Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Re: Απάντηση: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

το 5/10 ισχύει κανονικά για το πήλιο;
 
Λογικα πλεον δεν ισχυει τιποτα....13 μερες πριν το επομενο switch off δεν εχει αναγγειλει τιποτα η digea καθως και απο γενικες πληροφοριες δεν εχει αρχισει καμια μετακομιση πομπων κλπ...μακαρι να βγω ψευτης και συντομα να εχουμε την επομενη ψηφιακη μεταβαση
 
Πιθανά η επόμενη μετάβαση θα πάει προς το τέλος Οκτώβρη, περιμένουμε τη νεα ΚΥΑ
 
αντε να δουμε ποιο θα ειναι το επομενο σημειο...βασικα το 4ο switch off περιλαμβανε αρκετα σημεια οποτε και χρονια θα ηταν δυσκολο να καλυφθει...καλα να μ πεις ολα γινονται αμα πεσει το χρημα και στηνονται αμεσα οι νεοι αναμεταδοτες...
φιλε midas ποτε λες να βγει η νεα ΚΥΑ?
εχεις καποια περετερω πληροφορια?
 
Οι τελευταίες πληροφορίες συμφωνούν με αυτά που λέμε και δίνουν ημερομηνίες το 31/10 για το 4ο (Κεντρική Ελλάδα-Θεσσαλία-Στερεά) και 28/11 για το 5ο switch off (Δυτ. Μακεδονία-Ήπειρος-Ιόνιο)
Όσο για την ΚΥΑ που αλλάζει το χρονοδιάγραμμα και κάνει επίσημες τις πληροφορίες, συνηθίζει να βγαίνει ένα μήνα πριν το switch off, έχοντας έτσι εξαντλήσει κάθε περίπτωση -πιθανότητα άλλης αλλαγής ή κάποιου απροόπτου. Κατά βάση όμως γίνονται γνωστές οι ημερομηνίες πριν την έκδοση της ΚΥΑ ώστε να προετοιμάζονται οι πάροχοι εσωτερικά. Θα δούμε την επόμενη εβδομάδα αν οι ημερομηνίες αυτές είναι και οι οριστικές.

Εδώ το άρθρο της Ματίνας Παπαχριστούδη από το Digital info.
http://www.digitaltvinfo.gr/news/media-news/item/12668-to-4o-switch-off-fernei-tin-5i-anavoli

Το 4ο switch off φέρνει την 5η αναβολή!

H νέα αναβολή στο χρονοδιάγραμμα της ψηφιακής τηλεοπτικής μετάβασης είναι πλέον γεγονός. Το 4ο κατά σειρά switch off στην Κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, προβλέπεται να γίνει στις 31 Οκτωβρίου. Παράλληλα γίνεται ενοποίηση του Αίνου, ώστε να κρατηθεί η ημερομηνία της 19ης Δεκεμβρίου για την οριστική διακοπή των αναλογικών τηλεοπτικών σημάτων. Το πέμπτο switch off αναμένεται να περιλαμβάνει τον Αίνο μαζί με την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και την Κέρκυρα και προγραμματίζεται για τις 28 Νοεμβρίου. Η μετάβαση ολοκληρώνεται με τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη στις 19 Δεκεμβρίου.

Οι αλλαγές συμφωνήθηκαν σε ανώτατο επίπεδο μετά το κραχ στην αγορά εξαιτίας των αποκωδικοποιητών. Η είδηση που έβγαλε στον αέρα το site μας, ότι οι εταιρείες εισαγωγής ψηφιακών δεκτών ζητάνε αναβολή του switch off της Μακεδονίας, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. Όταν αποδείχθηκε με έγγραφα και ντοκουμέντα πως το αίτημα πράγματι τέθηκε, αποκαλύφθηκε άλλη μια σοβαρή επίπτωση στο ψηφιακό μοντέλο που έχει ακολουθήσει η Ελλάδα. Η αγορά δεν καλέστηκε ποτέ να συμμετάσχει σε κάποιου είδους συντονισμού ψηφιακής μετάβασης, όπως έγινε σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Γιατί να έχει την ευθύνη η αγορά στο πόσοι ψηφιακοί δέκτες χρειάζονται, πότε ακριβώς θα εισαχθούν στη χώρα, και τις είδους θα είναι; Ακόμη κι αν υπήρχε εταιρεία που θα μπορούσε να έχει στοκ χιλιάδων ψηφιακών δεκτών στις αποθήκες της, σίγουρα δεν θα ήταν ικανοποιημένη από τις αλλεπάλληλες αλλαγές του χρονοδιαγράμματος, τα πισωγυρίσματα του υπουργείου Μεταφορών, τις αναβολές και τις αλλαγές των όρων και προϋποθέσεων.

Απόρροια όλων των παραπάνω είναι πως με το switch off της Θράκης και βόρειου Αιγαίου η αγορά ξέμεινε από ψηφιακούς δέκτες. Μόνο στη Μυτιλήνη διατέθηκαν περισσότεροι από 70.000 αποκωδικοποιητές, ενώ στην Καβάλα καταγράφηκαν ουρές στα μαγαζιά. Το αίτημα της αναβολής τέθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο στο υπουργείο Μεταφορών (η επιστολή των εταιρειών αναρτήθηκε στο digitaltvinfo.gr). Τελικά αυτό το αίτημα έγινε η αφορμή για τη συνολική αλλαγή του χρονοδιαγράμματος στην ψηφιακή μετάβαση.
 
Δηλαδή εν ολίγης υπάρχουν χιλιάδες νοικοκυριά στην Ελλάδα με αναλογικές τηλεοράσεις crt
 
Μιλαμε, οτι ακομα μου ζητανε tv crt, κυριως ανθρωποι μεγαλης ηλικιας, γιατι δεν μπορουν να "δουν" σε οθονες ...tft!!!!
Τι να λεμε τωρα;;;;;
 
Η crt του καθενός συνήθως ανακυκλώνεται στο σπίτι σαν δεύτερη ή τρίτη τηλεόραση ή πήγε σε κανένα εξοχικό. Και βέβαια με την κρίση πολλοί δεν είδαν την αναγκαιότητα να πάρουν lcd. Θυμηθείτε ότι μια crt 27-29'' έκανε καμιά 500αριά ευρώ, αλλά όσο να ναι λυπάσαι να την πετάξεις αφού παίζει κανονικά, οπότε της φοράς το μηχανάκι το DVB-T και την κρατάς.
 
Κοιτα, εχουν συνηθισει να βλεπουν με crt tv και δεν μπορουν με τις lcd... τους φαινεται "περιεργη" η εικονα!!!
Εδω, βεβαια, δεν εχουμε ακομη ψηφιακα... ασε να "μπουνε" και βλεπουμε...
 
για Καστορια παμε 28/11? παντως ενω εχουμε θεμα μεγαλο μας αφησαν τελευταιους
 
Δεν έχει αλλάξει κάτι, ακόμα το "δευτερο" το πρόγραμμα του "τρίτο" παίζει. Προετοιμασία της πολυπλεξίας για την εκπομπή του είναι.
 
Το νέο χρονοδιάγραμμα μετάβασης από το σημερινό Δελτίο τύπου του ΥΠΟΜΕΔΙ (όπως λέει οδεύει για δημοσίευση στο ΦΕΚ)

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ «SWITCH-OFF»


31 Οκτωβρίου 2014: Κεντρική Μακεδονία / Θεσσαλία / τμήμα Στερεάς Ελλάδας

28 Νοεμβρίου 2014: Ήπειρος / Δυτική Μακεδονία / Ιόνιο / Αιτωλοακαρνανία

19 Δεκεμβρίου 2014: Κρήτη / Κυκλάδες / Δωδεκάνησα / Σάμος & Ικαρία

Από τις 19 Δεκεμβρίου οι πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα θα λαμβάνουν πλέον μόνο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα στις τηλεοράσεις τους.

πηγή : Ημερησία