Ενοικίαση φακού Nikon για βάφτιση ή προσφορά φωτογράφισης από μέλος με καλή

Να χαίρεσαι την Παναγιώτα σου.... πραγματικά.

Αυτό είναι το προβλημα με τους κορυφαίους επαγγελματικούς φακούς. Είναι πανάκριβοι, κουρσούμια, αλλά όταν του δουλέψεις, μετά η επιστροφή στα υπόλοιπα είναι δύσκολη...

χάρηκα πολύ που έλεγξες πολύ καλά το κοντράστ μεταξύ των φωτεινών και λιγότερο φωτεινών σημείων.

Πάμε στα δύσκολα.
Κότσαρα το ips monitor στο laptop;έβαλα μπρος το caprure one 7,ι φόρτωσα τα raw και ξεκίνησα το παιχνίδι.
Απογοήτευση, πέλαγος, χαμός.
Καμία σχέση τα raw με τα jpeg έλα όμως που τα jpeg μου φαίνονταν πιο ισορροπημένα,πιο φυσικά, πιο αγνά ενώ τα raw και χωρίς επεξεργασία είχαν κάτι.
\Μάλλον βάζω στην άκρη τα raw ανοίγω τα jpeg με το AcdSee και δουλεύω μια βασική επεξεργασία εκεί.
Θέλω να προλάβω και την προσφορά του bonusprint για photobook.
http://newsletter.bonusprint.com/20...m=E-mail&utm_campaign=CRM_APS_EML_9593_20LLPB
αν και ο Κινέζος είναι ωραίος αλλά λίγες οι σελίδες.
http://www.artscow.com/photo-gifts/deluxe-photo-books με πάνω από 40% έκπτωση!

Και όταν όμως στο ACDSee πατάω edit στα raw βλέπω άλλα πράγματα από ότι στην προεπισκόπηση.
Πάω να κοιμηθώ μπουνταντίστηκα.
Το πρωί θα το μελετήσω ξανά το θέμα.

θελει λιγο προσοχη το CaptureOne , αλλα αν το μαθεις...δε θα στα δειξει οπως τα jpeg φυσικα, αλλα πιο φλατ, as shot

Ξαναβλέπω τις φώτο και δεν μπορώ να ξεκολλήσω από τον Nikon AF-S Nikkor 24-70mm f/2.8G ED
αλλά λεφτά τόσα δεν υπάρχουν οπότε σκέφτομαι το υποκατάστατο του όπως λένε πολλοί εδώ μέσα τον
Tamron SP AF 17-50mm F2.8 XR Di II και θέλω να ρωτήσω πόσο τις % υπολείπεται του nikon.
Καλά τα έλεγε ο Γρηγόρης δεν έπρεπε να νοικιαστεί.

κανείς δεν μπορεί αν σου πει. Κι όσο καλύτερος θα είναι ο αισθητήρας, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η διαφορά. Διότι ο άριστος φακός αναδεικνύει τις δυνατότητες του καλού αισθητήρα. Και το raw όταν το φτιάξεις θα είναι κι εκείνο καλύτερο από το native jpg. Πόσο καλύτερο; Ούτε αυτό μπορεί να σου το πει κανείς. Όσο είσαι στα βασικά σώματα η επιδίωξη των εταιριών είνι το άριστο Jpg. Όταν ανεβαίνεις προς τα επαγγελματικά, η προτεραιότητα είναι να πάρεις ένα jpg "οδηγό" , ενώ το αρχείο raw θα είναι τέτοιο που να σου δίνει περισσότερες δυνατότητες επεξεργασίας.

Εκείνο που δεν θα βρεις σε άλλους φακούς σε σχέση με την αγία τριάδα των ζουμ 2.8 της ΝΙΚΟΝ (τώρα και στο 4.0) είναι το μικροκοντράστ. Κάτι που δεν μετριέται, αλλά είναι υπαρκτό.

Γνώμη μου ν μην αγοράσεις τον 24-70. θα σου στοιχίσει περίπου 4.000 ευρώ. Υπολογίζω και τις επόμενες ανακλαστικές κινήσεις με την αναβάθμιση σώματος. Μόλις δεις αρχείο από d7100 θα σου κοπεί η ανάσα. και μετά θέλεις κι ένα τηλεφακό. Έτσι δεν είναι; 4.000 ευρώ σύνολο.

Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις τον Ταμρον. Πιστεύω οτι δεν ήταν τόσο η τρομερή εικόνα του 24-70 όσο η χαώδης διαφορά του απο τον κιτ που έχεις. Είναι το σοκ που τρώμε όλοι μας μόλις βγάλουμε τον κιτ και βάλουμε τον πρώτο σοβαρό φακό. Αλλά και ο Ταμρον είναι πολύ καλύτερος φακός απο τον κιτ, και με αυτόν θα δείς μεγάλη διαφορά. Και σε πιο βολικό εστιακό μήκος. Γιατί ο 24-70 είναι φτιαγμένος για FF και όχι για κροπ...
Θα γλιτώσεις λεφτά, και θα έχεις και έναν πολύ καλό φακό.

O tamron είναι διαμαντάκι.

Τα μόνα μειονεκτήματα του είναι η ποιότητα κατασκευής, ο θόρυβος του και ότι χάνει το focus μερικές φορές και πρέπει να ξανα...στοχεύσεις.

Για τα χρήματά του νομίζω ότι είναι μονόδρομος.

http://www.skroutz.gr/s/2245208/Tamron-SP-AF-17-50mm-F2-8-XR-Di-II-Nikon.html
Από τα 335 ευρώ.
Από Δευτέρα θα αρχίσω παζάρια.
Διαβάζω ότι ο απλός είναι καλύτερος από τον vc.
Καλός ο 24-70 αλλά το έχει πει στα καλύτερα του ο κυριαζής:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

υπάρχει και αυτός είναι ότι πρέπει για την βάφτιση αλλα τον έχει μουσκέψει η κοπέλα...

Nikon-Girl-music-video-the-Photo-Club-on-Vimeo_1278368065957.png

Re: Απάντηση: Ενοικίαση φακού Nikon για βάφτιση ή προσφορά φωτογράφισης από μέλος με

υπάρχει και αυτός είναι ότι πρέπει για την βάφτιση αλλα τον έχει μουσκέψει η κοπέλα...

Nikon-Girl-music-video-the-Photo-Club-on-Vimeo_1278368065957.png

Αν μας έλεγες και ποιός είναι ο φακός θα ήταν καλύτερα...

http://www.skroutz.gr/s/2245208/Tamron-SP-AF-17-50mm-F2-8-XR-Di-II-Nikon.html
Από τα 335 ευρώ.
Από Δευτέρα θα αρχίσω παζάρια.
Διαβάζω ότι ο απλός είναι καλύτερος από τον vc.

Ο συγκεκριμένος φακός είναι 17-50 στην d3100-3200-5100-5200 αφού δεν είναι για FF ή λόγω του crop της μηχανής γίνεται 25-75?

Τέλος, το 2.8 είναι σταθερό σε όλο το εύρος?

Στις DSLR γενικά οι φακοί αναφέρονται με τον αντίστοιχο τους στα 35μμ (η αλλιώς στο Full Frame). Που σημαίνει οτι σε έναν κροπ αισθητήρα παίρνεις ένα Field of View αντίστοιχο στην συγκεκριμένη περίπτωση όπως σωστά υπέθεσες 25-75. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα με της κροπ μηχανές, οτι χάνεις το πραγματικά ευρυγώνιο εύρος που θα είχε ένας 17αρης φακος (που θα πρέπει να προσέχεις για να μήν είσαι ο ίδιος μέσα στο πλάνο).
Το 2.8 είναι για όλο το εύρος ναι.

Στις DSLR γενικά οι φακοί αναφέρονται με τον αντίστοιχο τους στα 35μμ (η αλλιώς στο Full Frame). Που σημαίνει οτι σε έναν κροπ αισθητήρα παίρνεις ένα Field of View αντίστοιχο στην συγκεκριμένη περίπτωση όπως σωστά υπέθεσες 25-75. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα με της κροπ μηχανές, οτι χάνεις το πραγματικά ευρυγώνιο εύρος που θα είχε ένας 17αρης φακος (που θα πρέπει να προσέχεις για να μήν είσαι ο ίδιος μέσα στο πλάνο).
Το 2.8 είναι για όλο το εύρος ναι.

ευχαριστώ για την διευκρίνηση. Από την άλλη έχει και τα καλά του, διότι -μετά το crop- έχουμε έναν 24-70 2.8 κοντά στα 300 ευρώ :)

Exω τον non VC εδω και 2 χρονια. ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ... Αν δεις στη gallery μου στο deviantart.com , θα δεις οτι οι περισσοτερες μου ειναι με αυτον. Δες και κρινε (φυσικα εχουν περασει μια βολτα απο PS... )