Επαναγεμιζομενες καψουλες NESPRESSO ?

Για αφρόγαλα πιστεύω ότι δεν παίζει ρόλο το χτυπητήρι, αλλά το γάλα. Το καλύτερο αφρόγαλα κάνει το mmmmilk της Δελτα. Εγώ το χτυπάω με τη φραπεδιέρα μπαταρίας που έχει το ΙΚΕΑ 1 . Το μυστικό είναι να το χτυπήσεις όσο πιο κρύο γίνεται.
 
Γιατί βρε μάναμ δεν παίρνεις μια απλή εσπρεσιέρα και να βάζεις ότι καφέ θές;
Μια Saeco 8323 που έχω εκτός απο χύμα καφέ ( ή καφέ που μόλις έχεις κόψει στο μύλο) παίρνει και ESE pods απο διάφορες μάρκες ILLY Lavazza....κλπ
Κάνεις λίγο παραπάνω χρόνο μόνο.......αυτό!
 
O καπουτσίνο θέλει αφρόγαλο, όχι κρέμα.
Όλα τα γάλατα αφρίζουν στο ματσούκι της μηχανής, αλλά δεν κάνουν όλα πυκνό αφρό (αφρό που να πέφτει στο τέλος σαν κρέμα όπως στα καλά καφέ). Επίσης φυτική κρέμα για σαντιγί.... α πα πα. Δίνουν όντως πιο εύκολα πηχτή κρέμα, αλλά φυτικά λιπαρά.... τι, επειδή είναι "φυτικά" είναι πιο αθώα από τα ζωϊκά;
Όταν τύχει και ετοιμάζω στο σπίτι για κάποιο γλυκό σαντιγί, από πραγματική εννοείται κρέμα γάλακτος, κρατάω και λίγη για τον καφέ. 2-3 μέρες το πολύ διατηρείται στο ψυγείο. Μια κουταλιά, στο φλυτζανάκι του εσπρέσο... τέλειος.

Καφετιέρα έχω τη Francis X7.1 για το σύστημα Iperespresso της Illy. Δυστυχώς δεν γεμίζεται, ωστόσο έχει ενδιαφέρουσες ποικιλίες. Θα είχε ενδιαφέρον να κάνω μια μοντιφιά στη μηχανή να παίρνει αλεσμένο καφέ, γιατί σαν καφετιέρα είναι από τις καλές, και ανά περιόδους τη δίνουν πρακτικά τσάμπα με την αγορά του καφέ.
 
Για να κάνει πλούσιο αφρό η αφρογαλιέρα πρέπει το γάλα να είναι πλήρες με όσο το δυνατόν περισσότερα λιπαρά.
Παίζει και αυτό που έγραψες Τάσο με την κρέμα γάλακτος, ο καφές έτσι έχει ακόμα πιο πλούσια γεύση!
 
Re: Απάντηση: Επαναγεμιζομενες καψουλες NESPRESSO ?

Για να κάνει πλούσιο αφρό η αφρογαλιέρα πρέπει το γάλα να είναι πλήρες με όσο το δυνατόν περισσότερα λιπαρά.
Παίζει και αυτό που έγραψες Τάσο με την κρέμα γάλακτος, ο καφές έτσι έχει ακόμα πιο πλούσια γεύση!

offtopic αλλά επειδή ψάχνομαι για μηχανή, nespresso ¨η tassimo και γιατί?
 
Re: Απάντηση: Επαναγεμιζομενες καψουλες NESPRESSO ?

nespresso με χιλια...!!
για εμενα-γευστικα-η nespresso ειναι κορυφη και μετα ειναι η dolche guesto της Krups(την οποια και εχω).
ο καφες της tassimo,ειναι απαραδεκτος....:BDGBGDB55:
 
Στα αυτόματα, θα έβαζα πρώτα Illy (αλλά με λιγότερες ποικιλίες, ευτυχώς πρόσφατα προσέθεσαν και τρεις μονο-αραβικές) και μετά Nespresso. Tassimo και Dolce Gusto τα θεωρώ απλά ροφήματα. Εάν είναι μεταξύ Tassimo και Νεσπρέσσο, εννοείται η δεύτερη.
 
Εχω και γω την x7.1 της illy πολυ καλο χαρμανι με αφρο τελειο στην σωστη θερμοκρασια,μακραν καλυτερος εσπρεσο απο τα περισσοτερα καφε που ειτε δεν καθαριζουν τις μηχανες τους τακτικα ειτε το ιδιο χαρμανι το χρησιμοποιουν για 3-4 καφεδες και βαλε,ειχα παρει σχεδον τσαμπα μια Tassimo,αλλα δεν,με jacobs καφεδες τι περιμενεις..
 
Re: Απάντηση: επαναγεμιζομενες καψουλες NESPRESSO ?

Πάρε μια κανονική μηχανή και κάτσε πλένε 10 ώρες μετά.

Αν πάρεις κανονική μηχανή φτιάχνεις το καλύτερο espresso από όποιο χαρμάνι γουστάρεις και με πολύ μικρότερο κόστος.
Για να την καθαρίσεις χρειάζεσαι κάπου στο 1 λεπτό μετά από κάθε καφέ.
Αλλά ο καλός καφές θέλει μεράκι και να αφιερώσεις λίγο χρόνο.
Αλλιώς φτιάξε μία φραπεδιά και τελείωσες... :smile:


Για αφρόγαλο χρησιμοποιώ κρύο εβαπορέ.
Αφού γίνει... σαντιγύ από το χτύπημα προσθέτω καυτό νερό σιγά σιγά για να ζεσταθεί αλλά και για να αραιώσει λίγο.
Αλλιώς θέλει κουτάλι για να βγει.
Επίσης, πρέπει να χρησιμοποιείς κρύο γάλα σε μεταλλικό δοχείο.
 
Εμένα για δεύτερη φορά μου έκαναν τόσο καλή προσφορά στα mediamarkt που αγόρασα δεύτερη tassimo-bosh (τη μικρότερη) και την έκανα δώρο.
Συζητώ για δώρα-καφέδες μεγαλύτερα από την αξία της καφετιέρας και όχι για ποτήρια και κούπες, απλά ζήτησα να μου δώσουν όσο εσπρέσο μπορούν, και τέλος πάντων νομίζω ότι ήμουν τυχερός με τη συγκεκριμένη πωλήτρια.

Όντος δεν είναι η tassimo ότι καλύτερο. Αλλά η bosh μηχανή τους σίγουρα αξίζει γιατί είναι πλήρως αυτόματη και βγάζει τον καφέ μόνη της όταν πατήσεις το κουμπί.
Αυτός ήταν και ο λόγος που την πήρα, αυτός ο αυτοματισμός, συν την καταπληκτική προσφορά (δις)´, ενώ κατά τύχη υπάρχει και καλός φίλος μόνιμος επισκέπτης που πάντα έπινε Jacobs.

Παλιότερα μου είχαν φέρει dolce-gusto, δε θα διαφωνήσω ότι κάποιοι τους καφέδες και εμένα μου άρεσαν περισσότερο, αλλά η μηχανή δεν ήταν πλήρως αυτόματη, και αυτό μου την έσπαγε. Ειδικά όταν βιαζόμουν, δε προλάβαινα.
Εν τέλει κανείς δε θα μείνει ικανοποιημένος ούτε από τους καφέδες της d-g ¨όπως και στην tassimo.
Το καλό με τη μη αυτόματη μηχανή τους πάντως είναι ότι το ακροφύσιο βγαίνει και πλένεται.
Ενώ στην τασσιμο bosh πάντα μένουν υπολείμματα στο ακροφύσιο εξαγωγής, θέλει καθάρισμα, δεν κάνει για απλός βραστήρας μιας και θα δίνει γεύση στο βραστό νερό.

Άρα ένας λόγος να προτιμήσει κανείς την tassimo είναι ο αυτοματισμός και η καταπληκτική προσφορά που μπορεί κανείς να βρει.

Τώρα εάν ξεπεράσουμε τις προσφορές δώρων, τότε σίγουρα δίνοντας +50 ευρώ μπορεί κανείς να πάρει τη νέα αυτόματη μηχανή της d-g ή την μικρή μηχανή της Nesspresso.

Nespresso βρίσκω συχνά και σε φίλους. Έχει κάποια χαρμάνια που μου αρέσουν, και δεν αποκλείω να πάρω και εγώ μια και να περάσω κάνα 6μηνο μαζί της να έχω καθημερινή εμπειρία και άποψη.
Γιατί όντος κάποιος μπορεί να φαντάζετε ότι με μια γουλια καφέ θα δοκιμάσει την μηχανή,
Αλλά εγώ έχω διαφορετική άποψη
Και είπα να περάσω κάνα 6μηνο μαζί τους να πειραματιστώ να δοκιμάσω ότι καφέ θεωρώ ενδιαφέρον να έχω καλύτερη άποψη.
 
Στα 50ευρώ δηλαδή κατά πάσα πιθανότητα θα πρότεινα tassimo, με πολλούς καφέδες δώρο, και μετά από μήνα-μήνες χρήσης το συζητάμε πάλι με όποιον ενδιαφερόμενο, για το όποιο επόμενο βήμα ή πείραμα.
Και όλα αυτά πάντα για γρήγορο καφέ.

Θα ήθελα να δοκιμάσω και την πανέμορφή illy σε κόκκινο χρώμα, αλλά ποτέ δε με συγκινούσε καφές τους, εν πάση περιπτώσει και αυτή την έχω στα υπόψη και μπορεί να είναι η επόμενη δοκιμή μου.

Πάντως όσο μερακλής να είναι κανείς με τον καφέ του, δε ξέρω εάν έχει πάντα χρόνο. Για αυτό γράφω ότι οι παραπάνω μηχανές είναι για γρήγορη λύση.
Ως τώρα δε μπορώ να πω ότι θα αντικαταστούν μια κανονική καφετιέρα, και το μεράκι του καφέ DIY.
Ακόμα και τα μικρά μπρίκια bialietti μπορούν να καταπλήξουν με καλό φρεσκοκομμένο καφέ, μπορεί να μη δίνουν τόσο καϊμάκι , αλλά από τις περιορισμένες γεύσεις κάθε μάρκας-ταμπλέτας που κυκλοφορούν , καμία φορά είναι προτιμότερο το μπρικάκι,
Και φυσικά η καλή εσπρεσιέρα θέλει κόπο, χρόνο, συντήρηση, καθάρισμα, στη δική μου περίπτωση, είναι για Κυριακές και αργίες, για όποτε θα βρω το χρόνο.

Καταλήγω ότι δεν υπάρχει μια καφετιέρα – εσπρεσιέρα για όλες τις δουλειές, όλες τις στιγμές και όλες τις ορέξεις,
ΙΜΗΟ τελικά, κάθε μια έχει τη χάρη της.
 
Και εγώ προσφορά την χτύπησα , και μαζί με το κουπόνι για δώρα απο το site και με τα δώρα που την σύνόδευαν ήταν τζαμπα .. και οπως είπε και ό τάσος είναι πλήρως αυτόματη , και δεν βγάζει μόνο εσπρέσο , βγάνει φίλτρου , σοκολάτες , τσάγια , κάτι παράξενους που φέρνουν σε νεςκαφε , κατι αρωματικά χαρμανια με τέλειο καιμάκι , έχει την πλάκα της και την έχω καταχαρεί , για να φανταστείτε βαριέμαι τόσο πολύ την παρασκευή του καφέ που μέχρι τώρα έβαζα ένα κουταλάκι νεσ και ζάχαρι λίγο νερο και στα μικροκυματα ..

όσο για την ποιότητα της γέυσης του εσπρέσο ,, δεν καταλαβαίνω χριστό , εαν μου κάνεις τυφλό τέστ τα ίδια μου φαίνονται όλλα , οπότε ένα θερίο κρουπς που είχα πήρε τον λοπου ..
 
Απάντηση: Re: Επαναγεμιζομενες καψουλες NESPRESSO ?

Θα ήθελα να δοκιμάσω και την πανέμορφή illy σε κόκκινο χρώμα, αλλά ποτέ δε με συγκινούσε καφές τους, εν πάση περιπτώσει και αυτή την έχω στα υπόψη και μπορεί να είναι η επόμενη δοκιμή μου.

Πάντως όσο μερακλής να είναι κανείς με τον καφέ του, δε ξέρω εάν έχει πάντα χρόνο. Για αυτό γράφω ότι οι παραπάνω μηχανές είναι για γρήγορη λύση.
Ως τώρα δε μπορώ να πω ότι θα αντικαταστούν μια κανονική καφετιέρα, και το μεράκι του καφέ DIY.


Την κόκκινη που λες έχω, και δεν κρύβω ότι πήρα το σύστημα λόγω της μηχανής (έκανα καινούργια κουζίνα και το είχα άχτι να κάθεται μια τέτοια μικρή κόκκινη στον γρανίτη!).
Πριν από αυτήν είχα (και ακόμη έχω, σε μόνιμη αχρησία, στο γραφείο) μια αυτόματη Saeco (από αυτές που με ένα πάτημα του κουμπιού ξεκινούν κύκλο άλεσης, δοσομέτρησης, πιέσματος κλπ κλπ κλπ). Όμως είμαι ο μόνος που πίνω καφέ στο σπίτι (και όχι και φανατικά, πρακτικά ξοδεύω περίπου μια συσκευασία με 21 κάψουλες τον μήνα), και δεν βόλευε (χώρια ο όγκος). Η μικρή Illy για τους παραπάνω λόγους μου έκατσε μια χαρά.

Σε γεύσεις έχει την κλασική κόκκινη, την πιο καβουρντισμένη μαύρη, τις μπλε (lungo) και πράσινη (decaf) που δεν πίνω, και πλέον τις μονοποικιλιακές (Brazil, Guatemala Ethiopia, έχει και άλλες αλλά δεν τις έχω βρει κάπου). Ε θα καλυφθεί κάποιος, δεν μπορεί.
 
Απάντηση: Re: Επαναγεμιζομενες καψουλες NESPRESSO ?

όσο για την ποιότητα της γέυσης του εσπρέσο ,, δεν καταλαβαίνω χριστό , εαν μου κάνεις τυφλό τέστ τα ίδια μου φαίνονται όλλα , οπότε ένα θερίο κρουπς που είχα πήρε τον λοπου ..

Καλά.... άλλαξέ της καλώδιο τροφοδοσίας, και θα γευτείς διαφορά!
 
τελικα παρελαβα την επαναγεμιζομενη καψουλα , ειναι της coffeduck, μαυρη και πλαστικη.
Εκανα καποιες δοκιμες, με χαρμανι απο ικεα και starbucks.... μ αρεσαν και οι 2, λιγο περισσοτερο των starbucks.
Βγαζει καιμακι αν προσεξεις το γεμισμα, θελει λιγη πιεση , οχι πολυ, βγαζει και τη σωστη δοσολογια εσπρεσο (40ml)
Ευκολη στο καθαρισμο μεχρι στιγμης ειμαι ευχαριστημενος... και μπορω να δοκιμασω οτι χαρμανι θελω!
 
Πιθανόν αυτό που ρωτάω να είναι τελείως ηλίθιο αλλά...


...υπάρχει περίπτωση η χρήση refillable κάψουλας να επηρεάζει τη λειτουργία της μηχανής;


Γενικά με τα νεσπρεσσάκια έχω βολευτεί, κυρίως επειδή πίνω 4-5 καφεδάκια τη βδομάδα, οπότε το κόστος δε με ενοχλεί τόσο. Κάποιες γεύσεις όπως Kazaar και Arpeggio είναι πολύ ωραίες κατά τη γνώμη μου, αλλά η ιδέα και μόνο ότι μπορώ να βάζω μέσα Lavazza με έφτιαξε όσο δεν πάει.
 
Πιθανόν αυτό που ρωτάω να είναι τελείως ηλίθιο αλλά...


...υπάρχει περίπτωση η χρήση refillable κάψουλας να επηρεάζει τη λειτουργία της μηχανής;


Γενικά με τα νεσπρεσσάκια έχω βολευτεί, κυρίως επειδή πίνω 4-5 καφεδάκια τη βδομάδα, οπότε το κόστος δε με ενοχλεί τόσο. Κάποιες γεύσεις όπως Kazaar και Arpeggio είναι πολύ ωραίες κατά τη γνώμη μου, αλλά η ιδέα και μόνο ότι μπορώ να βάζω μέσα Lavazza με έφτιαξε όσο δεν πάει.

Στη δικιά μου lattissima 680 οταν δοκίμασα να χρησιμοποιήσω τέτοια κάψουλα κόλλησε στην υποδοχή και δεν μπορούσα να τη βγάλω μετά. Άναβαν και όλα τα λαμπάκια σαν τρελά. Δεν ταιριάζουν ακριβώς στη μηχανή οι κάψουλες αυτές.
 
Χμμμ... στο amazon γράφει ότι είναι συμβατό με καφετιέρες μετά τον Οκτώβριο του 2010. Αλλά δεν ξέρω αν είναι όντως θέμα συμβατότητας ή... πατέντας.

Για τις latissima σε reviews γράφει ότι δουλεύουν. Βέβαια υπάρχουν και διαφορετικές μάρκες refillable καψουλας.