Επαναπροσδιορισμος εξοπλισμου.

Στα Βόρεια (Φιλοθέη) αν βολεύεσαι έχω και τους φακούς - ποιός δεν τους έχει άλλωστε?

παει και αυτός τον στριμωξαν οι ιεραπόστολοι της OM-D δεν γλυτώνει :P

παει και αυτός τον στριμωξαν οι ιεραπόστολοι της OM-D δεν γλυτώνει :P

ααχαχαχαχαχαχαχαα!!!:worshippy:

παντως, αν δεν δοκιμασω manual στην 5n και δεν δω την om-d στην πραξη, αποφαση δεν παιρνω...

Last edited:
Δεν νομίζω ότι σε αυτό το επίπεδο τίθεται θέμα σημαντικής απόκλισης σε φωτογραφικό επίπεδο. Διαφορές υπάρχουν, αλλά περισσότερο είναι θέμα χειρισμού και συστήματος (φακοί, φλας κ.λ.π.). Και προσωπικού γούστου θα έλεγα...

ενα δημοσιο μικρο ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστω σε Βλασση και Δημητρη (cacau) για την ΠΟΛΥΤΙΜΗ βοηθεια τους...

ειναι τιμη για το avclub.gr η παρουσια τους!

να ειστε καλα παιδια! ευχομαι να μπορεσω να ανταποδωσω στο μελλον!!!

Sorry σδερφέ ήθελα να το γράψω στο νήμα μου με τη βάφτιση και από βιασύνη το έγραψα εδώ.
Ας το μεταφέρει ο αγαπητός διαχειριστής.

Τελικά θα τα ακουμπήσω στους κινέζους αφού λέτε ότι και ο κατερέλος κάνει τον κινέζο.
Ο tamron ο 17-50 μου κουνάει το χέρι αλλά ξαφνικά πετάχτηκε και ο μεγάλος του ξάδερφος του.
http://www.simplyelectronics.net/mainproduct.php?pid=21870&setcurrency=eur
Τι λέτε?

Αν δεν έχεις βλέψεις ια full frame iσως ειναι καλύτερα να προτιμήσεις τον Tamron 17-50
Ο 24-70 δεν θα σε βολέψει στο wide άκρο του
Eναλλακτική και πολύ καλή πρόταση είναι ο νέος Sigma 17-50 f2.8 DG OS

http://www.photozone.de/nikon--nikkor-aps-c-lens-tests/838-sigma175028os?start=2

Last edited:
Στην nikon d3100 θα τον βάλω τον φακό.
Έρχεται και η βάφτιση μιας ξαδέλφης.
Να πάρω τον tamron 17-50 ή να νοικιάσω πάλι τον nikon 24-70?

Ton 24-70 της Tamron τον έχω. Είναι μεγαλύτερη γκουμούτσα από τον 24-70 της Νικον διότι είναι πιο φαρδύς, τόσο που είναι σημαντικά πιο δύσκολο να δουλέψεις με αυτόν πάνω στην 5100. Για την απόδοσή του συνολικα δεν έχω ακόμη ξεκάθαρη γνώμη ειδικά σε σχέση με την τιμή του. Π.χ. έχει μια τάση να υπερφωτίζει στα φωτεινά πλάνα, αλλά όχι και στα σκοτεινά.

Πιστεύω ότι ο 17-50 είναι πολύ πιο μανιτζέβελος φακός, δηλαδή θα σου δώσει πολλά (ίσως όχι περισσότερα από τον 24-70) αλλά πολύ πιο εύκολα.

Σε οξύτητα ποιότητα απόδοση?
Ξέρω εγώ ακούγομαι σαν τις εφηβικές μας σχέσεις που δεν ήξεραν τι ήθελαν.
Τι γράφω μωρέ με έχει τσακίσει ο αέρας.....

Εγώ έχω την nikon d3100 νοίκιασα τον 24-70 τράβηξα τα βαφτίσια της κόρης μας και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος.
Τώρα άλλα βαφτίσια και ο κιτ δεν μπορεί να σταθεί!
Καλόμαθα.
9235018594_e3b1d6e809_c.jpg

Αν σκοπεύεις να μπεις στο τρυπάει των γάμων βαφτίσεων κλπ (ή να σε χώσουν επειδή έχεις εξοπλισμό), ετοιμάσου για έξοδα..