λοιπον να αναφερω κ εγω τις παρατηρησεις μου μετα απο διαφορους πειραματισμους με το script παρολο που μαλλον θα παραμεινω χωρις το avisynth (εκτος ισως απο σειρες οπως αναφερει ο Γιαννης στον οδηγο που εφτιαξε:SFGSFGSF

προβολεας κλειδωμενος στα 50hz-ενσωματωμενο decoder mpc-hc με τον ενσωματωμενο matroska splitter-ατι 5670-demo ταινιες I am legend και Unthinkable 720p.
σχεδον κατεληξα σε αυτο:
SetMTMode(5,4)
ffdShow_source()
SetMTMode(2,4)
super=MSuper(pel=1, hpad=0, vpad=0)
backward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=true, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
forward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=false, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
backward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, backward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=1, search=3)
forward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, forward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=1, search=3)
MBlockFps(super, backward_2, forward_2, num=25, den=1, mode=1)
SetMTMode(1)
GetMTMode(false) > 0 ? distributor() : last
την πρωτη σειρα(SetMemoryMax(1280)), την αφαιρεσα διοτι ειδα μειωση της μνημης απο 1,86 σε 1,08gb..νομιζω οτι δεν επηρεαζει κατι στην ουσια (κινηση,τεχνουργημτα κ.τ.λ)
την μεγαλυτερη βελτιωση, με διαφορά, στην μειωση των artifacts την ειδα επιλεγοντας mode 1...το παραδοξο ειναι οτι με mode 2 εχω artifacts...(στην εισαγωγη του unthinkable οπου βιντεοσκοπει τον εαυτο του ο τρομοκρατης me mode 0 kai 2 η αριστερη καθετη γραμμη εχει τρελλη παραμορφωση..)
την μεγαλυτερη διαφορα στην υπαρξη ή μη της βιντειλας την ειχα αλλαζοντας το num .με 50 ή 75 ..στα 25 ,στα ματια μου τουλαχιστον δεν υπαρχει ή τεσπα σε σημειο που να με ενοχλει...
για πιθανη μειωση του φορτου cpu δοκιμαστε στην πρωτη γραμμη του script αντι για 5,4 ->1,4
δυστυχως ή ευτυχως δεν μπορεσα να παρατηρησω καποια βελτιωση στην κινηση(κυριως στα παναρισματα εδωσα βαση) σε σχεση με το set up που χρησιμοποιω τον τελευταιο καιρο,χωρις το avisynth (decoder dxva του mpc-hc με τον ενσωματωμενο του splitter κ ffdshow audio decoder κ προβολεας κλειδωμενος στα 60hz..)...δεν ξερω..ισως να μην κανω κατι σωστα...ή να μην παρατηρω σωστα...αν εχετε να μου προτεινετε καποια συγκεκριμενη σκηνη για demo ευχαριστως...αλλιως το ολο εγχειρημα με το avisynth εχει νοημα για μενα μονο αν επιζητησω "βιντειλα" βαζοντας num=50...
οποιος θελει να το δοκιμασει να μας πει εντυπωσεις...