Επίγεια ψηφιακή εκπομπή στη Θεσσαλονίκη

για να δουμε το πρωι ξεκινησε παλι με τα γνωστα,ανεβηκα στην ταρατσα εκλεισα εντελως το vhf
και μειωσα λιγακι την ισχυ του uhf απο την κεραια, η αληθεια ειναι οτι το προβλημα ελατωθηκε καπως
και αυτη την στιγμη φαινεται οτι λειτουργει καλα.

θα δω πως θα παει και αν ειναι θα το κατεβασω λιγακι ακομα.

φιλε devotee δεν παρατηρησα προβλημα στα κρατικα.

το προβλημα παραμενει και εχει γινει χειροτερο.

4 ατομα ειμασταν πριν λιγο στην ταρατσα ,αλλος γυρνουσε κεραια,αλλος αλλαζε καλωδιο,αλλο επαιζε με το σημα και εγω εβγαζα τον ενισχυτη,τροφοδωτικο η οπως αλλιως το λενε,το τελικο αποτελσμα και απο τα 4 ηταν μια τρυπα στο νερο.

ολοι μα ολοι εχουμε προβλημα μονο στην συχνοτητα 29.
εχουμε παρει τηλ.,στειλαμε email στην digea και μας απαντανε οι κεραιες σας εχουν προβλημα
τελικα το προβλημα φαινεται οτι ειναι και παλι δικο τους.

Επεξεργασία:
ερωτηση πριν σκασω χρηματα για να παρω αυτες τις νεες κεραιες, televes αν δεν κανω λαθος λεγονται.

εχουν κατι το διαφορετικο απο μια κοινη κεραια η θα δωσω τσαμπα χρηματα ?

ειναι το μονο που δεν εχω κανει ακομα ,να κοιταξω και αυτο αν ειναι γιατι εχω αγανακτηση
οπως εχουν αγανακτηση και οι υπολοιποι στην οικοδομη και αν ειναι να παμε σε καποιο
καταστημα να αγορασουμε ο καθενας μας απο μια κεραια.

ευχαριστω εκ των προτερων

Last edited by a moderator:
τηλεοραση πηρατε στην ταρατσα φιλε μου; για να δεις αν λειτουργουσε χωρις ενισχυτη το συστημα πρεπει να δωσεις απευθειας απο την κεραια στην tv. χθες ημουν παλι συκιες σε σημειο ακομα δυσκολοτερο απο το δικο σου, ολα καλα με την 29 δεν ειδα κανενα θεμα. χαρα στο κουραγιο σας παντως με τετοιο παλιοκαιρο!

Φίλε lakis 2 ακόμα δεν έχεις απαντήσει στην ερώτησή μου. Αν μου απαντήσεις ίσως σου δώσω λύση χωρίς να χρειαστεί να πληρώσεις! Είσαι σε τέτοιο μέρος που και με χάρβαλο κεραία θα έπρεπε να πιάνεις! Τελικά τι τύπου ενισχυτή έχεις; ιστού ή κεντρικής εγκατάστασης πολυκατοικίας; Ή και τους 2; (Ο ιστού αποτελείται από 2 κομμάτια. Τον ενισχυτή που τις περισσότερες φορές είναι και μίκτης και τοποθετείται στον ιστό της κεραίας και το τροφοδοτικό του που τοποθετείται κοντά στη τηλεόραση συνήθως)

συγνωμη αλλα υπεθεσα οτι το ειχες καταλαβει απο αυτα που ειχα γραψει οτι μιλαμε για ξεχωριστες ατομικες κεραιες για αυτο και δεν απαντησα.

λοιπον εχω την 1η περιπτωση.

θα σας πω οτι αυτην την στιγμη το σφαλμα που εδιναν οι κεραιες μας εχει μηδενιστει ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ και ολοι βλεπουμε καλα.(σε φωτο ειχα βαλει αυτο που δινει η tv μου) προβλεπω οτι αργοτερα η μεχρι αυριο θα εχουμε τα ιδια.
το λεω αυτο γιατι και την πεμπτη εγινε ακριβως το ιδιο 12 ωρες ειχε μηδενισει το σφαλμα που εδινε και μετα τα ιδια σε ολους στην οικοδομη.

εχουμε και λεμε αυτα που εχω κανει και χρησιμοποιω την ορολογια που δινεις

1. καλωδιο απο την κεραια σε tv=σημα ανυπαρκτο
2. καλωδιο απο την κεραια,μετα στο τροφοδοτικο και μετα στην tv = χαμηλοτερο σημα και προβλημα μονο στην 29
3. καλωδιο απο την κεραια στον ενισχυτη/μεικτη και μετα στην TV =σημα ανυπαρκτο
4. καλωδιο απο την κεραια στον ενισχυτη/μεικτη ,μετα στο τροφοδοτικο και μετα στην tv = φουλ σημα και προβλημα μονο στην 29
5. μειωση στην ισχυ του ενισχυτη/μεικτη,μετα στο τροφοδοτικο και μετα στην tv = χαμηλοτερο σημα και προβλημα μονο στην 29

Last edited:
Στη περιοχή που είσαι δεν χρειάζεσαι ενισχυτή. Κανονικά θα έπρεπε να παίζεις με καλώδιο απ' ευθείας από την κεραία στη τηλεόραση και να πιάνεις αν όχι με 100% τουλάχιστον πάνω από 90%. Από τα παραπάνω που γράφεις συμπεραίνω ότι ή στο καλώδιο έχεις πρόβλημα (το πιθανότερο) ή στη κεραία (δεν το νομίζω). Αποτέλεσμα αυτού είναι να αναγκάζεσαι να χρησιμοποιήσεις ενισχυτή και παίζοντας τσίτα τον οδηγείς σε υπερδιαμόρφωση ή περνάς και σκουπίδια μέσα που σου ρίχνουν χαμηλά την ποιότητα και ειδικά της 29. Γνώμη μου; Άλλαξε καλώδιο για αρχή (μπορεί να είναι και καινούργιο αυτό που έχεις αλλά μπορεί να έχει κοπεί κάπου) χωρίς να χρησιμοποιήσεις ενισχυτή. Αν δεν δεις αποτέλεσμα τότε θα χρειαστείς και μια κεραία, απλή δεν είσαι και σε δύσκολο σημείο. Ο ενισχυτής ιστού δεν χρειάζεται.

φιλε arva η νεαπολη ειναι ακρως προβληματικη περιοχη στα χαμηλα της σημεια ιδιως και με μεγαλες διαφορες ανα σημειο. αν θυμαμαι καλα ο φιλος lakis2 μενει κοντα ρηγα φερραιου εκει υπαρχουν σημεια γουβες και με τοσο ψηλες πολυκατοικιες που ουτε το φιλιππειο δεν βγαινει καλα. κανεις μα κανεις δεν πιανει χωρις ενισχυτη, μονο οσοι βλεπουν το φιλιππειο φατσα και ανεμποδιαστα. ειδικα σε κεντρικες εγκαταστασεις ειναι απαραιτητος ο ενισχυτης και ουτε η ισχυς απο φιλιππειο ειναι τοσο δυνατη, ισα ισα για να βγαινουν τα καναλια με εξωτερικη κεραια. βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι το προβλημα που εχει στην 29 ειναι λογω περιοχης, αφου βλεπει καλα ακομα και τις συχνοτητες που ειναι μονο στο χορτιατη. κανονικα θα επρεπε να πιανει την 29 με ενισχυτη οπως τις υπολοιπες.
αληθεια φιλε λακη, υπηρχε μηπως καποιο σημειο που να γυρισες την κεραια σου και να ειχες εστω χαμηλο σημα αλλα χωρις σπασιματα;

Εντάξει η Νεάπολη δεν είναι από τις προβληματικές περιοχές. Είναι δίπλα σε προβληματικές βέβαια. Προβληματικές από Χορτιάτη βέβαια, όχι από Φιλίππειο. Αν έχει εμπόδιο μπροστά του αλλάζουν τα πράγματα αλλά δεν είναι ο ενισχυτής η λύση!

καταρχην να πω οτι ειμαι στην αρχη νεαπολεως επι λαγκαδα.

τροφοδοτικο δλδ αυτο που ειναι διπλα στην Tv, μου ειναι υποχρεωτικο αλλιως δεν εχω καθολου σημα.
επισεις αυτο που λεει ο φιλος Rascalicon ειναι αληθεια, οσο καθαρο πεδιο και να εχεις μπροστα,η νεαπολη
δινει προβληματα σε καποια σημεια και ειναι σχεδον υποχρεωτικο να εχεις ενισχυτη.

αναλογικα χωρις ενισχυτη δεν εβλεπες τιποτα.

οπως εγραψα ,καλωδιο απο την κεραια,μετα στο τροφοδοτικο και μετα στην tv = χαμηλοτερο σημα και προβλημα μονο στην 29
αποτι θυμαμαι το σημα επεσε στο 70-80%

εχθες την κατεβασα και αλλαξα καλωδιο στην χελιδονα (σωστα το ειπα ετσι ?) το κεντρικο καλωδιο το αλλαξα το καλοκαιρι.

μερικα ερωτηματα.

1.πως γινεται να παρουσιαζουν προβλημα οι κεραιες σε ολους μας στην οικοδομη ξαφνικα πριν απο κανα μηνα ?
2.πως γινεται αυτο το προβλημα σε ολους μας να ειναι μονο μια συχνοτητα (29) ?
3.αν υπαρχει θεμα στις εγκαταστασεις μας δεν θα ειχαν προβλημα και οι υπολοιπες συχνοτητες ? γιατι οι υπολοιπες συχνοτητες λειτουργουν τελεια ?

Δηλαδή έχεις σήμα 70-80% στην 29 και δεν πιάνει; Σίγουρα τότε έχεις παρεμβολή και πέφτει η ποιότητα σήματος. Εκπέμπουν από Βουλγαρία στο 29. Χαμήλωσε την ισχύ στον ενισχυτή σου.

φιλε μου arva πηρα καλωδιο καινουργιο,αλλαξα και θεση την κεραια και το προβλημα παραμενει.
επισεις χαμηλωσα και το σημα αλλα και παλι το ιδιο,αν το χαμηλωσω παραπανω χαλανε και τα υπολοιπα.

τωρα μας παρουσιαζει ενα νεο "κολπο" η 29, λειτουργει 5-10-12 ωρες και μετα πεταει φουλ σφαλμα
μαυριζει η εικονα στα καναλια και δεν παιζει,αυτο μπορει να κρατησει απο 2-10-15 ωρες και να ξαναερθει το σημα.

το προβλημα πλεον εχει επεκταθει και σε αλλα σημεια στην περιοχη,εχθες που πηρα το καλωδιο και ειπα το
το προβλημα στον ανθρωπο στο μαγαζι, μου απαντησε το ξερω και μου ειπε και μου και που ακριβως μενω.

περιμενουμε να ερθει τεχνικος να κανει καποιες μετρησεις για να δουμε,αν μπορουμε βεβαια να δουμε, τι ειναι αυτο που μας παρεμβαλει.

να πω μακαρι να ειναι απο βουλγαρια το προβλημα και λυθει με αλλαγη συχνοτητας,οπως εγινε και με την αλλη συχνοτητα και σωθηκαμε.

δεν ειναι απο Βουλγαρια η παρεμβολη φιλοι μου το εχω ξαναπει. δεν περναει ιχνος βουλγαρικου σηματος μεσα στην πολη ποσο μαλλον στη νεαπολη. μονο περιφερικα. δειτε το πιο απλα, αν περνουσε το πρωτο που θα λαμβανατε ειναι τα ψηφιακα στην 33. βουλγαρια μονο προς καποια πολυ ψηλα σημεια στις δυτικες συνοικιες περναει ελαχιστα, οχι τοσο που να κανει προβλημα.

Last edited:
τελικα η παρεμβολη ερχεται απο γειτονικη οικοδομη (αγνωστο ποια ειναι) και πιθανοτατα απο χαλασμενο ενισχυτη.

προσωπικα αγορασα εναν νεο θωρακισμενο ενισχυτη και εδω και 3-4 μερες δεν εχω κανενα προβλημα,
με την κεραια στο φιλιππειο η 29 δεν λειτουργουσε καθολου, με την κεραια στον χορτιατη επιασα την 29
αλλα εχω χαμηλοτερο σημα στην 59 (DU).

δυστυχως ολο και περισσοτεροι δεν μπορουν να δουν καθολου την 29 μιας και το μονο που "βλεπουν" ειναι μια μαυρη οθονη.

να ευχαριστησω και απο εδω τον τεχνικο που ηρθε και εκανε την μετρηση.

Απο τότε που βγήκαν τα ψηφιακά δεν είχα πρόβλημα με τα κανάλια: στάρ, μέγκα (είχα πρόβλημα με τα υπόλοιπα: αντ1, μακtv, άλφα) τώρα δεν τα πιάνω και όταν τα πιάσω είναι με 90% ισχύ και πολλά σπασίματα. Τί έγινε? Έφτιαξαν τον αντ1 και τα άλλα και χάλασαν το μέγκα και το στάρ? Αυτό άρχισε να γίνεται απο τότε που αύξησαν την ισχύ των αντ1, μακtv πρέπει να έχει 2-3 βδομάδες.

Στις πολύ δυτικες συνοικιες εκπεμπει σιγουρα. Εγω στα ορια της Νεαπολης που ειμαι το πιανω.

Ρετζίκι πάντως δεν πιάνει. Κρίμα και έχω ακούσει καλά λόγια για την εν λόγω προσπάθεια.