Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις
Εγώ δεν έχω πρόβλημα να πάρω έναν/δυο/τρείς HEVC δέκτες, επιπλέον, προσωπικά επικροτώ τη μετάβαση σε HEVC. Υπάρχει όμως κόσμος που αγόρασε για όλες του τις συσκευές δέκτες πριν 2-3 χρόνια και θα είναι άχρηστες, δεν μπορείς ανά 2 χρόνια να αλλάζεις τα πρότυπα. Το Ην.Βασίλειο που έκανε τη μετάβαση από DVB-T σε DVB-T2 την έκανε μετά από 10+ χρόνια.
Εμάς -ενώ το γνωρίζαμε- ήταν απολύτως λάθος το timeline της ψηφιακής μετάβασης. Στη δύση του DVB-T/MPEG4 πήγαμε και το χρησιμοποιήσαμε και μετά από 2 χρόνια πρέπει να προχωρήσουμε σε αλλαγή.
Και εγω μαζι σου..
Πραγματικά δεν θα ειχα προβλημα να αλλαξω όχι μονο το πιο εύκολο που είναι ενας εξωτερικός αποκωδικοποιητής αλλα ολόκληρη τηλεόραση.
Αλλωστε δεν θα είναι η πρωτη φορα που θα εχω χωσει καλα χρήματα για απόκτηση τεχνολογίας.
Τωρα που το σκέφτομαι στην πραγματικότητα οι μονοι που εχουν επενδύσει σε νεες τεχνολογίες με αγορα νεων τηλεοράσεων τα τελευταία 15 χρονια είμαστε εμεις οι καταναλωτές που υπομονετικά περιμεναμε από τα κανάλια να αξιοποιήσουμε τις αγορες μας.
Συγκεκριμένα
Την πρωτη μου tv 16:9 την αγόρασα το 2000.
Την δευτερη την αγόρασα το 2004 εποχη που ειχε ξεκινήσει ηδη το HD σε άλλες χωρες
Το 2006 την πρωτη HD lcd 720 μαζι με προβολεα και το 2008 προβολέας και Tv 1080.
Καμια από αυτές δεν ειδε 16:9 καδρο ( σιγα την επιστήμη δηλαδη) εκτος από καποιες εκπομπες της ΕΡΤ3 ενώ φυσικα HD ουτε λεπτο.
Το 2011 αγορα νεας τηλεόρασης 65 αρα για να χορτάσει το ματι και γιατι η ελπιδα πεθαίνει τελευταία .
Αλλα 5 χρονια θλιβερής ποιότητας με το άθλιο τετραγωνο SD τους.
Σύνολο 16 χρόνια
Αυτοι ολο αυτό το διάστημα δεν εδωσαν φραγκο.
Συνεπώς να τις βάλουμε κατω να τις μετρήσουμε; ( τις επενδύσεις σε νεες τεχνολογίες εννοώ)
Και όχι φυσικα μονο εγω.
Ακομα και ο πιο ασχετος τα τελευταία δεκα χρονια προμηθευτικέ μια Lcd η plasma επειδή ηταν λεπτη και ηθελε να ξεφορτωθεί το παλιο του μπαουλο.
Τι εβλεπε όμως όλα αυτά τα χρονια;
Τραβηγμενα καδρα και ποιότητα εικόνας βιντεοκασέτας.
Σημερα αυτοι οι κύριοι σκίζονται για νεα πρότυπα εκπομπής.
Αληθεια τι θα τα κανουν;
Δεν τα δινουν καλυτερα στους γειτονες;
Γιατι αν είναι να μας φλομώσουν στην ιδια υψηλη ποιότητα όπως εκαναν όλα αυτά τα χρονια τοτε καλυτερα να πανε στα χερια των γειτόνων οι επιπλεον συχνότητες.
Τουλαχιστον αυτοι θα τις αξιοποιήσουν.
Σε καποια σελιδα νομίζω σε αυτό το φορουμ διάβασα από καποιο μελος πως με το hevc που θα ερει ( όποτε ερθει και αν έρθει) εκτος από τα περισσότερα καναλια θα υπαρχει η δυνατότητα να βγαλουν εικονα 4Κ.
Μετα διαβασα πως ο Αντ1 μολις πριν λιγες μερες βγηκε με flag 16:9 αλλα μονο στο λεκανοπέδιο αττικής ( 16 χρονια μετα την πρώτη μου αγορα τηλεόρασης 16:9 ) και φυσιικα σε SD.
Οι δυο τελευταίες προτάσεις περιγράφουν με γλαφυρό τροπο ένα παράλληλο σύμπαν που φυσικα στο πρωτο δεν κατοικούμε.
Τωρα σκίζονται για το τρενο που παει να φυγει .
Ραγίζει η καρδιά μου…
Για τις νεες τεχνολογίες που και καλα θα τους δώσουν τη δυνατότητα να προβαλουν υψηλής ποιότητα υλικό.
Βουρκωνω…
Σκοπιμότητες και παλι σκοπιμότητες
Να πάρουμε τσαμπα αδειουλα να συνεχίσουμε να μην δινουμε φραγκο να στριμώξουμε 5-6 καναλακια σε μια συχνότητα ώστε να μας έρχεται φθηνότερα και ασε τον κοσμο να αγοράζει από πέρσι νεες τηλεοράσεις Oled 4Κ για να βλεπει δοκιμαστικές εκπομπές 1080 ενός καναλιού ( μιλω για το Star) και λίγων ωρων πρόγραμμα από Σκαι και Μακεδονια.
Δεν την μπορω τοση ποιότητα…
Πνίγομαι.