ΕΠΕΙΓΟΝ !!! Υποχρεώσεις των δασκάλων

Καλησπέρα στο FORUM θα ήθελα να επισημάνω κάποια πράγματα όσον αφορά το θέμα σχολείο .Και σαν πρόεδρος γονέων και κηδεμόνων ,συμφωνώ με τους περισσότερους όταν κάνει κρύο τα παιδία να μπαίνουν μέσα στις αίθουσες τους όπως και να κάθονται οι δάσκαλοι στον προαύλιο χώρο να ελέγχουν τα παιδιά . Έτσι γίνεται στο δικό μας σχολείο .Το πρωί όλοι η γονείς φέρνουν τα παιδιά τους μαζί και τις τσάντες (βαρίδια) . 08:30 η πόρτα κλειδώνει .Τώρα αν δεν κάθονται οι δάσκαλοι στον προαύλιο χώρο ,εκεί επεμβαίνει ο σύλλογος γονέων να επιμεληθεί στον διευθυντή για αυτό το θέμα και για πολλά άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν ιδιαίτερα τα παιδιά μας. Για να μπορεί να βοηθήσει ο σύλλογος καλό θα ήταν να έχει την υποστηρίξει από τους περισσότερους γονείς . Καλό είναι να συμμετέχουν στις συνελεύσεις όταν καλούνται και όχι να υπάρχει μεγάλη αποχή.

Vaggt, έχεις απόλυτο δίκιο, απλά ότι όταν το κάθε παιδί έχει ένα τέτοιο βάρος ανεβαίνοντας την σκάλα, σίγουρα η ισορροπία είναι διαφορετική…
Το θέμα είναι να κάνουμε την ζωή των παιδιών όσο πιο ακίνδυνοι μπορούμε, και σίγουρα τα παιδία τα μεγαλώνει ο θεός, απλά χρειαζόμαστε κι εμείς να βγάζουμε όσα εμπόδια μπορούμε….

Ikulia, έχεις απόλυτο δίκιο….. λίγοι είναι οι γονείς που πάνε στις εκλογές των συλλόγων, και κανείς δεν πάει στις συνελεύσεις, απλά έχουν απαιτήσεις, χωρίς να ξέρουν καν μέχρι που μπορεί να επέμβει ο σύλλογος…κι εγώ είμαι αντιπρόεδρος του συλλόγου μας, και δεν ακούω τίποτε παραπάνω από παράπονα. Αυτή την στιγμή κιόλας, δεχόμαστε μέχρι και απειλές από γονείς, επειδή ανακαλύψαμε ότι έχουν καταχραστή χρήματα από τον διευθυντή και έναν δημοτικό σύμβουλο και κινούμε τις νόμιμες διαδικασίες.

dimitra1967 πια είναι η αιτιολογία των απειλών που δέχεστε από άλλου γονείς αφού ανακαλύψατε ότι καταχράστηκαν χρήματα από τον διευθυντή ,θα ήθελα να μάθω πως το ανακαλύψατε ; και τι δουλειά είχαν με τα χρήματα του διευθυντή; όσο για τις απειλές υπάρχει και εισαγγελέας.

Όχι… ανακαλύψαμε ότι ο διευθυντής και ο δημοτικός σύμβουλος καταχράστηκαν χρήματα του σχολείου…. Δηλαδή, υπερτιμολόγησαν τα έργα που γίνανε στο σχολείο, και μερικά που ούτε καν γίνανε….
Και μερικοί γονείς μας απειλούνε επειδή κατηγορούμε ΑΔΙΚΑ αυτούς τους ανθρώπους…..
Ανακαλύφθηκε στην σχολική επιτροπή, όταν πάσαραν να υπογράφουν χωρίς έλεγχο(έτσι προσπάθησαν τουλάχιστον) τα τιμολόγια
Πχ…. Βάψιμο 140 τετραγωνικών κάγκελα, 5.800 χιλ. εύρο
Και 510 εύρο για τα υλικά
Διόρθωμα πολυθρόνων του γραφείου (2) 410 εύρο
Καθάρισμα αποθήκης (δηλαδή, βγάλανε 10 θρανία που χρειαστήκαμε για μια έκθεση βιβλίου και τα καθαρίσανε) 830 εύρο

Το γελοίο απ όλα αυτά είναι ότι στο Δήμο υπάρχουν συνεργία που είναι αρμοδία να κάνουν αυτές τις δουλείες…

Δεν πιστεύω να υπέγραψε η σχολική επιτροπή για αυτό το αίσχος από την στιγμή που είσαι στο Δ.Σ να προσφύγετε στον εισαγγελέα .Αυτά δεν τα βλέπουν οι γονείς ; εσείς μπορείτε να προσκομίσετε στοιχεία στην γενική συνέλευση για να σταματήσουν οι απειλές. Ο Δημοτικός σύμβουλος δεν έχει καμία δουλειά με το σχολειό.

Συγνώμη βρε παιδιά αλλά δυστυχώς στείλαμε τα παιδιά μας σε δημόσια Ελληνικά σχολεία. Οτι και να κάνουν, κανείς τους δεν θα αξιολογηθεί και το χειρότερο, κανείς τους δεν θα αποληθεί.
Ετυχε να κάνω πρόσφατα μια επίσκεψη σε ιδιωτικό δημοτικό σχολείο για να παρακολουθήσω μια εκδήλωση παιδιών φίλου.
Νόμισα πως ξαναβρέθηκα σε σχολείο που αγγίζει τα πρότυπα δημοσίων σχολείων πολιτισμένων κρατών(έζησα στο εξωτερικό αρκετά χρόνια).
Τα παιδιά μου πέρασαν από σχολεία της δυτικής Αττικής αλλά και των Βορείων προαστίων. SAME TASTE!!!
Μην σπαταλάτε την ενέργειά σας να αλλάξει κάτι.
Αν θές ποιότητα και έχεις απαιτήσεις άλλαξε χώρα.
Εμείς ανήκουμε κάπου μεταξύ Αίγυπτου και Συρίας σε συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικής καθημερινότητας.

Συγνώμη βρε παιδιά αλλά δυστυχώς στείλαμε τα παιδιά μας σε δημόσια Ελληνικά σχολεία. Οτι και να κάνουν, κανείς τους δεν θα αξιολογηθεί και το χειρότερο, κανείς τους δεν θα αποληθεί.
Ετυχε να κάνω πρόσφατα μια επίσκεψη σε ιδιωτικό δημοτικό σχολείο για να παρακολουθήσω μια εκδήλωση παιδιών φίλου.
Νόμισα πως ξαναβρέθηκα σε σχολείο που αγγίζει τα πρότυπα δημοσίων σχολείων πολιτισμένων κρατών(έζησα στο εξωτερικό αρκετά χρόνια).
Τα παιδιά μου πέρασαν από σχολεία της δυτικής Αττικής αλλά και των Βορείων προαστίων. SAME TASTE!!!
Μην σπαταλάτε την ενέργειά σας να αλλάξει κάτι.
Αν θές ποιότητα και έχεις απαιτήσεις άλλαξε χώρα.
Εμείς ανήκουμε κάπου μεταξύ Αίγυπτου και Συρίας σε συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικής καθημερινότητας.

Μην είσαι τόσο σίγουρος. Στις εκδηλώσεις όλα πάνε χάρμα...

Πάει από φέτος η μεγάλη μου κόρη σε ιδιωτικό και βλέπω μερικά αίσχη. Π.χ. σε κανένα ιδιωτικό σχολείο σε εφαρμόζεται ο νόμος για τις απουσίες. Όταν κάποιο παιδί φθάνει στο όριο των απουσιών, τις σβήνουν και αρχίζει από το μηδέν. Φυσικά είναι παράνομο.

Βαθμολογία. Στα 3 από τα 5 ιδιωτικά της Θεσσαλονίκης στα γυμνάσια η βαθμολογία κυμαίνεται περίπου στο είκοσι. Αυτα αναγράφονται στους ελέγχους. Αυτά γνωρίζουν οι γονείς. Τις επόμενες μέρες οικαθηγητές ανακοινώνουν στην τάξη ποιά είναι τα μόνα πραγματικά εικοσάρια από όσα έδωσαν στους γονείς.

Σε τουλάχιστον ένα ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης υπάρχει άλλο πρόγραμμα μαθημάτων στα χαρτιά και άλλο ισχύει πραγματικά. 4-5 δευτερεύοντα μαθήματα δεν γίνονται ποτέ και οι καθηγητές είναι απλώς ονόματα στις καταστάσεις. Στη θέση τους γίνονται κλάμπ ή ενισχυτική διδακαλία. ΚΙ αυτό παραβαίνει το νόμο.

Σε τουλάχιστο ένα ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης στα φιλολογικά μαθήματα οι καθηγητές κάνουν κείμενα εκτός ύλης (όχι κείμενα νεοελληνικής λογοτεχνίας) διότι αυτοί ξέρουν καλύτερα από το υπουργείο. Στο τέλος της χρονιάς δίδάσκουν ένα κείμενο της ύλης που αποτελεί και το θέμα των γραπτών προαγωγικών εξετάσεων. Κι αυτό παραβαίνει το νόμο.

Σε όλα τα δημοτικά ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης το 80% του προσωπικού που διδάσκει δεν είναι δάσκαλοι. Είναι φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί κλπ. που φυσικά δεν έχουν ιδέα από παιδαγωγική της πρώτης σχολικής ηλικίας και μαθαίνουν στου κασίδι το κεφάλι.

Σε τουλάχιστον 3 από τα 5 ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης τα κλάμπ του Σαββάτου γίνονται σε αίθουσες που δεν θερμαίνονται. Οι διαμαρτυρίες γονέων δεν εχουν αποτέλεσμα.

Όμως εκεί οι γονείς, παρότι τα γνωρίζουν όλα αυτά, τα ανέχονται κανονικά. Γιατί;

Φυσικά, αν όλα αυτά γίνονταν σε δημόσια σχολεία θα γινόταν επανάσταση.

Last edited:
Για τον αυλισμό των παιδιών με το κρύο.

Μετά την καταγγγελία έκκανα μια μικρή έρευνα. Σε 2 δημοτικά σχολεία των Γρεβενών που είδα, με -4 την Τετάρτη το πρωί τα παιδιά έκαναν έξω προσευχή.

Σε 3 δημοτικά σχολεία της Φλώρινας την Πέμπτη το πρωί με -6 τα παιδιά έκαναν έξω προσευχή. Σε ένα σε στεγασμένο χώρο.

Σε 2 ιδιωτικά δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης που είδα την Τρίτη το πρωί (με θερμοκρασίες περίπου στο 0 κελσίου) έκαναν έξω προσευχή. Σε σχετική ερώτηση με βεβαίωσαν ότι η προσευχή και οι ανακοινώσεις από τη διεύθυνση γίνονται πάντα έξω ακόμη και με αέρα και με ελαφριά βροχή.

Και φυσικά σε όλες τις περιπτώσεις οι τσάντες μένουν έξω (σε δημόσια και ιδιωτικά).

Σε τουλάχιστον ένα ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης υπάρχει άλλο πρόγραμμα μαθημάτων στα χαρτιά και άλλο ισχύει πραγματικά. 4-5 δευτερεύοντα μαθήματα δεν γίνονται ποτέ και οι καθηγητές είναι απλώς ονόματα στις καταστάσεις. Στη θέση τους γίνονται κλάμπ ή ενισχυτική διδακαλία. ΚΙ αυτό παραβαίνει το νόμο.

Σε τουλάχιστο ένα ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης στα φιλολογικά μαθήματα οι καθηγητές κάνουν κείμενα εκτός ύλης (όχι κείμενα νεοελληνικής λογοτεχνίας) διότι αυτοί ξέρουν καλύτερα από το υπουργείο. Στο τέλος της χρονιάς δίδάσκουν ένα κείμενο της ύλης που αποτελεί και το θέμα των γραπτών προαγωγικών εξετάσεων. Κι αυτό παραβαίνει το νόμο.

Τέτοιος που είναι ο νόμος, τουλάχιστον προσωπικώς δεν πρόκειται να κατηγορήσω όσους προβαίνουν σε τέτοιου είδους παραβάσεις του.

Το Υπουργείο σίγουρα ξέρει καλύτερα, σωστά? Μιλάμε για το ίδιο Υπουργείο που φέρει το κύριο βάρος ευθύνης για την σημερινή κατάσταση της Παιδείας στη χώρα μας.

Απάντηση: Re: ΕΠΕΙΓΟΝ !!! Υποχρεώσεις των δασκάλων

Τέτοιος που είναι ο νόμος, τουλάχιστον προσωπικώς δεν πρόκειται να κατηγορήσω όσους προβαίνουν σε τέτοιου είδους παραβάσεις του.

Το Υπουργείο σίγουρα ξέρει καλύτερα, σωστά? Μιλάμε για το ίδιο Υπουργείο που φέρει το κύριο βάρος ευθύνης για την σημερινή κατάσταση της Παιδείας στη χώρα μας.

Φυσικά ζούμε σε μια χώρα που έχουμε την απαίτηση οι ΑΛΛΟΙ να τηρούν τους νόμους πάντα, αλλά εμείς να έχουμε την δυναντότητα να τους γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια όταν δεν μας αρέσουν. Και μετά να φωνάζουμε ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι. :violent-smiley-030:

Σε 2 δημοτικά σχολεία των Γρεβενών που είδα, με -4 την Τετάρτη το πρωί τα παιδιά έκαναν έξω προσευχή.

Σε 3 δημοτικά σχολεία της Φλώρινας την Πέμπτη το πρωί με -6 τα παιδιά έκαναν έξω προσευχή. Σε ένα σε στεγασμένο χώρο.

Μπορείς να μου πεις πόσα σχολεία περιελάμβανε η έρευνά σου ?

Re: Απάντηση: Re: ΕΠΕΙΓΟΝ !!! Υποχρεώσεις των δασκάλων

Φυσικά ζούμε σε μια χώρα που έχουμε την απαίτηση οι ΑΛΛΟΙ να τηρούν τους νόμους πάντα, αλλά εμείς να έχουμε την δυναντότητα να τους γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια όταν δεν μας αρέσουν. Και μετά να φωνάζουμε ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι. :violent-smiley-030:

Δεν καταλαβαίνω τι σχέση μπορεί να έχουν τα παραπάνω με τη δημοσίευσή μου την οποία κάνεις quote. Εάν αναφέρεσαι σε εμένα προσωπικώς και τη στάση μου ως προς την τήρηση των νόμων, σε πληροφορώ πως ο μεγάλος μου πηγαίνει σε δημόσιο σχολείο (ο μικρός είναι ακόμη νηπιαγωγείο).
Επί θεωρητικής βάσεως το είπα, και για το "αλάθητο" του Υπουργείου στο να καθορίζει με ασφυκτικό τρόπο το περιεχόμενο της διδασκαλίας. Φαντάζομαι αναγνωρίζεις το δικαίωμά μου ως Έλληνα πολίτη να κρίνω έναν νόμο από άποψη ορθότητας. Το να κρίνω κάτι ως λάθος και να μην κατηγορώ από ηθικής απόψεως εκείνους που το παραβιάζουν, δεν σημαίνει ούτε ότι προσωπικώς δεν θα το εφάρμοζα ως υποχρεούμαι, ούτε ασφαλώς ότι "το γράφω" στα "παλιά μου τα παπούτσια" "επειδή δεν μου αρέσει".

Μην είσαι τόσο σίγουρος. Στις εκδηλώσεις όλα πάνε χάρμα...

Πάει από φέτος η μεγάλη μου κόρη σε ιδιωτικό και βλέπω μερικά αίσχη. Π.χ. σε κανένα ιδιωτικό σχολείο σε εφαρμόζεται ο νόμος για τις απουσίες. Όταν κάποιο παιδί φθάνει στο όριο των απουσιών, τις σβήνουν και αρχίζει από το μηδέν. Φυσικά είναι παράνομο.

Βαθμολογία. Στα 3 από τα 5 ιδιωτικά της Θεσσαλονίκης στα γυμνάσια η βαθμολογία κυμαίνεται περίπου στο είκοσι. Αυτα αναγράφονται στους ελέγχους. Αυτά γνωρίζουν οι γονείς. Τις επόμενες μέρες οικαθηγητές ανακοινώνουν στην τάξη ποιά είναι τα μόνα πραγματικά εικοσάρια από όσα έδωσαν στους γονείς.

Σε όλα τα δημοτικά ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης το 80% του προσωπικού που διδάσκει δεν είναι δάσκαλοι. Είναι φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί κλπ. που φυσικά δεν έχουν ιδέα από παιδαγωγική της πρώτης σχολικής ηλικίας και μαθαίνουν στου κασίδι το κεφάλι.

Σε τουλάχιστον 3 από τα 5 ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης τα κλάμπ του Σαββάτου γίνονται σε αίθουσες που δεν θερμαίνονται. Οι διαμαρτυρίες γονέων δεν εχουν αποτέλεσμα.

Όμως εκεί οι γονείς, παρότι τα γνωρίζουν όλα αυτά, τα ανέχονται κανονικά. Γιατί;

Φυσικά, αν όλα αυτά γίνονταν σε δημόσια σχολεία θα γινόταν επανάσταση.

Κρίνοντας από αυτά που λες, αναρωτιέμαι ,γιατί αποφάσισες να τους δίνεις 4000-5000 το χρόνο (δεν ξέρω τη ταρίφα ακριβώς) και να τους εμπιστεύεσαι τη μόρφωση του παιδιού σου.
Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν υπάρχουν δημόσια σχολεία που κάνουν καλά (δε λέω και και άψογα φυσικά ) τη δουλειά τους.
Όλα είναι θέμα διευθυντή και δασκάλων και γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι υπάρχουν και καλά σχολεία.

Re: Απάντηση: Re: ΕΠΕΙΓΟΝ !!! Υποχρεώσεις των δασκάλων

Κρίνοντας από αυτά που λες, αναρωτιέμαι ,γιατί αποφάσισες να τους δίνεις 4000-5000 το χρόνο (δεν ξέρω τη ταρίφα ακριβώς) και να τους εμπιστεύεσαι τη μόρφωση του παιδιού σου.
Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν υπάρχουν δημόσια σχολεία που κάνουν καλά (δε λέω και και άψογα φυσικά ) τη δουλειά τους.
Όλα είναι θέμα διευθυντή και δασκάλων και γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι υπάρχουν και καλά σχολεία.

Η ταρίφα στο συγκεκριμένο σχολείο είναι 7000 ευρώ. Όμως η κόρη μου μόνη της πήγε κι έδωσε εξετάσεις και πήρε πλήρη υποτροφία για 3 χρόνια 100% (Λύκειο).

Κι εγώ και η γυναίκα μου είμαστε οπαδοί της δημόσιας εκπαίδευσης. Και η μεγάλη μου κόρη πήγε σε πολύ καλό δημοτικό σχολείο και σε εξαιρετικό δήμόσιο γυμνάσιο. Όμως το Λύκειο δεν είναι στο ίδιο επίπεδο. Δήλωσε για Πειραματικό, αλλά δεν κληρώθηκε. Έτσι αποφάσισε να πάει να δώσει εξετάσεις σε ιδιωτικό σχολείο. Μου πήρε περίπου δυο μήνες να αποδεχθώ την επιλογή της και πήγα για πρώτη φορά στο σχολείο πριν 10 μέρες...

Όμως έχω άλλα τρία παιδιά σε δημόσιο σχολείο.

@Δημητρα1967 δεν ειναι τα πραγματα οπως τα λες και προσεχε τι θα κανεις γιατι βλεπω να σε μηνύει καποιος αν δεν εχεις 100% ακλονητα στοιχεια. Και αυτα που μας παραθετεις ειναι ανακριβειες. Συνεργεια του δημου δεν μπλεκουν με τετοιες δουλειες εννοειται. Το καθε σχολειο εχει τους δικους του θδραυλικους/βαφεις/... και τα σκαει πιο χοντρα απ οτι συνηθως καθ'οτι και δεν πανε ευκολα μαστορια(ειδικα για ψιλοδουλειες) και οφειλει να πληρωσει στην αμοιβη του εργατη ενα ''καπελο'' 19% το οποιο θα αποδωσει στο κρατος ο εργοληπτης(κατι που ο ιδιωτης γλυτωνει) καθως θα κοψει τιμολογιο παροχης υπηρεσιων. Τωρα απο κει και περα ο διευθυντης ειναι προεδρος της σχολικης επιτροπης, ελεγχεται απο τα υπολοιπα μελη και φυσικα και απο τον προισταμενο σε εκτακτους ελεγχους. Και εγω θα διαφωνισω με τη λογικη οτι πρεπει ο διευθυντης να κανει παζαρια με τον καθε μαστορα(αν και συγγενικο μου προσωπο το κανει), απο τη στιγμη που δεν του ζηταει καποιος εξωφρενικες τιμες, απο τη στιγμη που το σχολειο λειτουργει αψογα και βεβαιως απο τη στιγμη που ενας διευθυντης εχει πολυ πιο σοβαρα πραγματα να κανει. Ειναι πολυ ευκολο να ριξουμε λασπη και πολυ δυσκολο να επανορθωσουμε μετα.

Οσο για τα παιδια που μενουν εξω στην προσευχη, λογικα ειναι αποφαση συλλογου διδασκοντων και οφειλει να ειναι σεβαστη.

φιλικα

Εγώ αναφέρομαι σε αυτή την παράβαση του νόμου κυρίως. Φυσικά και ο καθένας μπορεί να κρίνει, ή να εκφράση την άποψη του για κάθε νόμο. Αλίμονο όμως αν ο κάθε επιχειρηματίας αποφασίζει για την χρησιμότητα ή όχι του κάθε μαθήματος. Αν δεν συμφωνούμε με την άποψη του Υπουργείου μπορούμε να προσπαθήσουμε να την αλλάξουμε (μαθητές, γονείς εκπαιδευτικοί κλπ).

Send καμιά πρόθεση δεν είχα να σε κρίνω προσωπικά, ως προς την τήρηση των νόμων, πως θα μπορούσα άλλωστε. Αφορμή πήρα από τα γραφόμενα σου να διατυπώσω μια γενικότερη άποψη που νομίζω θα συμφωνήσεις και συ δεν απέχει πολύ από την ελληνική πραγματικότητα.

Chris85…. Τα πράγματα είναι ολοφάνερα και πίστεψε με, τα ψάξαμε πολύ…. Το σχολείο μας είναι από το 1950 και είναι 100% παράνομο, με πολλές έλλειψης, ακόμα και βασικές.
Το κάθε έργο που γίνετε πρέπει να συζητείτε στην σχολική επιτροπή η οποία πρέπει να γίνετε μια φορά το μήνα…. Δεν γίνετε ποτέ, μόνο όταν ήδη έχουν γίνει έργα τα οποία δεν είναι καθόλου αναγκαία σε σχέση με πιο σοβαρά ζητήματα, ακόμα και για την ασφάλεια των παιδιών…
λοιπόν… το καταστατικό λέει ότι όταν είναι να γίνει ένα έργο στο σχολείο, πρέπει να βγει ανακοινώσει στην είσοδο του σχολείου και στο πλησιέστερο καφενείο, το οποίο βέβαια δεν γίνετε ποτέ.
Πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 5 πρόσφορες από διάφορους ενδιαφερόμενους και οι πρόσφορες να ανοίγονται παρουσία τον αντιπρόσωπων του συλλόγου…. Τίποτε απ όλα αυτά δεν έχει γίνει.
Τα έργα πρέπει μετά να ελεγχθούνε κατά την παράδοση από τους ίδιος…. Πώς να γίνει αυτό αφού πολλά από αυτά τα έργα δεν γίνανε ποτέ???
Ψιλοδούλευες μάλλον δεν θεωρείται το πόσο τον 5.800+510 για υλικά… όταν ζητήσαμε με ψεύτικο όνομα από τον ίδιο εργολάβο να μας κάνει πρόσφορα για να μας βάψει 200 τετραγωνικά κάγκελα και με τιμολόγιο, μας ζήτησε 1250 μαζί με τα υλικά…. Μας το έστειλε και επίσημα με fax.
Ο συγκεκριμένος εργολάβος από το Σεπτέμβρη έως τώρα έχει πάρει 15 χιλιάδες από έργα που έχουν γίνει στο σχολείο μας.
Αυτό για τα συνεργία του δήμου ισχύει σε πληροφορώ…. Απλά, αν θέλαμε να βαφτούν σε συγκεκριμένο χρώμα θα έπρεπε να επιβαρυνθούμε με τα υλικά.. μας το είπαν γονείς καθηγητές της ίδιας περιοχής, και μετά φροντίσαμε να το μάθουμε από το ίδιο το δήμο.
Κι έπειτα, εμείς δεν κάναμε ούτε μηνύσει ούτε τίποτε…. Απλά δεν υπογράφει το χαρτί από το αντιπρόσωπο μας της σχολικής επιτροπής, και σημείωσε για ποιος λόγους δεν το έκανε…. Από εκεί και πέρα θα κινηθεί με το νόμο…..
Είναι ντροπή τα 300 παιδία μας να πηγαίνουν σε 8 τουαλέτες και 2 νεροχύτες για να πλένουν τα χέρια τους, του 1950 και να μας ενδιαφέρουν πιο πολύ τα κάγκελα, λέγοντας ότι οι τουαλέτες είναι μια χαρά. Με τα 6.310 εύρο, σίγουρα θα γινόντουσαν οι τουαλέτες καινούριες. Για να μην πω για τις λίμνες που γίνονται οι τάξης και για τις τρύπες στην αυλή που παίζουν και γεμίζουν νερά όταν βρέχει, και κατά την γνώμη του δεν είναι πρόβλημα.

sorry για το off topic αλλά στα ιδιωτικά τουλάχιστον τα παιδιά μαθαίνουν ορθογραφία. Είμαι ο ίδιος παθών και το γνωρίζω. Μέχρι 4η δημοτικού σε ιδιωτικό και μετά δημόσιο. αν δεν είχα πάει στο ιδιωτικό δεν θα είχα μάθει ορθογραφία.

:BXVZCBXZ6:
sorry για το off topic αλλά στα ιδιωτικά τουλάχιστον τα παιδιά μαθαίνουν ορθογραφία. Είμαι ο ίδιος παθών και το γνωρίζω. Μέχρι 4η δημοτικού σε ιδιωτικό και μετά δημόσιο. αν δεν είχα πάει στο ιδιωτικό δεν θα είχα μάθει ορθογραφία.

Αυτό δεν είναι επιχείρημα. Κι εγώ ξέρω ορθογραφία. Και φοίτησα μόνο σε δημόσιο...