Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Ο κάθε πολυπλέκτης έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 12 προγράμματα τυπικής ευκρίνειας (Standard Definition – SD) ή 4 προγράμματα υψηλής ευκρίνειας (HighDefinition – HD).
Σήμερα η χώρα μας διαθέτει 4 πολυπλέκτες για μετάδοση ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας συνολικής χωρητικότητας 48 προγραμμάτων τυπικής ευκρίνειας (SD) ή 16 προγραμμάτων υψηλής ευκρίνειας (HD) ή 12 προγραμμάτων ταυτόχρονης εκπομπής σε SD και HD.
Μας κοροϊδεύουν στα μούτρα μας. Καμία κουβέντα για bitrate, οπότε χωράνε όσα κανάλια τους βολεύει.
Τα έχουμε τεκμηριώσει με αριθμούς σε προηγούμενες σελίδες, δεν χρειάζεται πάλι.


Η τεχνολογία DVB-T2 αποτελεί την εξέλιξη της σημερινής ψηφιακής μετάδοσης στην οποία ήδη έχουν μεταβεί αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.
Μπράβο τους. Μακάρι κάποτε να αποκτήσουμε χαρακτηριστικά τέτοιας χώρα και τότε να μπορούμε να δικαιολογήσουμε και το Τ2.


Η συντριπτική πλειονότητα των τηλεοπτικών δεκτών και αποκωδικοποιητών που κυκλοφορούν στην αγορά, υποστηρίζει πλέον την λήψη περιεχομένου HD ενώ αυξάνεται συνεχώς και η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου σε υψηλή ευκρίνεια.
Οπότε ας ξαναγοράσουμε αφού υπάρχουν πιο καινούριοι. Το 2015 ολοκληρώθηκε η μετάβαση. Μόλις το 2015 οι Έλληνες σταμάτησαν να αγοράζουν δέκτες.
Η εικόνα υψηλής ευκρίνειας απαιτεί και υψηλό Bitrate από εσάς, κύριοι.


... όλες οι χώρες θεωρούν δεδομένο ότι:

– η μετάβαση στο 2ο ψηφιακό μέρισμα δεν θα μειώσει τον υφιστάμενο αριθμό εκπεμπόμενων τηλεοπτικών προγραμμάτων,

– με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών (DVB-T2, HEVC), αφενός η ποιότητα μετάδοσης θα βελτιωθεί και αφετέρου η χωρητικότητα του φάσματος θα αυξηθεί με δυνατότητα εξυπηρέτησης ακόμα περισσότερων καναλιών.
Έβγαλαν ανακοίνωση; Και όλες;
Όχι, αλλά είναι γιατί δεν πιστεύω ότι μας δουλεύουν εκεί στην Digea.


Με βάση τα παραπάνω είναι σαφές ότι η χώρα μας πρέπει:

– να εξασφαλίσει στα πλαίσια των Εθνικών διαπραγματεύσεων το μέγιστο μερίδιο τηλεοπτικού φάσματος που αποτελεί σπάνιο εθνικό πόρο, αλλά και

– να υιοθετήσει έναν Οδικό Χάρτη Εισαγωγής σύγχρονων τεχνολογιών, ο οποίος θα επιτρέψει στον Έλληνα τηλεθεατή να έχει εφάμιλλη εμπειρία με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες τόσο στην ποιότητα της τηλεοπτικής εικόνας όσο και στο πλήθος των επιλογών που του προσφέρονται
Δηλαδή τα κανάλια θα πάρουν HD εξοπλισμό και επιτέλους θα εκπέμψουν στο ελάχιστο απαραίτητο bitrate;
Αλλά ξέχασα, αυτοί δεν ξέρουν τι είναι bitrate...
Γι'αυτό εμείς στην ψηφιακή εποχή αναπολούμε την εικόνα της αναλογικής, χωρίς εικόνα full στα macroblocks (πιξέλιασμα) όποτε έχει ψιλο-έντονη κίνηση και άλλες αλλοιώσεις.
 
Γράφουν επί λέξη για χωρητικότητα 48 καναλιών σε 4 αναμεταδότες, πράγμα που σημαίνει κάτω από 0,6Mbps ανά κανάλι,

Δεν ξέρω πώς το υπολόγισες το 0,6Mbps αλλά αυτή τη στιγμή η Digea εκπέμπει τα πανελλαδικά με ~16Mbps, τα περιφερειακά με ~22Mbps και τα HD με ~24Mbps. Η ΕΡΤ είναι στα ~20Mbps. 16Mbps / 12 κανάλια είναι 1,5Mbps ανά κανάλι.
 
To πιθανότερο είναι το bitrate της συγκεκριμένης πολυπλεξίας να διαμορφωθεί όπως στα τωρινά HD (~24,5Mbps) για να χωρέσουν τα 12 SD της πρότασης. Μιλάμε για μαξιμουμ βέβαια αριθμο, εφόσον δώσουν 12 άδειες και εφόσον υπάρξουν 12 που θα τις πάρουν. Σε αυτή την περίπτωση θα έχουν ~2Mbps το κάθε κανάλι.
Πάντως παρότι το bitrate αυτό ανά κανάλι είναι χαμηλό για τις δυνατότητες των συγχρονων τηλεοράσεων, επειδη θα προκειται για SD εκδοση ενός HD καναλιού, άρα με καλύτερες προδιαγραφές (η καλή εικόνα δεν οφείλεται μόνο στο bitrate αλλά και στην ποιότητα υλικού που προβάλλεται, στη ροή εξόδου κλπ), η εικόνα θα είναι υποφερτή, χωρίς να κάνει βέβαια θαύματα.
 
ΕΣΡ: Χωρούν 9 - 11 πανελλαδικά κανάλια συν την ΕΡΤ

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης «ενταφίασε» το περίφημο δόγμα Παππά για τις 4 τηλεοπτικές άδειες, τονίζοντας ότι το φάσμα μπορεί να χωρέσει από 9 μέχρι 11, χωρίς τις συχνότητες της ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ροδόλφος Μορώνης στ Διάσκεψη των Προέδρων, οι τεχνικές υποδομές της χώρας μπορούν να «σηκώσουν» από 9 έως 11 τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας χωρίς σε αυτές να περιλαμβάνονται οι συχνότητες της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Ωστόσο τα μέλη του ΕΣΡ πρόσθεσαν πως «είναι στην διακριτική ευχέρεια κυβέρνησης και ΕΣΡ να αποφασίσουν πόσα από αυτά τα κανάλια θα είναι μεικτού ή θεματικού χαρακτήρα».

Παρά τις πιέσεις που δέχτηκαν το πρωί από τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής Νίκο Παππά που τους απείλησε ακόμα και με ποινικές κυρώσεις και από μέλη της διάσκεψης των προέδρων αλλά και τον ίδιο τον κύριο Βούτση τα μέλη του συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασής απέφυγα να δεσμευτούν για το πότε θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία καθώς νομικά κενά και τεχνικά προβλήματα που δεν έχουν λυθεί απειλούν να οδηγήσουν εκ νέου σε φιάσκο ένα νέο διαγωνισμό.

Μάλιστα σε ερώτηση του βουλευτή της νέας Δημοκρατίας Γιάννη Τραγάκη εάν απειλούνται από το Νίκο Παππά τα μέλη του συμβουλίου ραδιοτηλεόρασης ανέφεραν δεν απειλούμαστε και δεν πιεζόμαστε από κανένα.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ενημερώνοντας λίγο αργότερα τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε ότι όλοι συμφωνούν πως το καθεστώς της μη αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να σταματήσει και ο ίδιος εκτίμησε πως το νωρίτερο που μπορεί να έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία είναι οι τρεις μήνες.

http://www.iefimerida.gr/news/33698...oi-ypodomes-horoyn-9-11-kanalia#axzz4gnFkDizS
 
Δεν ξέρω πώς το υπολόγισες το 0,6Mbps αλλά αυτή τη στιγμή η Digea εκπέμπει τα πανελλαδικά με ~16Mbps, τα περιφερειακά με ~22Mbps και τα HD με ~24Mbps. Η ΕΡΤ είναι στα ~20Mbps. 16Mbps / 12 κανάλια είναι 1,5Mbps ανά κανάλι.

Ψηφιακό μέρισμα 2. 2 συχνότητες για τα ιδιωτικά πανελλαδικά, φαντάζομαι μόνο σε HD για bandwidth conservation, το πολύ μέχρι 8 κανάλια συνολικά λοιπόν.
 
8 ειναι πολλα για 2 συχνοτητες, εφοσον θελουμε να εχουμε ποιοτικο HD.
6 καναλια, απο 7-8Mbps το καθενα.

Αν κι εδω που τα λεμε, DVB-T2 και HEVC θα επρεπε ηδη να ειναι στα σκαρια...
 
Μαζί σου αλλά είναι μεγάλο το κόστος της αλλαγής δεκτών σε DVB-T2 και HEVC. Όταν έγινε η αλλαγή σε DVB-T, h.264 η αγορά των δεκτών ήταν κάτι παραπάνω από ώριμη και υπήρχαν/υπάρχουν πάμφθηνοι δέκτες στο εμπόριο πράγμα που δεν ισχύει για DVB-T2 & HEVC.

Το θέμα εδώ είναι να γίνει μια σωστή μελέτη που να υπολογίζει το ότι θα μείνουν 2 συχνότητες όπως και την αναγκαιότητα μετάβασης σε HD, δεν θα υπάρχει η πολυτέλεια διπλών μεταδόσεων -πράγμα απαράδεκτο εν έτη 2017.
 
Tα συμφέροντα πάντως είναι μεγάλα για νέες πωλήσεις με Τ2 .Νέοι δεκτες,νεες τηλεοράσεις κλπ
 
Είναι πάντως ηττοπαθές να λεμε πριν τελειωσει η διακρατική διαπραγμάτευση, οτι οι συχνοτητες των ιδιωτικών θα κοπούν 50% και από 4 θα γίνουν 2, ενώ ξέρουμε ότι οι διαθέσιμες συχνοτητες γενικά μειώνονται μόνο 30%.
Το πιο λογικό -και δίκαιο- ειναι να διεκδικηθει και να κερδηθει η 3η συχνοτητα γιατί οι 3 από 4 που ειναι τώρα, ειναι πιο κοντά αναλογικά στη μείωση του 30% λόγω αποδοσης των συχνοτητων στην κινητή. Ο μόνος φορέας που μίλησε για 2 συχνοτητες στην Ελλάδα ηταν το Ινστιτουτο της Φλωρεντίας, σαν να ήταν μάλιστα κάτι δεδομένο, ενω δεν του έπεφτε λόγος.

Επισημαίνω ακόμα ότι όλοι ανεξαιρέτως οι γείτονες δεν θέλουν να χάσουν όχι τις μισές αλλά καμία συχνότητα από τον αριθμό που έχουν, ανεξάρτητα από το σύστημα εκπομπής που θα επιλέξουν και θα παλεψουν γερά για τα συμφέροντά τους. Βουτυρο στο ψωμί τους είναι η παράδοση από εμάς ανευ αγώνα των συχνοτήτων.
Δεν θέλω να πω τα γνωστά συνδικαλιστικά "αγώνας που δεν κερδήθηκε είναι αυτός που δε δόθηκε", αλλά ας γίνει μια προσπάθεια και να μην προτρέχουμε. Αλλωστε αν καταφέρουμε και κρατησουμε τις 3 από τις 4 τότε δεν υπάρχει και ιδιαίτερη ανάγκη για τη δεκαετία 2020-30 να αλλάξει και το συστημα εκπομπής.
 
Μα κόβουν τισ συχνότητες των ιδιωτικών κατά 50% για να κρατήσουν όλες τις συχνότητες της ΕΡΤ. Προσωπικά θα προτιμούσα να χαθεί η 2η συχνότητα της ΕΡΤ με τα ξένα κανάλια που τα πιάνω δορυφορικά και να χαθεί μόνο μία συχνότητα από τα ιδιωτικά.
 
Σωστα παιζει και η παράμετρος της ΕΡΤ στη μέτρηση. Παρ ολα αυτα θα εχουμε από την 21 ως την 48, διαθεσιμες 28 συχνοτητες για να συζητήσουμε με τους γειτονες και να καταλήξουμε σε νούμερα. Σίγουρα αν ειναι να παραμεινει η 2η συχνοτητα της ΕΡΤ μονο με τα ξένα δορυφορικά, τότε καλύτερα να παραχωρηθει στα ελληνικά ιδιωτικά, δεν πιστευω όμως ότι θα παραμείνει ετσι. Θα μπορουσε επίσης να μοιραστει η συχνοτητα αυτη όπως είχε γίνει στο παρελθον μεταξύ ΕΡΤ και ιδιωτών.
 
Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

οι τεχνικές υποδομές της χώρας μπορούν να «σηκώσουν» από 9 έως 11 τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας
Και 15 και όσες τους βολεύει. Μειώνεις κι άλλο την ποιότητα εικόνας και χωράς όσους θέλεις.

Με την ίδια τεκμηρίωση που χρησιμοποίησαν, δηλαδή καμία, κι εγώ μπορώ να πω ότι χωράνε με τα βίας 6.
Βασικά, μπορώ να το τεκμηριώσω με αριθμούς και bitrate, αλλά θα είναι χαμένος κόπος, καθώς έχουν ξαναγραφεί τέτοια μηνύματα και απλώς αγνοούνται.
 
Καλημέρα.
Έπιασα 4 κανάλια από Μαλάξα (TV5, BBC World News, DW και ΡΙΚ) μια έχουν σήμα μια δεν έχουν.
Πότε θα εκπέμψουν κανονικά?
 
πως γινετε αυτο αφου δεν εκπεμπει το δευτερο mux στην επαρχια ακομα και η ερτ εχει ξηλωσει τον αναμεταδοτη και τον εχει παει αλλου και τον εβαλε που ειχε βλαβη,,,,το ιδιο και εδω στην ρογδια..
 
Δικτύωση Περιφερειακών Σταθμών με έγκριση από το ΕΣΡ


Προς: Μέλη και μη μέλη ΕΕΤΕΠ

Αριθ. Πρωτ. 178
Αθήνα 16 Μαΐου 2017

Θέμα: ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΡ

Κύριοι,

Ζητήσαμε από το ΕΣΡ να μας γνωστοποιήσει τους Περιφερειακούς σταθμούς που έχουν ΑΔΕΙΑ δικτύωσης. Συνημμένα τα έγγραφα του ΕΣΡ της 23/3/2017 για την δικτύωση και με τις διατάξεις νόμιμης δικτύωσης.

Πέραν των αναφερομένων στην κατάσταση του ΕΣΡ, που είναι ελάχιστοι, κάνεις άλλος σταθμός δεν έχει δικαίωμα Αναμετάδοσης – Δικτύωσης.

Επειδή στις περιοχές μας, η άνευ αδείας μετάδοση και δικτύωση, είναι σύνηθες φαινόμενο, ο κάθε ένας ας προστατεύσει τα συμφέροντα όπως κρίνει και με κάθε νόμιμο τρόπο. (προσφυγές στο ΕΣΡ ή στους κατά τόπους εισαγγελείς)


ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ:

Απάντηση Από ΕΣΡ
Πίνακας: Δικτυώσεις Τηλεόρασης

http://www.eetep.gr/diktyosi-perifereiakon-stathmon-me-egkrisi-apo-to-esr/
 
H Digea ενημερώνει το ΕΣΡ για τη χωρητικότητα του τηλεοπτικού φάσματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την υψηλή τεχνογνωσία και την εμπειρία της στο θέμα της ψηφιακής εκπομπής τηλεοπτικών σταθμών καθώς και σε θέματα που αφορούν στις νέες τεχνολογίες της ψηφιακής τηλεόρασης, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει η Digea στα μέλη της Ολομέλειας του ΕΣΡ κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης σχετικά με τη χωρητικότητα του τηλεοπτικού φάσματος που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ανεξάρτητης αρχής τη Δευτέρα 22.05.2017.

Τα στελέχη της Digea, είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν το ΕΣΡ, παρουσία και των λοιπών εμπλεκομένων φορέων, για την υφιστάμενη κατάσταση στην Ελλάδα, αναφέροντας παράλληλα τις εξελίξεις στην Ευρώπη και τις δυνατότητες που έχει η χώρα μας, εστιάζοντας στο μέλλον της ψηφιακής τηλεόρασης και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Ειδικότερα τονίστηκε ότι η χώρα δεν πρέπει να χάσει το «τρένο» της προόδου επισημαίνοντας ότι αυτή τη φορά έχουμε τη δυνατότητα αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων μαζί με όλες τις ανεπτυγμένες τηλεοπτικές αγορές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατέστη σαφές ότι προκειμένου οι αρμόδιοι φορείς να καταλήξουν σε ασφαλή τελικό αριθμό τηλεοπτικών αδειών θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει προηγηθεί:

1) η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των χωρών για το διεθνή συντονισμό συχνοτήτων στα πλαίσια του 2ου Ψηφιακού Μερίσματος, ώστε να γνωρίζει η χώρα τον ακριβή αριθμό των συχνοτήτων που θα μπορέσει να διαθέσει για την τηλεόραση όταν αποκοπεί το 2ο ψηφιακό μέρισμα. Σημειώνεται ότι ο εθνικός στόχος είναι η διασφάλιση κατά τη διάρκεια των διεθνών διαπραγματεύσεων, 6-9 πολυπλεκτών (οι γνωστές τηλεοπτικές συχνότητες) σε Εθνικό επίπεδο. Ο κάθε πολυπλέκτης μπορεί να φιλοξενήσει χρησιμοποιώντας την τρέχουσα τεχνολογία 12 προγράμματα SD ή 4 προγράμματα HD ή 3 προγράμματα ταυτόχρονης μετάδοσης σε SD και HD. Με τη νέα τεχνολογία DVB-T2 οι αντίστοιχες χωρητικότητες ανά πολυπλέκτη αυξάνονται σε 18 προγράμματα SD ή 6 προγράμματα HD ή συνδυασμό αυτών.

2) η επιλογή της τεχνολογίας (τρέχουσα DVB–T ή η νέα DVB-Τ2) που θα χρησιμοποιηθεί λαμβάνοντας υπόψη την προτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα κράτη-μέλη να εκμεταλλευτούν τις νέες τεχνολογίες ώστε να επιτύχουν τη βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση του τηλεοπτικού φάσματος, ενόψει του 2ου Ψηφιακού Μερίσματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία έχει ήδη ολοκληρώσει τη μετάβαση σε DVB-T2 ενώ οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες (Αγγλία, Αυστρία, Βέλγιο, Ιταλία, Σουηδία, Φινλανδία, Σερβία, Κροατία, Τσεχία, Ρουμανία κ.α.) έχουν ήδη σε παράλληλη λειτουργία την υφιστάμενη (DVB-T) και τη νέα τεχνολογία (DVB-T2). Στη χώρα μας οι πωλήσεις τηλεοπτικών συσκευών οι οποίες υποστηρίζουν την τεχνολογία DVB-Τ2 έχουν ξεκινήσει ήδη από τον Ιανουάριο του 2014, σήμερα ξεπερνούν το 37% σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων της αγοράς, ποσοστό πωλήσεων το οποίο συνεχώς αυξάνεται.

Παράλληλα επισημάνθηκε με σαφήνεια από τον υπεύθυνο μελετητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ότι η επιλογή της τεχνολογίας DVB-T2 είναι μονόδρομος για τη διασφάλιση του μέγιστου αριθμού συχνοτήτων που είναι σπάνιος Εθνικός Πόρος για την Ελλάδα, στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων με τις όμορες χώρες.

3) η αναγκαιότητα ή μη ταυτόχρονης εκπομπής του ίδιου τηλεοπτικού περιεχομένου σε τυπική ευκρίνεια (Standard Definition) και σε υψηλή ευκρίνεια (High Definition), λαμβάνοντας υπόψη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δεκτών των τηλεθεατών θα είναι HD την ημερομηνία της μετάβασης, που δεν θα συμβεί νωρίτερα από τον Ιούνιο του 2020 (με καταληκτική ημερομηνία τον Ιούνιο του 2022) σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και με χρήση της τρέχουσας τεχνολογίας (DVB-T) μπορούν να φιλοξενηθούν τουλάχιστον 9 ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας με ταυτόχρονη εκπομπή σε τυπική (SD) και υψηλή ευκρίνεια (HD) ή 12 ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας σε υψηλή ευκρίνεια (HD) σε 3 κατ’ ελάχιστον πολυπλέκτες (από τους αναμενόμενους 6-9 της χώρας μετά το 2ο ψηφιακό μέρισμα) που αναμένεται να καταστούν διαθέσιμοι για διανομή προγράμματος ιδιωτικών σταθμών Εθνικής εμβέλειας.

O αριθμός αυτός διπλασιάζεται με χρήση των νέων τεχνολογιών που η χώρα οφείλει να υιοθετήσει εγκαίρως.

https://www.digea.gr/project_images/Files/Deltia Typou/Δελτίο Τύπου Digea 23_5_17.pdf
 
Μεσα απο 2 πολυπλεκτες βγαινουν 6 καναλια HD κι οχι παραπανω (κι αυτα με ενα μικρο ζορι). Σε καμια περιπτωση παραπανω που να χτυπιουνται.
 
To σήμα της Σαμιακής Τηλεόρασης και πάλι στις οθόνες σας

Οι μέτοχοι και οι διαχειριστές του καναλιού κατόρθωσαν με μεγάλη προσπάθεια να συγκεντρώσουν το ποσό που απαίτησε η DIGEA για να διακανονίσει το χρέος, που κατατέθηκε ήδη από την τελευταία μέρα του Απριλίου.

Από την δεύτερη ημέρα του Μαΐου άρχισε η διαπραγμάτευση με τον μεταφορέα του σήματος στην DIGEA , την εταιρεία COSMOTE, που μέσω γραμμής Ethernet στέλνει το σήμα στην πλατφόρμα. ´Ηδη η νέα σύμβαση υπογράφηκε σήμερα 23/5/2017 και η επαναλειτουργία του καναλιού είναι θέμα των αμέσως προσεχών ημερών, στην ίδια θέση που ξέρετε.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν με κάθε τρόπο κατά την διάρκεια της διακοπής, θα τους το ανταποδώσουμε από τώρα και στο εξής έμπρακτα, και να παρακαλέσουμε όσους θέλουν να πετύχει το κανάλι την διαρκή επιβίωσή του, να βοηθήσουν με την διαφημιστική προβολή τους μέσα από το πρόγραμμά του, που είναι έτοιμο και αναβαθμισμένο.

http://samiaki.tv/η-σαμιακή-τηλεόραση-και-πάλι-στις-οθόν/