Ενισχυτής Denon PMA3000NE

Δεν έγραψα τι δέχονται τα τσιπάκια, αλλά τι δυνατότητα δίνεται από το 4x πριν τα DAC για να γίνει η επεξεργασία στο επίπεδο του max sampling rate x4. Δηλαδή μιλάμε για το AL 32 Ultra.

Tα τσιπάκια προφανώς θα δεχτούν το καθένα sampling rate στο max των δυνατοτήτων τους, δηλαδή 384ΚΗz. Όταν έχεις 4 τέτοια, τότε μπορείς να επεξεργαστείς το εισερχόμενο ψηφιακό σήμα στο επίπεδο των 1536MHz πριν το κάνεις downsample στο max επίπεδο sample rate κάθε ενός DAC.

Το κέρδος είναι το επίπεδο επεξεργασίας πριν από τα DAC και όπως πάντα η τετράδα των DAC στην έξοδό της δίνει πλεονεκτήματα αφού το σήμα γεφυρώνεται κατόπιν από τέσσερα, σε δύο και κατόπιν σε ένα στερεοφωνικό σήμα.

Για D/A ολοκληρωμένου στερεοφωνικού ενισχυτή, της τάξης των 3500€, είναι απλά κορυφαίο.

4DAC.png

Last edited:
Εντάξει γέλασα πάντως με τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στην Ιαπωνία .
Είπαμε έχουν την ικανότητα να προσαρμόζουν τον ήχο τους αλλά όχι και ετσι …
Να θυμίσω ότι ο επετειακός φοράει nichicon πυκνωτές γιαπωνέζικους σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Denon και Elna χρυσούς στην προενίσχυση μετρημένοι όσο δεν πάει (final)και όχι μόνο .
Με τα τσιπ ,τα είπαμε .😋
IMG_0781.pngIMG_0784.png
IMG_0783.pngΥ.Σ Φυσικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξω τον επετειακό εξάλλου είναι και συλλεκτικός ,αν δεν τον είχα ναι θα κοίταζα να τον ακούσω .
https://youtu.be/Zpjwmw7w2Xg?si=B-i9hgRCNkGEfIaH

Να θυμίσω ότι ο επετειακός φοράει nichicon πυκνωτές γιαπωνέζικους σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Denon και Elna χρυσούς στην προενίσχυση μετρημένοι όσο δεν πάει (final)και όχι μόνο .
Με τα τσιπ ,τα είπαμε .😋

Να τον πάρετε κύριε τον Α110 από δω γιατί καταργήθηκε. Δεν είδατε ότι έχει ξεπερασμένες λύσεις εσωτερικά όπως... καλώδια; Άκου καλώδια! Τώρα πια έχουν βάλει χάλκινες μπάρες. :p (Σε πειράζω).

Είμαι βέβαιος ότι τώρα θα βγει κάποιος και θα πει... μα καλά τι σόι upgrade είναι από nichicon σε su'scon;
Επειδή εκεί βάλανε ένα γυαλισμένο περίβλημα μας το τσαμπουνάνε για custom made; Ξεστοκάρισμα... 😁
Και άντε τώρα να του εξηγήσεις ότι το περίβλημα από μόνο του αλλάζει τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του πυκνωτή.... .

Το ίδιο και με το D/A. Δεν πα να γράφεις και να δείχνεις τι και πώς. Άμα είναι νεότερο το τσιπάκι τέλος. Πατέρα βάλε κι άλλες εκατό χιλιάδες, ο νιός είναι λεβέντης... 🤣

Πέρα από την πλάκα η εξέλιξη επάνω στην ίδια βάση επί πολλά έτη είναι οι μικρές εκείνες λεπτομέρειες που αλλάζουν και κάνουν το σύνολο όλο και καλύτερο κάθε φορά. Κάθε νεότερο μοντέλο έχει να ξεπεράσει το benchmark του προηγούμενου και τα καταφέρνει every single time.
Το πιο σημαντικό όπως παρακολουθώ την εξέλιξη των μοντέλων (η ίδια φιλοσοφία είναι και στη Marantz) είναι αυτό ακριβώς. Έτσι δημιουργείς ολόκληρο γενεαλογικό δέντρο μηχανημάτων, συνδέοντας το παρελθόν με το μέλλον με τα ίδια γονίδια και από μόνο του αυτό συνδέει πολλούς ανθρώπους (κατόχους, χρήστες ή και σκέτους ακροατές) μεταξύ τους με κοινές εμπειρίες που μπορούν να μοιραστούν.

Αυτά είναι που κάνουν τις μεγάλες εταιρίες να ξεχωρίζουν.

Δεν είμαι ο πλέον ειδικός (κ επειδή ψήνομαι για αγορά) αυτοί οι δύο μόνο πυκνωτές εξομάλυνσης με 'χαλάνε'
'χάθηκε' ο κόσμος για 4 Χ10000 να γουστάρουμε κιόλας ??
από συνδιασμούς με ηχεία ξέρουμε κάτι ?? γιατί ο 1700 ΝΕ που έχω στο γραφείο δεν παίζει εξίσου με όλα τα ηχεία που διαθέτω

Δεν έγραψα τι δέχονται τα τσιπάκια, αλλά τι δυνατότητα δίνεται από το 4x πριν τα DAC για να γίνει η επεξεργασία στο επίπεδο του max sampling rate x4. Δηλαδή μιλάμε για το AL 32 Ultra.

Tα τσιπάκια προφανώς θα δεχτούν το καθένα sampling rate στο max των δυνατοτήτων τους, δηλαδή 384ΚΗz. Όταν έχεις 4 τέτοια, τότε μπορείς να επεξεργαστείς το εισερχόμενο ψηφιακό σήμα στο επίπεδο των 1536MHz πριν το κάνεις downsample στο max επίπεδο sample rate κάθε ενός DAC.

Το κέρδος είναι το επίπεδο επεξεργασίας πριν από τα DAC και όπως πάντα η τετράδα των DAC στην έξοδό της δίνει πλεονεκτήματα αφού το σήμα γεφυρώνεται κατόπιν από τέσσερα, σε δύο και κατόπιν σε ένα στερεοφωνικό σήμα.

Για D/A ολοκληρωμένου στερεοφωνικού ενισχυτή, της τάξης των 3500€, είναι απλά κορυφαίο.

View attachment 238798
εγκυκλοπαιδική απορία:
το τμήμα DAC του Denon 3000NE με ποιό εξωτερικό DAC του εμπορίου είναι "ισότιμο" ηχητικά ;;
ή γενικότερα, σε ποιά κατηγορία τιμής "κινείται" ;;

Με τα τσιπ ,τα είπαμε .😋
View attachment 238799View attachment 238800
View attachment 238801Υ.Σ Φυσικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξω τον επετειακό εξάλλου είναι και συλλεκτικός ,αν δεν τον είχα ναι θα κοίταζα να τον ακούσω .
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
ο επετειακός Α110 έχει 5.600€ και ο 3000ΝΕ έχει 3.500€ ;;;

Δεν είμαι ο πλέον ειδικός (κ επειδή ψήνομαι για αγορά) αυτοί οι δύο μόνο πυκνωτές εξομάλυνσης με 'χαλάνε'
από συνδιασμούς με ηχεία ξέρουμε κάτι ?? γιατί ο 1700 ΝΕ που έχω στο γραφείο δεν παίζει εξίσου με όλα τα ηχεία που διαθέτω
ξεχνάς ότι η ισχύς είναι "μόλις" 2x80w στα 8Ω ;;
χρειάζεται περισσότερα μF ;;

nichicon πυκνωτές γιαπωνέζικους σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Denon ...................
Αυτα μου θυμιζουν λιγο την audio-technica AT3600L , την οποια η audio-technica βγαζει για δεκαδες επωνυμους "συμφωνα με τις προδιαγραφες τους" ...............
:cool: ......................

• Like
Reactions: MakisM and vlad66
ξεχνάς ότι η ισχύς είναι "μόλις" 2x80w στα 8Ω ;;
χρειάζεται περισσότερα μF ;;
και ο Bryston B60r που είχα 60 Wattakia ήταν αλλά είχε 4Χ6800 mf μέσα
Θα μου άρεσε να ήταν οι πυκνωτές περισσότεροι κ μεγαλύτεροι διότι είμαι στην γενιά που μεγαλώσαμε με ΑΒ ενισχυτές κ ήταν αξίωμα τέτοιου είδους τροφοδοτικά
Ξαφνικά τι άλλαξε δλδ?

• Like
Reactions: vlad66
οκ, απλά στα screen shots του Μάκη είδα 5.600€ και μου φάνηκε παράξενο.
στα 3.700€ είναι νορμάλ διαφορά σε σχέση με τον 3000ΝΕ
Δεν είναι ακριβώς έτσι .
Ενδέχεται στο πιο πάνω screen που είναι εκτός Ευρώπης να υπάρχει απόθεμα και να ζητάνε αυτά τα χρήματα .(Είναι και τα μεταφορικά )
Στην Αμερική δεν υπάρχει απόθεμα ,έρχεται …κοντά στα 4000 χιλιάρικα ο 3000ne πιο φτηνός .
Στην Γερμανία 4.100 ο επετειακός και στην Ελλάδα πιο φτηνός .
Υ.Σ Ενδέχεται να αυξηθεί η τιμή του επετειακού όταν σταματήσει η παραγωγή ανάλογα με την ζήτηση .

IMG_0787.pngIMG_0788.png
εγκυκλοπαιδική απορία:
το τμήμα DAC του Denon 3000NE με ποιό εξωτερικό DAC του εμπορίου είναι "ισότιμο" ηχητικά ;;
ή γενικότερα, σε ποιά κατηγορία τιμής "κινείται" ;;
Αν κρίνω από τα λεγόμενα κατόχου του network player της που ήταν προς αναζήτηση και άκουσε πολλά δημοσίευσε μάλιστα αυτά που άκουσε στην κοινότητα της Denon ξεπεράστηκε από ένα πάνω από 6k.
Κάθε πότε περίπου βγάζει νέο μοντέλο η Denon;
Όποτε κρίνει ότι υπάρχει εξέλιξη στα τρατζίστορ σύμφωνα με τον μηχανικό της Takashi Arai ,είχε δώσει παλιότερη συνέντευξη όταν κυκλοφόρησε ο επετειακός .

και ο Bryston B60r που είχα 60 Wattakia ήταν αλλά είχε 4Χ6800 mf μέσα
3.200μF η διαφορά.. δεν είναι κανα τρελό νούμερο
Θα μου άρεσε να ήταν οι πυκνωτές περισσότεροι κ μεγαλύτεροι διότι είμαι στην γενιά που μεγαλώσαμε με ΑΒ ενισχυτές κ ήταν αξίωμα τέτοιου είδους τροφοδοτικά
Ξαφνικά τι άλλαξε δλδ?
και μένα θα μου άρεσε, δεν το συζητώ...
αλλά 4x15.000μF βλέπουμε σε ενισχυτές (συνήθως σε τελικούς) των 2x150w περίπου.. θα ήταν υπερβολή για έναν ολοκληρωμένο 2x80w

ας μας πουν την γνώμη τους οι diyδες..
@Dim.AR
τι λες εσύ Δημήτρη ;;

• Like
Reactions: dutyfree
Τόσο το press release της Denon όσο και το newsletter της Κινοτεχνικής αναφέρουν τιμή 3499€ SRP. Και άμεση διαθεσιμότητα το τελευταίο.

Δεν είναι ακριβώς έτσι .
Ενδέχεται στο πιο πάνω screen που είναι εκτός Ευρώπης να υπάρχει απόθεμα και να ζητάνε αυτά τα χρήματα .(Είναι και τα μεταφορικά )
Στην Αμερική δεν υπάρχει απόθεμα ,έρχεται …κοντά στα 4000 χιλιάρικα ο 3000ne πιο φτηνός .
Στην Γερμανία 4.100 ο επετειακός και στην Ελλάδα πιο φτηνός .
Υ.Σ Ενδέχεται να αυξηθεί η τιμή του επετειακού όταν σταματήσει η παραγωγή ανάλογα με την ζήτηση .

View attachment 238833View attachment 238834
αλλού η διαφορά τιμής είναι μικρότερη και αλλού μεγαλύτερη;;
Αν κρίνω από τα λεγόμενα κατόχου του network player της που ήταν προς αναζήτηση και άκουσε πολλά δημοσίευσε μάλιστα αυτά που άκουσε στην κοινότητα της Denon ξεπεράστηκε από ένα πάνω από 6k.
υπερβολικό μου φαίνεται, αλλά οκ...
Όποτε κρίνει ότι υπάρχει εξέλιξη στα τρατζίστορ σύμφωνα με τον μηχανικό της Takashi Arai ,είχε δώσει παλιότερη συνέντευξη όταν κυκλοφόρησε ο επετειακός .
τι εξέλιξη έχουν τα τρανζίστορ που να δικαιολογεί αλλαγή σε μοντέλο ενός ενισχυτή;;
αν δλδ αύριο βγει κάτι διαφορετικό και καλύτερο, η Denon θα αλλάξει τον 3000ΝΕ ;;;

Η φιλοσοφία που ακολουθείται είναι διαφορετική. Αυτό θα μπορούσε να είναι ερώτηση και για τα transistor που είναι δύο ανά κανάλι. Γιατί δύο και όχι τέσσερα; Έχει απαντηθεί αυτό. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την επιλογή δύο μεγαλύτερων πυκνωτών αντί τεσσάρων μικρότερων.

Υπάρχουν μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα στη μία και στην άλλη επιλογή.

Ο 3000ΝΕ έχει τέτοιες δυνατότητες οδήγησης, ακόμα και στα 2Ohm, που δεν νομίζω ότι θα έχει κάποιο πρόβλημα να οδηγήσει οτιδήποτε. ΟΚ, δεν είπαμε να τον βραχυκυκλώσεις κι όλας αλλά είναι η κλασική περίπτωση χαμηλής ισχύος με πολλή οδήγηση ενισχυτής.

• Like
Reactions: dutyfree
3.200μF η διαφορά.. δεν είναι κανα τρελό νούμερο

και μένα θα μου άρεσε, δεν το συζητώ...
αλλά 4x15.000μF βλέπουμε σε ενισχυτές (συνήθως σε τελικούς) των 2x150w περίπου.. θα ήταν υπερβολή για έναν ολοκληρωμένο 2x80w

ας μας πουν την γνώμη τους οι diyδες..
@Dim.AR
τι λες εσύ Δημήτρη ;;
συγνώμη λάθος 6Χ6800 mf είχε ο Bryston οπότε

• Like
Reactions: vlad66