Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Στο σπίτι του αδερφού μου δεν κατέβαιναν οι συχνότητες από τη 47 και πάνω. Η πρίζα ήταν Legrand. Με αλλαγή της πρίζας κατεβαίνουν όλες οι συχνότητες και οι νέες των περιφερειακών καναλιών.

Άρα μπορει να ειναι και αλλοι παραγοντες που επηρρεαζουν το σημα

Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Tο… πλιάτσικο που έχει γίνει (και συνεχίζεται) με την υποχρεωτική αγορά αποκωδικοποιητή που θα πρέπει να βάζουν σε κάθε τηλεόραση οι πολίτες, αλλιώς η οθόνη θα δείχνει… χιόνια, λόγω της διακοπής του αναλογικού σήματος και της μετάβασης στην ψηφιακή μετάδοση, έφερε στη Βουλή ο τέως πρόεδρός της, βουλευτής της Β´ Αθήνας Βύρων Πολύδωρας, παίρνοντας αφορμή από το δημοσίευμα του «ΠΑΡΟΝ» της περασμένης Κυριακής.

Όπως σημειώνει στην ερώτησή του ο κ. Πολύδωρας:

«Ο τίτλος του δημοσιεύματος ''Κοντά στα 120.000.000 η αρπαχτή για τους αποκωδικοποιητές'' παραπέμπει στη σκληρή πραγματικότητα. Δηλαδή μεσούσης της οικονομικής κρίσεως, κάποιοι επωφελήθηκαν της δεσμεύσεως της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση, προκειμένου να πλουτίσουν σε βάρος των Ελλήνων».

Σύμφωνα με την εκτίμηση της αγοράς, πάνω από 3.000.000 αποκωδικοποιητές θα πουληθούν και όλοι είναι εισαγόμενοι, κυρίως από την Κίνα, και η τιμή του καθενός κυμαίνεται μεταξύ 30 και 50 ευρώ

Ο κ. Πολύδωρας καλεί τον υπουργό Ανάπτυξης να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα που θέτει: «1) Τι οφέλη έχει το ελληνικό Δημόσιο από αυτήν τη δαπάνη; Δεν μπορούσε να αποφευχθεί;

2) Πόσα είναι τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση και ποιοι τα καρπώθηκαν;

3) Ελέγχθηκε τυχόν αισχροκέρδεια στην πώληση αποκωδικοποιητών, ειδικά τις τελευταίες ημέρες που οι πολίτες, σχεδόν σε κατάσταση πανικού, προσπαθούσαν να τους προμηθευτούν;

4) Ισχύει αυτό που λέγεται, ότι ποσοστό των χρημάτων αγοράς των αποκωδικοποιητών θα δοθεί στους τηλεοπτικούς σταθμούς;

5) Ήταν απαραίτητη η πλήρης διακοπή του αναλογικού σήματος από τον Υμηττό; Για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε λήψης αναλογικού σήματος από την Πάρνηθα ούτε αγοράς αποκωδικοποιητή, υπάρχει κάποια μέριμνα ή είναι ''αποκλεισμένοι'' από την πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς; Και,

6) Τι λέει για το συμβάν συγκεκριμένα η Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς και η Αρχή Προστασίας Καταναλωτή (Συνήγορος και Γραμματεία); Επελήφθησαν του θέματος; Πρόκειται να ασχοληθούν (είναι μέσα στις αρμοδιότητές τους ή στις προτεραιότητές τους) με το φαινόμενο της ''προκλήσεως'' αναγκαστικής καταναλωτικής ζήτησης ευρύτερα'';».

(Το Παρόν της Κυριακής)
http://www.newsnow.gr/article/170986/sti-vouli-i-arpaxti-ekatommyrion-gia-tous-apokodikopoiites.html

Last edited:
Τρία πουλάκια κάθονταν. Ο Πολύδωρας είναι τόσα χρόνια βουλευτής, έχει περάσει και από υπουργός. Λίγο αργά τα θυμήθηκε όλα αυτά...

Ντρέπομαι και μόνο που είναι κοντοχωριανός μου !!!!!!

Μια ζωή αλλού ο άνθρωπος !!!!

Και είναι από τις λίγες φορές που δε φταίει το κράτος αλλά η νοοτροπία της τελευταίας στιγμής που έχουμε εμείς οι Έλληνες.

Τα πανελλαδικής εμβέλειας βγαίνουν ψηφιακά από τον Υμηττό τον Ιούνιο/2010 και η ΕΡΤ τον Σεπ/2010.
Στους συγγενείς μου το λέω από τότε, αλλά αγρον.....
Στις 20/7 δέχθηκα 5 τηλέφωνα να τους πάρω αποκ/τη γυρνώντας από τη δουλειά.....

Γκρίνια από τα περιφερειακά

Με κακό σήμα εκπέμπουν ψηφιακά τα 14 περιφερειακά κανάλια της Αττικής μέσω της Digea και σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία έγινε αποδέκτης πολλών διαμαρτυριών από τους σταθμούς. Θέλουν εξηγήσεις για τους λόγους που τα δικά τους σήματα δεν φαίνονται καθαρά σε αντίθεση με των μεγάλων ιδιωτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Στην παρουσίαση του ψηφιακού εγχειρήματος του Υμηττού πάντως ο διευθύνων σύμβουλος της Digea Γιώργος Μαθιός είχε μιλήσει για χρησιμοποίηση άλλων, διαφορετικών πομπών για τις ανάγκες των περιφερειακών καναλιών. Το θέμα θα έχει σίγουρα εξέλιξη. Η υπόσχεση που τους δόθηκε είναι πως θα μεταφερθούν το …Σεπτέμβριο στις εγκαταστάσεις του Mega, για να εκπέμπουν με καλύτερους όρους.

Πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr

http://www.paron.gr/typologies

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Πήρα 2 (δώρο) για τη μάνα μου και τη πεθερά μου.
Μου κρατάνε τα παιδιά (!!)
Οι υπόλοιποι μπορούν και μόνοι τους.....
Σωστος!

Ο κ. Πολύδωρας καλεί τον υπουργό Ανάπτυξης να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα που θέτει: «1) Τι οφέλη έχει το ελληνικό Δημόσιο από αυτήν τη δαπάνη; Δεν μπορούσε να αποφευχθεί;

2) Πόσα είναι τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση και ποιοι τα καρπώθηκαν;

3) Ελέγχθηκε τυχόν αισχροκέρδεια στην πώληση αποκωδικοποιητών, ειδικά τις τελευταίες ημέρες που οι πολίτες, σχεδόν σε κατάσταση πανικού, προσπαθούσαν να τους προμηθευτούν;

4) Ισχύει αυτό που λέγεται, ότι ποσοστό των χρημάτων αγοράς των αποκωδικοποιητών θα δοθεί στους τηλεοπτικούς σταθμούς;

5) Ήταν απαραίτητη η πλήρης διακοπή του αναλογικού σήματος από τον Υμηττό; Για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε λήψης αναλογικού σήματος από την Πάρνηθα ούτε αγοράς αποκωδικοποιητή, υπάρχει κάποια μέριμνα ή είναι ''αποκλεισμένοι'' από την πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς; Και,

6) Τι λέει για το συμβάν συγκεκριμένα η Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς και η Αρχή Προστασίας Καταναλωτή (Συνήγορος και Γραμματεία); Επελήφθησαν του θέματος; Πρόκειται να ασχοληθούν (είναι μέσα στις αρμοδιότητές τους ή στις προτεραιότητές τους) με το φαινόμενο της ''προκλήσεως'' αναγκαστικής καταναλωτικής ζήτησης ευρύτερα'';».

Μα, είναι ερωτήσεις αυτές από ένα βουλευτή που θέλει να θεωρείται σοβαρός;

Πήρα 2 (δώρο) για τη μάνα μου και τη πεθερά μου.
Μου κρατάνε τα παιδιά (!!)
Οι υπόλοιποι μπορούν και μόνοι τους.....

Εμενα οι δικοι μου εχουν πεθανει εδω και 10 χρονια και σιγα μην επερνα δεκτες για τα πεθερικα! Κανονικα αυτοι επρεπε να μου παρουν (αν και δεν μου χρειαζονται εχω καινουριες τηλεορασεις) γιατι χαρη σε μενα εχουν εγγονακια. :HTEHETH63:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

γιατι χαρη σε μενα εχουν εγγονακια. :HTEHETH63:

Ελπίζω να το λες στην πλάκα, γιατί αν το λες αλήθεια θα σε πικράνω με την απάντηση μου.\

Last edited by a moderator:
Πλακα κανω και ειδικα για τον πεθερο μου που μου κραταει σχεδον ολη μερα τον γιο μου γιατι εγω δεν μπορω ουτε μιση ωρα μαζι του χωρις να αρπαχτουμε.

το αττικα πλεον εχει ενα ηχο με λιγα παρασιτα.Η εικονα παραμενει χαμηλης ποιοτητας.