Επιβολή νέου φόρου στο νερό ...

Εγω παντως σε 2 φορες που υπηρχε μικρη διαρροη απο τα ρολογια (στο διακοπτη πριν το μετρητη), κεντρο αθηνας, τους εστειλα βιντεο στην εφαρμογη, και τις 2 φορες και σε 3-4 μερες ηρθε συνεργειο και τους αλλαξε.
Μια ωρα ειναι καλα σαν χρονος ανταποκρισης (εχω δει αλλα να τρεχουν μερες).

Τωρα τα περι λειψυδριας ειναι σχετικα. Το διαθεσιμο νερο ειναι 4x απο οτι ηταν επι γερο-Μητσοτακη οταν ειχαν ληφθει μετρα (καμπανια και αυξηση τιμης) και ο πληθυσμος της αττικης επισημα ειναι 8% παραπανω.
Καλησπέρα. Δεν είναι μία ώρα. Από τις 07:00 τουλάχιστον που είχαν την πρώτη ειδοποίηση έως τις 14:00 σχεδόν που το έκλεισαν. Δεν σχολίασα το γεγονός της επισκευής, αλλά το χρόνο απόκρισης σε διαρροή σε χώρο δικής τους υπαιτιότητας. Εκτός αυτού, σε μία τόσο μικρή περιοχή, είναι αδιανόητο να ψάχνουν να βρουν πού βρίσκεται η βάνα που κλείνει την παροχή σε συγκεκριμένους δρόμους.
Συμπτωματικά, είχα μάθει πριν 3 χρόνια που είναι ακριβώς το σημείο που κόβεται η παροχή των τετραγώνων. Απέχει πραγματικά ενάμιση τετράγωνο. Κρίμα.

Κι όμως παιδιά αυτά είναι πταίσματα. Το πότισμα των αγροτών είναι η τρελή κατανάλωση. Έχουν στερέψει τα πηγάδια, ποτάμια , τα πάντα όλα.
Ένας γνωστός μου με κάτι λίγα στρέμματα καρυδιές μου έλεγε κάτι τρελά κυβικά νερό ότι θέλει πότισμα. Η καρυδιά ειδικά θέλει νερό.

• Like
Reactions: anderm
Κι όμως παιδιά αυτά είναι πταίσματα. Το πότισμα των αγροτών είναι η τρελή κατανάλωση. Έχουν στερέψει τα πηγάδια, ποτάμια , τα πάντα όλα.
Ένας γνωστός μου με κάτι λίγα στρέμματα καρυδιές μου έλεγε κάτι τρελά κυβικά νερό ότι θέλει πότισμα. Η καρυδιά ειδικά θέλει νερό.
Όσοι δεν ποτίζουν με σταγόνες έχουν τρελές καταναλώσεις. Αλλά είναι μπελάς η αλλαγή συστήματος άρδευσης και κόστος...

• Like
Reactions: gpapjohn
Η στάγδην άρδευση είναι μονόδρομος σε σχέση με τα κανόνια... Σε λίγο δεν θα υπάρχει νερό για πότισμα.

Η αστική χρήση νερού είναι κάτω από το 20% της κατανάλωσης σε επίπεδο χώρας.

Όσοι αγρότες μετατρέπουν μη αρδευόμενες καλλιέργειες σε αρδευόμενες σήμερα, δεν το σκέφτονται, πάνε τυφλά σε σταγόνες, γιατί απλά συμφέρει και αυξάνουν το κέρδος τους - δεν το κάνουν για το καλό του περιβάλλοντος αλλά της τσέπης τους.
Εκεί που είναι θέμα είναι αν έχεις φτιάξει τις υποδομές σου, έχεις μάθει συγκεκριμένες γεωργικές πρακτικές που λειτουργούν για να τις αντικαταστήσεις με καινούργιο εξοπλισμό και καινούργιες διαδικασίες.