Επίσης όσσοι έχουν δουλέψει με FF είναι δύσκολο, αν όχι απίθανο να ξεχάσουν το παράθυρο προς τον κόσμο που δίνει το FF.
.... η δευτερη διαφορά αφορά το πως βλέπεις στο σκοτάδι - εκει που σταματας να βλεπεις με το οπτικο σκοπευτρο συνεχιζεις να βλέπεις με ενα καλό EVF (ακόμη και με λίγο θόρυβο).
σε καλα evf , οπως της sony nex - alpha που ειχα και της gh3 που εχω τωρα, στο σχεδον σκοταδι , βλεπεις πολυ καλυτερα απο οποιοδηποτε OVF.
...
Φίλε Ηλία οι επισημάνσεις σου είναι οπως πάντα ουσιαστικές και άρτιες τεχνικά, απλά επεξηγω:
η παρατήρησή μου για το μεγάλο μέγεθος και το αυξημένο κόστος ενος καλού οπτικού σκόπευτρου που συναντας συνήθως σε μια ακριβή DSLR αφορούσε ακριβώς την χρήση πενταπρίσματος και οχι pentamirror,
τα EVF σκόπευτρα των GH1-GH2 ειναι περασμένης γενιας , τα EVF των ΟΜ-D, GH-3 , εξωτερικο VF-2 (και ορισμενων μοντελων της π.χ. Sony NEX 6) ειναι της τωρινης γενιας και ειναι αρκετα βελτιωμένα σε ολους τους τομεις που ανέφερες καθως και το νεο προσθετο Ολυμπους VF-4 (2.36 million pixel resolution LCD, 1.48x magnification, 100% field of view) που είναι τεραστιο σε μεγεθος.
Η αποδοσή των ανωτέρω EVF στα σκοτάδια δεν παρουσιάζει ουτε αύξηση της υστέρησης , ουτε μειωμένο frame rate (jerky motion), παρουσιαζει όμως σε πολυ χαμηλο φωτισμό μειωμένη δυναμική περιοχή (κλιπαρισμένα μαύρα και φωτεινά) χωρις να μπορω να εκτιμησω το ποσοστο, αλλά μιλω σε φωτισμό που ουτε με την παλια μου αναλογική ΟΜ , ουτε με πενταπρισμα ακριβης DSLR βλέπω, βεβαια παραδεχομαι οτι τα μάτια μου εχουν χασει αρκετη ευαισθησια, οποτε καποιος αλλος μπορει να τα βλεπει διαφορετικά.
Εχεις δίκιο παντως και θελει προσοχή γιατί υπάρχουν και συγχρονα EVF ακριβών μηχανων οπως π.χ. των Fuji XE-1, X-pro 1 που εχουν και μειωμένο frame rate (jerky motion) ακομη και σε ημερησιο φως και ειναι ενας βασικος λόγος που δεν θα τις αγόραζα παροτι μου αρεσουν πολύ.
Olympus E-5, Nikon D700Οι ακριβή Dslr που αναφέρεις είναι FF ??.
Μήπως τυχαίνει να έχεις εμπειρία για την συμπεριφορά καλού EVF σε παλιό σωμα με θορυβώδη αισθητηρα σε σχέση με την συμπεριφορά σε σύγχρονο-εξελιγμένο ??.
Πολύ !!! καλύτερα .. Ακόμα και από FF OVF ?? !!!.
Δεν βγάζω άκρη ... δεν είναι και όλα τα μάτια ίδια ..
Olympus E-5, Nikon D700
Χωρις να εχω κανει αμεση συγκριση τo εξωτερικο VF-2 σε σώμα E-PL1 τα παει περιφημα σε ημερα, οταν πεφτει το φως έχει περισσοτερο θορυβο και αν δεν κανω λάθος επειδή δεν εχει την High rate συχνοτητα ως επιλογη οπως η ΟΜ-D ειναι και πιο αργό , αν μπορεσω θα κάνω και ενα τεστακι και θα ξαναναφερω,
το νεο VF-4 θα δουλευει μονο με νεο firmware και σχεδόν σε ολα τα παλια μοντελα μ4/3 της Ολυ αλλά δεν θα αποδιδει χρωματικά και με την ιδια λεπτομερεια οπως στην OM-D , EP-5
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.