Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Χαίρομαι που λύθηκε το μακροχρόνιο πρόβλημα που είχες.
Παρατηρώ, όμως, ότι 1) στο καλώδιο TV δεν έπιασες τα 4 κρατικά και δεν καταλαβαίνω το λόγο και 2) δεν έχεις πιάσει τα 4 ξενόγλωσσα.

Ναι, έχεις δίκιο, περίμενα να δω τα κρατικά πρώτα, όπως εδώ στη Γλυφάδα, αλλά τα πιάνεις στη 40.
Φαίνεται ότι τα 4 (DW, BBC, TV5 κλπ) δεν τα πιάνει η Βάρη.

Πιάνω και στη 36 αναλογική N1 !
Η δε 24 (Alpha, Ant1, Art, E) που μου κατεβάζει το καλώδιο SAT2, ανήκει στο SFN-2 και πρέπει να είναι από Στύρα.
Απ' ότι είδα στο Google Earth, στη συνέχεια της ευθείας "Κεραία μου - ΚΕ Βάρης", είναι τα Στύρα.
Θα χρειαστεί λίγος χρόνος πιστεύω, μέχρι να αυξομειώσουν τις εντάσεις των Κ.Ε., αν και τα γειτονικά SFN δεν έχουν κοινές συχνότητες...

Εδω τα εχει ολα αναλυτικα τις ψηφιακες συχνοτητες της Αττικης
http://greektv.pbworks.com/w/page/47256564/Αττική, Σαρωνικός, Νότια Εύβοια
αντε τυχεροι οι αθηναιοι, αλιμονο σε μας τους χαλκιδικιωτες που οσοι δεν καλυπτομαστε απο το μοναδικο κεντρο που θα λειτουργησει του τσουκαλα θα ψαχνουμε το σημα με τα κυαλια...

@tiniakos
Καταλαβαίνω το παράπονό σου απόλυτα. Όμως έτσι είναι τα πράγματα. Οι αλλάγές συμβαίνουν πρώτα στα αστικά κέντρα και μετά πιό έξω.
Για να μη πω για Digea, πάρε για παράδειγμα το τραμ και το μετρό. Τώρα προγραμματίζονται για Θεσσαλονίκη.
Απ' την άλλη, στην Αθήνα μη νομίζεις ότι είχαμε όλοι ψηφιακή TV από 18/6/2010. Υπήρχαν γκρίζες ζώνες (όπως για παράδειγμα αυτή που μένω εγώ), που δεν έβλεπαν τίποτα. Έφερα τεχνικό (του φόρουμ) το 2012, ο οποίος κατάφερε να πιάσει κάποιες αντανακλάσεις από Αίγινα. Δύο χρόνια τώρα, αυτές οι αντανκλάσεις έπαιζαν το παιχνίδι τους. Μια ήταν, μια δεν ήταν. Μια χάλαγε ο καιρός, μιά έφτιαχνε ο καιρός. Το σήμα πάνω κάτω. Για Αθήνα μιλάμε και με Digea 3 χρονών τότε.
Απλώς παιδιά υπομονή, έγινε η αρχή και τώρα θα φτάσει σ' όλους.

Δόξα τω Θεώ είχα λεφτά τα τελευταία χρόνια για δορυφορική και δεν ασχολήθηκα με το ξεφτιλισμενο κράτος όπως και αυτό δεν ασχολείται μαζί μου.
Να σκεφτείς οτι έχει πέσει η κεραία απο τον αέρα εδώ και ενα χρονο και ουτε που την έβαλα στη θεση της,απλα την πήγα σε μια άκρη μην φύγει και χτυπήσει κανεναν χριστιανό που περναει κατω απο το σπίτι.

Μια χαρά τα βόλεψες.
Κι εγώ όταν ήρθα εδώ (σ' αυτό το σπίτι) το 2005, είδα ότι ο τοπικός αναμεταδότης έδινε 10 χιονισμένα κανάλια.
Οπότε έβαλα Νοβα την οποία έκοψα το 2010, περιμένοντας ότι θα βλέπω Digea. Αλλά πού?
Τα άλλα τα έχω πει.
Μόλις χθες ενεργοποιήθηκε ο συγκεκριμένος αναμεταδότης σαν Κ.Ε. Βάρης (ψηφιακός).
Είπαμε, υπομονή.

Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Ερώτηση:
Έχει πλέον νόημα να λέμε "από Υμηττό" ή "από Αίγινα"?
Το SFN-1 δεν έχει τα ίδια κανάλια?
Μια και το ανέφερε ο φίλος, δεν έχω (ούτε είχα TV5). Επίσης δεν έχω (αλλά είχα) DW και BBC. Είναι ok?
Άρα πιάνεις την συχνότητα 21 με Ν, Ν Ssport, N HD και Βουλή, αλλά δεν πιάνεις την 28 με ΡΙΚ, BBC, DW και TV5. Δεν πρέπει να έχουν μεγάλη διαφορά στην ένταση του σήματος οι δύο συχνότητες, οπότε πρέπει να χάνεις την συχνότητα πάρα τρίχα. Σε εμένα στο κέντρο της Αθήνας η Digea έχει πιο δυνατό σήμα από την Νέριτ, οπότε αν φτάνει και σε εσένα το ίδιο σήμα (όπως είναι λογικό), μάλλον σου λείπει ελάχιστο σήμα για να πιάσεις και την 28 με τα ξένα της Νέριτ.

αυτη τη στιγμη παιδια παιζει το 2ο μπουκετο της νεριτ στην αττικη στο καναλι 28 μονο απο τα κεντρα Αιγινας Υμηττου και Παρνηθας οποτε εχει νοημα να λεμε Υμηττος, Παρνηθα κλπ. Αυτο γινεται γιατι η νεριτ δεν εχει ακομα δικους τους πομπους στα υπολοιπα 11 κεντρα και βγαινει νοικιαζοντας την 4η πολυπλεξια της digea. οποτε δεν ειναι ολες οι περιοχες το ιδιο, μονο τα καναλια μεσω digea ειναι ολα σε κοινες συχνοτητες μεσα στο sfn, της νεριτ προς το παρον διαφερουν. μην σας κανει εντυπωση αν δεν πιανετε το 2ο μπουκετο με τα ξενα καναλια και το ρικ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

στη βαρη συγκεκριμενα δεν εκπεμπει το 2ο μπουκετο της νεριτ, αν το βγαλει καποιος εστω και χαμηλα θα ειναι απο Αιγινα.
Δειτε και στο greektv τα εχει ολα αναλυτικα.
http://greektv.pbworks.com/w/page/47256564/Αττική, Σαρωνικός, Νότια Εύβοια

Ετσι εξηγειται οτι την ΝΕΡΙΤ αντι να την λαμβανω στην περιοχη του Λαυριου ειτε στο 23 ειτε στο 32 την λαμβανω στο 36 καναλι...

Πρωτο μου ποστ εδω οποτε καλως σας βρισκω! Δεν ξερω αν ειμαι στο σωστο τοπικ. Εχω οτε tv που δεν εχει το CNN. Μεχρι προχθες βλεπαμε κουτσα στραβα στην Αθηνα αναλογικα. Τωρα τι γινεται με το CNN? Ευχαριστω!

Βέβαια άλλο να βλέπεις ντοκυμανταίρ του National Geographic και Discovery Channel σαν αυτά που έδειχνε το 2006, και άλλο να βλέπεις Αυτιά, Αντωνοπούλου, Μπογδάνο και Σεφ στον αέρα σε HD.

Πρωτο μου ποστ εδω οποτε καλως σας βρισκω! Δεν ξερω αν ειμαι στο σωστο τοπικ. Εχω οτε tv που δεν εχει το CNN. Μεχρι προχθες βλεπαμε κουτσα στραβα στην Αθηνα αναλογικα. Τωρα τι γινεται με το CNN? Ευχαριστω!

Με παράλληλη λήψη και των δορυφόρων Astra 1 (19,2E) νομίζω ότι μπορείς να έχεις και το CNN με τον αποκωδικοποιητή του ΟΤΕ.

Last edited:
Μια πληροφορία απο γνωστό που εργάζεται στην Νεριτ , ότι υπήρχαν συζητήσεις για 2 μπουκετα ακόμα στην Αττική ,το πρώτο με Κρητη ΤV ,Star KE ,Lepado TV ,και ενα τοπικο είτε από Ευβοια είτε από Πελοπονησο, και το δεύτερο με ξένα κανάλια CNN,Euronews,1 Russia,TVE .Τι ισχύει και τι θα γίνει άγνωστο βεβαια...

Παντως στο Ντράφι με κεραία που πιάνει απο Υμηττό τα μισά κανάλια είναι με σήμα 30% και σε κάποιες τηλεοράσεις δεν παίζει. Πριν τις αλλαγές παίζανε όλα παντού με σήμα απο 80% και πάνω χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Ελπίζω να είναι σε μεταβατικό στάδιο και να ανεβάσουν την ένταση ωστε να πιάνουμε όπως πρίν. Ο σκοπός της μετάβασης στα ψηφιακά είναι και να βγάλουμε και τις κεραίες γκουμούτσες απο τα σπίτια μας.

Μια πληροφορία απο γνωστό που εργάζεται στην Νεριτ , ότι υπήρχαν συζητήσεις για 2 μπουκετα ακόμα στην Αττική ,το πρώτο με Κρητη ΤV ,Star KE ,Lepado TV ,και ενα τοπικο είτε από Ευβοια είτε από Πελοπονησο, και το δεύτερο με ξένα κανάλια CNN,Euronews,1 Russia,TVE .Τι ισχύει και τι θα γίνει άγνωστο βεβαια...

Μάλλον σε ...καφενείο γινόταν οι συζητήσεις, εφόσον σύμφωνα με την ΚΥΑ 15715 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1956/12-8-2013, στη ΝΕΡΙΤ παραχωρούνται δύο συχνότητες (δίαυλοι) σε κάθε μία από τις 34 περιοχές απονομής (allotments) που υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα. Μιλάμε, φυσικά, για τα δύο πακέτα καναλιών της ΝΕΡΙΤ που ήδη εκπέμπουν από Υμηττό, Πάρνηθα και Αίγινα.

Μπορει να ειναι και καλυτερα απο τα "δικα μας" που ολη την ημερα εχουν τηλεπωλησεις........:shot: