Ενδιαφέρομαι να αγοράσω, εσύ???

Re: Ομαδικη αγορα απο toolstop.co.uk

Εγώ το bosch gsb που έχω πάρει από Αγγλία μια χαρά το καταχωρησα και για την επέκταση της εγγύησης για τρία χρόνια

Γενικά ότι πωλείται στην ευρωπαική αγορά έχει πανευρωπαική εγγύηση. ΑΛΛΑ αν κάποιο μοντέλο ΔΕΝ έρχεται επίσημα στη χώρα μας, το service μπορεί να σου αρνηθεί την κάλυψη.

Απάντηση: Re: Ομαδικη αγορα απο toolstop.co.uk

Το μονο που με χαλάει στα παραπάνω σετ είναι τα ανεμικά παλμικά.
18 volt με 150 και 160 NM είναι πολύ λίγα πιστεύω.
Εδώ το 10.8V της bosch βγάζει 110 Nm.

Αναιμικά παλμικά; Μήπως έχουμε χάσει λίγο το μέτρο;
Δεν μιλάμε για μπουλονόκλειδα.
Για πες μου ρε Νικόλα μια δουλειά που θα χρειαστείς παραπάνω δύναμη και δεν θα σε καλύψουν αυτά...

Bρε αφηστε τον δαιμονιο ησυχο, ξερει γιατι διαμαρτυρεται, ιδιως οταν βλεπει οτι το ταπεινο 18βολτο πνευματικο κατσαβιδι της ryobi εχει ροπη πανω απο 180Nm :)))

Βy the way, το κατσαβιδακι αυτο εχει εξαιρετικες κριτικες....https://www.amazon.co.uk/Ryobi-Impact-Driver-Body-Only/dp/B006XBUHRG

Ναί αλλά κανένας δεν μας λέει που και πότε χρειάστηκε το 200 Nm για να καταλάβουμε τι ζητάτε..

Για ξύλο είναι μια χαρά αλλά δεν υπάρχουν μόνο τα ξύλα!

140Nm σφιγγεις Μ16 DIN 933 8.8 σε αντιστοιχο σπειρωμα. μετα απο αυτο το νουμερο ισχυει οτι η βιδα παραμορφωνει εκτος προδιαγραφων.
Αν θελεις να σφιξεις Μ20 θελεις 210+Nm. Αρα και το Ryobi τις ιδιες σφιγγει και ας εχει 180. Και αν θελεις να σφιγγεις τετοιες βιδες πας σε αεροκλειδο και μετα σε ροποκλειδο γιατι για Μ16+ μιλαμε για χοντρες κατασκευες που εχεις και συντελεστες ασφαλειας.
Να περασεις τωρα 160ΝM απο Μ12 και κατω, μαλλον θα κοπει η βιδα ή θα κλωτσησει το σπειρωμα.

Μπάμπη εγώ έχω ένα από το Leroy με 90 nm. Μ8 ανοιξειδωτη σε παξιμαδι αλουμινίου που έχει σφιχτει στο χέρι με Allen δεν μπορεί να την λύσει όσο και να βαρας. Επίσης στριφωνι για δεκαρι ούπα σε μπετόν αν το ούπα είναι Fischer με χειλακια πρέπει να βαρας τρία λεπτά για να μπει μέσα.

Απάντηση: Re: Ενδιαφέρομαι να αγοράσω, εσύ???

Να περασεις τωρα 160ΝM απο Μ12 και κατω, μαλλον θα κοπει η βιδα ή θα κλωτσησει το σπειρωμα.

Για πλάκα τις "κουρεύει".
Δύο φορές κράτησα τη σκανδάλη λίγο παραπάνω με 170 Nm και έκοψε στριφόνι 12-άρι σαν ψωμί.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπάμπη εγώ έχω ένα από το Leroy με 90 nm. Μ8 ανοιξειδωτη σε παξιμαδι αλουμινίου που έχει σφιχτει στο χέρι με Allen δεν μπορεί να την λύσει όσο και να βαρας. Επίσης στριφωνι για δεκαρι ούπα σε μπετόν αν το ούπα είναι Fischer με χειλακια πρέπει να βαρας τρία λεπτά για να μπει μέσα.

Εντύπωση μου κάνει... Σίγουρα είναι 90 Nm;
Τα 160 και 170 Nm είναι τερατώδεις δυνάμεις για normal εργασίες. Αν πχ δεν σου κάνει αυτό το Dewalt πάρε το DCF887 με τα 205 Nm αλλά το θεωρώ υπερβολή.

Re: Απάντηση: Ενδιαφέρομαι να αγοράσω, εσύ???

Ναί αλλά κανένας δεν μας λέει που και πότε χρειάστηκε το 200 Nm για να καταλάβουμε τι ζητάτε..

Εδω ας απαντησει ο Νικος που εθεσε το θεματακι με τις ροπες:))

Re: Απάντηση: Re: Ομαδικη αγορα απο toolstop.co.uk

Αναιμικά παλμικά; Μήπως έχουμε χάσει λίγο το μέτρο;
Δεν μιλάμε για μπουλονόκλειδα.
Για πες μου ρε Νικόλα μια δουλειά που θα χρειαστείς παραπάνω δύναμη και δεν θα σε καλύψουν αυτά...

Θείε Μπάμπη εννοώ ότι η διαφορά στα Nm είναι μικρή.
Εδώ η Ryobi έχει παλμικό 18V στα 220 Nm και τα Bosch και όλα τα άλλα μετα βίας πιάνουν τα 160Nm και το ένα είναι και brushless..
Εννοείται ότι δεν είναι απαραίτητο να έχει τόσα πολλά αλλά μου κάνει εντύπωση πως τα φτηνά έχουν πολύ περισσότερα!

Αστον να λεει...
Μεχρι προτινως δουλευε με εργαλεια 50Νμ και ηταν ευχαριστημενος....

Υποψην τα 100 κατι Νμ του κιτρινου 18βολτου φυτεψαν βιδα 30 ποντων σε ξυλο.

Όταν ο Κινέζος σου δίνει 180Nm το ελάχιστο σε 18V (βλ. Parkside) δεν είναι κρίμα ο γνωστός κατασκευαστής να σου δίνει ούτε 160?
Για δοκίμασε να φυτέψεις βίδα σε 30 εκατοστά τροπικής ξυλείας χωρίς προτρύπημα να δεις τι απίδια πιάνει ο σάκος!

Επίσης στην αρχή δούλευα το Parkside και μετά πήγα στο bosch στα 10.8V. Η διαφορά στην δύναμη αισθητή αλλά η εργονομία και το βάρος σε άλλα επίπεδα με το τελευταίο.

Bρε αφηστε τον δαιμονιο ησυχο, ξερει γιατι διαμαρτυρεται, ιδιως οταν βλεπει οτι το ταπεινο 18βολτο πνευματικο κατσαβιδι της ryobi εχει ροπη πανω απο 180Nm :)))

Βy the way, το κατσαβιδακι αυτο εχει εξαιρετικες κριτικες....https://www.amazon.co.uk/Ryobi-Impact-Driver-Body-Only/dp/B006XBUHRG

Να και κάποιος που με καταλαβαίνει!! :)
Αυτό ακριβώς εννοώ. Όχι ότι τα 160 είναι λίγα...

Re: Απάντηση: Ενδιαφέρομαι να αγοράσω, εσύ???

Εδω ας απαντησει ο Νικος που εθεσε το θεματακι με τις ροπες:))

Εγώ καθαρά για θέμα απόδοσης μιλάω Μιχάλη.
Δεν λέω ότι τα 200 nm είναι must ακόμα και για επαγγελματία, απλά μου κάνει εντύπωση πως τα φτηνά αποδίδουν περισσότερο από τα ακριβά!

Δεν έχω δει να συμβαίνει το ίδιο με δραπανοκατσάβιδα φτηνά και επώνυμα.

Μόνο που λες "όχι ότι τα 160 είναι λίγα" εμένα μου αρκεί.

Δεν κατάλαβες τι λέω γι αυτό.

Εγώ με 110 είμαι και είμαι καλυμμένος.
Απλά για το γαμώτο γίνεται η κουβέντα.

Άμα ήθελαν να βγάλουν Nm Νικόλα μια μικροαλλαγή στο γρανάζωμα τιυ σασμάν του εργαλείου και θα χτύπαγαν 400-άρια και βάλε... Για να μη το κάνουν κάποιος λόγος θα υπάρχει, σε κάτι άλλο θα δύνουν μεγαλύτερη σημασία.
Εκτός αν νομίζεις οτι η Ryobi και η Einhell ξέρουν κάτι παραπάνω τεχνολογικά απ´ τις Metabo Makita Milwaukee Bosch Dewalt και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.

Υπάρχουν μπουλονόκλειδα που ξεπερνάνε τα 1000 Nm, και τα βγάζουν εταιρίες του δημοκρατικού τόξου :flipout:, αλλά αυτά είναι ειδικά εργαλεία για ειδικές εργασίες.