Επανάσταση στην κίνηση των 24p

Απάντηση: Re: Επανάσταση στην κίνηση των 24p

κανενας χρηστιανος να μας βγαλει εναν Ελληνικο οδηγο δεν υπαρχει?
Το avisynth μου βγαζει συνεχεια σφαλμα στην πρωτη γραμμη....

Κάνε λίγη υπομονή, θα γίνει και αυτό...;)

Πολύ χαίρομαι που προθυμοποιήθηκες Γιάννη! :D:D

Με την ησυχία σου.. απλά αν μπορείς, να είναι έτοιμος μέχρι το Σ/Κ γιατί θέλω να κάνω κάτι δοκιμές.. :p

Τι δοκιμές να κάνεις?? Εσύ είσαι ATIμος άνθρωπος, αυτός θα είναι οδηγός για καλούς ανθρώπους με Nvidia καρτούλες...:D:D:grinning-smiley-043

ΥΓ

Μέχρι το ΣΚ θα είναι έτοιμος!!!-bye-

οκ το βρηκα τι εφτεγε.Δεν ειχα βαλει το dll στο system 32.
Δεν λεω τελεια κινηση μου θυμιζει παρα πολυ το windvd το trimension.
Αλλα δεν συνχρωνιζετε το βιντεο με τον ηχο(πρωτα η εικονα και μετα ο ηχος)διαφορα περιπου 1 δευτερο,και μετα απο λιγο ο bsplayer free κολλαει.
Η cpu φτανει περιπου 80%.Να φταιει οτι εχω χαμηλη cpu? E6500 τσιτομενη στα 3,21 gHZ?

Tελικα για avi απλα ειναι τελοιο στα mkv ειναι πολυ βαρυ,αλλα δεν ξερω αν χρησιμοποιει και τους 2 πυρηνες.Πως το βλεπουμε αυτο?

Άνοιξε τον task manager την ώρα που δουλεύει, και θα δεις αν υπάρχει φορτίο και στους δύο πυρήνες.

Re: Απάντηση: Επανάσταση στην κίνηση των 24p

Άνοιξε τον task manager την ώρα που δουλεύει, και θα δεις αν υπάρχει φορτίο και στους δύο πυρήνες.
Θα το δω.Ευχαριστω

λοιπον να αναφερω κ εγω τις παρατηρησεις μου μετα απο διαφορους πειραματισμους με το script παρολο που μαλλον θα παραμεινω χωρις το avisynth (εκτος ισως απο σειρες οπως αναφερει ο Γιαννης στον οδηγο που εφτιαξε:SFGSFGSF:)
προβολεας κλειδωμενος στα 50hz-ενσωματωμενο decoder mpc-hc με τον ενσωματωμενο matroska splitter-ατι 5670-demo ταινιες I am legend και Unthinkable 720p.

σχεδον κατεληξα σε αυτο:

SetMTMode(5,4)
ffdShow_source()
SetMTMode(2,4)
super=MSuper(pel=1, hpad=0, vpad=0)
backward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=true, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
forward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=false, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
backward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, backward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=1, search=3)
forward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, forward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=1, search=3)
MBlockFps(super, backward_2, forward_2, num=25, den=1, mode=1)
SetMTMode(1)
GetMTMode(false) > 0 ? distributor() : last

την πρωτη σειρα(SetMemoryMax(1280)), την αφαιρεσα διοτι ειδα μειωση της μνημης απο 1,86 σε 1,08gb..νομιζω οτι δεν επηρεαζει κατι στην ουσια (κινηση,τεχνουργημτα κ.τ.λ)

την μεγαλυτερη βελτιωση, με διαφορά, στην μειωση των artifacts την ειδα επιλεγοντας mode 1...το παραδοξο ειναι οτι με mode 2 εχω artifacts...(στην εισαγωγη του unthinkable οπου βιντεοσκοπει τον εαυτο του ο τρομοκρατης me mode 0 kai 2 η αριστερη καθετη γραμμη εχει τρελλη παραμορφωση..)

την μεγαλυτερη διαφορα στην υπαρξη ή μη της βιντειλας την ειχα αλλαζοντας το num .με 50 ή 75 ..στα 25 ,στα ματια μου τουλαχιστον δεν υπαρχει ή τεσπα σε σημειο που να με ενοχλει...

για πιθανη μειωση του φορτου cpu δοκιμαστε στην πρωτη γραμμη του script αντι για 5,4 ->1,4

δυστυχως ή ευτυχως δεν μπορεσα να παρατηρησω καποια βελτιωση στην κινηση(κυριως στα παναρισματα εδωσα βαση) σε σχεση με το set up που χρησιμοποιω τον τελευταιο καιρο,χωρις το avisynth (decoder dxva του mpc-hc με τον ενσωματωμενο του splitter κ ffdshow audio decoder κ προβολεας κλειδωμενος στα 60hz..)...δεν ξερω..ισως να μην κανω κατι σωστα...ή να μην παρατηρω σωστα...αν εχετε να μου προτεινετε καποια συγκεκριμενη σκηνη για demo ευχαριστως...αλλιως το ολο εγχειρημα με το avisynth εχει νοημα για μενα μονο αν επιζητησω "βιντειλα" βαζοντας num=50...

οποιος θελει να το δοκιμασει να μας πει εντυπωσεις...

Last edited:
Ας κάνω την προφανή (στους ψείρες..) ερώτηση:

Έστω υλικό με framerate 23.976Hz (δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία του 720p & 1080p υλικού που κυκλοφορεί).

Επίσης έστω κλείδωμα με την TV / προβολέα στα 47.852Ηz (ιδανική περίπτωση δηλαδή).

Τι settings βάζουμε στο παραπάνω script?

Ας κάνω την προφανή (στους ψείρες..) ερώτηση:

Έστω υλικό με framerate 23.976Hz (δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία του 720p & 1080p υλικού που κυκλοφορεί).

Επίσης έστω κλείδωμα με την TV / προβολέα στα 47.852Ηz (ιδανική περίπτωση δηλαδή).

Τι settings βάζουμε στο παραπάνω script?

num=48.

Δεν κλειδώνει ο 5000 στα 48, Μήτσε....

Άμα σου κλειδώνει σε πολλαπλάσια του 23,976 το μέσο προβολής, τί να το κάνεις το F.I.; :p

Δυστυχώς το script σου soulkeeper δεν έχει καμία διαφορά στην κίνηση.
Το δοκίμασα και δεν κατάλαβα κάτι. Ίσως να την βελτιώνει λίγο, αλλά σε μένα δεν έγινε αισθητό.
Δοκίμασα στο δικό μου script το mode=1 και μόνο σε μία ταινία (i am legend στην αρχή που δείχνει την πόλη, τα τζάμια του γυάλινου πύργου δεν τρεμόπαιζαν) είχε καλύτερα αποτελέσματα. Σε όλες τις άλλες όμως τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα.
Επίσης το SetMTMode γιατί από 2 το έχεις κάνει 2,4;

Εγω θεωρώ πάντως ότι την καλύτερη κίνηση με το σκεπτικό να μην υπάρχει βιντείλα είναι αυτό που λέει ο Γιάννης, δηλαδή το num=30.
Αυτό έκανα λοιπόν στο νέο script που "έφτιαξα", μόνο που πείραξα όλα τα άλλα για να ξεφορτωθώ τα artifacts και μέχρι στιγμής νομίζω ότι τα έχω μειώσει.
Ορίστε και το script για δοκιμή.

SetMemoryMax(1280)
SetMTMode(5,4)
ffdShow_source()
SetMTMode(2)
backward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=true, blksize=32, blksizev=32, searchparam=0, plevel=2, search=3, badrange=(-24))
forward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=false, blksize=32, blksizev=32, searchparam=0, plevel=2, search=3, badrange=(-24))
backward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, backward_1, blksize=16, blksizev=16, searchparam=0, search=3)
forward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, forward_1, blksize=16, blksizev=16, searchparam=0, search=3)
MBlockFps(super, backward_2, forward_2, num=30, den=1, mode=2)
SetMTMode(1)

λοιπον τα καταφερα!!:afro:
βρηκα μια 64bit εκδοση του avisynth κ καποιων .dll κ επαιξε!!Δεν του εδινα ουτε μια στο εκατομυριο αλλα τελικα ολα τελεια....
δοκιμασα στην οθονη του pc(@60hz) με το script που εχει ποσταρει ο Γιαννης πιο πανω..
με 6750 cpu(@2.66ghz) και ατι 5670 ,εχω 60-70% cpu σε υλικο 720p...evr custom και decoding με ffdshow..απλα εχω επιλεξει το ffmpeg anti gia to libavcodec για h264 decoding, που νομιζω οτι υποστηριζει ΜΤ..
θα ανεβασω λιγο cpu κ θα παιξω λιγο με τα διαφορα script γιατι χθες ξημερωσε κ δεν προλαβα!

ΥΓ ελπιζω μια κ τον προβολεα θα τον κλειδωνω στα @50hz να ελαφρυνει κιαλλο λιγο η cpu
Φιλε μηπως μπορεις να το αναλυσεις αυτο? Οσον αφορα τα dll και την προελευση τους..

μια διορθωση στα παραπανω αποτελεσματα που ποσταρα(αυτα παθαινει οποιος κανει ταυτοχρονα 2 και 3 αλλαγες στο script!!)
τα artifacts δεν προερχονται απο το mode=2 αλλα απο την αλλαγη του blksize σε 32 και 16 αντιστοιχα για τα 2 ζευγαρια γραμμων...(παρολα αυτα με mode=1 παιρνω λιγοτερα artifacts..με mode=2 sto 3 λεπτο του I am legend αριστερα στα σκαλια εχω artifacts...)
μειωνοντας το blksize kai blksizev επερχεται τρελλη αυξηση cpu χωρις να μπορω να διακρινω καλυτερη κινηση..
τελος ακομα καλυτερη κινηση πηρα με την αλλαγη του δευτερου ζευγαριου searchparam σε 2 αντι για 1 που εχω στο παραπανω script...

ΥΓ εσας στα stats του mpc-hc ειναι σταθερο-καρφωμενο στο 25 το framerate οταν χρησιμοποειται το avisynth?εμενα παιζει 24,970-25,020...

Re: Απάντηση: Επανάσταση στην κίνηση των 24p

Δυστυχώς το script σου soulkeeper δεν έχει καμία διαφορά στην κίνηση.
Το δοκίμασα και δεν κατάλαβα κάτι. Ίσως να την βελτιώνει λίγο, αλλά σε μένα δεν έγινε αισθητό.

Τζιφος δηλαδη...κοιταξε δεν ξερω αν εννοεις καλυτερη κινηση απο οτι αν παιζεις χωρις το avisynth ή καλυτερη κινηση απο άλλα script..αλλα αν δεις στα ποστ μου αναφερω κ εγω οτι δυστυχως δεν εχω δει διαφορά ως προς το θεμα καλυτερη κινηση, απο το υπαρχων setup μου το οποιο δεν εχει avisynth...η μονη φορα που νομιζω οτι ηταν καλυτερη κινηση ειναι στο απο πανω ποστ(γραφαμε μαζι) οπου αλλαξα σε 2 απο 1 το searchparam..

Δοκίμασα στο δικό μου script το mode=1 και μόνο σε μία ταινία (i am legend στην αρχή που δείχνει την πόλη, τα τζάμια του γυάλινου πύργου δεν τρεμόπαιζαν) είχε καλύτερα αποτελέσματα. Σε όλες τις άλλες όμως τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα.

ηταν λαθος συμπερασμα ..το αναφερω πιο πανω..αλλα προβληματιζομαι επειδη κ εγω σε 2 ταινιες μονο εκανα τεστ η μια εκ των οποιων το legend...

Επίσης το SetMTMode γιατί από 2 το έχεις κάνει 2,4;

λιγο χαμηλοτερη cpu..

Εγω θεωρώ πάντως ότι την καλύτερη κίνηση με το σκεπτικό να μην υπάρχει βιντείλα είναι αυτό που λέει ο Γιάννης, δηλαδή το num=30.

με 30 θα πρεπει να κλειδωνουμε στα 60hz το μεσο προβολης...στο script "μου" διαπιστωνεις βιντειλα?

Αυτό έκανα λοιπόν στο νέο script που "έφτιαξα", μόνο που πείραξα όλα τα άλλα για να ξεφορτωθώ τα artifacts και μέχρι στιγμής νομίζω ότι τα έχω μειώσει.
Ορίστε και το script για δοκιμή.

SetMemoryMax(1280)
SetMTMode(5,4)
ffdShow_source()
SetMTMode(2)
backward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=true, blksize=32, blksizev=32, searchparam=0, plevel=2, search=3, badrange=(-24))
forward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=false, blksize=32, blksizev=32, searchparam=0, plevel=2, search=3, badrange=(-24))
backward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, backward_1, blksize=16, blksizev=16, searchparam=0, search=3)
forward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, forward_1, blksize=16, blksizev=16, searchparam=0, search=3)
MBlockFps(super, backward_2, forward_2, num=30, den=1, mode=2)
SetMTMode(1)

δοκιμαζω κ το δικο σου τωρα..