Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Νέο χαράτσι μέσω των δήμων για τη Digea

Nέο χαράτσι προωθείται εις βάρος των πολιτών, μέσω των δήμων, με φόντο την ψηφιακή τηλεόραση.

Συγκεκριμένα τα 275 σημεία εκπομπής του αρχικού σχεδίου για τον χαρτη ψηφιακών συχνοτήτων μετατρέπονται σε μόνον 156, ώστε να μειωθεί το κόστος των επενδύσεων των παρόχων δικτύου.

Η υπόλοιπη κάλυψη ανατίθεται σε μικρούς αναμεταδότες (gap fillers), που θα τοποθετηθούν, σύμφωνα με τα μέχρι τωρα δεδομένα, χωρίς αδειοδότηση εντός αστικών περιοχών με την αγορά τους να ανατίθεται στις Δημοτικές Αρχές κάθε περιοχής που σήμαινει ότι πάλι οι πολίτες θα βάλουν το χέρι στην τσεπη σε όφελός ιδιωτικων συμφερόντων προκειμένου να ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση.

Οπως, μάλιστα, αναφέρει σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr ο πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της ΕΡΤ κ. Νίκος Μιχαλίτσης για να καλυφθεί ολόκληρη η χωρά χρειάζονται 600 σημεία εκπομπής.

Οσον αφορά δε στο κόστος, μπορεί να φτάσει ακόμη και στα… 45 εκατ. ευρω, το οποίο θα κληθουν να πληρώσουν οι πολίτες κυρίως της περιφέρειας και των ακριτικών περιοχών.
Μιχαλίτσης: Μετακυλίουν το κόστος της ψηφιακής στους πολίτες
Στα 45 εκατ. ευρώ υπολογίζει το κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν πολίτες κυρίως της περιφέρειας και ακριτικών περιοχών προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην ψηφιακή τηλεόραση, ο πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της ΕΡΤ κ. Νίκος Μιχαλίτσης. Στη συνέντευξη του στην aftodioikisi.gr ο κ. Μιχαλίτσης τονίζει ότι ενώ το κόστος αυτό θα έπρεπε να το αναλάβει ο πάροχος, όπως προκύπτει από το κείμενο της Δημόσιας Διαβούλευσης των προδιαγραφών του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των παρόχων δικτύου για τη μετάβαση στη ψηφιακή τηλεόραση, ο ανάδοχος έχει υποχρέωση να καλύψει το κόστος για 156 από τα 600 σημεία εκπομπής.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Ν. Μιχαλίτση στην aftodioikisi.gr είναι το εξής:

-Κύριε Μιχαλίτση, σύμφωνα με το κείμενο της Δημόσιας Διαβούλευσης των προδιαγραφών του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των παρόχων δικτύου για τη μετάβαση στη ψηφιακή τηλεόραση ο ανάδοχος έχει υποχρέωση να καλύψει το κόστος για 156 σημεία εκπομπής. Πόσα σημεία εκπομπής χρειάζονται για την πλήρη κάλυψη της χώρας;

Εκτιμούμε ότι θα χρειαστούν 600 σημεία εκπομπής.

-Και ποιο είναι το κόστος για τις εγκαταστάσεις των αναμεταδοτών σε κάθε σημείο.

Με δεδομένο ότι απαιτείται η εγκατάσταση έξι πομπών σε κάθε σημείο, υπολογίζουμε ότι μπορεί να φτάσει και τις 100.000 ευρώ ανά σημείο

-Δηλαδή, μιλάμε για περίπου 45 εκατ. ευρώ που θα κληθούν να καταβάλουν οι πολίτες μέσω των δήμων;

Πράγματι αυτό είναι το κόστος το οποίο ενώ έπρεπε να αποτελεί υποχρέωση του παρόχου θα μετακυλιστεί στου πολίτες μέσω των δήμων.

Και μιλάμε για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ή πολίτες, κυρίως, της περιφέρειας;

Μιλάμε κυρίως για πολίτες της περιφέρειας και βασικά απομακρυσμένων-ακριτικών περιοχών
aftodioikisi.gr

http://www.neatv.gr/el/12228/eo-charatsi-meso-ton-dimon-iia-ti-digea.php
 
Εκτός αυτού, είμαι περίεργος να δω πόσο θα είναι το ανταποδοτικό τέλος για την ΔουΤου. Στον κυρ-Σίμο φαινόταν πολλά τα 4 της ΕΡΤ.
 
Αλήθειες και ψέματα για τους δημοτικούς αναμεταδότες και τον Χάρτη Συχνοτήτων


Με μια λέξη δόλωμα, ισοδύναμη της τρομοκρατίας, όπως το «χαράτσι» (σε καιρούς κρίσης), που αφήνουν κάποιοι να αιωρείται ως απειλή πάνω από τα σκυμμένα κεφάλια των πολιτών, προσπαθούν να «ψαρέψουν» σε θολά «αυτοδιοικητικά» νερά! Διαφορετικά: επίκειται «χαράτσι» στους πολίτες για τους ψηφιακούς Δημοτικούς Αναμεταδότες, όπως ακούμε τελευταία;

Από την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση αναμεταδοτών με υψηλό κόστος για τους πολίτες
Τα αναλογικά δίκτυα των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας στο παρελθόν είχαν περίπου από 150 κέντρα εκπομπής. Αυτό έδινε μια πληθυσμιακή κάλυψη περίπου 94% -95%. Οι υπόλοιπες περιοχές καλυπτόταν από αναμεταδότες των Δήμων. Οι Δήμοι εγκαθιστούσαν αναμεταδότες ανεξέλεγκτα και κατ’ εκτίμηση του εκάστοτε τοπάρχη με την βοήθεια τοπικών τεχνικών. Το κόστος ήταν υψηλό γιατί για κάθε σταθμό που αναμετέδιδαν χρειαζόταν και ένας πομπός. Η ισχύς που μερικές φορές ξεπερνούσε τα 30 Watt ανά πομπό, το διάγραμμα ακτινοβολίας και η επιλογή των συχνοτήτων γινόταν αυθαίρετα, ανάλογα με το βαλάντιο του Δήμου και τις εκτιμήσεις του τεχνικού. Το αποτέλεσμα ήταν πέρα από το υψηλό κόστος που ξεπερνούσε σε κάποιες περιπτώσεις και τις 100.000 αν κάποιος ήθελε όλους τους Ιδιωτικούς Σταθμούς Εθνικής εμβέλειας, ένα χάος παρεμβολών που ταλαιπώρησε την επαρχία για δεκαετίες. Ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει καταγεγραμμένο αυτό το άναρχο δίκτυο που εκτιμήσεις το φέρνουν να ξεπερνά τα 1000 κέντρα εκπομπής. Το κόστος όχι μόνο της εγκατάστασης των μηχανημάτων, της συντήρησης, του ρεύματος καθώς και πολλές φορές η συνδρομή στην για την δορυφορική τροφοδότηση του τηλεοπτικού σήματος επιβάρυναν τους Δήμους.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η τότε ΕΡΤ, με την δικαιολογία της υποχρέωσης για καθολική κάλυψη αποφάσιζε αυθαίρετα επίσης να στήνει κέντρα εκπομπής μεσαίας μικρής αλλά και μεγάλης ισχύος σε άλλα μέρη. Οι περιφερειακοί σταθμοί με την σειρά τους επέλεγαν να στήσουν τα δικά τους κέντρα όπου μπορούσαν. Έτσι δημιουργήθηκε το φαινόμενο των διπλών ή και τριπλών κεραιών στις ταράτσες των σπιτιών της επαρχίας προκειμένου ο ταλαίπωρος πολίτης να πιάνει όσο το δυνατόν περισσότερα κανάλια.

Στα 156 κέντρα εκπομπής που καλύπτουν το 96% του πληθυσμού
Με την ΚΥΑ 42800/12 που ορίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, Χάρτη Συχνοτήτων για την ψηφιακή ευρυεκπομπή, καθορίζονται 156 κέντρα εκπομπής, ΚΟΙΝΑ για όλους του παρόχους. Τα κέντρα αυτά με βάση την σχετική μελέτη θα καλύπτουν απροβλημάτιστα το 96% του πληθυσμού. Να σημειωθεί ότι το ποσοστό αυτό είναι υψηλό σε σχέση με Χάρτες Συχνοτήτων άλλων Ευρωπαϊκών χωρών για τους Ιδιωτικούς Τηλεοπτικούς σταθμούς. Ενδεικτικά το αντίστοιχο ποσοστό στην Αγγλία δεν ξεπερνά το 85% και στην Ιταλία το 90%. Έτσι οι πολίτες δεν θα πρέπει να έχουν περίπλοκες κατασκευές στις ταράτσες τους ενώ θα είναι πάλι σαφές το κέντρο που τους εξυπηρετεί.

Περίπου στα 12 εκ. ευρώ η πλήρης κάλυψη της Ελλάδας με ποιοτικό σήμα
Όσον αφορά στους Δήμους και τους μικρούς τοπικούς αναμεταδότες, αυτοί δεν θα ξεπερνούν τα 2-3 Watt σε ισχύ, η δε διαδικασία εγκατάστασης θα είναι συγκεκριμένη και ελεγχόμενη: οι Δήμοι θα αιτούνται στον εκάστοτε πάροχο την εγκατάσταση των gap fillers και θα καλύπτουν τα έξοδα εγκατάστασης τα οποία δεν αναμένεται να ξεπερνούν τις 20.000 και για τους 8 πολυπλέκτες, 6 Εθνικούς (2 ΝΕΡΙΤ και 4 Εθνικούς Ιδιωτικούς ) και 2 περιφερειακούς. Έτσι για την πλήρη κάλυψη της Ελλάδας δεν θα χρειαστούν πάνω από 12 εκατομμύρια , δηλαδή, για την πλήρη κάλυψη της επικράτειας και με όλα τα διαθέσιμα προγράμματα Εθνικά Κρατικά – Ιδιωτικά και Περιφερειακά. Οι πάροχοι θα μελετούν αν απαιτείται η εγκατάσταση gap filler με μετρήσεις που θα κάνουν επί τόπου, και σε περίπτωση που η εγκατάσταση είναι αναγκαία, θα προβαίνουν άμεσα στην εκτέλεση του αιτήματος του Δήμου δίνοντας ποιοτικό σήμα στην περιοχή για όλους τους αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς. Προβλέπονται αυστηρές προδιαγραφές ισχύος και τεχνολογίας ώστε οι αναμεταδότες να εξαιρούνται από αδειοδοτησεις και να λειτουργούν συγχρονισμένα με το υπόλοιπο δίκτυο χωρίς να δημιουργούν παρεμβολές.

Ο παραλογισμός: Φαλάσερνα όπως Υμηττός!
Η αποθέωση του παραλόγου όμως ήταν ο πρώτος χάρτης που είχε βγει προς διαβούλευση κατόπιν μελέτης του Μετσόβιου Πολυτεχνείου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς ο οποίος προέβλεπε 275 κέντρα εκπομπής και είχε κατά «δήλωση» 97,2 % πληθυσμιακή κάλυψη. Αφού θα υποχρέωνε μεγάλο ποσοστό των πολιτών να αλλάξουν κατεύθυνση στις κεραίες τους, ενώ η συνολική εγκατεστημένη ισχύς για ούτε πάνω από 0,7% μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη ήταν τριπλάσια (!) από αυτή του τελικού χάρτη ΚΥΑ 42800/12, σε μια προσπάθεια να γεμίσουν τα κενά κάλυψης που προέκυπταν από το χαμήλωμα της ισχύος στα 5 μεγάλα κέντρα εκπομπής της χώρας προκειμένου να αποφευχθεί η διαδικασία Διεθνούς Συντονισμού γι αυτά τα κέντρα. Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα του κέντρου εκπομπής στα Φαλάσερνα Κρήτης, μια παραλία Δυτικά των Χανίων στην οποία προβλεπόταν εγκαταστημένη ισχύς ίδια με αυτή του Υμηττού! Οι επιπτώσεις είναι 3πλάσιο κόστος εγκατάστασης, 3πλάσιο κόστος συντήρησης, 3πλάσιο κόστος λειτουργίας και φυσικά 3πλάσια κατανάλωση ενέργειας!

Όφελος και για τη Δημόσια Τηλεόραση
Στο πλαίσιο της αποκάλυψης όμως των σχετικών μύθων σημειώνεται ότι ο τελικός Χάρτης Συχνοτήτων της ΚΥΑ 42800/12 σχεδιάστηκε με χωρητικότητα ανά δίαυλο 24 Mbps, έναντι των 16 Mbps όπου είχε ο αρχικός χάρτης. Αυτό σημαίνει ότι στον Τελικό χάρτη μπορούν να χωρέσουν 6 προγράμματα, έναντι 4 στον Αρχικό χάρτη.

Τέλος να σημειωθεί όμως ότι με το νέο καθεστώς ακόμη και η Δημόσια Τηλεόραση που είχε στο παρελθόν κατά δήλωση των Τεχνικών Διευθυντών της πάνω από 1200 Κέντρα Εκπομπής θα μπορούσε να επωφεληθεί από την κοινή εγκατάσταση με τους άλλους παρόχους στο «Δημοτικό Δίκτυο» ελαχιστοποιώντας, τόσο το κόστος εγκατάστασης όσο και το κόστος λειτουργίας.

Και μια απορία αντί συμπεράσματος: Γιατί δεν αναφέρονται όλα τα παραπάνω σχετικά με τους Δήμους και το νέο νόμιμο και λειτουργικό πλαίσιο τοποθετήσεις gap filler, ειδικά από ανθρώπους που φέρονται να έχουν εμπειρία από το χαοτικό παρελθόν στην χώρα, που κόστισε πολύ στον έλληνα πολίτη, είτε μέσα από την ΕΡΤ είτε μέσα από την χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης;

http://www.enimerosi24.gr/94498/αλήθειες-και-ψέματα-για-τους-δημοτικο/
 
Μου φαίνεται, τα κανάλια και οι εφημερίδες, πρέπει να κάνουν ότι έκαναν κι οι τράπεζες. Δηλαδη, να μείνουν 4-5 κανάλια στα οποία να συγχωνευθούνν όλα τα υπόλοιπα. Λυπάμαι που το λέω, αλλά τί νόημα έχει να έχεις ένα κανάλι κι οι εργαζόμενοι να πηγαίνουν σε μέντιουμ για να μάθουν πότε θα πληρωθούν?
 
Last edited by a moderator:
Ο ΣΚΑΙ δεν έχει ειδήσεις από 18.50 έως 21.00 αλλά το ενημερωτικό πρόγραμμα του Ευαγγελάτου που βρίσκεται σε άδεια και αντικαταστάθηκε για ένα διάστημα από άλλη εκπομπή. Προφανώς πήρε άδεια και αυτός.

Ειδήσεις παίζει στις 21.00 όπως λέει και ο Γιάννης.
 
Ενημερωτική ήταν και η εκπομπή που αντικατέστησε τον Ευαγγελάτο. Σήμερα μόνο έχει ντοκιμαντέρ αυτή την ώρα...
 
Εντάξει ειπαμε το best είναι επαρχιακο αλλα δεν υπηρχε περίπτωση να κάνει αναφορα με συγκεκριμενες ημερομηνιες και να ειναι ψεματα
 
Αλήθειες και ψέματα για τους δημοτικούς αναμεταδότες και τον Χάρτη Συχνοτήτων


Με μια λέξη δόλωμα, ισοδύναμη της τρομοκρατίας, όπως το «χαράτσι» (σε καιρούς κρίσης), που αφήνουν κάποιοι να αιωρείται ως απειλή πάνω από τα σκυμμένα κεφάλια των πολιτών, προσπαθούν να «ψαρέψουν» σε θολά «αυτοδιοικητικά» νερά! Διαφορετικά: επίκειται «χαράτσι» στους πολίτες για τους ψηφιακούς Δημοτικούς Αναμεταδότες, όπως ακούμε τελευταία;

Από την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση αναμεταδοτών με υψηλό κόστος για τους πολίτες
Τα αναλογικά δίκτυα των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας στο παρελθόν είχαν περίπου από 150 κέντρα εκπομπής. Αυτό έδινε μια πληθυσμιακή κάλυψη περίπου 94% -95%. Οι υπόλοιπες περιοχές καλυπτόταν από αναμεταδότες των Δήμων. Οι Δήμοι εγκαθιστούσαν αναμεταδότες ανεξέλεγκτα και κατ’ εκτίμηση του εκάστοτε τοπάρχη με την βοήθεια τοπικών τεχνικών. Το κόστος ήταν υψηλό γιατί για κάθε σταθμό που αναμετέδιδαν χρειαζόταν και ένας πομπός. Η ισχύς που μερικές φορές ξεπερνούσε τα 30 Watt ανά πομπό, το διάγραμμα ακτινοβολίας και η επιλογή των συχνοτήτων γινόταν αυθαίρετα, ανάλογα με το βαλάντιο του Δήμου και τις εκτιμήσεις του τεχνικού. Το αποτέλεσμα ήταν πέρα από το υψηλό κόστος που ξεπερνούσε σε κάποιες περιπτώσεις και τις 100.000 αν κάποιος ήθελε όλους τους Ιδιωτικούς Σταθμούς Εθνικής εμβέλειας, ένα χάος παρεμβολών που ταλαιπώρησε την επαρχία για δεκαετίες. Ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει καταγεγραμμένο αυτό το άναρχο δίκτυο που εκτιμήσεις το φέρνουν να ξεπερνά τα 1000 κέντρα εκπομπής. Το κόστος όχι μόνο της εγκατάστασης των μηχανημάτων, της συντήρησης, του ρεύματος καθώς και πολλές φορές η συνδρομή στην για την δορυφορική τροφοδότηση του τηλεοπτικού σήματος επιβάρυναν τους Δήμους.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η τότε ΕΡΤ, με την δικαιολογία της υποχρέωσης για καθολική κάλυψη αποφάσιζε αυθαίρετα επίσης να στήνει κέντρα εκπομπής μεσαίας μικρής αλλά και μεγάλης ισχύος σε άλλα μέρη. Οι περιφερειακοί σταθμοί με την σειρά τους επέλεγαν να στήσουν τα δικά τους κέντρα όπου μπορούσαν. Έτσι δημιουργήθηκε το φαινόμενο των διπλών ή και τριπλών κεραιών στις ταράτσες των σπιτιών της επαρχίας προκειμένου ο ταλαίπωρος πολίτης να πιάνει όσο το δυνατόν περισσότερα κανάλια.

Στα 156 κέντρα εκπομπής που καλύπτουν το 96% του πληθυσμού
Με την ΚΥΑ 42800/12 που ορίζει για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, Χάρτη Συχνοτήτων για την ψηφιακή ευρυεκπομπή, καθορίζονται 156 κέντρα εκπομπής, ΚΟΙΝΑ για όλους του παρόχους. Τα κέντρα αυτά με βάση την σχετική μελέτη θα καλύπτουν απροβλημάτιστα το 96% του πληθυσμού. Να σημειωθεί ότι το ποσοστό αυτό είναι υψηλό σε σχέση με Χάρτες Συχνοτήτων άλλων Ευρωπαϊκών χωρών για τους Ιδιωτικούς Τηλεοπτικούς σταθμούς. Ενδεικτικά το αντίστοιχο ποσοστό στην Αγγλία δεν ξεπερνά το 85% και στην Ιταλία το 90%. Έτσι οι πολίτες δεν θα πρέπει να έχουν περίπλοκες κατασκευές στις ταράτσες τους ενώ θα είναι πάλι σαφές το κέντρο που τους εξυπηρετεί.

Περίπου στα 12 εκ. ευρώ η πλήρης κάλυψη της Ελλάδας με ποιοτικό σήμα
Όσον αφορά στους Δήμους και τους μικρούς τοπικούς αναμεταδότες, αυτοί δεν θα ξεπερνούν τα 2-3 Watt σε ισχύ, η δε διαδικασία εγκατάστασης θα είναι συγκεκριμένη και ελεγχόμενη: οι Δήμοι θα αιτούνται στον εκάστοτε πάροχο την εγκατάσταση των gap fillers και θα καλύπτουν τα έξοδα εγκατάστασης τα οποία δεν αναμένεται να ξεπερνούν τις 20.000 και για τους 8 πολυπλέκτες, 6 Εθνικούς (2 ΝΕΡΙΤ και 4 Εθνικούς Ιδιωτικούς ) και 2 περιφερειακούς. Έτσι για την πλήρη κάλυψη της Ελλάδας δεν θα χρειαστούν πάνω από 12 εκατομμύρια , δηλαδή, για την πλήρη κάλυψη της επικράτειας και με όλα τα διαθέσιμα προγράμματα Εθνικά Κρατικά – Ιδιωτικά και Περιφερειακά. Οι πάροχοι θα μελετούν αν απαιτείται η εγκατάσταση gap filler με μετρήσεις που θα κάνουν επί τόπου, και σε περίπτωση που η εγκατάσταση είναι αναγκαία, θα προβαίνουν άμεσα στην εκτέλεση του αιτήματος του Δήμου δίνοντας ποιοτικό σήμα στην περιοχή για όλους τους αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς. Προβλέπονται αυστηρές προδιαγραφές ισχύος και τεχνολογίας ώστε οι αναμεταδότες να εξαιρούνται από αδειοδοτησεις και να λειτουργούν συγχρονισμένα με το υπόλοιπο δίκτυο χωρίς να δημιουργούν παρεμβολές.

Ο παραλογισμός: Φαλάσερνα όπως Υμηττός!
Η αποθέωση του παραλόγου όμως ήταν ο πρώτος χάρτης που είχε βγει προς διαβούλευση κατόπιν μελέτης του Μετσόβιου Πολυτεχνείου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς ο οποίος προέβλεπε 275 κέντρα εκπομπής και είχε κατά «δήλωση» 97,2 % πληθυσμιακή κάλυψη. Αφού θα υποχρέωνε μεγάλο ποσοστό των πολιτών να αλλάξουν κατεύθυνση στις κεραίες τους, ενώ η συνολική εγκατεστημένη ισχύς για ούτε πάνω από 0,7% μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη ήταν τριπλάσια (!) από αυτή του τελικού χάρτη ΚΥΑ 42800/12, σε μια προσπάθεια να γεμίσουν τα κενά κάλυψης που προέκυπταν από το χαμήλωμα της ισχύος στα 5 μεγάλα κέντρα εκπομπής της χώρας προκειμένου να αποφευχθεί η διαδικασία Διεθνούς Συντονισμού γι αυτά τα κέντρα. Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα του κέντρου εκπομπής στα Φαλάσερνα Κρήτης, μια παραλία Δυτικά των Χανίων στην οποία προβλεπόταν εγκαταστημένη ισχύς ίδια με αυτή του Υμηττού! Οι επιπτώσεις είναι 3πλάσιο κόστος εγκατάστασης, 3πλάσιο κόστος συντήρησης, 3πλάσιο κόστος λειτουργίας και φυσικά 3πλάσια κατανάλωση ενέργειας!

Όφελος και για τη Δημόσια Τηλεόραση
Στο πλαίσιο της αποκάλυψης όμως των σχετικών μύθων σημειώνεται ότι ο τελικός Χάρτης Συχνοτήτων της ΚΥΑ 42800/12 σχεδιάστηκε με χωρητικότητα ανά δίαυλο 24 Mbps, έναντι των 16 Mbps όπου είχε ο αρχικός χάρτης. Αυτό σημαίνει ότι στον Τελικό χάρτη μπορούν να χωρέσουν 6 προγράμματα, έναντι 4 στον Αρχικό χάρτη.

Τέλος να σημειωθεί όμως ότι με το νέο καθεστώς ακόμη και η Δημόσια Τηλεόραση που είχε στο παρελθόν κατά δήλωση των Τεχνικών Διευθυντών της πάνω από 1200 Κέντρα Εκπομπής θα μπορούσε να επωφεληθεί από την κοινή εγκατάσταση με τους άλλους παρόχους στο «Δημοτικό Δίκτυο» ελαχιστοποιώντας, τόσο το κόστος εγκατάστασης όσο και το κόστος λειτουργίας.

Και μια απορία αντί συμπεράσματος: Γιατί δεν αναφέρονται όλα τα παραπάνω σχετικά με τους Δήμους και το νέο νόμιμο και λειτουργικό πλαίσιο τοποθετήσεις gap filler, ειδικά από ανθρώπους που φέρονται να έχουν εμπειρία από το χαοτικό παρελθόν στην χώρα, που κόστισε πολύ στον έλληνα πολίτη, είτε μέσα από την ΕΡΤ είτε μέσα από την χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης;

http://www.enimerosi24.gr/94498/αλήθειες-και-ψέματα-για-τους-δημοτικο/

Full πληρωμένο άρθρο, με μισές αλήθειες, και κρυμμένα τα ψέματα.....
Και τώρα με την ψηφιακή εποχή στην επαρχία, ο ήλιος λάμπει και τα πουλιά τραγουδούν χαρούμενα.....
Η αλήθεια παραμένει: Πάροχος με έσοδα από διαφημίσεις στο 100% του πληθυσμού με ξένα κόλλυβα (επενδύσεις...)
 
Εεεε εντάξει τώρα, αφού φεύγει το βαρδινογιαννεικο επιτέλους το Μέγκα θα αποκτήσει τις ειδήσεις που όλοι περιμένουμε. Αντικειμενικότητα και καθαρές κουβεντες. Ψυχάρης και Μπόμπολας εγγυώνται....

Ποσο σιχαινομαι τον εαυτό μου όσο θυμάμαι οτι πριν καμια δεκάρια χρόνια μου άρεσαν οι ειδήσεις στο Μέγκα.
 
Δεν φεύγει από το Mega (δηλαδή ως μέτοχοι, πουθενά δεν είδα κάτι τέτοιο), φεύγει απλά ένας Βαρδινογιάννης από το ΔΣ (αν και κάπου διάβασα ότι ο αντικαταστάτης του, άνθρωπος τους είναι).
 
Εγω εμαθα οτι παει για λουκετο το Mega (μπορει να ειναι αρβυλα ετσι μου ειπαν ετσι γραφω)

Για το Alter ειδα οτι σε αναλογικη συχνοτητα εχει ενα σημα και λεει συντομα κοντα σας.
 
Το ALTER όντως εκπέμπει μια κάρτα από την Πάρνηθα,αλλά κάπου διάβασα πως την κάρτα την έβγαλε ο Κουρής και δεν είναι σίγουρο πως ο σταθμός θα επαναλειτουργήσει.
 
Νομίζω για το ALTER έχει γίνει μία συμφωνία του Κουρή με τους εργαζόμενους, και το κανάλι είναι σε διαδικασίες επανεργοποίησης του. Κάτι έχει γραφτεί μερικές σελίδες πιο πίσω.
 
E Channel θα ονομάζεται το καινούργιο πανελλαδικής εμβέλειας κανάλι που θα αντικαταστήσει τον 902 και θα εκπέμψει στις 10/9. Οι ξεκάθαροι συνειρμοί με το E Entertainment οδηγούν στην σκέψη ότι θα πρόκειται για life style κανάλι.
 
Ε, τώρα που έφυγε ο Μαλέλης απο το Star, υπάρχει όντως τρύπα στη lifestyle ενημέρωση. Να μη δούμε που σκάλισε τη μύτη της η Μενεγάκη;

Τι είπατε; Και τα άλλα κανάλια τη μισή μέρα με αυτά ασχολούνται; Ο Μαλέλης έφερε τη Λαμπίρη στον "ποιοτικό" Σκάι; Πάει, χάλασε ο κόσμος...