Στα 50ευρώ δηλαδή κατά πάσα πιθανότητα θα πρότεινα tassimo, με πολλούς καφέδες δώρο, και μετά από μήνα-μήνες χρήσης το συζητάμε πάλι με όποιον ενδιαφερόμενο, για το όποιο επόμενο βήμα ή πείραμα.
Και όλα αυτά πάντα για γρήγορο καφέ.
Θα ήθελα να δοκιμάσω και την πανέμορφή illy σε κόκκινο χρώμα, αλλά ποτέ δε με συγκινούσε καφές τους, εν πάση περιπτώσει και αυτή την έχω στα υπόψη και μπορεί να είναι η επόμενη δοκιμή μου.
Πάντως όσο μερακλής να είναι κανείς με τον καφέ του, δε ξέρω εάν έχει πάντα χρόνο. Για αυτό γράφω ότι οι παραπάνω μηχανές είναι για γρήγορη λύση.
Ως τώρα δε μπορώ να πω ότι θα αντικαταστούν μια κανονική καφετιέρα, και το μεράκι του καφέ DIY.
Ακόμα και τα μικρά μπρίκια bialietti μπορούν να καταπλήξουν με καλό φρεσκοκομμένο καφέ, μπορεί να μη δίνουν τόσο καϊμάκι , αλλά από τις περιορισμένες γεύσεις κάθε μάρκας-ταμπλέτας που κυκλοφορούν , καμία φορά είναι προτιμότερο το μπρικάκι,
Και φυσικά η καλή εσπρεσιέρα θέλει κόπο, χρόνο, συντήρηση, καθάρισμα, στη δική μου περίπτωση, είναι για Κυριακές και αργίες, για όποτε θα βρω το χρόνο.
Καταλήγω ότι δεν υπάρχει μια καφετιέρα – εσπρεσιέρα για όλες τις δουλειές, όλες τις στιγμές και όλες τις ορέξεις,
ΙΜΗΟ τελικά, κάθε μια έχει τη χάρη της.