paИ-baL;1056840856 said:οσο σκεφτομαι οτι οι παλιοι μεγαλοι του ειδους, εβγαιναν βολτα με μια μηχανη και εναν σταθερο φακο σε ολη τους σχεδον την ζωη, με ζωνουν οι σκεψεις οτι οι περισσοτεροι - συμπεριλαμβανομενου και εμενα, φυσικα - εχουμε επικεντρωθει στον εξοπλισμο μας και οχι σε αυτη καθε αυτη την φωτογραφια...
λες και ειχε ο Bresson και ο Koudelka CDAF, EVF, Tilt Screen, αξιοποιησιμα 12800 asa (και οχι iso), 1080/50p και PDAF... τρομαρα μας...
εβγαζαν κινουμενα θεματα με manual φακους και τα βλεπουμε σημερα και κλαιμε ακομα... τρομαρα μου...
Προσωπικά θα ήθελα κάθε εταιρεία, αν είναι να καταργήσει τους καθρέφτες, να κυκλοφορεί και μια σειρά (ακριβότερη από τις άλλες φυσικά) που να δέχεται τους σημερινούς φακούς της και μάλιστα να κάνουν AF κανονικά κι όχι με τον τρόπο που κάνει σήμερα η Oly τους φακούς 4/3. Γιατί θα είναι πολύ δύσκολο πελάτες που έχουν δώσει πολλά χρήματα για φακούς ή έχουν απλώς πλήρη συλλογή με ακριβούς φακούς, να πρέπει να ξεκινήσουν από το μηδέν.
Προσωπικά υπολογίζω ότι αν ήθελα να πάω από ένα σημερινό σύστημα της ΝΙΚΟΝ σε αντίστοιχο ακάθρεφτο της ΝΙΚΟΝ και να ξανααγοράσω όλο τον εξοπλισμό μου, τότε θα χρειαζόμουν περισσότερα από 11.000 ευρώ (!!!!) κάτι ανέφικτο, όχι μόνον στις εποχές που ζούμε, αλλά και στις προηγούμενες.
paИ-baL;1056842610 said:σημαντικη διαφορα λοιπον το aspect ratio...
ειμαι συνηθισμενος στο 3:2 και δυσκολευομαι στο 4:3... αυτη ειναι η αληθεια...
μου θυμιζει παλια αναλογικη τηλεοραση...
όντως είναι πολύ σημαντική διαφορά. Αλλά για πορτρέτα με τη μηχανή όρθια, οι αναλογίες είναι καλύτερες. Δοκίμασε και θα δεις. Τα πορτρέτα έχουν χώρο να αναπνεύσουν καλύτερα....paИ-baL;1056842610 said:σημαντικη διαφορα λοιπον το aspect ratio...
paИ-baL;1056842610 said:σημαντικη διαφορα λοιπον το aspect ratio...
paИ-baL;1056843867 said:αληθεια, υπαρχει περιπτωση να βρω καπου μια OM-D για να την δοκιμασω για κανα δεκαλεπτο με τους δυο Panasonic (20/1.7 και 14/2.5) που εχω στα χερια μου?
Αν σε βολευει κεντρο Αθηνα πρωί εως μεσημερι ή Πειραιας μετα απο το μεσημερι εως απογευμα στειλε μου μυνημα να την εχω μαζί μου - θα εχω και 3-4 φακουδακια επιπλεον που δεν θα εχεις...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.