Επαναπροσδιορισμος εξοπλισμου.

Εγώ πάντως την ζαχαρώνω την Gr αρκετό καιρό τώρα γιατί πιστεύω οτι το wide προσδίδει μια παραπάνω ευελιξία την οποία σε συνθηκες δρόμου την χρειάζεσαι.Επίσης το form factor της είναι κατά την γνώμη μου πολύ καλό

λοιπον...

μου κανει εντυπωση η ποιοτητα της E-PM2 σε σχεση με την Sony Nex 5n...

μιλαμε οτι δεν φαινεται σχεδον καθολου με τον Panasonic 14 φορεμενο η διαφορα στο μεγεθος του αισθητηρα...

η Sony φοραει τον Sigma 19... σε τεστ που εκανα και με τους δυο τερμα ανοικτους στο σαλονι, με παρομοιες ρυθμισεις, η διαφορα ευκρινειας ηταν σημαντικη...

τοσο καλυτερος φακος ειναι ο Panasonic απο τον Sigma ή κατι αλλο δεν εχω καταλαβει...

(ακομα να συμπαθησω αυτο το 4/3 φορμα...)

Ξεκίνα να το συμπαθείς γιατί αυτό φταίει :a0210:

Πέραν της πλάκας , δεν ξέρω τον sigma , αλλά ο αισθητήρας αυτός σε συνδυασμό με τον 14/2.5 σπέρνει !!!

Και αν δεις και τον m.zuiko 17/1.8 .................................................

με εβαλε σε σκεψεις η μικρη, Πασχαλιατικα...

το θεμα ειναι, πως απο εκει που ονειρευομουν το FF και την a7, θα αφησω τελειως το crop και την Nex 5n και θα παω σε μικροτερο αισθητηρα???...

κατ´αρχην ειναι ψυχολογικο... και δεν κανω πλακα...

κατα δευτερον, το βαθος πεδιου...

εγω παντως νομιζω η καλυτερη λυση ειναι 2 συστηματα, αλλιως συμβιβαζεσαι, (εγω ακομα να παρω ΦΦ βεβαια:)) και το πολυ ρηχο βαθος πεδιου στα ανοιχτα διαφραγματα δεν ειναι παντα θετικο (αν και οκζ, τις περισοτερες ειναι :))
παντως τρελη διαφορα αναμεσα στο apsc και τα 4/3 δεν υπαρχει στο δοφ, ασε που οι περισοτεροι (ολοι οσοι εχω δηλαδη) φακοι 4/3 ειναι μια χαρα στο τελιως ανοιχτο τους

Last edited:
εχοντας δοκιμασει ολα τα συστηματα με εναλλαξιμους φακους , απο μια ιντσα μεχρι και FF, δε τιθεται θεμα βαθος πεδιου , ουτε "ψυχολογικο"

ανετα μεταπηδαω σε οποιοδηποτε συστημα, αναλογα τις αναγκες και τη περιπτωση.

Και σε m4/3 παρε πχ τον Olympus 75mm 1.8 , ton Pany 25mm f/1.4 , τον νεο Pany 42.5 f/1.2 IS και θα δεις βαθος πεδιου!

Αν παρεις και σωμα olympus θα εχεις και πολυ καλη σταθεροποιηση στο σωμα, και αρα ολους τους φακους stabilized .

Στο μονο που μπορω να πω οτι ειδα διαφορα, ειναι η επιδοσεις στα υψηλα iso και ποσο μπορεις ν ανακτησεις πληροφορια (δυναμικη περιοχη δηλ. ) σε περιπτωση που τραβας RAw.

υπαρχει και το βιντεο φυσικα, αν σ ενδιαφερει αυτο , τοτε αλλαζουν τα πραγματα λιγο... πρεπει να στραφεις σε Pany kai sony , ειδικα μια gh3-4 , Gx7 , G6 ειναι οτι πρεπει και φυσικα η RX10 που τα συνυαζει ολα , αρκετα καλα.

Διαχωρισε τι ακριβως θελεις και βλεπουμε.

Απάντηση: Re: Επαναπροσδιορισμος εξοπλισμου.

paИ-baL;1057073227 said:
κατ´αρχην ειναι ψυχολογικο... και δεν κανω πλακα...

κατα δευτερον, το βαθος πεδιου...

αν εχεις ψυχολογικά μακριά .... Μην μας κολλήσεις κι εμάς :flipout:

Πέρα απο την πλακα το IQ των< μικρών αισθητήρων > και ειδικά του m43 δεν ειναι φυςικα για πέταμα και αν συνυπολογισεις οτι βρίσκεις φωτεινους pancake με την απόδοση που βλεπεις απο τον 14αρη μεταχειρισμένο απο το 100σταρικο και μπορείς να κρατήσεις τηλεφακο στο χέρι με πολυ χαμηλές ταχύτητες , φτιαχνεις ενα πακέτο που καλύπτει πολλές ανάγκες, δεν ξερω βέβαια αν καλύπτει τις δικές σου.

Και αν θέλεις και πολυ ρηχό βάθος πεδίου περνεις και ενα metabones και επιπλέον σταμπιλαρεις οποιοδήποτε φακό της αγοράς για σούπερ lowlight καταστάσεις.:music-smiley-005:

Και σε m4/3 παρε πχ τον Olympus 75mm 1.8 , ton Pany 25mm f/1.4 , τον νεο Pany 42.5 f/1.2 IS και θα δεις βαθος πεδιου!

Τον φοβερό 40-150 γιατί τον αφήνεις απ έξω ? Έχω βγάλει πορτρέτα με τα πάντα θολά από πίσω !

για compact λοιπον μαλλον παμε για Sony RX100 ή 100 II... θα εξαρτηθει απο τις τιμες που θα διαμορφωθουν μετα την ανακοινωση και την κυκλοφορια της III...

το λυσαμε (σχεδον) το ενα θεμα...

το αλλο μεταξυ a6000 και EM10, αν δεν τις πιασω στα χερια μου δεν μπορω να προχωρησω σε αλλες σκεψεις...

απο την μια θελω να κανω μια αλλαγη... απο την αλλη μου αρεσει το πιασιμο της Nex...

απο την μια μου αρεσει (υπερβολικα) το συστημα φακων του m4/3, απο την αλλη προτιμω το 3/2 φορμα...

απο την μια μου αρεσει η σταθεροποιηση στο σωμα, απο την αλλη μου αρεσει ο μεγαλυτερος αισθητηρας...

απο την μια μου αρεσουν τα χρωματα της Olympus στα jpeg μιας και δεν το εχω το θεμα του lightroom/photoshop, απο την αλλη ο μικρος τρεχει και δεν τον προλαβαινω και η Sony εκανε το βημα στο CAF που με εντυπωσιασε...

αβυσσος η ψυχη του μπερδεμενου ερασιτεχνη...

Τώρα θα πεις ότι το λέω επειδή την έχω, αλλά δεν είναι έτσι:

αντί κόμπακτ, δες την EOS-M με τον 22ρη φακό. Σπαρτιατική μινιμαλ single-focal-length λύση τσέπης, αλλά καμία σχέση η ποιότητα (και το ξεφοντάρισμα, και μάλιστα σε 35ρη!) με κόμπακτ.

Δεν ξέρω. Δεν τραβώ βίντεο. Πάντως σε βίντεο τη χρησιμοποιούν πολλοί επαγγελματίες, αλλά της έχουν βάλει Magic Lantern (με το οποίο μπορεί να κάνει παπάδες).

Εγώ τη χρησιμοποιώ ως κόμπακτ, με τον μικρούλη σταθερό 22 f/2, αντίστοιχο με 35mm, λόγω του μεγέθους. Πλέον πωλείται σε τιμή περίπου ξεφτίλα, ειδικά από πωλητές ebay. Το ίδιο και οι φακοί της. Βέβαια σαν μηχανούλα μπορεί να κάνει τα πάντα (το Πάσχα βαρούσε μάκρο), αλλά εάν τη συγκρίνεις με τις λοιπές mirrorless υπολείπεται στο autofocus. Το οποίο βελτιώνει πολύ η Μ2, η οποία κυκλοφορεί μόνο Ιαπωνία (και σε καθόλου ξεφτίλα τιμή).

True pocketable λύση. Προσοχή, αναφέρομαι σε συνδυασμό της με τον 22mm. Φυσικά και άλλες mirrorless γίνονται το ίδιο μικρές με pancakes, όμως πρώτον εκεί κοστίζουν αρκετά, και όταν δεν κοστίζουν δεν είναι της αυτής ποιότητας ή χαρακτηριστικών (f/2!)

canonleaddsc00140.jpg

Last edited:
εξαιρετικα ενδιαφερον το θεμα με την φωτογραφικη ποιοτητα της Μ... αλλα απο την στιγμη που (βλεποντας το camerasize.com και χωρις να την εχω πιασει στα χερια μου) δεν μπαινει κωλοτσεπη, αρχιζει να χανει τον αρχικο σκοπο της compact...

γιατι αν ειναι να κουβαλαω τσαντακι, παιρνω μαζι μου την E-PM2 με τον 14/2.5 και εχω ποιοτητα επιπεδου ΕΜ5...

Στην πράξη τη βάζει κανείς όντως τη φωτογραφική στην κωλοτσέπη του τζιν;

Προσωπικά ούτε το κινητό δεν βάζω στην κωλοτσέπη.

Πάνο εφόσον το video δεν ειναι στα ενδιαφέροντα σου Ricoh Gr ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται προσφορές. Αν θες και video sony

paИ-baL;1057078255 said:
εξαιρετικα ενδιαφερον το θεμα με την φωτογραφικη ποιοτητα της Μ... αλλα απο την στιγμη που (βλεποντας το camerasize.com και χωρις να την εχω πιασει στα χερια μου) δεν μπαινει κωλοτσεπη, αρχιζει να χανει τον αρχικο σκοπο της compact...

γιατι αν ειναι να κουβαλαω τσαντακι, παιρνω μαζι μου την E-PM2 με τον 14/2.5 και εχω ποιοτητα επιπεδου ΕΜ5...

Κάτσε βρε αρχηγέ... κωλότσεπη?

Δεν σου αρκεί που χωράει στην κοινή τσέπη ενός μπουφάν? Δλδ την RX100 την προορίζεις για κωλότσεπη?

Δεν μπορείς να το πεις γενικώς για τις ακάθρεπτες αυτό, εκτός εάν τις συνδυάσεις με pancake φακό. Ε λοιπόν σε αυτό το συνδυασμό η Μ λέω πως υπερτερεί, σε τιμή, χαρακτηριστικά (f/2) και ποιότητα. Συγκρίσιμος στα m4/3 είναι ο 17/2.8, κοντά μεν στην τιμή, αλλά καμία σχέση, και σε οπτική ποιότητα, και σε φλουτάρισμα (αντίστοιχο σε ff με 34mm f/5.6, ενώ ο 22ρης Canon αντιστοιχεί σε 35mm f/2.8). Ο 22ρης μπορεί να βρεθεί από ebay και στα 80-90 ευρώ!

Πάνο εφόσον το video δεν ειναι στα ενδιαφέροντα σου Ricoh Gr ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται προσφορές. Αν θες και video sony

φυσικα και με ενδιαφερει το video... μικρο παιδι εχω...:music-smiley-005: