Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Re: Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Παρακολουθώ το πρόβλημά σου, από καιρό, δεδομένου ότι έχω γνωστό που μένει στην κεντρική οδό της Βάρης, λίγο πριν φτάσουμε στην κεντρική πλατεία, με την εκκλησία.
Τελικά, οι ανακλάσεις της Αίγινας φέρνουν ικανοποιητικό αποτέλεσμα;
Βλέπεις όλα τα κανάλια της Αίγινας;

Αν καταλαβαίνω καλά, ο φίλος σου είναι μακριά από μένα, που είμαι πίσω απ' το λόφο που μας κρύβει την Αίγινα. Ναι, τώρα βλέπω όλα τα κανάλια της Αίγινας (όχι χωρίς σπασίματα), γιατί σκοπεύω σε αντανκλάσεις του σήματος.
Πιθανόν, ο φίλος σου με ένα ψηλό ιστό, να μπορούσε να δεί Αίγινα, όχι από αντανακλάσεις (στην αντίθετη πλευρά απ' όπου βρίσκεται η Αίγινα), αλλά από κάποιο κενό ανάμεσα στους λόφους (εμπόδια).
Σου στέλω ένα pm, να μιλήσεις με το φίλο που ήρθε εδώ και βρήκε ένα ίχνος σήματος από αντανάκλαση.

Από τις 12:30 στο κανάλι 62 (802 MHZ) εκπέμπουν το HIGH το 0-6 με μπάρες το ATTICA με μπάρες και ένα με video
Το σήμα είναι χαμηλότερο από τα άλλα
νομίζω πως είναι από Υμηττό

Last edited:
Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Είναι από Υμηττό και είναι δοκιμές του νέου παρόχου OPSIS που δημιουργήσανε κάποιοι περιφεριακοί οι οποίοι θα εκπέμψουν απο τον δίαυλο 54 αφού γίνουν κάποιες μετακινήσεις καναλίών απο το 54 στο 63.
Η εκπομπή προς το παρόν είναι σε MPEG 2.
Παράμετροι εκπομπής QAM64 -1/32- 2/3.

Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Το διάγραμμα ακτινοβολίας της κεραίας είναι σε 3 διευθύνσεις,ενώ ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει η εγκατάσταση της νέας κεραίας του παρόχου η οποία θα είναι προς 4 διευθύνσεις και θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του 06.
Η εκπομπή είναι προς το παρόν σε MPEG 2 και ήδη αναμένεται η νέα πλατφόρμα σε MPEG 4(H 264).
Ο πομπός είναι ισχύος 1,5KW και αυτή την στιγμή δουλεύει στα 500W.
Η εκπομπή είναι δοκιμαστική ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις και για τον λόγο αυτό η ισχύς θα ανεβαίνει σταδιακά.
Ο δίαυλος 62 επιλέχθηκε δεδομένου ότι δεν υπάρχει άλλος δίαυλος ελεύθερος που να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες δοκιμές.

Για Σύρο τίποτα....σου λένε χεστήκαμε για τους Κυκλαδίτες, αφού ψηφίσανε και οι πιο πολλοί Σαμαρά ας μείνουν με χιόνια!!!

Λογικό! Αφού είναι κανάλια τοπικής εμβέλειας για την Αττική τι δουλειά έχουν να εκπέμψουν από Σύρο; Και τι δουλειά έχουν τα πολιτικά με αυτό; Ξεκολλήστε! οι εκλογές πέρασαν κι εδώ δεν είναι πολιτικό φόρουμ!

Σαμαρά ψήφισες....ε ατιμούλη.
Η Σύρο έχει πομπό και παίρνει αναλογικό σήμα από αττική και το μεταδίδει στα νησιά.

Βρε συ, αν θέλουμε να ασχοληθούμε και να κράξουμε για πολιτικά υπάρχει και η "Καφέ" όπου γράφουμε για όλα τα άλλα εκτός από τεχνολογία .....

Δεν χρειάζεται και εδώ μέσα να ασχολούμαστε με τα πολιτικά...

Στην συχνότητα 62 ήταν για μερικές βδομάδες πριν κάναδυό μήνες ένας πειρατής που είχε αστρολογία και τραγούδια. Λες να μην ήταν και τόσο πειρατής, αλλά δοκιμαστής; Γιατί διάλεξαν την ίδια συχνότητα;

Για το MAD και το MTV, ξέρουμε πότε θα βγουν ψηφιακά??
Απο Υμηττό έτσι?

Από τις 12:30 στο κανάλι 62 (802 MHZ) εκπέμπουν το HIGH το 0-6 με μπάρες το ATTICA με μπάρες και ένα με video
Το σήμα είναι χαμηλότερο από τα άλλα
νομίζω πως είναι από Υμηττό
Αυτό με την κάρτα προορίζεται για το ΝΙΚΕΛΟΝΤΕΟΝ?
Επιβεβαιώνω τη λήψη με ποιότητα 68%.

Η Σύρο έχει πομπό και παίρνει αναλογικό σήμα από αττική και το μεταδίδει στα νησιά.

Το τι ψήφισα δε σε αφορά, ούτε πρόκειται να μάθεις! Λόγω του επαγγέλματός μου απαγορεύεται να ασχολούμαι με πολιτικά θέματα. Απλά ενοχλούμαι να μιλάει κάποιος πολιτικά σε ένα φόρουμ που έχει σχέση με την εικόνα και τον ήχο!!!. Όπως σου είπε κι ο AFam υπάρχει αντίστοιχο section "Καφέ" να μιλάει και να λέει οτιδήποτε άσχετο θέλει!

Στη Σύρο υπάρχουν 4 κέντρα εκπομπής. Πιστεύω μιλάς για τον Πύργο Σύρου που εξυπηρετεί και τα γύρω νησιά. Δεν παίρνει αναλογικό σήμα από αττική και το μεταδίδει στα νησιά όπως λανθασμένα πιστεύεις! Τα κανάλια της ΕΡΤ τροφοδοτούνται μέσω ΟΤΕ και τα ιδιωτικά εθνικής εμβέλειας μέσω NOVA και τα τοπικά μέσω LINK. Επίσης να προσθέσω πως δεν εκπέμπουν όλα τα ιδιωτικά εθνικής εμβέλειας από Πύργο Σύρου. Άλλα από Πύργο Σύρου κι άλλα από Βούλια Σύρου.

Αν έχεις καμιά απορία που να μην αφορά Σαμαρά, Τσίπρα, Βενιζέλο, Καμμένο, Μιχαλολιάκο, Κουβέλη, Παπαρήγα κλπ. εδώ είμαστε...

Εκανα μια σαρωση μολις τωρα και μου εβγαλε τα εξης καναλια.
HIGH
0-6(το οποιο περιμενα οτι λογικα θα ηταν το παιδικο και δειχνει κατι πραγματα σαν προφυλαξη οθονης των windows)
Test1
Test2(Tα οποια δεν δειχνουν τιποτα)

:-/

Για Σύρο τίποτα....σου λένε χεστήκαμε για τους Κυκλαδίτες, αφού ψηφίσανε και οι πιο πολλοί Σαμαρά ας μείνουν με χιόνια!!!

Δεν βρίσκω πουθενά χιούμορ στα ποστ σου! Έχεις δίκιο έχει χαθεί πλέον, μόνο μίσος κι ειρωνεία.

Παρακαλώ να χαμηλώσουν οι τόνοι. Κατ' εξαίρεσην, πολιτικές συζητήσεις στο παρών forum γίνονται σε σχετικό νήμα στην "Καφέ"....

Η πραγματικότητα έγινε μίσος και ειρωνεία?
Παρόλα αυτά πολύς κόσμοε στην Τηνο βάζει ΟΤΕTV λόγω της κακής ποιότητας λήψης, όπως και παλαιότερα έβαζε νόβα, άρα κάποιος κερδίζει από την κρατική αναλγησία.

Φίλτατε δεν είσαι ο μόνος που έχει πρόβλημα στην επαρχία κι εγώ στο χωριό μου έχω πρόβλημα αλλά δεν ρίχνω την ευθύνη στο κράτος αλλά στα κανάλια. Αν κάποιος δεν δουλεύει με σωστό επαγγελματισμό δεν σου φταίει το κράτος! Πάρε για παράδειγμα την κρατική ΕΡΤ. Έχει τους 5πλάσιους αναμεταδότες!!! Όπου βουνό και ραχούλα αναμεταδότης με σκοπό τη μέγιστη γεωγραφική κάλυψη εν αντιθέσει με τα ιδιωτικά που επιδιώκουν πληθυσμιακή κάλυψη! Τα παράπονα λοιπόν στον Μπόμπολα, Κυριακού, Βαρδινογιάννη, Αλαφούζο, Κουρή κλπ.

Να σου πω την αλήθεια τα ιδιωτικά "ελληνικά" κανάλια δεν τα παρακολουθώ καθόλου.(Η σύζυγος μόνο βλέπει λίγο alpha και κάτι ψιλά από τα υπόλοιπα).
Έχω sport pack nova μόνο για τα αθλητικά και δορυφορικά επίσης βλέπω ότι δεν υπάρχει στη νόβα από πακέτο του εξωτερικού.
Ταινίες μόνο blu-ray ποιότητα και είμαι καλυμμένος τηλεοπτικά.

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1836/Β'/11-6-2012 η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών για τη διακοπή του αναλογικού σήματος από το κέντρο εκπομπής Υμηττός

1. Την 03:00 πρωινή της 20ης Ιουλίου 2012, παύει η εκπομπή με αναλογική τεχνολογία από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός», όσων τηλεοπτικών προγραμμάτων εκπέμπονται ήδη και με ψηφιακή τεχνολογία από το κέντρο αυτό.
Κατ’ εξαίρεση, για την αναλογική εκπομπή από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός» των προγραμμάτων «ΕΤ1», «NET» και «ΕΤ3» της ΕΡΤ ΑΕ, ως ημερομηνία παύσης ορίζεται η 03:00 πρωινή της 17ης Αυγούστου 2012.

2. Εφεξής, προϋπόθεση για την εκπομπή τηλεοπτικού προγράμματος με ψηφιακή τεχνολογία από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός», σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ν. 3592/2007 και την κοινή υπουργική απόφαση 21161/2008, είναι η ταυτόχρονη παύση της ενδεχόμενης μετάδοσης του προγράμματος αυτού με αναλογική τεχνολογία από το ίδιο κέντρο.

3. Οι τηλεοπτικοί δίαυλοι που απελευθερώνονται, ως συνέπεια των ανωτέρω, υπόκεινται στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

4. Από την δημοσίευση της παρούσας, καταργείται η Απόφαση των Υπουργών Επικρατείας και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με αριθμ. 13971/365/2012 (ΦΕΚ ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) 26885 Β´862) «Οριστική παύση ορισμένων αναλογικών τηλεοπτικών εκπομπώναπό το κέντρο εκπομπής Υμηττού».