Επαναγεμιζομενες καψουλες NESPRESSO ?

Απαντώντας και στον Γιάννη και στον Maestro.
Όπως έγραψα και πιο πάνω,τις είχα δοκιμάσει κι εγώ με πολύ ενθουσιασμό θυμάμαι γιατί έτσι θεωρούσα ότι έπαιρνα την εκδίκησή μου από την Nespreso αφού τόσα χρόνια δεν έχει κάνει την παραμικρή προσφορά και θα είχα σημαντικό οικονομικό όφελος,αλλά και για το ότι δεν μπορούσα να τις βρω την ώρα που τις ήθελα.
Τελικά τις παράτησα αφού σε καμία περίπτωση αυτό που φτιάχνεις δεν έχει σχέση με αυτό που πίνεις από τις Nespresso.
Καμία σχέση το καιμάκι.Άλλες φορές καθόλου,τις περισσότερες φορές,ελάχιστο.
Κάθε φορά πίνεις διαφορετικό καφέ,αφού δεν μπορείς να υπολογίσεις ακριβώς την ποσότητα του καφέ που βάζεις αλλά και την πίεση που ασκείς για να τις γεμίσεις.
Κάθε φορά πίνεις διαφορετικό καφέ,γιατί κάθε φορά που ανοίγεις το κουτί του έτοιμου καφέ για να γεμίσεις την κάψουλα,χάνεις και άρωμα,με αποτέλεσμα σιγά-σιγά να αισθάνεσαι ότι πίνεις ρεβύθι και όχι καφέ(για εσπρέσσο ούτε καν).

εγω παντως, επειδη εκανα αρκετες δοκιμες, εχω βρει τη σωστη δοσολογια και πιεση.
Καθε φορα εχω το ιδιο (αρκετο) καιμακι και την ιδια γευση.

Δεν λεω οτι ειναι ακριβως το ιδιο με μια καψουλα nespresso, αλλα κοστιζει τοσο πολυ φτηνοτερα, που για μενα αξιζει .

Αν ηταν αλλες εποχες , ουτε που θα το σκεφτομουνα, αλλα με 3-4 καφεδες την ημερα (και στο σπιτι αλλους τοσους η γυναικα μου - κουνιαδα μου κλπ), δεν εχω αλλη επιλογη.

Το μονο που σκεφτομαι, ειναι μηπως παρω κανενα αλεστηρι , για να εχω παντα φρεσκο καφε.

Αν εχει καποιος καμια ιδεα για κατι οικονοικο, ας τη πει...

Γενικά ή μόνο της nespresso;
Σαν γενικό, έχω πάει στο gourmet της Hausbrandt και δεν νομίζω να φύγω από εκεί για πολύ καιρό...
Σε κάψουλες όμως δεν υπάρχει.

Ψηφίζω Lavazza κόκκινο, αλλά ίσως δεν είμαι αντικειμενικός γιατί ο μπλέ ( o δυνατός) ήταν παρών σε διάφορες φάσεις στη ζωή μου... :))
Οτι χαρμάνι διαλέξεις, καλή ιδέα είναι να βρεις μεγάλες συσκευασίες που περιέχουν άλλες μικρότερες. (οικονομικότερη λύση)
Επίσης πέρνα μια βόλτα και απο το κοντινότερο καφεκοπτείο στην περιοχή σου και μίλα με τον "μάστορα"...

εγω παντως, επειδη εκανα αρκετες δοκιμες, εχω βρει τη σωστη δοσολογια και πιεση.
Καθε φορα εχω το ιδιο (αρκετο) καιμακι και την ιδια γευση.

Δεν λεω οτι ειναι ακριβως το ιδιο με μια καψουλα nespresso, αλλα κοστιζει τοσο πολυ φτηνοτερα, που για μενα αξιζει .

Αν ηταν αλλες εποχες , ουτε που θα το σκεφτομουνα, αλλα με 3-4 καφεδες την ημερα (και στο σπιτι αλλους τοσους η γυναικα μου - κουνιαδα μου κλπ), δεν εχω αλλη επιλογη.

Το μονο που σκεφτομαι, ειναι μηπως παρω κανενα αλεστηρι , για να εχω παντα φρεσκο καφε.

Αν εχει καποιος καμια ιδεα για κατι οικονοικο, ας τη πει...
Ιδανικη δοσολογια ειναι συμφωνα με τους ειδικους για μονο εσπρεσο 7γρ.(περιπου ενα κουταλι σουπας), η πιεση 9 bar,η θερμοκρασια του νερου κοντα στους 90 βαθμους C,η διηθηση του καφε στα 25 δευτερολεπτα,σε διαφορετικες περιπτωσεις ο εσπρεσο γινεται η πιο νερουλος,η πιο πικρος κλπ αναλογα την περιπτωση.
Επισης πρεπει το νερο να μην εχει αλατα πολλα,το φλιντζανι να ειναι ζεστο απο χοντρη πορσελανη και μικρης χωρητικοτητας 70 ml για να μην κρυωνει γρηγορα και για να διατηρειται η κρεμα.
Το χαρμανι πρεπει να ειναι πολυ καλης ποιοτητας και πολυ φρεσκο, γιατι εσπρεσσο ειναι επεξεργασια καφε που βγαζει τα περισοτερα αρωματα καφε στην φορα,ετσι ενας κακης ποιοτητας εσπρεσο θα βγαλει πικριλα και αλλες ανεπιθυμητες γευσεις.
περισοτερα εδω

Last edited:
Απάντηση: Re: Επαναγεμιζομενες καψουλες NESPRESSO ?

Για χυμα καφε μιλαω... Ευχαριστω

Σε κάθε περίπτωση, είτε πάρεις μύλο, είτε όχι, δες την ποιότητα, τα πιθανά χαρμάνια και την τιμή του καφέ σε κοντινά σου καφεκοπτεία.

ναι....αλλα κ σε μια καφετερια να δοκιμασεις οποιοδηποτε hausbrandt θα δεις οτι προκειται για εξαιρετικο καφε.

Απάντηση: Re: Επαναγεμιζομενες καψουλες NESPRESSO ?

Για χυμα καφε μιλαω... Ευχαριστω
Στην Αθήνα υπάρχουν μόνο 2 ή 3 μαγαζιά που πουλάνε σωστό καφέ για espresso. Σωστό, εννοώ καφέδες που γράφουν την ημερομηνία καβουρδίσματος. Αυτοί οι καφέδες βγάζουν τη φυσική γλυκύτητα, οξύτητα ποικιλιών καφέ. Για να γίνει βέβαια αυτό χρειάζεται κανονική μηχανή και μύλος.
Τα γράφω τα μαγαζιά ή θεωρείται διαφήμιση;

Το taf ναι. Μάλλον και το tailor made. Αν πας στο ταφ, πάρε sweet blue και υποχρεωτικά πιες ένα καφέ εκεί. Μόνο έτσι θα καταλάβεις τι εννοώ σωστό καφέ. Btw, τιμές φθηνότερες από συνοικιακή καφετέρια.
Πήγαινε και θα καταλάβεις τι εννοώ.

Χύμα (συσκευασία των 250 γρ) καφές είναι. Μπες στο site τους, περιγράφουν τις ποικιλίες του καφέ που πουλάνε.

ΥΓ. Αν κολλήσεις με τον καφέ τους, μην με κατηγορήσεις.

Last edited: