Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Το 'πιασα...

Και κάτι άλλο που ξέχασα να ρωτήσω πριν. Η άσπρη διακεκομμένη γραμμή που εμφανίζεται στο πάνω μέρος της εικόνας των περισσοτέρων καναλιών τι είναι;

Αυτο το προβλημα το εχω στην δικη μου tv sharp, οταν βλεπω τα καναλια μεσα απο τον δεκτη mpeg4 και εχω την επιλογη pixel to pixel για να κανει mapping 1:1.
Δοκιμασε καποια αλλη επιλογη που κανει Overscan και θα εισαι οκ.

Edit: Ανδρεα, μαζι γραφαμε. Στην προκειμενη περιπτωση χρειαζεται να ενεργοποιησει το overscan για να γεμισει η εικονα και να φυγουν οι γραμμες

Σε όλες μου τις tv το κάνει, ακόμα και στο pc με μια κάρτα dvb-t που έχω. Συγκεκριμένα έχω μια philips crt 29" 4:3 και κάτι άλλες crt τις πλάκας που σίγουρα δεν έχουν τέτοιες επιλογές για scan. Για τη philips δεν ξέρω, αλλά θα το ψάξω. Περίεργο μου φαίνεται... ειδικά αφού το κάνει στο pc. Στα κανάλια όμως το κάνει μόνο στα 16:9 και όχι σε όλα (βασικά είναι τα ελληνικά πλην skai και βουλή με μια πρόχειρη ματιά).

Σε όλες μου τις tv το κάνει, ακόμα και στο pc με μια κάρτα dvb-t που έχω. Συγκεκριμένα έχω μια philips crt 29" 4:3 και κάτι άλλες crt τις πλάκας που σίγουρα δεν έχουν τέτοιες επιλογές για scan. Για τη philips δεν ξέρω, αλλά θα το ψάξω. Περίεργο μου φαίνεται... ειδικά αφού το κάνει στο pc. Στα κανάλια όμως το κάνει μόνο στα 16:9 και όχι σε όλα (βασικά είναι τα ελληνικά πλην skai και βουλή με μια πρόχειρη ματιά).

Φυσικό είναι να το βλέπεις σε όλες τις τηλεοράσεις αλλα και στο PC. Αυτές οι άσπρες κουκκίδες είναι μέρος του τηλεοπτικού σήματος. Εκεί είναι τα δεδομένα του teletext π.χ.
Παλιότερα, οι CRT είχαν 1-2 εκατοστά της οθόνης κρυμμένα στο πλαίσιο και δεν φαινόταν τίποτα. Με τις LCD\plasma όμως δεν υπάρχει ανάγκη για αυτό το κρυμμένο κομμάτι και...βγαίνουν όλα στη φόρα. Για να το αντιμετωπίσουν, οι τηλεοράσεις μπορούν να ζουμάρουν λίγο την εικόνα για να μην φαίνονται τα παράσιτα.

Φυσικό είναι να το βλέπεις σε όλες τις τηλεοράσεις αλλα και στο PC. Αυτές οι άσπρες κουκκίδες είναι μέρος του τηλεοπτικού σήματος. Εκεί είναι τα δεδομένα του teletext π.χ.
Παλιότερα, οι CRT είχαν 1-2 εκατοστά της οθόνης κρυμμένα στο πλαίσιο και δεν φαινόταν τίποτα. Με τις LCD\plasma όμως δεν υπάρχει ανάγκη για αυτό το κρυμμένο κομμάτι και...βγαίνουν όλα στη φόρα. Για να το αντιμετωπίσουν, οι τηλεοράσεις μπορούν να ζουμάρουν λίγο την εικόνα για να μην φαίνονται τα παράσιτα.

Αυτό το πράγμα μου εμφανίζεται και μένα στο τηλεοπτικό σήμα όχι όμως σε όλα τα κανάλια και χρησιμοποιώ το image shift που έχει ο προτζέκτορας για να το εξαφανίσω.

Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

H Nova Επίγεια και στα Χανιά, στο κανάλι 39 (πρώτη κανονική ψηφιακή εκπομπή στα Χανιά)

02-1.jpg

04-1.jpg

Εδώ στη Βάρη, πιάναμε αναλογικό ΣΚΑΪ στο 22.
Σήμερα που άνοιξα τηλεόραση, ο ΣΚΑΪ είχε εξαφανιστεί. Για την ακρίβεια, ξαναέκανα αναλογικό scan και ο ΣΚΑΪ δεν βρέθηκε πουθενά.
Κάνοντας ψηφιακό scan, βρήκα στην 22 (τώρα που έφυγε η αναλογική εκπομπή του ΣΚΑΪ), τα κανάλια που αναφέρει ο Sotos65.
Δεν βρήκα όμως το Nickelodeon...
Τα μαγειρεύουν? Πότε θα σταθεροποιηθεί η κατάσταση ώστε να μη χρειάζεται κάθε τόσο scan?

Έναν μήνα θα βλέπουμε διάφορες αλλαγές.
Δεν γίνεται να κλείσει αναλογικά ο Υμηττός, να πάνε τα πάντα σχεδόν ψηφιακά και να μην επηρεαστούν και κοντινές περιοχές.

Παιδιά καλησπέρα,
Αγόρασα χθες έναν αποκωδικοποιητή doop HDMP-100 από το Πλαίσιο, το πρόβλημά μου είναι πως στην ΕΤ1, τη ΝΕΤ, την ΕΤ3 και την ΕΤ ΗD παρότι τα βρίσκει, δεν φαίνεται τίποτα. Πατώντας στα συγκεκριμένα κανάλια το info, η "ισχύς" πηγαινοέρχεται από το 0 στο... 100 και τούμπαλιν! Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει;
Ευχαριστώ!

Έχω τον συγκεκριμένο αποκωδικοποιητή, το πρόβλημα που αναφέρεις οφείλεται στο ότι τα κανάλια ET1, NET , ET3 ERT HD που λαμβάνουμε από την 52 συχνότητα από Υμηττό, έχουν χαμηλότερη ισχύ σήματος από τα κανάλια της DIGEA οπότε πολύς κόσμος δεν τα πιάνει, Ο συγκεκριμένος δέκτης έχει κάποια προβληματάκια που αναφέρονται εδώ. ‘Αν χρειαστείς κάποια βοήθεια μπορείς να με ρωτήσεις με pm.

Έχω τον συγκεκριμένο αποκωδικοποιητή, το πρόβλημα που αναφέρεις οφείλεται στο ότι τα κανάλια ET1, NET , ET3 ERT HD που λαμβάνουμε από την 52 συχνότητα από Υμηττό, έχουν χαμηλότερη ισχύ σήματος από τα κανάλια της DIGEA οπότε πολύς κόσμος δεν τα πιάνει, Ο συγκεκριμένος δέκτης έχει κάποια προβληματάκια που αναφέρονται εδώ. ‛Αν χρειαστείς κάποια βοήθεια μπορείς να με ρωτήσεις με pm.

Καλημέρα,
Ευχαριστώ για την απάντηση! Πήρα τηλέφωνο στα κεντρικά στο Πλαίσιο και μου είπαν να κάνω αναβάθμιση του αποκωδικοποιητή μέσω USB, το έκανα κι αυτό αλλά δεν έγινε τίποτα. Η επόμενη λύση που μου είπαν είναι να τον πάρω στο Πλαίσιο να τον δουν αν και, λέει, αφού πιάνει κανονικά τα υπόλοιπα κανάλια δεν πρέπει να έχει κάτι... Υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω εγώ από εδώ, πιστεύετε;

Καλημέρα,
Ευχαριστώ για την απάντηση! Πήρα τηλέφωνο στα κεντρικά στο Πλαίσιο και μου είπαν να κάνω αναβάθμιση του αποκωδικοποιητή μέσω USB, το έκανα κι αυτό αλλά δεν έγινε τίποτα. Η επόμενη λύση που μου είπαν είναι να τον πάρω στο Πλαίσιο να τον δουν αν και, λέει, αφού πιάνει κανονικά τα υπόλοιπα κανάλια δεν πρέπει να έχει κάτι... Υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω εγώ από εδώ, πιστεύετε;

Δοκίμασε να συνδέσεις τον δέκτη με άλλο καλώδιο κεραίας. Τα φθηνά έχουν μεγάλες απώλειες σήματος.

τα ίδια προβλήματα είχα και εγώ με τον crypto 250. δεν επιανε τα κρατικά (πιξέλιασμα) ενώ της digea ήταν καμπάνα. βέβαια η κεραία είναι χαμηλά και δεν βλέπει τον υμηττο καλά. στους δέκτες της πανασονικ - σαμσουνγκ σε ένα usb στικάκι και στο επίγειο κομμάτι του δορυφορικού δέκτη καμπάνα. άλλαξα τα βύσματα και τα ταφ και η κατάσταση βελτιώθηκε χωρίς διακοπές και πιξελιάσματα και στον crypto.

Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω κι εγώ μια ερώτηση. Έχω μια Sony Bravia KDL- 40S5600 με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή. Προσπαθώ από το μενού να βρω πού λέει πόση είναι η ισχύς και η ένταση του σήματος σε κάθε ψηφιακό κανάλι με ποσοστό επί τοις εκατό (%), όπως το αναφέρουν οι δικές σας τηλεοράσεις και δεν το αναφέρει. Το μόνο που βρήκα είναι το εξής (ενδεικτικά για την ΕΤ1): Στάθμη σήματος υψηλή / Pro Viterbi 8200000e07 5s:50 / Post Viterbi 0,000000e+00 5s:50 / UEC: 0 / COFDM AGC: 228.

Σημαίνουν κάτι ιδιαίτερο αυτά που έχει σχέση με την ισχύ και την ένταση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Καλησπέρα θα ήθελα να κάνω κι εγώ μια ερώτηση. Έχω μια Sony Bravia KDL- 40S5600 με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή. Προσπαθώ από το μενού να βρω πού λέει πόση είναι η ισχύς και η ένταση του σήματος σε κάθε ψηφιακό κανάλι με ποσοστό επί τοις εκατό (%), όπως το αναφέρουν οι δικές σας τηλεοράσεις και δεν το αναφέρει. Το μόνο που βρήκα είναι το εξής (ενδεικτικά για την ΕΤ1): Στάθμη σήματος υψηλή / Pro Viterbi 8200000e07 5s:50 / Post Viterbi 0,000000e+00 5s:50 / UEC: 0 / COFDM AGC: 228.

Σημαίνουν κάτι ιδιαίτερο αυτά που έχει σχέση με την ισχύ και την ένταση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αψογος είσαι!

Ακούγεται κάτι για ψηφιακή εκπομπή απο τη Σύρο.
Ξέρει κανείς κάτι σχετικό?

Ο Πύργος Σύρου είναι ένα από τα πρώτα 23 κέντρα εκπομπής που είναι να ενεργοποιηθούν κατά τη ψηφιακή μετάβαση. Ακόμα δεν έχει ενεργοποιηθεί η Κρήτη που έλεγαν ότι θα ενεργοποιούνταν το Πάσχα. Όταν θα γίνει κάτι θα το μάθουμε εγκαίρως και πίστεψέ με, με ενδιαφέρει κι εμένα πολύ! Μάλλον βλέπω ενεργοποίηση από Netmed να γίνεται πρώτα όπως έγινε στη Κρήτη και στα Ιωάννινα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Καλημέρα,

Εγώ το πήγα ψάχνοντας, δοκίμασα με μια κεραιούλα εσωτερική χωρίς ενισχυτή των 4€ και τυχαία βάζοντας την πάνω στο καλοριφέρ έπιασα τα κρατικά με ισχύ 50 και χωρίς σφάλματα δηλαδή άριστη εικόνα. (το δωμάτιο βλέπει Υμηττό)

εγω στην αιγινα ,σε περιοχη που κοιταει προς πελλοπονησο εχω το εξης προβλημα.
ενω συνηθως πιανω αρκετα καλα τα καναλια,η ισχυς τους δεν ξεπερναει με τιποτα το 57 με 58 και η ποιοτητα στο 96 με 97.
στην διαρκεια της ημερας και συνηθως με απνοια χανονται τα καναλια και δεν εχω καθολου σημα.
μηπως μπορει καποιος να με διαφωτισει?

«Πράσινο φως» σε 14 κανάλια

Το «πράσινο φως» για την ψηφιακή τους εκπομπή από τις 20 Ιουλίου από το κέντρο εκπομπής Υμηττού, έλαβαν χθες(10/7) από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τα περιφερειακά κανάλια Mad TV, MTV, Extra 3, High Channel, Attica, Nickelo-deon, Sport TV, 06, Kontra Channel, Blue Sky, Channel 9, Τηλεάστυ, Body in Shape (πρώην Shop TV), Sunny (πρώην Κανάλι 10). Θυμίζουμε ότι μέσω Digea θα εκπέμψουν επίσης ψηφιακά τα 6 κανάλια εθνικής εμβέλειας (Mega, ANT1, Alpha, Star, ΣΚΑΪ, TV Μακεδονία), ενώ ο 902 (του ΚΚΕ) θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά. Η ΕΡΤ θα περάσει στην ψηφιακή εποχή για το λεκανοπέδιο Αττικής -πάντα από το κέντρο εκπομπής Υμηττού- μετά τις 17 Αυγούστου.

http://www.ethnos.gr/entheta.asp?catid=22807&subid=2&pubid=63683155