Εντυπωσεις απο την παρουσιαση του Sony VW-80!

Απάντηση: Re: Εντυπωσεις απο την παρουσιαση του Sony VW-80!

"Επι της αρχης", συμφωνω απολυτα...
Στην προκειμένη περίπτωση ομως, ο προβολέας (sony 80) τροφοδοτήθηκε απο το ιδιο HTPC που εχουμε χρησιμοποιήσει σχεδον σε ολες τις παρουσιάσεις/συγκριτικά τον τελευταιο και βαλε χρόνο, με χρηση της standard EIA/CEA αναλυσης των 1080p 23.976fps απο το Powerstrip.
Με την ιδια EIA/CEA επισημη αναλυση, αλλοι προβολεις τα πηγαιναν καλυτερα, αλλοι χειροτερα...
Δεν αποκλειεται βεβαια ο Sony να θελει αλλα timings για να κλειδωσει καλα στην αναλυση αυτη, αλλα απο οτι θυμαμαι ο προκατοχος του Sony 60, μια χαρα τα πηγαινε με την ιδια αναλυση..
Και τελος, αν υπηρχε τετοιο θεμα με τον 80ρη, θεωρω οτι θα εβγαζε προβλημα και με την χρηση του Motion Flow, κατι που δεν ειδαμε..Αντιθετως εκει τα πηγε περιφημα!
Τελος παντων, οταν ξαναπεσει στα χερια μας και εχουμε περισσοτερο χρονο, θα πειραματιστουμε με τις αναλυσεις για να δουμε αν οντως υφιστανται περιθωρια βελτιωσης της κινησης του, χωρις το Motion flow στο On..

Τάκη άναφέρθηκα στον 80-άρη επειδή εδώ έγινε η συζήτηση. Ούτε είπα οτι το συγκεκριμένο setup αδίκησε τον SONY κι ευνόησε τον Pioneer, μπορεί να συνέβει και το αντίθετο.
Αυτό που λέω ισχύει για όλους τους προβολείς, δεν είναι συγκεκριμένα για τον SONY.

Τάκη άναφέρθηκα στον 80-άρη επειδή εδώ έγινε η συζήτηση. Ούτε είπα οτι το συγκεκριμένο setup αδίκησε τον SONY κι ευνόησε τον Pioneer, μπορεί να συνέβει και το αντίθετο.
Αυτό που λέω ισχύει για όλους τους προβολείς, δεν είναι συγκεκριμένα για τον SONY.

Ναι κατάλαβα τι εννοούσες και συμφώνησα απολυτως..Απλα θεώρησα οτι επρεπε να αναφερω πιο συγκεκριμενα πως παιζαμε στην αναλυση αυτη, για να μην υπαρξουν παρανοησεις...

Παιδιά καλημέρα,συγνώμη που δε μπόρεσα να γράψω νωρίτερα,αλλά λόγω προετοιμασιών γάμου εν όψει, δεν μπόρεσα να βρω λίγο χρόνο.Ήμουν κι εγώ εκεί και μπράβο στα παιδιά όλα που συνέβαλαν σ'αυτή την παρουσίαση.
Το μηχάνημα αυτό εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ μόνο όταν είχε το Motion Flow στη θέση Low.
Στη θέση High η εικόνα φάνταζε ψεύτικη ενώ σε θέση Οff δεν βλεπόταν.Ωστόσο αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι το motion flow στη θέση Low δεν είναι αρκετό όταν υπάρχει πολύ γρήγορη κίνηση.Ισως αν μπορούσε να δουλέψει σε μία θέση Auto να βελτιωνόταν το πρόβλημα.Αυτό βέβαια δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει σε μελλοντικά μοντέλα ίσως ο Μανώλης θα μπορούσε να μας πει εάν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.Παντως γενικά το Motion Flow έφτιαχνε πολύ την εικόνα.
Τώρα στο σύνολό του εγώ το μηχάνημα το είδα πολύ καλό,τη μόνη ένσταση που έχω είναι πως θα αποδώσει από πλευράς φωτεινότητας όταν θα δουλέψει σε μία οθόνη 110-120'.Ελπίζω να μπορέσουμε να το δούμε μελλοντικά,και να συνδέσουμε και το Lumagen για να δούμε τι μπορεί να βελτιώσει στην εικόνα του αυτό το θαυμάσιο μηχανάκι.
Παιδιά και πάλι μπράβο και ευχαριστώ για την παρουσίαση.

Να γράψω και εγώ δυο λόγια, ως υποψήφιος αγοραστής προβολέα - μέχρι 20/12/08 το αργότερο, γιατί πολύ τράβηξε η αναμονή.
Εντυπωσιακό το αποτέλεσμα θα έλεγα. Για μένα η φωτεικότητα ήταν ΟΚ, γιατί βέπω στις 90-100'. Για το μαύρο δεν έχω άποψη, η ευκρίνεια και τα χρώματα άριστα. Στο Motion Flow δεν κολλάω, διότι δεν αποτελεί για μένα βασικό κριτήριο επιλογής προβολέα-Οι γρήγορες σκηνές είναι ενα πολύ μικρό μέρος απο το σύνολο των ωρών των ταινιών της συλλογής μου-μπορώ να αντέξω με αυτά που προσφέρει ο SONY.
Όμως,
Σε κάποιο σημείο του 5th Element, και ενώ είχα ήδη αναφωνήσει το Ουάου (από μέσα μου), είδα οτι η εικόνα ήταν ψηφιακή. Εκεί κολλάω. Το οτι κατάλαβα οτι η εικόνα ήταν ψηφιακή. Αυτό σημαίνει οτι εξακολουθώ να εκτιμώ την αναλογική εικόνα και οτι αυτό που είδα ήταν πράγματι εντυπωσιακό, αλλά ότι τέλειο.
Ε λοιπόν τόσα χιλιάρικα (Projector+Scaler) για κάτι που δεν θεωρώ τέλειο, δεν μπορώ να δώσω. Λοιπόν τον είδα, αλλά μέχρι εκεί.
Δεν ξέρω αν η αναλογική θέαση είναι δική μου παραξενιά, αλλά προσανατολίζομαι πλέον σε αγορά προβολέα χαμηλότερης κατηγορίας τιμής. Να τον ξεζουμίσω και μετά απο δύο χρόνια βλέπουμε...

Στο Motion Flow δεν κολλάω, διότι δεν αποτελεί για μένα βασικό κριτήριο επιλογής προβολέα-Οι γρήγορες σκηνές είναι ενα πολύ μικρό μέρος απο το σύνολο των ωρών των ταινιών της συλλογής μου-μπορώ να αντέξω με αυτά που προσφέρει ο SONY.

Νομίζω οτι εδώ κάνεις λάθος. Δεν είναι μόνο οι πολύ γρήγορες σηνές, ίσως χευρότερα ακόμα είναι τα panning της κάμερας που σούρχεται να ξεράσεις. Κι απ' αυτά είναι γεμάτες όλες οι ταινίες.

Όμως,
Σε κάποιο σημείο του 5th Element, και ενώ είχα ήδη αναφωνήσει το Ουάου (από μέσα μου), είδα οτι η εικόνα ήταν ψηφιακή. Εκεί κολλάω. Το οτι κατάλαβα οτι η εικόνα ήταν ψηφιακή. Αυτό σημαίνει οτι εξακολουθώ να εκτιμώ την αναλογική εικόνα και οτι αυτό που είδα ήταν πράγματι εντυπωσιακό, αλλά ότι τέλειο.

Αν είδες ψηφιακίλα σε SXRD προβολέα τότε δεν σου κάνει κανένας ψηφιακός. Έχεις προβολέα τώρα ή αυτός θα είναι ο πρώτος σου;
Μήπως είσαι της σχολής CRT;

Ε λοιπόν τόσα χιλιάρικα (Projector+Scaler) για κάτι που δεν θεωρώ τέλειο, δεν μπορώ να δώσω.

Για πιό λόγο χρειάζεσαι λεφτά για scaler;

Re: Απάντηση: Re: Εντυπωσεις απο την παρουσιαση του Sony VW-80!

Αν είδες ψηφιακίλα σε SXRD προβολέα τότε δεν σου κάνει κανένας ψηφιακός. Έχεις προβολέα τώρα ή αυτός θα είναι ο πρώτος σου;

Μπάμπη μπορείς να το αναλύσεις λίγο περισσότερο αυτό ?

Εννοείς πως οι άλλες τεχνολογίες (LCD, LCoS, DLP) έχουν συνήθως μεγαλύτερη οξύτητα ?

επειδη ο φιλος μας Τζο αναφερει το 5th element ειδικα ,νομιζω οτι μιλαει για θορυβο.Κι εγω ειδα μπολικο ειδικα σ'αυτο.Νομιζω οτι ο ΣΟΝΥ εχει ρυθμιστικα για το θορυβο .Παντως οπως εγραψα κι εγω στο αρχικο μου ποστ ειδα πιο πολυ θορυβο απ'οσο περιμενα αλλα καθομουνα και πολυ κοντα ισως λιγο πιο πισω να μην φαινοταν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εντυπωσεις απο την παρουσιαση του Sony VW-80!

Μπάμπη μπορείς να το αναλύσεις λίγο περισσότερο αυτό ?

Εννοείς πως οι άλλες τεχνολογίες (LCD, LCoS, DLP) έχουν συνήθως μεγαλύτερη οξύτητα ?

Γιώργο, μεγαλύτερη οξύτητα έχουν οι DLP. Επειδή είναι μονότσιποι και δεν χρειάζεται καμία σύγκλιση, αν ο φακός τους είναι καλός, τότε είναι πιό ευκρινείς από τους τρίτσιπους.
Αυτό έχει τα καλά του (στα πολύ καλά transfers) κι έχει και τα κακά του, "βγάζει" πιό εύκολα το κακό transfer μπροστά στη μούρη σου.
Όταν είχα τον SONY (Ruby) μου έκανε εντύπωση το πόσο καλά έδειχνε τα απλά DVD ενώ κάτι του έλειπε στα HD κλιπάκια. Αυτό βέβαια είχε να κάνει και με μιά άλλη τεχνική που εφαρμόζει η SONY στα SXRD και λέγεται SilkScreen.
Λέγεται έτσι γιατί οι γραμμές που υπάρχουν ανάμεσα στα pixels μοιάζουν σαν να έχουν κάτι σαν τζέλ, δεν είναι έντονες κι αυτό δίνει μιά απαλή μεταξένια αίσθηση που άλλοι το λένε αναλογικότητα κι άλλοι το λένε θολούρα, ανάλογα σε ποιά σχολή ανήκεις.
icon12.gif

Το 5th Element ειναι ταινια "σταθμος" στο θεμα θορυβου...καλυτερα να "τσεκαρετε" αλλες ταινιες.

Παιδες, το Πεμπτο Στοιχειο δεν εχει θορυβο, αλλα αρκετο κόκκο.
Απλα επειδη ειναι πολυ καθαρο το transfer, τα φερνει ολα στην "φορα"...

+1:a0210:

Αυτή είναι η κλασσική παρανόηση με το Πέμπτο Στοιχείο από την εποχή του DVD ακόμα... Η ταινία έχει όντως πολύ κόκκο, το μεγαλύτερο μέρος προερχόμενο από την επεξεργασία του φιλμ και ένα μικρό από το NR στο telecine... Κι όμως έχω ακούσει τόσο κόσμο να μιλάει για ψηφιακίλα και κακή κωδικοποίηση MPEG για την συγκεκριμένη ταινία... Έλεος...

(Επιφυλάσσομαι μόνο για την πρώτη εκδοχή σε Blu που ήταν μονή στρώση και MPEG2. Δεν την έχω δει, δεν ξέρω, θεωρητικά όμως εκεί ίσως να υπάρχουν τα προβλήματα της "ψηφιακίλας.)

+1:a0210:

Αυτή είναι η κλασσική παρανόηση με το Πέμπτο Στοιχείο από την εποχή του DVD ακόμα... Η ταινία έχει όντως πολύ κόκκο, το μεγαλύτερο μέρος προερχόμενο από την επεξεργασία του φιλμ και ένα μικρό από το NR στο telecine... Κι όμως έχω ακούσει τόσο κόσμο να μιλάει για ψηφιακίλα και κακή κωδικοποίηση MPEG για την συγκεκριμένη ταινία... Έλεος...

(Επιφυλάσσομαι μόνο για την πρώτη εκδοχή σε Blu που ήταν μονή στρώση και MPEG2. Δεν την έχω δει, δεν ξέρω, θεωρητικά όμως εκεί ίσως να υπάρχουν τα προβλήματα της "ψηφιακίλας.)

Στην προηγουμενη εκδοση ειχαν κανει αλλη "πατατα": Για να εξαλειφθεί ο κοκκος, ειχαν βαλει τοσο πολυ Noise reduction που η εικονα ειχε γινει "κρεμα" και ειχε χαθει τελειως η λεπτομερεια!
Τεσπα, εγω ειμαι υπερ της διατηρησης του φιλμ στην αυθεντικη μορφη του: Αν ειχε κοκκο, so be it!

Παιδιά, ότι πει ο σκηνοθέτης.. Αν θέλει κόκκο, ποιοι είμαστε εμείς να τον φιλτράρουμε;

Απλά, η ύπαρξη κόκκου αυξάνει πολύ τις απαιτήσεις σε bandwidth για να έχουμε σωστή απόδοση.. αλλά αυτό δεν είναι πια πρόβλημα.

Καλημερα.Παιδες,εγω ειδα θορυβο στο συγκεκριμενο,τωρα τι εφταιγε δεν ξερω.Φιλε JL nομιζω οτι αρκετοι ξερουν να ξεχωρισουν θορυβο απο κοκκο.

Καλημερα.Παιδες,εγω ειδα θορυβο στο συγκεκριμενο,τωρα τι εφταιγε δεν ξερω.Φιλε JL nομιζω οτι αρκετοι ξερουν να ξεχωρισουν θορυβο απο κοκκο.

Δημητρη ειναι πολυ ευκολο να ξεχωρισεις τον κόκκο απο τον ψηφιακο θορυβο: Αν πατησεις Pause και "παγωσει" και ο "θορυβος", τοτε ειναι κόκκος!

Last edited:
Δημητρη ειναι πολυ ευκολο να ξεχωρισεις τον κόκκο απο τον ψηφιακο θορυβο: Αν πατησεις Pause και "παγωσει" και το "θορυβος", τοτε ειναι κόκκος!

Αυτό φίλε Τάκη δεν είναι απόλυτα ακριβές... Ισχύει για τον θόρυβο που οφείλεται σε παρεμβολές ή από διάφορες ατέλειες του όλου συστήματος αναπαραγωγής... Ο ψηφιακός θόρυβος της "εγγραφής", παγώνει κι αυτός στο Pause...:hmmmm:

O βασικός τρόπος να ξεχωρίσει κανείς τον ψηφιακό θόρυβο από τον κόκκο του φιλμ, στην περίπτωση που ο πρώτος είναι αυτού του τύπου που να μοιάζει πολύ με τον δεύτερο, είναι το διαφορετικό motion pattern που έχουν. Ο κόκκος του φιλμ έχει εντελώς τυχαία κατανομή χωρίς καμμία συνάφεια από καρέ σε καρέ, ενώ ο ψηφιακός θόρυβος εμφανίζει πάντα συγκεκριμένα μοτίβα τύπου "κυματισμού" και η κατανομή του ακολουθεί την ανάγνωση των motion blocks του αλγόριθμου συμπίεσης (Δλδ από αριστερά προς τα δεξιά κατά "λωρίδες" στην οθόνη, περίπου όπως η σάρωση, σε πιο αδρό πλαίσιο...).

Αυτό φίλε Τάκη δεν είναι απόλυτα ακριβές... Ισχύει για τον θόρυβο που οφείλεται σε παρεμβολές ή από διάφορες ατέλειες του όλου συστήματος αναπαραγωγής... Ο ψηφιακός θόρυβος της "εγγραφής", παγώνει κι αυτός στο Pause...:hmmmm:

O βασικός τρόπος να ξεχωρίσει κανείς τον ψηφιακό θόρυβο από τον κόκκο του φιλμ, στην περίπτωση που ο πρώτος είναι αυτού του τύπου που να μοιάζει πολύ με τον δεύτερο, είναι το διαφορετικό motion pattern που έχουν. Ο κόκκος του φιλμ έχει εντελώς τυχαία κατανομή χωρίς καμμία συνάφεια από καρέ σε καρέ, ενώ ο ψηφιακός θόρυβος εμφανίζει πάντα συγκεκριμένα μοτίβα τύπου "κυματισμού" και η κατανομή του ακολουθεί την ανάγνωση των motion blocks του αλγόριθμου συμπίεσης (Δλδ από αριστερά προς τα δεξιά κατά "λωρίδες" στην οθόνη, περίπου όπως η σάρωση, σε πιο αδρό πλαίσιο...).

Δεν ημουν αρκετα σαφης: Αναφερομουν στον ψηφιακο θορυβο που μπορει να οφειλεται στον προβολεα, οχι στην εγγραφη! Αυτο διοτι ο Δημητρης νομιζω ανεφερε πως ειδε θορυβο στον sony 80 οταν επαιζε το 5th Element οπου θεωρω πως ο,τι ειδε δεν οφειλοταν στον προβολεα ή στην πηγη αλλα στην συγκεκριμενη ταινια (κοκκος ή/και ψηφιακος θορυβος κατα το mastering).
Κατα τα αλλα συμφωνω απολυτα με αυτα που γραφεις..

Last edited: