πέσει και καμιά σφαλιάρα, και κυρίως ότι δεν ξέρεις για τι θα κατηγορηθείς, δεν είναι αυτό τρομοκρατία; Δεν είναι λογικό να προσπαθεί να ξεφύγει τρομοκρατημένος, οπότε να υπάρχουν έμμεσες ευθύνες; Μπορείς με σιγουριά να πεις ότι, αν είχαμε μια δίκαιη αστυνομία, θα είχε προσπαθήσει να ξεφύγει με τον ίδιο πανικό; Για τις ψεύτικες κατηγορίες που αποδίδει η αστυνομία σε συλληφθέντες υπάρχει πολύ πρόσφατο παράδειγμα: αυτό του 17χρονου που συνελήφθη στην πλατεία Κοραή, σύλληψη την οποία κατέγραψε η κάμερα του tvxs.gr. Ρίξε μια ματιά στο κατηγορητήριο: http://www.tvxs.gr/v2163
"Ο νεαρός, ο οποίος αρχικά είχε κατηγορηθεί σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή εκρηκτικών βομβών, απόπειρα σκοπούμενης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, έκρηξη από την οποία απορρέει κοινός κίνδυνος για πρόσωπα και υλικά αγαθά καθώς και εμπρησμό από τον οποίο επίσης απορρέει κίνδυνος για πρόσωπα και υλικά αγαθά, θα δικαστεί τελικά για τα πλημμελήματα της απόπειρας σωματικής βλάβης και της διατάραξης κοινής ειρήνης."
Πώς αλλάζει έτσι το κατηγορητήριο (να'ναι καλά η κάμερα); Αν το πρώτο κατηγορητήριο δεν ισχύει, αυτό δε σημαίνει ότι οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν είπαν ψέματα; Ποιος πιστεύει ότι αποδώθηκαν/θα αποδωθούν ευθύνες γι'αυτό; Πόσοι έχουν συλληφθεί χωρίς την παρουσία καμεραμάν και έχουν δικαστεί για "κατοχή εκρηκτικών βομβών" χωρίς λόγο; Είναι λοιπόν παράλογο να προσπαθεί κάποιος να αποφύγει τη σύλληψη, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής του μέσα στον πανικό;

Καλά, αυτό που λες τώρα, μου θυμίζει μια σκηνή απο μια σουρεαλιστική ιταλική κωμωδία : Περπατάει ένας κλεφτης και στρίβοντας στην γωνία έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον αστυνομικό που τον κυνηγούσε την προηγούμενη ημέρα και ο οποίος τώρα έπινε τον καφέ του σε ένα μαγαζί. Πανικόβλητος μπαίνει στην πρώτη πόρτα που βρίσκει μπροστά του και πιστεύοντας οτι ο αστυνομικός τον κυνηγάει, αρχίζει να ανεβαίνει τους ορόφους τρέχοντας μέχρι που φτάνει στην ταράτσα και εκεί χάνοντας την ισορροπία του, πέφτει και σκάει ακριβώς μπροστά στον αστυνομικό ο οποίος εν τω μεταξύ δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα... Δεμένο τον πήρανε τον αστυνομικό. Ξεκαρδιστική κωμωδία, αλλά δεν θυμάμαι τον τίτλο της...

Ίσως να έχεις δίκιο, δεν ξέρω λεπτομέρεις για το συγκεκριμένο περιστατικό, απλώς λέω ότι μπορεί να μην υπάρχουν ευθύνες της αστυνομίας, μπορεί όμως και να υπάρχουν εμμέσως. Άλλωστε δε νομίζω ότι στο άρθρο μιλάει για προσωπική ευθύνη του αστυνομικού που τον κυνήγησε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ένας ακόμη νεκρ

Εγώ νόμιζα ότι δε μασάτε από την προπαγάνδα του αστικού τύπου! Όπως και να έχει (προσωπικά δεν έχω δει φωτογραφίες από αυτές τις τεράστιες ζημιές, αν και ομολογώ ότι δεν έχω ψάξει ιδιαίτερα το συγκεκριμένο θέμα, αν έχεις κάποιο λινκ δώσε), τη στιγμή που στις τράπεζες δίνονται 28 δισεκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες νομίζω ότι μιλάμε για ψιλά πράγματα - όχι ότι συμφωνώ, και φυσικά και θα συμφωνήσω μαζί σου ότι είναι καταδικαστέες τέτοιες ενέργειες (όταν δω αποδείξεις ότι μιλάμε για ζημιές εκατομμυρίων ευρώ, γιατί υποψιάζομαι ότι είναι πολύ μικρότερες).

Εγώ έχω στα χέρια μου (στον ΗΥ δηλ.) μέρος του απολογισμού των καταστροφών σε κάποια πανεπιστημιακά κτήρια. Οι μεγαλύετερες καταστροφές έγιναν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, στο ΠΟλυτεχνείο στην Πατησίων, στη Νομική Αθήνας, στη Φιλοσοφική (νέο κτήριο κυρίως) στη Νομική, στη Θεολογική και στο Πολυτεχνείο (κεντρικό κτήριο) στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες 20 σχολές και τμήματα ανά την Ελλάδα.

Αν μιλούμε για κτηριακές αποκαταστάσεις είναι περίπου στο εκατομμύριο. Αν υπολογίσουμε τις καταστροφές σε εργαστήρια, βιβλιοθήκες, κλπ. και σε εξοπλισμό (κυρίως φορητούς ΗΥ και δίκτυα) τότε το ποσό μάλλον τριπλασιάζεται.

Στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι καταστροφές ΔΕΝ έγιναν από τους αντιεξουσιαστές, αλλά από πλιατσικολόγους, κυρίως ρωσικής καταγωγής, οι οποίοι ήταν οπλισμένοι και σε 3 περιπτώσεις ήλθαν σε σύγκρουση με τους αντιεξουσιαστές και ειδικά στη Νομική και στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης τους πέταξαν έξω προκειμένου να μη τους ενοχλούν στο έργο τους.

Ευτυχώς φωτιά δεν είχαμε πουθενά.

Re: Απάντηση: Ένας ακόμη νεκρός στο ρέμα κοντά στο Τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη

Ρε συ, είναι λογικό να μην υπάρχει κοινή γραμμή, δεν είναι κόμμα. Το κοινό είναι ότι εναντιώνονται σε κάθε μορφής εξουσία, από εκεί και πέρα είναι λίγο χάος. Βέβαια ίσως είναι καλύτερα να τα πει κάποιος "από μέσα", καθώς εγώ λέω απλά τι εντύπωση μού έχει δωθεί. Οι υποθέσεις πάντως βατοπεδίου, δολοφονίας κλπ δεν είναι απλώς παράνομες πράξεις για τους αντιεξουσιαστές, είναι κυρίως ηθικό το ζήτημα. Κάτι μπορεί να είναι και νόμιμο αλλά να το θεωρήσει κάποιος ανήθικο, πχ βλέπε υπεράσπιση κούγια.

Θεωρητικά σωστό, αλλά η άρνηση του χώρου να προβάλλει αιτήματα και να μη ζητά την επίλυσή τους παρά μόνο το τελικό στάδιο τη συντριβή της παρούσας κατάστασης για να πάμε στη δημιουργία αυτοδιοίκητων κοινοτήτων, έ αυτό τους φέρνει σε σύγκρουση με όλους τους άλλους ανεξαρτήτως ιδεολογίας και κατεύθυνσης. να θυμίσω το "Ο Αριστερισμός παιδική ασθένεια του κομμουνισμού" του Λένιν;

Μάλιστα, ευχαριστώ για την ενημέρωση, αρκετά διαφωτιστικό. Πάντως σκεφτόμουν και το άλλο χτες, ότι δεν είναι λίγες οι φορές που καθηγητές πανεπιστημίου είναι ακατάλληλα άτομα που βρίσκονται εκεί με μέσο. Ξέρεις, από αυτούς που διορθώνουν τα γραπτά με τη μέθοδο του ανεμιστήρα κλπ. Ο μηνιαίος μισθός αυτών δεν θα έπρεπε να θεωρείται σταθερή χασούρα για το κράτος, όταν υπάρχουν άτομα που αξίζουν αυτές τις θέσεις; Δεν είναι μια μορφή καταστροφής δημόσιας περιουσίας κι αυτή; Αρκετά πράγματα δεν είναι μαύρα ή άσπρα, υπάρχει μια τεράστια γκρι περιοχή. Δε δικαιολογώ τις απαράδεκτες καταστροφές εννοείται, απλώς δεν είναι το μόνο πρόβλημα και η μόνη ζημιά που γίνεται στα πανεπιστήμια.

Re: Απάντηση: Ένας ακόμη νεκρός στο ρέμα κοντά στο Τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη

Θεωρητικά σωστό, αλλά η άρνηση του χώρου να προβάλλει αιτήματα και να μη ζητά την επίλυσή τους παρά μόνο το τελικό στάδιο τη συντριβή της παρούσας κατάστασης για να πάμε στη δημιουργία αυτοδιοίκητων κοινοτήτων, έ αυτό τους φέρνει σε σύγκρουση με όλους τους άλλους ανεξαρτήτως ιδεολογίας και κατεύθυνσης. να θυμίσω το "Ο Αριστερισμός παιδική ασθένεια του κομμουνισμού" του Λένιν;
Δε διαφωνώ καθόλου. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση για το συγκεκριμένο χώρο, να δώσει λύσεις και να αναδείξει θετικό έργο και όχι αρνητικό. Προσωπικά αυτός ήταν ο βασικός λόγος που δεν είχα μπει και σε μια τοπική αντιεξουσιαστική ομάδα, διαφωνούσα με αυτό το "μετά βλέπουμε". Απλώς επειδή δεν υπάρχει και κεντρική εξουσία σ'αυτό το κίνημα για να δίνει γραμμή, συνεχώς μεταλλάσσεται και υπάρχει η πιθανότητα να δούμε όμορφα πράγματα. Θα είναι κρίμα αν μείνει στον αρνητισμό.

Μάλιστα, ευχαριστώ για την ενημέρωση, αρκετά διαφωτιστικό. Πάντως σκεφτόμουν και το άλλο χτες, ότι δεν είναι λίγες οι φορές που καθηγητές πανεπιστημίου είναι ακατάλληλα άτομα που βρίσκονται εκεί με μέσο. Ξέρεις, από αυτούς που διορθώνουν τα γραπτά με τη μέθοδο του ανεμιστήρα κλπ. Ο μηνιαίος μισθός αυτών δεν θα έπρεπε να θεωρείται σταθερή χασούρα για το κράτος, όταν υπάρχουν άτομα που αξίζουν αυτές τις θέσεις; Δεν είναι μια μορφή καταστροφής δημόσιας περιουσίας κι αυτή; Αρκετά πράγματα δεν είναι μαύρα ή άσπρα, υπάρχει μια τεράστια γκρι περιοχή. Δε δικαιολογώ τις απαράδεκτες καταστροφές εννοείται, απλώς δεν είναι το μόνο πρόβλημα και η μόνη ζημιά που γίνεται στα πανεπιστήμια.

Ξαναγυρνούμε στη σαλαμοποίηση.... Γιατί;;;

Και κάτι ακόμα.... το θέμα μας ήταν ο νεκρός μετανάστης κοντά στο Αλλοδαπών.

Status
Not open for further replies.