Επαναγεμιζομενες καψουλες NESPRESSO ?

22 June 2006
35,304
NEO HRAKLEIO
μας φερανε μια καφετιέρα Nespresso στη δουλεια, αλλα οι αυθεντικες καψουλες ειναι ακριβες...
Κυκλοφορουν εδω και καιρο καποιες καψουλες που μπορεις να τις γεμίζεις με χυμα καφε και ειναι ειδικα φτιαγμενες για μηχανες νεσπρεσο.
Υπαρχουν πλαστικες, μεταλικες , κινεζικες κλπ

Εχει δοκιμασει κανεις καποια απ αυτες?
Δεν ειναι ολες ιδιες , καποιες ειναι μαιμου, καποιες δε βγαζουν καλο καφε Ή ΚΑΙΜΑΚΙ....

Και αν εχει δοκιμασει καποιος με τι καφε ?

Εχω ακουσει καλα λογια γι αυτην εδω... http://i-home.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30795

Re: επαναγεμιζομενες καψουλες NESPRESSO ?

Η φτήνια τρώει τον παρά.
0,40 με 0,45 χρεώνει τον έναν η νεσπρεσσο

Θα δώσεις 8 ευρώ για μια κάψουλα, που θα πρέπει να τρως χρόνο να την πλένεις / στεγνώνεις πριν φτιάξεις τον επόμενο καφέ.
Φαντάζομαι 4-5 στην σειρά να θέλουν να φτιάξουν καφέ...

Το μόνο θετικό που εγώ βλέπω είναι η ευελιξία στο να διαλέγεις ότι χαρμάνι θες.

Ο καθενας θα εχει τη δικια του καψουλα...

Εχει κανεις εμπειρια απο κατι τετοιο?
Αν πινεις 2-3 καφεδες ημερησιως , συμφερει....

Απάντηση: επαναγεμιζομενες καψουλες NESPRESSO ?

Ενας φίλος χρησιμοποίησε "μαιμου" και μάλιστα 2 διαφορετικές. Δεν ξέρω ποιές. Αλλα διαφορά απο την νεσπρέσσο λόγω κατασκευής δεν βρήκε. Το αν ο καφές θα βγει καλος, εξαρτάται απο τον καφέ που θα βάλεις. Το καθάρισμα της δακτυλήθρας δεν το βλέπω τόσο δύσκολο. Ψηφίζω ναι στις μαιμούδες αν πίνεις εσπρέσσο τακτικά.

Last edited:

Όσο κάνει μια κάψουλα από αυτές (8 ευρω), κάνουν 19 νεσπρεσο μιας χρήσης.

Θα πρέπει να λειτουργήσει άψογα για περίπου 30 καφέδες προκειμένου να αρχίσει να κάνει απόσβεση.

Ότι αποφασίσετε θα κάνετε εν τέλη, αλλά οι νεσπρεσσο είναι και ευέλικτες (στις γεύσεις)

μας φερανε μια καφετιέρα Nespresso στη δουλεια, αλλα οι αυθεντικες καψουλες ειναι ακριβες...
Κυκλοφορουν εδω και καιρο καποιες καψουλες που μπορεις να τις γεμίζεις με χυμα καφε και ειναι ειδικα φτιαγμενες για μηχανες νεσπρεσο.
Υπαρχουν πλαστικες, μεταλικες , κινεζικες κλπ

Εχει δοκιμασει κανεις καποια απ αυτες?
Δεν ειναι ολες ιδιες , καποιες ειναι μαιμου, καποιες δε βγαζουν καλο καφε Ή ΚΑΙΜΑΚΙ....

Και αν εχει δοκιμασει καποιος με τι καφε ?

Έχω ακούσει καλά λογια γι αυτην εδω... http://i-home.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30795
Γιάννη δεν ξέρω για τις μεταλλικές που λες,πάντως αυτές που έχεις στο λινκ,τις είχα πάρει πριν 1 χρόνο περίπου όταν είχαν πρωτοβγεί.
Ειλικρινά πετάς τα χρήματά σου αφού σε καμία περίπτωση η ποιότητα του καφέ που πίνεις με δαύτες,δεν αγγίζουν καν το 30% της nespresso.
Από το ότι βουλώνουν συνέχεια,μέχρι το ότι δεν βγάζουν καϊμάκι ή βγάζουν ελάχιστο.

απο που ψωνιζετε αυθεντικες καψουλες?
Υπαρχουν κι αλλες εταιρειες που βγαζουν τετοιες καψουλες?

Οι επαναχρησιμοποιούμενες κάψουλες δε φτιάχνουν καλό καφέ. Η καλύτερη λύση είναι να βρεις συμβατές κάψουλες. Είχα δει στο metro διαφημίσεις με γνωστή εταιρεία Douwe Egberts. Κατά καιρούς βάζει και το groupon προσφορές. Νομίζω αξίζει να δοκιμάσεις. Επίσης αξιόλογη είναι και η αφρογαλιέρα. Λίγο ακριβή αλλά κάνει ξεκούραστα και απλά ζεστό - κρύο αφρόγαλα.

Νομίζω η πατέντα της νεσσπρέσσο έληξε το 2012... Τώρα σχεδόν όλοι οι επώνυμοι βγάζουν συμβατές κάψουλες...

Re: Απάντηση: επαναγεμιζομενες καψουλες NESPRESSO ?

Νομίζω η πατέντα της νεσσπρέσσο έληξε το 2012... Τώρα σχεδόν όλοι οι επώνυμοι βγάζουν συμβατές κάψουλες...
Ποιος εθελοντης θα προτεινει τις καλυτερες αφου τις δοκιμασει! αστειευομαι αλλα το θεμα εχει ενδιαφερον,εχω δοκιμασει ολες σχεδον τις μαμισιες ποικιλιες,απογοητευση σχεση!

Συμφωνώ για την μαμισια αφρογαλιέρα.Δεν αξίζει τα λεφτά της και φυσικά καμία αφρογαλιέρα δεν μπορεί να φτιάξει αφρόγαλα για freddo όπως το φτιάχνει μία καλή φραπιερα.

δεν θυμαμαι καθολου.τελεταιους μηνες,την εχω κοψει λογω...στομαχιου.
μια επωνυμη εαν παρεις απο σουπερ μαρκετ,με ενα καλο χτυπημα(συνηθως με ενα παγακι μεσα)εισαι κομπλε.
τωρα βεβαια εαν μπορεις να προμηθευτεις καποια "επαγγελματικη",ακομα καλυτερα...

Ειμαι μανιωδης ποτης του espresso (ο μονος καφες που πινω στις διαφορες παραλλαγες του) εδω και πολλα χρονια, απο τοτε που υποχρεωτικα στο σπιτι τον εφτιαχνες με το ειδικο μπρικι απο τα οποια μου εμειναν 2. Στην εποχη της μηχανης δοκιμασα διαφορες μαρκες αλλα την μοναδικοτητα του nespresso δεν την αλλαζω. Δοκιμασα και αρκετες "συμβατες¨ γευσεις των σουπερ μαρκετ και αλλων καφεδομαγαζων αλλα δεν εμεινα ευχαριστημενος. Ουτε το χαρμανι αξιζε, ουτε η κρεμα.

Το σεικερ της εταιρειας που μπορεις να φτιαξεις κρεμα για cappuccino/freddo ειναι κορυφαιο και δεν συγκρινεται με αλλες εναλλακτικες λυσεις, αρκει να διαλεξεις το καταλληλο γαλα.

Για κρέμα θέλεις ένα μιξεράκι με "σγουρή" άκρη.
Κάτι τέτοιο δηλαδή.
5021500480_1.jpg

Μην πάρεις πολύ φτηνό γιατί γυρίζει έκκεντρα και θα πετάξεις τα λεφτά σου.

Με αυτό βγαίνει απίστευτο αφρόγαλα, μόνο που αν το παρακάνεις μοιάζει πιο πολύ με πηχτή σαντιγί...
8727378-2835.jpg

Το δεύτερο εξάρτημα, αυτό που είναι για να χτυπάς αυγά.
Ακριβό για αφρόγαλα αλλά το παίρνεις (και καλά) δώρο στη γυναίκα... :p

Από nespresso που έχω δοκιμάσει, κανένα δεν πλησιάζει καν τη γεύση του hausbrandt που πίνω...
Άσε που θα πρέπει να δίνω 1.5 ευρώ για καφέ κάθε μέρα!

Γιάννη δεν ξέρω για τις μεταλλικές που λες,πάντως αυτές που έχεις στο λινκ,τις είχα πάρει πριν 1 χρόνο περίπου όταν είχαν πρωτοβγεί.
Ειλικρινά πετάς τα χρήματά σου αφού σε καμία περίπτωση η ποιότητα του καφέ που πίνεις με δαύτες,δεν αγγίζουν καν το 30% της nespresso.
Από το ότι βουλώνουν συνέχεια,μέχρι το ότι δεν βγάζουν καϊμάκι ή βγάζουν ελάχιστο.
Εγώ από ιμιτασιόν πήρα δοκιμαστικά αυτές http://www.caffeimpresso.com/ από τα καφεκοπτεία Λουμίδη. Μου ήρθαν 3,75 η μία. Το αποτέλεσμα ΧΑΛΙΑ ΜΑΥΡΑ. Ο καφές απλά δεν πίνεται. Και σίγουρα δεν αξίζει αυτή η χάλια ποιότητα τη διαφορά από 4,10 που έχει η Nespresso. Όσο για την επαναγεμιζόμενη κάψουλα νομίζω ότι έτσι χάνεται το όποιο νόημα της Nespreasso. Πάρε μια κανονική μηχανή και κάτσε πλένε 10 ώρες μετά.