Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Re: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Τώρα είδα που ακριβός είναι τα Γρεβενά (πάντα ήμουν σκράπας στη γεωγραφία :p ). Δεν βλέπω να πιάνει κάποιο κέντρο εκπομπής.

Last edited:
Last edited by a moderator:
Re: Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις

Κωστα για μια πληρη εικονα των συνθηκων ληψης τα εβαλα και αυτα. Αν ειχες κοιταξει καλα θα ειχες δει πως το 2ο link αφορα μονο τα ψηφιακα και πως ο κυριος αναμεταδοτης των Γρεβενων ειναι ο Υδατοπυργος απ' οτι τυχαινει να εκπεμπουν ακομα και αναλογικα. Το θεμα ειναι εαν απο το γειτονικο κοντινο χωριο Συνδενδρο (εκει θα μεινει η μητερα του φιλου) υπαρχει περασμα αυτων. Αυτο λοιπον απ' οτι βλεπω μονο επι τοπου πρεπει να δει εαν δεν εχει να μαθει πριν απο καποιον γειτονα.

Last edited by a moderator:
Στα Γρεβενά δηλαδή οι ψηφιακή εκπομπή γίνεται με ιδιωτική, τοπική πρωτοβουλία και όχι απο κάποιο "επίσημο" πάροχο;

Σε αυτή την περίπτωση μόνο κάποιος ντόπιος μπορεί να σου πει πως και τι πιάνει.

Ακριβως αυτο καταλαβα και εγω. Την ιδιωτικη πρωτοβουλια την εχει αναλαβει ο τοπικος τηλεσταθμος Super 28. Στο satleo υπαρχει ατομο που ποσταρε μαλιστα και φωτογραφιες απο τα εκει ψηφιακα. Αυτο που προσπαθω να μαθω ειναι ποσο καλα βγαζουν απο το χωριο Συνδενδρο τα ψηφιακα που δεν απεχουν πολυ σε αποσταση ομως ισως λογω εμποδιου δεν περνανε. Το ιδιο επισης ποσο καλα παιζουν τα αναλογικα. Συχνα βλεπουμε απο σπιτι σε σπιτι να διαφερει η ληψη οποτε φαινεται πως μονο επι τοπου θα δειξει τι ακριβως ειναι εφικτο με την υπαρχουσα εγκατασταση.

παιδια σημερα παρασκευη μαθατε τι εγινε με το δ.ς της ερτ που ητανε να συνεδριασουν σημερα τι εγινε τελικα με το θεμα της μεταφορας σηματος στον δορυφορο?

Μήπως έχει ακουστεί κάτι για το switch off της Πάρνηθας; Αν θυμάμαι καλά πριν μερικούς μήνες είχε βγει φήμη (ίσως και ανακοινώσεις, δεν θυμάμαι καλά) που έλεγαν ότι θα γίνει τον Ιούνιο του 2013. Δηλαδή μέσα σε αυτόν τον μήνα.

Διαγωνισμός για τις διαδικασίες διαπραγματεύσεων της χώρας μας με τις τηλεπικοινωνιακά όμορες Xώρες καθώς και για τις καταχωρήσεις του Χάρτη συχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής Τηλεοπτικού σήματος

http://www.yme.gr/?aid=3678&tid=240

Μήπως έχει ακουστεί κάτι για το switch off της Πάρνηθας; Αν θυμάμαι καλά πριν μερικούς μήνες είχε βγει φήμη (ίσως και ανακοινώσεις, δεν θυμάμαι καλά) που έλεγαν ότι θα γίνει τον Ιούνιο του 2013. Δηλαδή μέσα σε αυτόν τον μήνα.

Το Α' Πλάνο προβλέπει Σεπτέμβριο του 2013. Αφού φυσικά η μετάβαση στη Κρήτη είχε γίνει τον Μάιο και αφού γίνει η αδειοδότηση παρόχων δικτύου και παρόχων περιεχομένου.
Είμαστε μέχρι στιγμής με 1 μήνα καθυστέρηση λόγω της αναβολής για 1 μήνα της ψηφιακής μετάβασης στη Κρήτη...

Ωραία. Ευχαριστώ. Πρόκειται για φίλο που πιάνει από Πάρνηθα και ρώταγε για δέκτη. Αλλά φαίνεται έχουμε καιρό ακόμα, οπότε ας μην του προτείνω κάτι ακόμα.

Και εγώ. Βάζω σαν σημείο τα Χριστούγεννα, ώστε όποια επιπλέον καθυστέρηση και να υπάρξει παραπάνω, να πέσουμε μέσα στην ημερομηνία.

Νέος δέκτης, και πρώτη σάρωση για να κατεβάσει κανάλια. Εκτός από ότι δεν υπάρχουν τα 8 της ΕΡΤ και έκανα πατέντες για να κρατήσω τα υπόλοιπα στην θέση που τα έχω συνηθίσει, μου κατέβασε και ένα νέο κανάλι. Δεν μιλάω για πειρατικό, αυτά τα ξέρω. Στην συχνότητα 46 του Υμηττού αντί για 4 μου κατέβασε 5 κανάλια. Το καινούριο ήταν χωρίς όνομα (με τελείες) και με μπάρες αντί για πρόγραμμα. Πρόκειται για κανάλι της Digea αφού κατέβηκε μαζί με τα άλλα 4. Αν ήταν από άλλον πάροχο ή πειρατή θα υπήρχε σύγκρουση συχνοτήτων και δε θα κατέβαινε τίποτα, όπως γινόταν με τα περιφερειακά της Αίγινας πριν πάνε και στον Υμηττό. Ξέρετε κάτι για κάποιο νέο προσεχώς κανάλι; Δεν είναι κάποιος από τους συνήθεις ύποπτους Alter, 902, Euronews (αυτό είναι βέβαια της ΕΡΤ). Γιατί όλα αυτά τα κατέβασε επίσης.

2nalp43.jpg

ok, μόνο οι αεροψεκασμοί και τα γάλατα που επιστρέφουν (μέχρι έξι φορές) λείπουν από το πρόγραμμα....

όσο περνούν οι μέρες φαίνεται πολύ καλή ιδέα η διακοπή και απόλυση