Επανάσταση στην κίνηση των 24p

Φιλε μηπως μπορεις να το αναλυσεις αυτο? Οσον αφορα τα dll και την προελευση τους..

εδω ειναι η πηγη προελευσης...

http://members.optusnet.com.au/squid_80/

http://code.google.com/p/avisynth64/

τις οδηγιες ακολουθησα αλλα με τοσα copy-paste και διαφορετικα directories εχασα καποια στιγμη την μπαλα κ δεν περιμενα να δουλεψει τιποτα...

για δοκιμασ κ ευχαριστως να βοηθησω...

Άμα σου κλειδώνει σε πολλαπλάσια του 23,976 το μέσο προβολής, τί να το κάνεις το F.I.; :p

Μα, για να γλιτώσω μέρος του judder. Εννοείται ότι ο προβολέας μου κλειδώνει κανονικά στα 23.976, και τα δείχνει με ακέραιο πολλαπλασιασμό, αλλά αυτό δεν διορθώνει το judder.

Βέβαια, αν δεν μείνει και λίγο ελαφρύ judder έχεις βιντεΐλα.. Εκεί είναι το στοίχημα.

Όλα αυτά βέβαια είναι θεωρητικά στην περίπτωσή μου, μιας και βλέπω full BDs τα οποία σίγουρα δεν σηκώνει να "μαλακώσει" η CPU μου.

Μα, για να γλιτώσω μέρος του judder. Εννοείται ότι ο προβολέας μου κλειδώνει κανονικά στα 23.976, και τα δείχνει με ακέραιο πολλαπλασιασμό, αλλά αυτό δεν διορθώνει το judder.

Βέβαια, αν δεν μείνει και λίγο ελαφρύ judder έχεις βιντεΐλα.. Εκεί είναι το στοίχημα.

Όλα αυτά βέβαια είναι θεωρητικά στην περίπτωσή μου, μιας και βλέπω full BDs τα οποία σίγουρα δεν σηκώνει να "μαλακώσει" η CPU μου.

Ι think you are being seduced by the dark side of the force, Master DimDim... :flipout:

Κοίτα να δεις... Και παλαιότερα, αν βλέπαμε καμμιά ταινία χωρίς judder ξενερώναμε γιατί αυτό σήμαινε πως επρόκειτο για φτηνιάρικη βιντεοταινία... :flipout: :flipout:

Απάντηση: Re: Επανάσταση στην κίνηση των 24p

Κάποτε είχα ρωτήσει το Γιάννη:

Γιατί δεν βλέπω την ίδια κίνηση με 25 καρέ στα 100 Hz όταν παίζω 23,976 στα 72 ή 96 Hz??

Απάντηση που μου είχε δώσει:

Γιατί δεν ''παίζεις'' εκεί...λένε ψέμματα!!!

Απλούστατον, που έλεγε και η εθνική στάρ....:D:D

μα γιατί δεν βλέπεις ματρόσκες?την ίδια ακριβώς εικόνα παράγουνε..

Πειράζοντας το mode ο επεξεργαστής γονατίζει και δεν μπορώ να παίξω 1080 ούτε με CUDA. Πάντως, είναι σίγουρο ότι δρα ευεργετικά στον τομέα των τεχνουργημάτων γιατί το έχω δοκιμάσει ήδη σε αρχεία 720.

Το σκριπτ του Σωτήρη είναι το λιγότερο CPUβόρο (πώ, πω, γλωσσοπλάστη μου εσύ!!!:p:p) και με αυτές τις τιμές που δίνει χάνει λίγο στην κίνηση αλλά σκοπεύει στην εξάλειψη των τεχνουργημάτων. Πιστεύω είμαστε σε καλό δρόμο..

Φίλε μου soulkeeper, το σκριπτ σου μου γονάτισε τον επεξεργαστή (είπαμε το mode σκοτώνει). Θα το ξαναδοκιμάσω πάλι αύριο με αρχεία 720...-bye-

Re: Απάντηση: Re: Επανάσταση στην κίνηση των 24p

Κάποτε είχα ρωτήσει το Γιάννη:

Γιατί δεν βλέπω την ίδια κίνηση με 25 καρέ στα 100 Hz όταν παίζω 23,976 στα 72 ή 96 Hz??

Απάντηση που μου είχε δώσει:

Γιατί δεν ''παίζεις'' εκεί...λένε ψέμματα!!!

Απλούστατον, που έλεγε και η εθνική στάρ....:D:D

Μήπως την κουβέντα την είχατε κάνει πριν κάποια χρόνια, τότε που όντως το "24p support" ήταν κάπως απάτη από πολλές συσκευές;

Γιατί στο δικό μου setup έχω κίνηση "βούτυρο" με υλικό 23.976Hz.. Απλά, όταν συντρέχουν οι γνωστές αιτίες (παναρίσματα με συγκεκριμένες ταχύτητες κυρίως..) βλέπω το γνωστό σε όλους judder.

μα γιατί δεν βλέπεις ματρόσκες?την ίδια ακριβώς εικόνα παράγουνε..

Μόνο τα remux. Αν μιλάμε για re-encode, είναι εξ ορισμού υποδεέστερα σε εικόνα.

Το κατά πόσο αυτό φαίνεται στο πανί βέβαια είναι άλλο θέμα.. Πάντως αφού μπορείς να δεις το καλύτερο δυνατό υλικό, γιατί να συμβιβαστείς με κάποιο έστω θεωρητικά κατώτερο;

Άσε που έχουμε και το θέμα του ήχου.. Μόλις πρόσφατα άρχισαν να κυκλοφορούν κάποιες ματρόσκες με ήχο DTS HD-MA ή TrueHD.

Το σκριπτ του Σωτήρη είναι το λιγότερο CPUβόρο (πώ, πω, γλωσσοπλάστη μου εσύ!!!:p:p) και με αυτές τις τιμές που δίνει χάνει λίγο στην κίνηση αλλά σκοπεύει στην εξάλειψη των τεχνουργημάτων. Πιστεύω είμαστε σε καλό δρόμο..

Είναι αυτό που ανέφερα. Αν θέλουμε καλύτερη κίνηση τότε πρεπει να υποστούμε την βιντειλα. Δεν έχω βρει κάτι ακόμα που να μας καλύπτει και στα 2.

Soulikeeper
Στο script σου δεν διαπιστώνω καμία βιντειλα, αλλά δεν διαπιστώνω και καμία διαφορά στην κίνηση. Δηλαδή είναι σαν να μην υπάρχει.

Παιδες (λόγω χρόνου - συνθηκών) δεν παρακολουθώ το θέμα παρόλο που το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον. Καλή συνέχεια.

Μια απορία. Αντι να γονατίζει κανείς τον επεξεργαστή σε real time γιατί να μην χρησιμοποιήσει το καλύτερο ποιοτικώς σκριπτ (ασχέτως απαιτήσεων σε cpu) για reencode σε motion intepolated 48-50-60p fps. Θα προκύψει βέβαια **2Χ μέγεθος αρχείου και θα χρειαστεί και κανα 12ωρο για κάθε ταινία ... αλλά μια φορά θα γίνει. Εχουν γίνει τέτοιες προσπάθειες στο guru3d ??.

** 2Χ θεωρητικά για αψογη ποιοτητα ... εξαρτάται απο τις ρυθμίσεις στο reencoding .. κανονικά ούτε 1,5Χ δεν χρειάζεται σε πρωτογενές υλικό (BluRay).

Παιδες (λόγω χρόνου - συνθηκών) δεν παρακολουθώ το θέμα παρόλο που το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον. Καλή συνέχεια.

Μια απορία. Αντι να γονατίζει κανείς τον επεξεργαστή σε real time γιατί να μην χρησιμοποιήσει το καλύτερο ποιοτικώς σκριπτ (ασχέτως απαιτήσεων σε cpu) για reencode σε motion intepolated 48-50-60p fps. Θα προκύψει βέβαια **2Χ μέγεθος αρχείου και θα χρειαστεί και κανα 12ωρο για κάθε ταινία ... αλλά μια φορά θα γίνει. Εχουν γίνει τέτοιες προσπάθειες στο guru3d ??.

** 2Χ θεωρητικά για αψογη ποιοτητα ... εξαρτάται απο τις ρυθμίσεις στο reencoding .. κανονικά ούτε 1,5Χ δεν χρειάζεται σε πρωτογενές υλικό (BluRay).

Ηλία, αυτό που λες είναι η πιο σωστή κουβέντα, αλλά το 12ωρο για reencoding μου φαίνεται πολύ αισιόδοξο. Έχω την εντύπωση ότι για τέτοια δουλειά χρειαζόμαστε 8πύρηνο και βάλε για να τελειώσουμε κάποια στιγμή. Σκέψου, επίσης, να κάνεις όλες τις ταινίες έτσι....φέξε μου και γλύστρησα.

Απλα αισιόδοξο .. οχι πολύ. Αν διαθέσεις μεγάλο bitrate μπορείς να διαλέξεις μέτριες ρυθμίσεις ποιότητας/χρόνου στο encoding.

Eeee όλοκληρη κοινότητα ... απο μια ταινία ο καθένας θα κανει ... ασε σε λίγο (προφητεία) θα τα βρίσκεις έτοιμα.

Γιαννη κ εγω σε 720P το δοκιμαζψ..σε 1080 ολα γινονται Power point!!

αντε να δουμε μπας κ βγαλουμε καμια ακρη!!Λοιπον..

Σωτηρη δοκιμασα κ το δικο σου(κλειδωσα σε @60hz)..sto legend τα artifacts ειναι εμφανως πιο εντονα απο το δικο "μου" script(εβαλα κ στο δικο "μου" num=30)...το οξυμωρο ειναι οτι θα επρεπε σαφως να εχει λιγοτερα στο δικο σου μιας κ οι τιμες σου στο searchparam kai plevel(0-2 ενω εμενα 3-0 αντιστοιχα) ειναι τετοιες που ειναι υπερ της μειωσης των artifacts..
επισης δεν βλεπω καλυτερη κινηση με το δικο σου αλλα οπως εχω αναφερει δεν εχω καταφερει με καμια παραλλαγη των script να δω...θεωρητικα ,παντα συμφωνα με το παιδι που ποσταρει στο guru3d.com, το δικο σου θα επρεπε να εχει χειροτερη κινηση λογω των τιμων searchparam και Plevel...

οπως ξαναγραψα σε προηγουμενο ποστ στο δικο μου σεταπ τη μεγαλυτερη αυξομειωση στην εμφανιση των artifacts την εχω με την εναλλαγη των τιμων σε blksize kai blksizev..

κανε αν θες τον κοπο να δοκιμασεις το δικο "μου" με num=30 και searchparam=2 αντι για 1 στο δευτερο ζευγαρι γραμμων...θεωρητικα παντα(με αυτα που γραφει ο wizedu69) σε σχεση με το δικο σου θα πρεπει να εχω περισσοτερα artifacts και καλυτερη κινηση...αν δεν συμβαινει αυτο ,πολυ φοβαμαι οτι παιζει μεγαλο ρολο το υπολοιπο σεταπ(απο καρτες γραφικων,drivers,εκδοσεις κ.τ.λ)

Οταν εβαλες το δικο "μου" ,ποση cpu ειχες?(για να αποκλεισουμε την περιπτωση να ειχες σπασιματα λογω αυτου..)

Μια ερωτηση για τους guru...οταν το υλικο μας ειναι σε 25fps κ παιζουμε σε 50hz σε συγκριση με υλικο στα 30fps κ να παιζουμε στα 60hz,υπερτερει καποια περιπτωση?

ΥΓ σε εσας,ο mpc-hc ειναι καρφωμενος στα 25fps??

Last edited:
κ κατι αλλο...το reclock που αναφερεται πολυ,αναλογη δουλεια δεν εκανε??:afro:
επιταχυνση του framerate σε 25 apo 23.976 ή εχω καταλαβει λαθος?

κ κατι αλλο...το reclock που αναφερεται πολυ,αναλογη δουλεια δεν εκανε??:afro:
επιταχυνση του framerate σε 25 apo 23.976 ή εχω καταλαβει λαθος?

Ναι καλά έχεις καταλάβει...

The purpose of ReClock is to definitely get rid of jerky playback of AVI and MPEG material on a PC (or a HTPC driving a TV, a flat panel, or a video-projector). It's a DirectShow filter which is loaded in place of the default directsound audio renderer.
It provides a new reference clock that is locked to the video card hardware clock, in order to ensure that frames are played at the exact speed of what is expected by the video card vertical sync.
It also provides a frame rate adaptator for media files that do not match a multiple of the video card refresh rate (ex: playback of 23,976fps IVTC NTSC on a PAL TV).

Όσον αφορά τα 25 ή 30 frames, όσα περισσότερα frames έχει το υλικό νομίζω ότι είναι το καλύτερο...

κανε αν θες τον κοπο να δοκιμασεις το δικο "μου" με num=30 και searchparam=2 αντι για 1 στο δευτερο ζευγαρι γραμμων...θεωρητικα παντα(με αυτα που γραφει ο wizedu69) σε σχεση με το δικο σου θα πρεπει να εχω περισσοτερα artifacts και καλυτερη κινηση...αν δεν συμβαινει αυτο ,πολυ φοβαμαι οτι παιζει μεγαλο ρολο το υπολοιπο σεταπ(απο καρτες γραφικων,drivers,εκδοσεις κ.τ.λ)

Οταν εβαλες το δικο "μου" ,ποση cpu ειχες?(για να αποκλεισουμε την περιπτωση να ειχες σπασιματα λογω αυτου..)

Αυτό συμβαίνει με το δικό σου. Περισσοτερα artifacts και καλυτερη κινηση.
Γενικά όταν παίζω με num=30 είμαι γεμάτος στα artifacts
Επαναλαμβάνω το num=30 είναι η καλύτερη σχέση μεταξύ βιντειλα/κίνηση. Πράγματι δεν είναι πολύ καλή η κίνηση, αλλά έχω κινηματογραφική αίσθηση. Αν το ανεβάσω θα έχω καλύτερη κίνηση αλλά βιντειλα.
Μόνο με το script μου έχω μειώσει αρκετά τα artifacts.

Με το δικό σου και num=25 είχα γύρω στο 45% cpu στα 720p αρχεία.
Όταν το άλλαξα όμως σε num=30 πήγαινε στα 50% ίδιο δηλαδή με το δικό μου, γιατί ναι μεν εσύ έχεις mode=1 που σημαίνει λιγότερη CPU, αλλά εγώ έχω πειράξει τα blksize-blksizev που αν δώσεις μεγαλύτερο αριθμό τόσο περισσότερο χαμηλώνεις την CPU.

Σωτηρη με μπερδεψες!:ernaehrung004:
στην αρχη της σελ. αναφερεις οτι το δικο "μου" ειναι σα να μην υπαρχει..οτι δεν βλεπεις καμια διαφορα στην κινηση..

Η αληθεια ειναι οτι τεσταρω μονο με το legend οποτε πες μου σε ποια ταινια το τεσταρεις να το δω κ εγω, γιατι στο legend ,με το σκριπτ που λεω ,προσπαθω πολυ να βρω καποιο ελαχιστο artifact...