Επαναπροσδιορισμος εξοπλισμου.

Απάντηση: Re: Επαναπροσδιορισμος εξοπλισμου.

Εγώ έχω την nikon d3100 νοίκιασα τον 24-70 τράβηξα τα βαφτίσια της κόρης μας και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος.
Τώρα άλλα βαφτίσια και ο κιτ δεν μπορεί να σταθεί!
Καλόμαθα.
Ούτε για τα παιδιά σου μπορεί να σταθεί τίποτα διαφορετικό. Κι αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να σε καίει.
Τα μικρά καθημερινά μεγαλώνουν. Καμμία βδομάδα δέν είναι σάν την προηγούμενη.
Και, μιάς κι έκανες το λάθος να χρησιμοποιήσεις το "τέρας" στη βάφτιση της κόρης σου, είναι δικό σου θέμα ν' αποφασίσεις άν θές τέτοιες λήψεις ή άλλες, "της σειράς" ή σχεδόν "της σειράς".

Προτείνω να νοικιάζεις τον 24-70 όποτε τον χρειάζεσαι, παρά να τοποθετήσεις τα λεφτά σου σε κάτι δεύτερο, για το οποίο μπορεί και να μετανοιώσεις αργότερα. Και τους φακούς που συζητάς παραπάνω, δύσκολα τους ξεφορτώνεσαι...

Έχοντας εγώ αφήσει σε μόνιμη ξεκούραση πλέον τους Nikkors 18-200 και 80-200/2.8 και φωτογραφίζοντας τον εγγονό μονίμως με τον 24-70, ξέρω και βλέπω "απο μέσα" αυτά που σου λέω. Και θα τα δείς κι εσύ, άν προβάλεις τις λήψεις σου σε οθόνη 24άρα και άνω και χρησιμοποιήσεις και zoom-in.
Αυτά απο μένα, το "κούρασα" το θέμα και σου εύχομαι να μή μετανοιώσεις αργότερα για τις αποφάσεις που καλείσαι να πάρεις.

Last edited:
Υπερβολικός είσαι Γρηγόρη αλλά και αληθινός.
Αλλά άλλο 250 και άλλο 1500 !
Και αν έπαιρνα τον nikon 24-70 θα έψαχνα για κάτι καλύτερο σε σώμα.
Κάνε κάνε θα πλησίαζα τις 3000 .
Σκέψου όμως ότι στις 20 του μήνα και το μηνιάτικο έχει στερέψει, δεν κλαίγομαι αλλά βλέπω τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση.
Οπότε με τον 17-50 και ας είναι της σειράς όπως λες τη δουλειά μου θα την κάνω ίσως όχι τέλεια αλλά όχι και χάλια θέλω να πιστεύω.

Ο Ταμρον ειναι μια χαρα για το σωμα που εχεις. Και συνολικα αξιοπρεπεστατος.

Ο 24-70 ειναι αλλη κλαση, οπως ολοι οι φακοι της κατηγοριας αυτης.
Αν εχεις σκοπο καποια στιγμη να επενδυσεις μερικα χιλιαρικα για φακους και σωμα αντιστοιχο, βαλτο στο προγραμμα.

Αν οχι, παρε τωρα τον Ταμρον και θα εισαι μια χαρα. Τον εχουν αρκετοι εδω, μαζι με ενα συγχρονο σωμα. Προχωρα αφοβα και ασχολησου με το πως θα βγαλεις φωτογραφιες.

Ο Ταμρον ειναι μια χαρα για το σωμα που εχεις. Και συνολικα αξιοπρεπεστατος.

Ο 24-70 ειναι αλλη κλαση, οπως ολοι οι φακοι της κατηγοριας αυτης.
Αν εχεις σκοπο καποια στιγμη να επενδυσεις μερικα χιλιαρικα για φακους και σωμα αντιστοιχο, βαλτο στο προγραμμα.

Αν οχι, παρε τωρα τον Ταμρον και θα εισαι μια χαρα. Τον εχουν αρκετοι εδω, μαζι με ενα συγχρονο σωμα. Προχωρα αφοβα και ασχολησου με το πως θα βγαλεις φωτογραφιες.

συμφωνώ

17-50 και με τα υπολοιπα χρηματα πηγαινε τον χειμωνα 3 μερες Παρισι, να περασεις σουπερ...

οι στιγμες περνουν και χανονται, αδελφε απο την Τηνο...

@ paИ-baL: Τελικά βγήκε το πόρισμα του "crash test", ή βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμα;;

Xτες περιεργάστηκα σε κατάστημα για πρώτη φορά την NEX-6 για περίπου 20 λεπτά βγάζοντας αρκετές φωτογραφίες.
Πολύ ωραία μηχανή..

.........ΑΛΛΑ

κάθε φορά που έφερνα το μάτι μου στο EVF αισθανόμουν σαν να σκοτείνιασε το σύμπαν. Την ίδια εμπειρία περίπου και με μια ΟΜD. Λίγη λεπτομέρεια και αν προσπαθούσες να εστιάσεις σε φωτεινή πηγή τα έβλεπες όλα καμμένα. Και από ανάλυση, σαν βιντεοπαιχνίδι της δεκαετίας του '90

Ελπίζω να δούμε σημαντικές βελτιώσεις στον τομέα αυτό στο άμεσο μέλλον. Μέχρι τότε προσωπικά παραμένω στο στρατόπεδο των DSLR και .. υπομένω τα βάρη!

Last edited:
Xτες περιεργάστηκα σε κατάστημα για πρώτη φορά την NEX-6 για περίπου 20 λεπτά βγάζοντας αρκετές φωτογραφίες.
Πολύ ωραία μηχανή..

.........ΑΛΛΑ

κάθε φορά που έφερνα το μάτι μου στο EVF αισθανόμουν σαν να σκοτείνιασε το σύμπαν. Την ίδια εμπειρία περίπου και με μια ΟΜD. Λίγη λεπτομέρεια και αν προσπαθούσες να εστιάσεις σε φωτεινή πηγή τα έβλεπες όλα καμμένα. Και από ανάλυση, σαν βιντεοπαιχνίδι της δεκαετίας του '90

Ελπίζω να δούμε σημαντικές βελτιώσεις στον τομέα αυτό στο άμεσο μέλλον. Μέχρι τότε προσωπικά παραμένω στο στρατόπεδο των DSLR και .. υπομένω τα βάρη!

σε ποιο μαγαζι την βρηκες γιατι θα ηθελα να εχω κι εγω μια αποψη

εγω παλι εχω αντιθετη αποψη για το evf... νοιωθω, ειδικα σε σκοτεινες σκηνες, οτι με το οπτικο VF δε βλεπω τη τυφλα μου!
Τα evf των sony εμενα μου φαινοντα πολυ καλα , ειδικα σε δυσκολες φωτιστικες συνθηκες (οπου με canon 7D δεν εβλεπα σχεδον τιποτα)!

Σε ημερησια πλανα με εντονο contrast υπαρχει ενα μικρο θεμα, αλλα οχι σημαντικο για μενα, μιας και τραβαω ΠΑΝΤΑ RAW και με το LIVE HISTOGRAMM ON.
εΤΣΙ ΔΕ ΚΑΝΩ ΠΟΤΕ ΛΑΘΟς.

Χτες παρέλαβα και τα photobook που έφτιαξα με τις φωτογραφίες στο http://www.bonusprint.co.uk/
Ύπηρχε μία προσφορά για 2 στην τιμή του ενός και πήρα 4 τετράγωνα με διαστάσεις 30χ30 εκ.
Το καθένα είναι 38 σελίδες και εξώφυλλο με φωτογραφία.
Κόστισαν τα 2 περίπου 72,5 ευρώ και παρέλαβα σε μία εβδομάδα.
Οι εντυπώσεις μου είναι ανάμικτες.
Έχω ξαναπαραγγείλει και το αποτέλεσμα ενώ δεν αξίζει την τελειότητα είναι πολύ καλό.
Αυτή τη φορά όμως ίσως επειδή είναι πολύ καλές οι φωτογραφίες έχω την αίσθηση ότι η αποτύπωση στο χαρτί δεν έχει τη φωτογραφική χροιά της οθόνης,
Επίσης έχω την αίσθηση ότι σε όλες τις φωτογραφίες υπάρχει μία κόκκινη χροιά αμυδρή μεν αλλά αισθητή ακόμη και στο μη έμπειρο μάτι της γυναίκας μου.
Και μάλιστα στα 2 γιατί η παραγγελία έγινε 2 φορές αυτή η κόκκινη χροιά είναι πιο έντονη.
Θα αξιολογούσα το αποτέλεσμα σε ποσοστό στο 70% και είμαι ικανοποιημένος αλλά όχι απόλυτα.
Δεν προτίμησα το blurb λόγω τιμής του bonusprint και προσφοράς.

Απάντηση: Re: Επαναπροσδιορισμος εξοπλισμου.

Αυτο που περιγράφεις δεν το έχω δεί σε ΟΜ-D, το ΕVF εχει πολυ καλη ανάλυση και πιστοτητα και σε High rate είναι πολυ γρηγορο, σκοτεινιασμα δεν υπαρχει ποτέ, ειδικα στα σκοτεινά βλέπεις σαν διόπτρα νυχτός, ενω στα φωτεινά προσαρμοζει την εκονα ωστε να βλεπεις σωστά. Ναι καταλαβαίνεις ότι βλέπεις μεσα απο ηλεκτρονικό σκόπευτρο αλλά μετα απο λιγο λογω μεγεθους και ποιοτητας εικόνας το ξεχνας.

Χτες παρέλαβα και τα photobook που έφτιαξα με τις φωτογραφίες στο http://www.bonusprint.co.uk/
Ύπηρχε μία προσφορά για 2 στην τιμή του ενός και πήρα 4 τετράγωνα με διαστάσεις 30χ30 εκ.
Το καθένα είναι 38 σελίδες και εξώφυλλο με φωτογραφία.
Κόστισαν τα 2 περίπου 72,5 ευρώ και παρέλαβα σε μία εβδομάδα.
Οι εντυπώσεις μου είναι ανάμικτες.
Έχω ξαναπαραγγείλει και το αποτέλεσμα ενώ δεν αξίζει την τελειότητα είναι πολύ καλό.
Αυτή τη φορά όμως ίσως επειδή είναι πολύ καλές οι φωτογραφίες έχω την αίσθηση ότι η αποτύπωση στο χαρτί δεν έχει τη φωτογραφική χροιά της οθόνης,
Επίσης έχω την αίσθηση ότι σε όλες τις φωτογραφίες υπάρχει μία κόκκινη χροιά αμυδρή μεν αλλά αισθητή ακόμη και στο μη έμπειρο μάτι της γυναίκας μου.
Και μάλιστα στα 2 γιατί η παραγγελία έγινε 2 φορές αυτή η κόκκινη χροιά είναι πιο έντονη.
Θα αξιολογούσα το αποτέλεσμα σε ποσοστό στο 70% και είμαι ικανοποιημένος αλλά όχι απόλυτα.
Δεν προτίμησα το blurb λόγω τιμής του bonusprint και προσφοράς.

Πάλι λάθος.
Βάλτε σας παρακαλώ το post στην ενοικίαση φακού για βάφτιση.

Re: Απάντηση: Re: Επαναπροσδιορισμος εξοπλισμου.

Αυτο που περιγράφεις δεν το έχω δεί σε ΟΜ-D, το ΕVF εχει πολυ καλη ανάλυση και πιστοτητα και σε High rate είναι πολυ γρηγορο, σκοτεινιασμα δεν υπαρχει ποτέ, ειδικα στα σκοτεινά βλέπεις σαν διόπτρα νυχτός, ενω στα φωτεινά προσαρμοζει την εκονα ωστε να βλεπεις σωστά. Ναι καταλαβαίνεις ότι βλέπεις μεσα απο ηλεκτρονικό σκόπευτρο αλλά μετα απο λιγο λογω μεγεθους και ποιοτητας εικόνας το ξεχνας.

Όντως η OMD έχει πολύ μεγαλύτερο σκόπευτρο και πολύ εύκολα προσαρμοσζόμενο. Δεν είναι όμως ο μέσος όρος των EVF ούτε στο Μ4/3 ούτε στα άλλα συστήματα. Επίσης όσσοι έχουν δουλέψει με FF είναι δύσκολο, αν όχι απίθανο να ξεχάσουν το παράθυρο προς τον κόσμο που δίνει το FF.