Επαναγεμιζομενες καψουλες NESPRESSO ?

Από καφέδες, προτείνω "καθαρές" ποικιλίες, και συγκεκριμένα τον Kenya AA:

http://www.thetjunction.co.uk/products/Coffee_Selection/Pure_Coffees

Αν θέλετε κάτι πολύ ιδιαίτερο, όμως με δέκα φορές το κόστος ενός κανονικού καφέ, τότε δοκιμάστε Pure Jamican Blue Mountain. Εντάξει, είναι πολύ ακριβός, αλλά μια φορά 100 γραμμάρια για να πάρετε μια γεύση, αξίζουν το κόπο! Αυτό που λέει "Once tried, never forgotten" είναι αληθινό!

http://www.thetjunction.co.uk/produ...ecial_Coffees/Pure_Jamican_Blue_Mountain.html

Απάντηση: Re: Επαναγεμιζομενες καψουλες NESPRESSO ?

Από καφέδες, προτείνω "καθαρές" ποικιλίες, και συγκεκριμένα τον Kenya AA:

http://www.thetjunction.co.uk/products/Coffee_Selection/Pure_Coffees

Αν θέλετε κάτι πολύ ιδιαίτερο, όμως με δέκα φορές το κόστος ενός κανονικού καφέ, τότε δοκιμάστε Pure Jamaican Blue Mountain. Εντάξει, είναι πολύ ακριβός, αλλά μια φορά 100 γραμμάρια για να πάρετε μια γεύση, αξίζουν το κόπο! Αυτό που λέει "Once tried, never forgotten" είναι αληθινό!

http://www.thetjunction.co.uk/produ...ecial_Coffees/Pure_Jamican_Blue_Mountain.html

Ρε συ, αυτοί οι τζαμαικανοί είναι μερακλήδες απο πολλές απόψεις... Χμμμ... Λες να ψάχνουμε για κανα γαλακτομπούρεκο μετά ?? lol

Re: Απάντηση: Re: Επαναγεμιζομενες καψουλες NESPRESSO ?

Ρε συ, αυτοί οι τζαμαικανοί είναι μερακλήδες απο πολλές απόψεις... Χμμμ... Λες να ψάχνουμε για κανα γαλακτομπούρεκο μετά ?? lol

Λες το καλό χαρμάνι να θέλει και καλό καφέ;;; Με πιάνεις αδιάβαστο! (Για γαλακτομπούρεκο πάντως στη Νέα Ελλάς!)

Tι να σου πω... ιδέα δεν έχω...
Την τελευταία φορά που άκουσα τις φράσεις "κάτι πολύ ιδιαίτερο", "δέκα φορές το κόστος ενός κανονικού καφέ", "pure jamaican", "once tried never forgotten", στην ίδια πρόταση, ήταν πριν μερικά χρόνια μεταξύ 2 τύπων στο διπλανό παγκάκι απο αυτό που καθόμουν εγώ και σε δευτερόλεπτα απο το πουθενά τους την έπεσαν αστυνομικοί και περιπολικά :))
Λαθραίο καφέ πουλούσε κι αυτός ο βλάκας? Τι άσχετος....

kai αφου ειπαμε τοσα.... για πειτε και καμια espressiera της προκοπης, μεχρι 200 ευρω !
Γιάννη η πιο συχνά προτεινόμενη entry level αληθινή μηχανή για espresso είναι η Gaggia Classic. Είναι γύρω στα 270. Αν το σκέφτεσαι σοβαρά θα πρέπει να υπολογίσεις και μύλο.

Ο stel67 σου έχει δώσει πολύ σωστές πληροφορίες.

Ωραία είναι η ευκολία, αλλά για να πιεις αξιόλογο καφέ, θέλει λίγο κόπο και μεράκι πάνω απ' όλα.

Το επόμενο βήμα, αφού θέλεις να μπεις στον κόσμο του εσπρέσο, πιστεύω πως είναι αυτό.

Καλό διάβασμα και καλά καφεδάκια.

για το σπιτι τελικα πηρα τη gaggia classic kai μυλο τον ascaso isteel i1.
Εχω δοκιμασει καποια χαρμανια, αλλα δεν εχω καταφερει να πιω κατι γευστικο ακομα....

'Η περιμενω πολλα ή θελει δουλεια ακομη... εχω πηξει στις ρυθμισεις!

Μια χαρά ο εξοπλισμός σου! Καλορίζικος.
Τώρα θέλει διάβασμα και φρέσκο καφέ. Μην δοκιμάσεις καφέ χωρίς να ξέρεις την ημ/νια καβουρδίσματος. Αν κατέβεις στο taf, πάρε sunrise. Είναι ο πιο εύκολος καφές, για να ξεκινήσεις. Διάβασε και στο link που σου έδωσε ο Στάθης.

Εχω διαβασει τα παντα στο greekespresso.
δοκιμασα καποια μονοπικοιλιακα, αλλα δε μου αρεσαν.

Καποια αλλα, πχ απο starbucks, δε καταφερα μα τα σεταρω στη μηχανή μου.

Του λουμιδη μου αρεσαν καποια , θα δοκιμασω και πορτιολι ...

Λάθος post. Sorry.

Last edited:
το προβλημα ειναι, οτι δε ξερω τι να περιμενω... οι περισσοτεροι μου φαινοντα πικροι και/η ξινοι (διπλο εσπρεσσο παντα).
Παντως και η γυναικα μου που επισκευτηκε το tailormade στην αθηνα , αυτα που ηπιε εκει (μονοπικοιλιακα) τα ιδια της φανηκαν....

Θα σου έλεγα να αποφύγεις στην αρχή τους πολύ αρωματικούς specialty καφέδες. Είναι πολύ ιδιαίτεροι. Οι βραζιλιάνικοι καφέδες είναι συνήθως πιο κοντά στην κλασσική γεύση που έχεις συνηθίσει.

Εγώ αυτό που είχα κάνει στην αρχή ήταν να πάρω πέντε διαφορετικούς από 100 γραμμάρια σε κόκκους. Επιμένεις με τον κάθε ένα μέχρι να τελειώσουν τα 100 γραμμάρια, ώστε να τον συνηθίσεις λιγάκι. Μετά στον επόμενο. Από κει και πέρα, είτε κάποιος από τους πέντε σου άρεσε, είτε παίρνεις άλλους πέντε. Σε μερικούς μήνες θα καταλήξεις κάπου. Εγώ είχα καταλήξει σε Kenya AA. Σχετικά φτηνός, ούτε πολύ πικρός αλλά ούτε και νεροζούμι, με "γλυκιά" γεύση. Πάντως από ένα σημείο και μετά είναι και θέμα συνήθειας, όπως με τις μπύρες.