Ενοικίαση φακού Nikon για βάφτιση ή προσφορά φωτογράφισης από μέλος με καλή

paИ-baL;1056839708 said:
το simplyelectronics απο ποια χωρα στελνει?

(δεν λεει, οσα κι αν εψαξα, τιποτα για την χωρα που βρισκονται...

λεω να μεινεις μακρυα...)

Δεν λενε.. αλλά στέλνουν από Ηong Kong μέσω Αγγλίας για να αποφεύγουν προβληματα με τελωνείο. Κάποιοι που έχουν αγοράσει από εκεί πίνουν νερό στο όνομά του, άλλοι έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ λόγω μεγάλου χρόνου παράδοσης..

Λεφτά δεν θα χάσεις αν πληρώσεις με Paypal..

Re: Απάντηση: Ενοικίαση φακού Nikon για βάφτιση ή προσφορά φωτογράφισης από μέλος με

Για μίλα με καναδυό-τρείς επαγγελματίες φωτογράφους στο νησί, και ρώτα τους άν ξέρουν τίποτα για ένα ΕΣΠΑ που παίζει στα διόμισυ χιλιάρικα για υπολογιστή, καθώς και για το επόμενο ΕΣΠΑ που θα βγεί και αφορά επιδότηση αγοράς φωτο-βιντεο-εξοπλισμού ύψους έξι χιλιάδων + ΦΠΑ.

Γρηγορη, για ποιο προγραμμα μιλας?
Ενα που ετρεχε μεχρι πριν λιγο επιανε και φωτογραφους, αλλα ειχε ελαχιστο οριο επενδυσης 20.000 ευρω (η 10 δεν θυμαμαι). Και δεν ειναι πολλοι που μπορουν να κανουν επενδυση τετοιου μεγεθους αυτη τη στιγμη.

Υπαρχει κατι αλλο?

Δέν έχω λίνκς.
Η πληροφόρησή μου προέρχεται απο μέλος του ΔΣ της ΠΟΦ, κι απ' ότι ξέρω, για να ενταχθεί κάποιος, πρέπει να μήν έχει οφειλές σε Εφορία, Ασφαλιστικά Ταμεία κλπ.

Το ελάχιστο όριο επένδυσης των 20.000 δέν το άκουσα να συζητιέται. Για ένα φωτογραφείο όμως μ' ένα υποτυπώδες στούντιο και 4 φωτιστικές κεφαλές, δέν είναι και τόσο δύσκολο να το ξεπεράσει κάποιος.
Αναλογίσου πόσο κάνουν ράφια, γραφεία, φωτισμός μαγαζιού, βιτρίνα, υπολογιστές κι εκτυπωτές, αγορασμένα προγράμματα, κάμερες, φωτογραφικές, φακοί, φλάς, έξτρα μπαταρίες και φορτιστές, τρίποδα και μονόποδα, ακόμα και τα τασάκια και το καλάθι των αχρήστων που υπάρχουν σ' ένα μαγαζί...
Όλα αυτά αποτελούν μέρος της επένδυσης για να στηθεί ένα φωτογραφείο. Και μάλλον δέν φθάνουν μόνο 20.000...

Στη δική μου περίπτωση τα περισσότερα που χρειάζομαι τα έχω ήδη. Γι αυτο ακόμα και τα 10.000 είναι πολλα...
Για ενα μεγάλο προγραμμα που τελειώνει η τελείωσε, ξέρω σίγουρα οτι υπήρχε όριο. Το ανώτερο βέβαια ήταν 300.000, που αφορά άλλες επιχειρήσεις...
Και πάλι όμως είναι αυστηρά τα πράγματα, για να μπορει εύκολα να γίνει και δώρο...

Έχουμε και τα πρώτα δείγματα από nikon d3100 με τον tamron 17-50 f2.8 non vc.
9358674439_e30045ce6d_h.jpg

9358682203_f7c0a4dfb9_h.jpg

Καλός φαίνεται (όσο μπορεί να κρίνει κάποιος από την οθόνη ενός λαπτοπ) αλλά οι φωτογραφίες που έχεις βάλει δεν ειναι 100% ενδεικτικές για το τελικό αποτέλεσμα.

Βγάλε και μερικές αργά το απόγευμα προς βράδυ να δουμε και τι παιζει σε λίγο φως.

Και ένα πολύ απλό τεστ για να δεις αν ο φακός έχει πιθανό θέμα με front/back focus (Υπάρχουν δεκάδες τέτοια, αυτό ειναι απλό και σχετικά εύκολο να το κανεις)

http://cameralightlens.com/newsblog/?p=264

Ξαναπάμε λοιπόν.
Σάββατο βαφτίσια της κόρης της ξαδέρφης της γυναίκας μου.
Μεγάλος ναός με καλό φωτισμό και ώρα του μυστηρίου 11:00 π.μ.
Nikon d3100 με tamron 17-50 αυτή τη φορά και φλας το γνωστό nissin 622.
Η λογική λέει f5.6,neutral,iso 400,white balance-flash,φλας να βαράει μπροστά στα μούτρα με το τζαμάκι κατεβασμένο,Center weighted και single point εστίαση.
Συμφωνείτε?

Αν είναι να δουλεύεις 5,6 τι τον ήθελες τον Ταμρον? και ο φακός του κιτ σου έκανε μια χαρα. Με 5,6 και ISO 400 θα σκοτωσεις το διαθέσιμο φως της εκκλησίας και θα έχεις φωτισμένα πρόσωπα και πίσω όλα μαύρα.

Η γνώμη μου είναι να ανεβασεις ISO όσο παει χωρις πολυ θόρυβο και το διαφραγμα 3,2-3,5. Αν η ταχύτητα σου πέφτει πολυ άναψε το φλας συμπληρωματικά.

Και την προηγούμενη βάφτιση με τον nikon 24-70 έτσι την τραβήξαμε και ήταν πολύ καλό το αποτέλεσμα.
Δεν κερδίζω μόνο στο διάφραγμα με τον tamron θέλω να πιστεύω.

Αυτη τη φορα θα πρεπει να ειναι καλυτερο το αποτελεσμα...

Στο 5,6 μικρη διαφορα θα δεις. Για εμενα δεν υπαρχουν αυτα τα διαφραγματα σε τετοιες συνθηκες.
Το βασικο προβλημα ειναι οτι ο κυριος φωτισμος θα ειναι το φλας πανω στην μηχανη, δηλαδη αφυσικο αποτελεσμα και ασχημες σκιες.

Αφου η μηχανη σου εχει ISO και ο φακος σου διαφραγμα, δεν καταλαβαινω γιατι να μην τα χρησιμοποιησεις.

Last edited:
Από τα λίγα που ξέρω.
Μεγάλο διάφραγμα(ανοικτό)=μικρό βάθος πεδίου οπότε και θα έχω λιγότερα πράγματα εστιασμένα.
Iso 400 μου δίνει τη σιγουριά για ελάχιστο έως καθόλου θόρυβο.

Για το διαφραγμα ειναι ακριβως οπως τα λες. Το θεμα ειναι οτι το λεγομενο θολωμα ειναι επιθυμητο για να τονιζεις το θεμα σου. Δεν υπαρχει λογος να τα θελεις ολα εστιασμενα.

Ο θορυβος για τα καινουρια σωματα δεν ειναι προβλημα. Χωρις να ξερω το σωμα που εχεις μαντευω οτι μεχρι 1600 θα ειναι πολυ καλο. Κανεις λιγη επεξεργασια μετα και εισαι οκ. Ποτε κανεις δεν προκειται να προσεξει το θορυβο σε φωτογραφια σου.

Το μεγαλυτερο προβλημα κατα τη γνωμη μου ειναι το φλας. Για παραδειγμα αν εχεις δυο προσωπα αυτο που ειναι κοντα θα φωτιζεται περισσοτερο και το αλλο λιγοτερο. Αυτο ειναι αφυσικο.

Αν η εκκλησια εχει παραθυρα και μπαινει πολυ φως απεξω μπορει να μην χρειαστεις καθολου το φλας. Το διαφραγμα και ο καλος αισθητηρας ειναι εργαλεια. Δεν βλεπω κανενα λογο να μην τα χρησιμοποιησεις. Κανε μερικες δοκιμες να δεις τις διαφορες.