Ενισχυτής για Sennheizer HD 800

Re: sennheizer hd 800

στην Ελληνική αντιπροσωπια (Bon Studio) δεν τον φερνουν αλλα πολύ πιθανο να μπορεις να τον παραγγειλεις...
κάποια στιγμή που ημουν οταν ρωτησα αν εχουν τα ΤΗ900 (να τα ακουσω εννοειται :) ) μου ειπαν πως οχι αλλα μπορουν να τα φερουν αν κάποιος τα παραγγειλει οποτε φαντάζομαι το ιδιο θα ισχυει κ για τον hpa8

απο κει κ περα πρέπει να ψαξεις αν θα τον βρεις σε κάποιο Ευρωπαϊκο καταστημα...

αλλά ξαναλέω νομιζω πως πρώτα πρέπει να πας να ακουσεις το Mytek...

ξεχασαμε να αναφερουμε και το καινουριο benchmark

Last edited:

Υπαρχει καποιος που ακουσε το καινουριο benchmark;

Παίδες, αν παίξουμε σε αυτή την κατηγορία το mytec είναι must για εξέταση ακρόαση και πιθανή αγορά ... έχει και αξιοπρεπή ενισχυτή ακουστικών και προενίσχυση κάθε είδους ... και κυρίως to native dsd είναι πραγματικά άλλη υπόθεση ... εγώ που έχω αρκετή αγορασμένη κλασσική σε dsd από channel classics και άλλες ψαγμένες εταιρείες και καμμιά χιλιάδα sacd rips από ps3 από προσωπικά μου και φίλων μου δισκάκια, μόνον σε αντίστοιχο ντακ θα πάω πλέον ... έρχεται και το καινούριο dsd capable Teac...

Χρήστο, επειδή είμαι και λίγο ζιζάνιο δεν μπορώ να κρατηθώ και να μην αναφέρω ότι στην ιστοσελίδα που αναφέρθηκες για το jkdac32 (που φαίνεται άψογο) επισημαίνεται ότι : The result of this is a realistic sound closer to NOS DACs. By avoiding pre-ringing a more detailed, dynamic & natural sound is produced. ...

άβυσσος ...

και το νεο benchmark παιζει dsd

συμφωνω για το mytek... πρέπει να το ακουσεις πριν απο οτιδηποτε άλλο

Ναι... προς τι ο γέλωτας;;;;
Ερώτησις ήταν...
Δεν πρόκειται για ειρωνεία Μιχάλη. Και φυσικά δεν αφορά εσένα, ούτε την ερώτηση σου. Αλλά εξοργίζομαι με το marketing των εταιρειών. Που εκμεταλλεύονται τη διαδεδομένη αντίληψη, πως όσο αυξάνεται το Sample Rate και η ανάλυση, τόσο -υποτίθεται- καλύτερα. Άμ δε!

Τα έχουμε συζητήσει κι' άλλες φορές, ας μη βγούμε off-topic. Απλά δε μπορώ να φανταστώ αληθινές, Native παραγωγές σε τόσο υψηλή ανάλυση (έχω πολλούς λόγους γι' αυτό). Μόνο πειραματικές. Και στο κάτω-κάτω η μουσική που μας ενδιαφέρει και μας αφορά όλους βρίσκεται σε πολύ πιο γήινα format...

Άλλο ένα νήμα να μιλάμε μεταξύ μας... αφού ο φίλος προφανώς διαβάζει τους πιτσιρικάδες στο headfi, και μας ρωτάει αν κάποιος έχει ακούσει κάτι, ενώ βαριέται να διαβάσει τις ενότητες τις δικές μας, και υπάρχει και επιμονή για ενισχυτή... τέλως πάντων...

Η απάντηση μου είναι ότι στον J Kenny το μόνο μεμπτό είναι αυτό που λέει για τα NOS... αλλά πως αλλιώς... σου τράβηξε την προσοχή έτσι?

Επειδή έχουμε εξαιρετικές ενότητες DIY στις οποίες έχουν δοθεί σαφείς απαντήσεις για τα στάδια που αποτελούν τα DAC και πως και γιατί συμβάλει το ένα ή το άλλο στην απόδοση... αυτά είναι ανεκτίμητες πληροφορίες που θα πρέπει να γνωρίζουμε για να κάνουμε επιλογές...

Τα ακριβά DAC πλην ένα δύο μάρκες υλοποιήσεις...ζητάνε τιμές που είναι κλοπή και απάτη... τουλάχιστον στα δικά μου μάτια (και αυτιά)...

Είμαι σίγουρος ότι το dac που συνέστησα πιο πάνω το προσπέρασαν στα γρήγορα οι περισσότεροι, από τους λίγους που διάβασαν την σελίδα... επειδή είμαστε κολλημένοι φανεροί ή κρυφοί χαιεντάδες...

Σίγουρα δεν παίζουν ρόλο οι δειγματοληψίες, και πάντα λέω ότι σκοπός είναι να εκμεταλλευτούμε αυτά που έχουμε στο καλύτερο... μελλοντικές τεχνολογίες θα μας κοστίσουν τζάμπα λεφτά και ίσως δεν θα τις χρησιμοποιήσουμε...

Στην μουσική που έχω μου αρκεί το 16/44,1... μόνο το 10-20% της άυλης συλλογής μου είναι 24/96... ενώ ακούω τις διαφορές (και αυτές όχι πάντοτε αν η αρχική ηχογράφηση είναι καλή) αντλώ εξίσου ευχαρίστηση από το 16/44,1... πραγματικά δεν ξέρω γιατί αυτή η εμμονή στα αρχεία υψηλής ανάλυσης...

Στο κάτω κάτω η μουσική απόλαυση είναι το ζητούμενο... είμαι τυχερός πιστεύω, διότι ακούω όχι αποκλειστικά από HD800 και με φτηνούς ενισχυτές, και dac,... και παραταύτα ακούω μουσική και έχω και ποικιλία ακουσμάτων...

Χαλάρωσε βρε ... εγώ εντυπωσιάσθηκα από το jk και ευχαρίστως αν ήταν άλλες οι εποχές θα το προσέθετα στο οπλοστάσιο μου ... από την άλλη κοντεύω τα 3 τέρα αγορασμένης ή ριπαρισμένης από τα sacd μου και sacd φίλων μου μουσικής (κατά 90% κλασσικής) και χρειάζομαι όπως και δήποτε αντίστοιχες δυνατότητες ... επίσης ο κόσμος συχνά μπερδεύεται ως προς τις δυνατότητες του hi-res κυρίως γιατί κατεβάζει μλκς από τους άβακες κλπ... και εκεί όντως αν μιλάμε για ριμάστερς από μάπα αρχικές ηχογραφήσεις, κάνουμε μια τρύπα στο νερό ... όποιος όμως ακούσει καινούριες παραγωγές της πχ. channel classics τότε καταλαβαίνει ότι οι διαφορές είναι έως και χαώδεις και όχι τα γνωστά 3 και 5 % ....

επίσης, μην συχνάζετε μόνον εδώ ... περάστε και από την μουσική κατηγορία να μην τα γράφω μόνον για τον εαυτό μου ...

Δεν ξέρω από που βλέπεις ότι πρέπει να χαλαρώσω...

Ακούω κλασσική μουσική και έχω 1500 βινύλια κλασσικής και 500 περίπου CD και 1 ΤΒ ... πρέπει να προσθέσω τα 800 βινύλια τζαζ και το άλλο 1 ΤΒ τζαζ... μαζί με τα 400 περίπου CD... και δεν μετράω τα ροκάκια και τα ποπ, easy listenning, ethnic klp...

Κάποια είναι ριπαρισμένα από μένα... κάποια από φίλους κάποια από "άβακες" και δεν έχω δει ιδιαίτερα προβλήματα...

Έχω επίσης σύστημα hiend βινυλίου...

Σε πληροφορώ ότι δεν μπερδεύομαι καθόλου για αυτά που λέω ως προς τα αρχεία hires...

Στα γραφόμενα μου πάντα θέλω να μεταδώσω την άλλη εικόνα... το hires δεν είναι πανάκεια... υπάρχει, το ευχαριστιόμαστε, καλό είναι δεν είναι το μοναδικό κριτήριο...

Αν κάποιος έχει οικονομικό ανεξάντλητο ας αγοράζει κάθε ένα δύο χρόνια ότι καλύτερο υπάρχει στην αιχμή... δεν έχω αντίρρηση σε αυτό...

Ο Μιχάλης (Sonus) έχει πολύ ωραίες τοποθετήσει επάνω στο θέμα... με τις οποίες συμφωνώ... αυτή την στιγμή συνυπάρχουν τα format... (ποιος θα μπορούσε να προβλέψει παλαιότερα για το VHS/Beta/V2000 ? επέζησε το καλύτερο?)...

To Grace m903 διατήρησα στην κατοχή μου και το θεωρώ εξαιρετική επιλογή για dac/ενισχυτή ακουστικών, τόσο για τον ισορροπημένο του ήχο, όσο -κυρίως- για την εξαιρετική του ευχρησία.
Δεν είναι τόσο τα χαρακτηριστικά στα χαρτιά, που κάνουν τη διαφορά σε αυτή την κατηγορία συσκευών όσο η ευχρησία τους στην πράξη.
Π.χ. στο Grace είναι απόλαυση η εναλλαγή ακουστικών/ηχείων κατά την ακρόαση.

Το Mytek που είχα για ένα τετράμηνο το έδωσα τελικά και δεν μπήκα στον κόπο να δοκιμάσω τον ενισχυτή ακουστικών του, ούτε από περιέργεια. Τόσο ευχαριστημένος είμαι από το Grace.

Μάλιστα παραμέλησα και τον Ballad 300Β τελευταία, που θα επαναφέρω στο προσκήνιο, για διπλή χρήση ως ενισχυτή των ακουστικών HD800 και των ηχείων Duevel Jupiter.

Φιλε lagnik,προσπαθησε να δωσεις λιγη προσοχη σ'αυτα που σου προτεινουν τα παιδια,και ειδικα σε αυτους που εχουν και τα hd800 (πχ Chris1967,tzo κτλ),ωστε να καταληξεις σε καποια λυση που θα σε ικανοποιησει,και να ειναι και τιμια για την τιμη της.

Παντως απο τις λιγες φορες που εχω ακουσει τα hd800,και απο πραγματα που εχω διαβασει και εδω και αλλου κτλ,νομιζω οτι αυτο το anaxilus mod θα πρεπει μαλλον να το κανεις,για να διωξεις μια μικρη μεταλλικη χροια απο τα 800αρια σου και να τα κανεις πιο ζεστα/βελουδινα και φυσικα. Ξερω οτι ειναι πολυ ακριβα,και γω θα φοβομουν να τα πολυσκαλιζω,αλλα με τις οδηγιες των παιδιων νομιζω θα εισαι οκ.

Καλη τυχη στην αναζητηση.

Το anaxilus mod είναι απαραίτητο, καθώς προσφέρει καθαρά βελτίωση. Μπορώ να στείλω τα υλικά σε όποιον ενδιαφέρεται να το κάνει.

Δεν είναι χέριασμα, ούτε κατσαβίδιασμα. Είναι σαν να βάζεις μια έξτρα επένδυση ας το πούμε έτσι κάτω από τα μαξιλαράκια για να καλύψει τις μεταλλικές επιφάνειες. Αυτή η επένδυση μπαίνει και βγαίνει, δεν είναι τίποτα.

Last edited:
Σε πληροφορώ ότι δεν μπερδεύομαι καθόλου για αυτά που λέω ως προς τα αρχεία hires...

Στα γραφόμενα μου πάντα θέλω να μεταδώσω την άλλη εικόνα... το hires δεν είναι πανάκεια... υπάρχει, το ευχαριστιόμαστε, καλό είναι δεν είναι το μοναδικό κριτήριο...

Μα ποιος σου είπε ότι μπερδεύεσαι ; ποια άλλη εικόνα; ... ποια πανάκεια ;... τα πράγματα είναι απλά :

- υπάρχουν χαι-ρες από επανεπεξεργασία παλιών ηχογραφήσεων όπου πράγματι η γνώση ή η τύχη ή η κατάσταση των αρχικών ταινιών και βέβαια η αρχική ποιότητα των ηχογραφήσεων συντελούν σε ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα ...
- υπάρχουν χαι-ρες από επανεπεξεργασία παλιών ηχογραφήσεων όπου τελικά τσάμπα πήγε ο κόπος και τα χρήματα αυτών που τα απέκτησαν ή έστω τα κατέβασαν ...
αν πρέπει να ποσοστοποιήσω, τότε με λύπη μου θα δώσω 20-30% στην πρώτη κατηγορία και 70-80% στην δεύτερη ... αυτός είναι και ο λόγος που αρκετοί φίλοι τελικά δεν εντυπωσιάζονται με αυτό που τελικώς πλασσάρεται ως χαι-ρες ... ότι δηλ. σε πολύ υλικό δεν βλέπουν διαφορά σε σχέση με την 16/44,1 κατάσταση ...

-υπάρχουν χαι-ρες νέας παραγωγής από εταιρείες που πιθανόν ψάχνονται ακόμη με τα νέα μέσα και τεχνικές ηχογράφησης, αλλά συνήθως το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό

- τέλος υπάρχει χαι-ρες από εταιρείες που πρωτοπόρησαν και στην υιοθέτηση από δεκαετίας του sacd και πλέον με την εμπειρία τους κυκλοφορούν τις νέες παραγωγές τους σε dsd, ή το μετατρέπουν σε flac υψηλής δειγματοληψίας (ενώ παράλληλα διατηρούν ψηλά το καλλιτεχνικό / ερμηνευτικό επίπεδο) με προεξάρχουσα την channel classics, όπου το αποτέλεσμα είναι σε κάθε περίπτωση εξαιρετικό ... την παρένθεση την έβαλα γιατί και άλλες εταιρείες με υπέροχο ήχο, όπως η 2L και η Acusence , δυστυχώς πολλές φορές είναι για σφαλιάρες σε ερμηνευτικό / καλλιτεχνικό, όπως πχ. ο Mahler του Darlington ...

β) επικρατει μια αντιληψη της καστας οτι η γνωση σε αυτα τα θεματα δε ειναι δικαιωμα ολων αλλα μιας νομεκλατουρας η οποια παρεξηγιεται οταν καποιος δε γνωριζει και ρωταει.Βεβαιως με το δικιο τους μιας και εχουν ξοδεψει τη μιση τους ζωη και περιουσια σ αυτα τα πραγματα..Ευχαριστω πολυ και ιδιως τον Tzo που εξαιτιας του προ διετιας εστειλα mail σ εναν γερμανοκινεζο της balladaudio...

Δεν πρόκειται για ειρωνεία Μιχάλη. Και φυσικά δεν αφορά εσένα, ούτε την ερώτηση σου. Αλλά εξοργίζομαι με το marketing των εταιρειών. Που εκμεταλλεύονται τη διαδεδομένη αντίληψη, πως όσο αυξάνεται το Sample Rate και η ανάλυση, τόσο -υποτίθεται- καλύτερα. Άμ δε!

Τα έχουμε συζητήσει κι' άλλες φορές, ας μη βγούμε off-topic. Απλά δε μπορώ να φανταστώ αληθινές, Native παραγωγές σε τόσο υψηλή ανάλυση (έχω πολλούς λόγους γι' αυτό). Μόνο πειραματικές. Και στο κάτω-κάτω η μουσική που μας ενδιαφέρει και μας αφορά όλους βρίσκεται σε πολύ πιο γήινα format...

Μιχάλη μου σε καμια περίπτωση δεν υπέθεσα πως ηθελες να ειρωνευτεις!!! -bye-
Μα κ εγω ετσι τις εχω καταλάβει αυτες τις αναλυσεις ... μονο σαν πειράματα... αλλωστε για να εχεις -λεμε τωρα, αν υπήραν- "δισκοθηκη" σε τέτοιες αναλύσεις θες πολλαααααα τερα... ασε που δεν εχει νοημα ετσι κ αλλιως!!!

Για 'μενα το μόνο που εχει σημασία κ αξιζει είναι το dsd γιατι κ έχει υλικό (ψηφιοποιησεις σε dsd παλιών αναλογικών ηχογραφήσεων) και μάλλον ακουγεται κ ακλύτερα αλλα κυρίως για το πρώτο βεβαια...

@όλους
Aν αθελά μου -μιλώντας για hi rez- ήμουν αφορμή για την οποιασδηποτε μορφης παρεξηγηση ζητω συγνωμη και ελπίζω γρηγορα λυθει το οποιοδηποτε θεμα... οπως κ να εχει συμφωνω πως η πλειοψηφία της μουσικής, ειτε σαν ερμηνεια, ειτε σαν ποιοτητα εγγραφής, ειναι στο παλιό - "καλο" red book!!!!

Σε ένα διαδικτυακό καφενείο, που σκοπό έχει τον -μέσω της συμμετοχής- προσπορισμό κάποιων στιγμών σχόλης και χαλάρωσης από την αδυσώπητη πραγματικότητα που ταλανίζει όλους μας, καθώς και την προαγωγή της γνώσης μας σε αντικείμενα που άπτονται των χόμπυ μας, δεν χωρούν παρεξηγήσεις ... κατά κάποιον τρόπο είμαστε ομοϊδεάτες ... οπαδοί της μουσικής, της τέχνης εν γένει καθώς και των μηχανημάτων που επιτρέπουν να κοινωνήσουμε τα μηνύματα της ...
Οπότε, φίλε lagnik προχωράμε μπροστά ... και συ και μεις παρέα...

@όλους
Aν αθελά μου -μιλώντας για hi rez- ήμουν αφορμή για την οποιασδηποτε μορφης παρεξηγηση ζητω συγνωμη και ελπίζω γρηγορα λυθει το οποιοδηποτε θεμα... οπως κ να εχει συμφωνω πως η πλειοψηφία της μουσικής, ειτε σαν ερμηνεια, ειτε σαν ποιοτητα εγγραφής, ειναι στο παλιό - "καλο" red book!!!!

μα ποιός αντιλέγει ;;;; απλά τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα, ειδικά σε ομάδες του πληθυσμού όπως εμείς οι φανατικοί σε αυτά τα θέματα... και βέβαια η ύπαρξη χαι-ρες ουδόλως αποτρέπει να ευχαριστηθούμε οιοδήποτε άλλο φορμά ... η καλή μουσική μπορεί να σε συγκινήσει ακόμη και από ένα ραδιοφωνάκι της λαϊκής ... το θέμα μάγκες μου είναι να ανακαλύψουμε ο καθένας την μουσική, που ότι ασχολία και να έχουμε, κάποια στιγμή βγάζει χεράκια, μας πιάνει το πηγούνι και μας γυρνά προς το μέρος της ... και χανόμαστε, για κάποιες στιγμές ξεχνάμε τα πάντα... χθες μου ξαναέτυχε ένα τέτοιο ευτυχές γεγονός :

Ακούστε το 2ο μέρος από το 10:15 και μετά : http://www.youtube.com/watch?v=Ec-Gm9wxe_E