Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Ληψη απο Αιγινα, περιοχη περιστερι ψηλά (συνορα με Ιλιον, πετρουπολη) πιανω μονο τα Νεριτ. Μανταρα τα κανανε...

Βύρωνα με λήψη από Υμηττό. Πιάνω μόνο Νεριτ. Τα υπόλοιπα όποτε τους κατέβει. Πότε είναι περισσότερα πότε λιγότερα.

Στο fb πάντως ανακοίνωσαν αυτό:
Αγαπητοί φίλοι
Η διαδικασία της μετάβασης είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα στον επανασυντονισμό θα πρέπει να αφήσετε να παρέλθει ένα εύλογο χρονικό διάστημα καθώς τα κέντρα εκπομπής αυτή τη στιγμή συντονίζονται.
Σύντομα το ψηφιακό σήμα θα εκπέμπεται κανονικά!

Τι θα πει εύλογο ακριβώς;

Περιοχή Άνοιξη ακριβώς απέναντι μου η Πάρνηθα στις TV του σπιτιού μου όλα καμπάνα με το tivizen wifi δέκτη που τον έχω για το tablet δεν πιάνω ΣΚΑΙ, MEGA, STAR μου φαίνεται λίγο κουλό ήυπαρχει εξήγηση? Όλα τα υπόλοιπα 31 κανάλια με το tivizen wifi τα πιάνω κανονικά. Η ΝΕΡΙΤ σούπερ εικόνα, όχι όμως τόσο καλή ποιότητα τα ιδιωτικά.

Ήρθε και η 52, οπότε λήψη όλων των ψηφιακών καναλιών digea και νεριτ με ποιότητα 100% και ισχύ 100%. Με κοψοχωλιάσαν απόψε και έτρεχα στη ταράτσα νυχτιάτικα αλλά τέλος καλό όλα καλά.

Περιοχή Κάτω Γλυφάδας, Κεραίες προς Πάρνηθα από το 1980 και Αίγινα από το 2011/
Χθες το απόγευμα, και περισσότερο για λόγους περιέργειας, έκανα σάρωση και βρήκα στην 21 (μάλλον) τα κανάλια της 48 (που είχαμε χάσει τις προηγούμενες μέρες) καθώς και άλλα, σύνολο 26 και τα ραδιόφωνα.

Το πρωί έκανα σάρωση πάλι και ο αποκωδικοποιητής βρήκε 33 κανάλια και τα ραδιόφωνα, χωρίς να ξέρω, βέβαια, από ποιο ΚΕ γίνεται η λήψη (είχα την υποψία ότι θα έβγαιναν διπλά στη σάρωση αλλά δεν επαληθεύτηκε και μάλλον σωστά).
Ποιότητα 57 (τα κρατικά +60)
Επίπεδο 93 (τα κρατικά 92)

Λυκαβηττός, απ' τη μεριά τού Κολωνακίου (καμία οπτική επαφή με Πάρνηθα).

2 με 2:30 έπιανα μόνο τα κρατικά.

7:30 έπιασα 29 κανάλια και 6 ραδιόφωνα (τα τρία κρατικά, σε παραλλαγές με κεφαλαία (π.χ. KOSMOS) και με πεζά (π.χ. "Kosmos") Αν άλλοι πιάνουν 33 κανάλια, μου λείπουν 4.

Από ποιότητα, δειγματοληπτικά:
Ν1 (47400): Στάθμη 12%, ακρίβεια: 69-90% (παίζει)
ALPHA (48200): Στάθμη 22%, ακρίβεια: 29-90% (παίζει πολύ)

Το AB Channel δεν έχει ενημερώσει τον οδηγό προγράμματός του, οπότε λέει ακόμα zoom! Στον δέκτη μου εμφανίζεται σχετικά χαμηλά στη σειρά (θέση 26). Πρώτο εμφανίζεται το Ν1 (θέση 10).

-Τα νόμιμα κανάλια (Τ/Σ) της Αττικής είναι 29 (8 νεριτ+8 πανελλαδικά+13 περιφ.) +3 ραδιόφωνα νεριτ.
-Στην Αθήνα βγήκε και ένας πειρατής (δεν τον πιάνουν παντού) στην 56 συχνότητα που βγάζει σήμα για 4 κανάλια (τα δύο ενεργά) δεν ξέρω πόσο θα παραμείνει αλλά αυτό είναι που μεγαλώνει σε κάποιους το πλήθος των καναλιών σε 33.
-Στις πολυπλεξίες της η Νεριτ δίνει τα ραδιόφωνα και στις δύο (με μικρά και μεγάλα γράμματα) γι αυτό φαίνονται διπλά.

Καλημερα απο Σιφνο Πιανω N1 , N sports , Vouli , N HD, alpha Ant1 , Art , E , BBC world ψηφιακα.. δεν ξερω απο που η κεραια κοιτα προς παρο.και καποιους σταθμους ραδιοφωνου

Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

-Τα νόμιμα κανάλια (Τ/Σ) της Αττικής είναι 29 (8 νεριτ+8 πανελλαδικά+13 περιφ.) +3 ραδιόφωνα νεριτ.
-Στην Αθήνα βγήκε και ένας πειρατής (δεν τον πιάνουν παντού) στην 56 συχνότητα που βγάζει σήμα για 4 κανάλια (τα δύο ενεργά) δεν ξέρω πόσο θα παραμείνει αλλά αυτό είναι που μεγαλώνει σε κάποιους το πλήθος των καναλιών σε 33.
-Στις πολυπλεξίες της η Νεριτ δίνει τα ραδιόφωνα και στις δύο (με μικρά και μεγάλα γράμματα) γι αυτό φαίνονται διπλά.

Αυτά που βρήκα για πρώτη φορά είναι τα Program 2, Program 3, SYMBAN και (δεν θυμάμαι το 4ο) στη συχνότητα 682Hz, τα οποία λειτουργούν αυτή τη στιγμή.

Καλλιθέα (updated)

Σύνολο 37 ψηφιακά
6 ραδιόφωνα
3 αναλογικά στα VHF
Κεραία UHF Υμηττό

Υπάρχουν 2 "πειρατές" στα κανάλια 47 και 56. Τα "νόμιμα" είναι 29. Να σημειωθεί ότι οι πειρατές εκπέμπουν σε mpeg2.

Τελικά, φαίνεται ότι η μια πειρατική τετράδα εκπέμπει είτε από Αίγινα είτε από Πάρνηθα, αλλά τώρα διαβάζω ότι παίζει και δεύτερη.
Το ερώτημα είναι πως θα μπορούμε να ξεχωρίσουμε το ΚΕ (αν έχουμε 2 ή περισσότερες κεραίες) ή μήπως πρέπει να αφαιρεθούν οι περισσευούμενες.

Πειρατικη εκπομπη.. μαστα...
Τα βουνα ειναι γεματα τεχνικους, σιγουρα η ΕΕΤΤ εποπτευει τη μεταβαση και ο πειρατης ειναι ανοιχτος και εκπεμπει μερα μεσημερι.
Ενταξει, να κοψουμε το δουλεμα περι πειρατιας

Οσο για την πειρατικη (πλεον) αναλογικη εκπομπη της νεριτ, στα καναλια 5 και 11, ειναι οτι πρεπει για ενα προστιματακι...
Η καναμε switch off η ΔΕΝ καναμε..

Όλα τα κανάλια πειρατικά είναι πλην των δύο συνδρομητικών OTE και Nova αφού δεν έχουν υπογράψει ποτέ σύμβαση με το δημόσιο.

Ειναι γνωστης διευθυνσεως και εχουν και καποια προσωρινη αδεια που ανανεωνεται.
Εξαλλου πεφτουν και προστιμα απο το ΕΣΡ τα οποια μαλλον πληρωνονται κιολλας.

Προφανως δεν ειναι το ιδιο