EOS-5D mark III

Παιδια η τιμη της εδω τελικα ποσο ειναι?
Και ποσο την δινουν εδω τωρα την d800?
Τελικα εχετε πεισθει οτι η-οποια-διαφορα δικαιολογειται?

3500 η 5DIII και 2550 η D800 νομιζω.

Τεραστια διαφορα. Πρεπει ναναι κανεις να μην πω για να τα σκασει σε αυτην την Canon.

Θα δουμε αν θα εξαγγειλουν κατι στην photokina.

Ενα φτηνο FF σωμα (στα επιπεδα της mark II δηλαδη). Με λιγα πιξελ, καλυτερη εστιαση, καλυτερο ISO 6400. Αυτο θελω εγω. Ας ειναι χωρις βιντεο.

Αλλιως για μπακαπ κραταω την 40, ή παω για μεταχειρισμενη μαρκ Ι.

Καλά που δεν περίμενα δλδ και πήρα πρόπερσυ τη ΙΙ.
Όλα τα περίμενα, αλλά να το ρίξουν στα ναρκωτικά στην Canon, ποτέ.

Η αγορα της ΙΙ ακομα και τωρα ειναι μια χαρα επιλογη ως μηχανη στα επιπεδα κατω απο τα 2000 που ειναι τωρα.

Δεν βλεπω να ειναι στα discontinued μοντελα.

Και σε ολα τα μεγαλα μαγαζια ειναι in stock ακομα.

Δεν βλεπω να την σταματουν ευκολα. Θα παιξει ρολο βεβαια και ο ρυθμος πωλησεων της ΙΙΙ.

New Firmware:
Canon is issuing new firmware for the Canon EOS 5D Mark III on June 19, 2012. No new features have been added to the camera. I’m told that is is coming at a later date.
Firmware Version 1.1.3 incorporates the following improvements and fixes.
1. Supports the single focal length EF40mm f/2.8 STM lens that is to be released at the end of June, 2012.
2. Fixes a phenomenon in which an image may become underexposed when using the Auto Lighting Optimizer for continuous Auto Exposure Bracketing (AEB) shooting.
3. Fixes a phenomenon in which the backlight of the LCD monitor may not turn off depending on the camera settings and timing.
4. Fixes a phenomenon in which the camera’s power may not turn on when a super-telephoto lens*1) is mounted to the camera with an extender*2).
5. - EF 300mm F2.8L IS II USM / EF 400mm F2.8L IS II USM
6. - Extender EF 1.4X III / Extender EF 2X III
7. Corrects mistakes in the Dutch, Italian, Korean, Norwegian, Polish, and Swedish menu screens

Κατεβάστε το νέο firmware από εδώ.
http://www.usa.canon.com/cusa/suppo...lr_cameras/eos_5d_mark_iii#DriversAndSoftware

Λοιπόν, παιδιά, γύρισα από την Πολωνία και το Euro όπου είχα πάει οδικώς (!) και μαζί μου ήρθε και ένα κιτ 5D Mark III με τον 24-105/f4 IS. Η τιμή του κιτ (Saturn Βαρσοβίας) ήταν 3.750 και μετά από λίγο παζάρι με το διευθυντή μου το έριξαν στα 3.500. Η αλήθεια είναι ότι δε σκόπευα να αγοράσω νέο σώμα, αν και ανέκαθεν ζαχάρωνα ένα ff. Έχω όμως ήδη τις 10D, 50D & 60D. Εντούτοις, μόλις έμαθα πόσο μου τη δίνουν μπήκα με το κινητό μου επιτόπου και είδα τιμές στην Ελλάδα (Κατερέλος, Adorama κλπ) και όταν είδα ότι δίνουν το κιτ στα 4.500, δεν κρατήθηκα!
Το θέμα είναι ότι έμαθα για το Light Leak κατόπιν εορτής (από τον Κατερέλο που πήγα για κάποια αξεσουάρ). Έγραψα στην Intersys (έχω serial number με το 1 ως έκτο ψηφίο και άρα προβληματικό) και μου απάντησαν άμεσα μέσω τηλεφώνου. Μου είπαν ότι όντως υπάρχει θέμα και να στείλω τη μηχανή για έλεγχο. Θα ξαναμιλήσουμε τη Δευτέρα, αν και φοβάμαι μη μου κάνουν καμμία ζημιά ή γρατζουνιά. Ξέρω ότι η λύση στο πρόβλημα είναι η τοποθέτηση μαύρης ταινίας κάτω από το LCD panel. Αυτό προϋποθέτει βέβαια άνοιγμα της μηχανής και εκεί κολλάω. Δεν είναι δα και κανένα φοβερό πρόβλημα, ενώ και οι συνθήκες που πρέπει να επικρατούν για να εμφανιστεί είναι πολύ ιδιαίτερες, ενώ κάλλιστα μπορεί να αποφευχθεί αν δεν ανάψεις το λαμπάκι κατά τη φωτομέτρηση. Εσείς τι προτείνετε να κάνω;

Eγω θα προτιμουσα ολικη αντικατασταση.

Αλλα μεταξυ μας μονο σε νυχτερινη φωτογραφηση θα αναβες το λαμπακι.Αν δεν κανεις τετοιου τυπου φωτογραφια το προβλημα δεν θα το καταλαβεις.

Απο οτι εχετε διαβασει και δει σε σαιτ και φορουμς μεχρι τωρα, εχετε βγαλει κανενα συμπερασμα αν ο αισθητηρας της 3ρας ειναι καλυτερος απο της 2 ωστε να αξιζει καποιος να την προτιμησει για αυτον και μονο τον λογο? Δηλαδη, αν δεν ενδιαφερει το AF, θα πηγαινε καποιος κατοχος της 2 στην 3 για το IQ?

καλα.....απλα πιο "γρηγορο" το λες..
δε ξεφευγει.
το καλο ειναι πως στην ΜΚΙΙΙ εχει αρκετα καλυτερο measure iso απο τον προκατοχο της.
τωρα το 0.5 στοπ στα ΤΟΣΟ υψηλα Iso δε θα δεις διαφορες μεγαλες..

αποριας αξιο ειναι το ΠΩΣ γινεται να εχουν ακομα τοσο χαμηλο δυναμικο ευρος στα 100-400ISO....
η d7k / d600 / d3x / d800 ειναι 3 στοπ πανω

Καλη κινηση, αυτα κανει ο εντονος ανταγωνισμος.
Δε θα μπορουσε να κανει αλλιως , αφου nikoν - sony εχουν πια FF Μηχανες με clean uncompressed HDMI out για εξωτερικη εγγραφη.