Επαναγεμιζομενες καψουλες NESPRESSO ?

Προσωπικά (λόγω δυσανεξίας στο γάλα) εσπρεσάκι.
Αν θέλεις late- capuccino σου φτιάχνω, αλλά ΙΜΗΟ δεν καταλαβαίνεις το χαρμάνι όταν του βάζεις γάλα...
Αφρόγαλα φτιάχνω χειροκίνητα.
Τον παίρνω έτοιμο κομμένο (δεν έχω μύλο) και τον κάνω σε μία krupps των 9 bar.

Τι έγινε τελικά; Πως τα πας με τη μηχανή;
Πίνεις κανένα καφέ της προκοπής ή ακόμα παιδεύεσαι με καφέδες και κοψίματα ;

Δοκίμασα καφέ από κάψουλες douwe egberts. Ο καφές είναι αρκετά καλός. Θα έλεγα ότι είναι το πιο κοντινό στις αυθεντικές κάψουλες. Δέλεαρ το μέγεθος και η πείρα της εταιρείας. Επίσης, η ευκολία να τις αγοράσει κάποιος από super market, η ποικιλία και η τιμή θα επηρεάσουν τη Nespresso.

Re: Απάντηση: Επαναγεμιζομενες καψουλες NESPRESSO ?

Δυσκολη ερωτηση...

Ο καφες που παιρνω απο καποια χαρμανια ειναι πιο πλουσιος, εχει πιο περιπλοκες γευσεις .... αλλα ειδικα απο τους speciality poy dokimasa μου φαινεται πιο πικρο-ξινος.
Εγω γενικα ειμαι του "γλυκου" οποτε δεν ειμαι και ο καλυτερος κριτης ομως.
Οι καφεδες εξω ειναι πιο "απλοι" , πιο επιπεδοι, αλλα με πιο "αρεστη" γευση , ισως επειδη ετσι εχω συνηθισει...

Ακομα δεν εχω βρει παντως το χαρμανι που μ αρεσει... ακομα το ψαχνω.
Ειναι και τοσες παραμετροι στη μηχανη-μυλο που χανεσαι.

Η γεύση σου τι λέει, σε σχέση με τους καφέδες που πίνεις έξω?

Θα το βρεις το καφέ που σου αρέσει και τις παραμέτρους που του ταιριάζουν. Η μηχανή και ο μύλος σου είναι ακόμα στη φάση του "στρωσίματος".
Δοκίμασε και κανένα βραζιλιάνικο χαρμάνι. Αυτά είναι πιο κοντά στον παραδοσιακό εσπρέσσο.

ο Douwe Egberts ειναι ωραίος καφές και σε καλή τιμή.

Το μονο "προβλημα" του ειναι οτι οι καψουλες δεν ειναι αρκετα συμπιεσμένες οποτε παράγουν λίγο και αραιό καιμακι σε σχέση με της nespresso που πραγματικα σχηματίζεται 3-4 χιλιοστά κρέμα !

Ποσο εχουν αυτες;

Από 3,80 έως 3,90 τις έχω βρει όντως είναι πολύ κοντά στις Nespresso. Έχω καταλήξει στον Forza σαν ποιο δυνατό, μιας και εσένα σου αρέσουν η γλύκες γεύσεις θα σου κάνει όπως και εμένα. Μετά είναι και ο Satinato ποιο απαλός και ελαφρείς αλλά πάλι γλυκός. Μετά μπορείς να συνδυάσεις αμπούλες μια από τον έναν και μια από κάτι άλλο που σου αρέσει.
To σημαντικότερο δεν δημιουργούν πρόβλημα στην μηχανή όπως κάποιες που είχα πάρει και κολαγε η μηχανή 2 στις 3 κάψουλες τις πέταγα.

Να πω πάντως πως μετά από 14 χρονιά με αλεσμένο καφέ και μηχανή, τίποτα δεν πιάνει τις γεύσης αλεσμένου καφέ. Πραγματικά πρέπει να δοκίμασα οτι κυκλοφορεί για μηχανή nespresso αλλά δεν..

Last edited:
Ναι ο Douwe Egberts Forza κάτι λέει.

Αυτές τις μέρες δοκιμάζω τον Caffe Cagliari

Συγκεκριμένα τον CREM ESPRESSO.
Απο καϊμάκι είναι περίπου σαν του Douwe Forza αλλά απο γεύση πολύ καλύτερος (για μένα που μου αρέσει ο Ristretto της Nespresso)

Τον βρίσκω στα S/M Γαλαξίας στα 3,67 ευρω αλλά έχει και άλλα σημεία πώλησης

Last edited:
H nespresso αν δεν βάλει μυαλό,πολύ απλά σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει.Έχω γράψει κατά καιρούς πόσο πολύ μου αρέσει σαν καφές και μάλιστα τον θεωρώ κορυφαίο.
Όμως,το ότι δεν μπορείς να τον βρεις άμεσα αν σου τελειώσει αλλά και η αλμυρή τιμή του,σε συνδυασμό με τις κάψουλες που βγαίνουν στο εμπόριο κάθε λίγο,οι οποίες έχουν πλησιάσει αρκετά την ποιότητά του,θα την οδηγήσουν ή στο να αναθεωρήσει τον τρόπο διάθεσης και τιμολόγησης ή στο κλείσιμο.

Για να ενισχύσω αυτό που λες, είναι αξιοπερίεργο ότι η τιμή της κάψουλας Nespresso στο Βέλγιο είναι φθηνότερη σε σχέση με την Ελλάδα.