Επιλογη αυτοκινητου

Περί Tesla ...δυσκολεύομαι να το πιστέψω!!

http://www.huffingtonpost.gr/entry/...9262eee4b03b55731cde2e?utm_hp_ref=gr-homepage

Δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς πιο πολυσήμαντη επένδυση για την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας μας. Ο κολοσσός της Σίλικον Βάλεϊ Tesla Inc, ο οποίος έχει μεταμορφώσει την αγορά του ηλεκτρικού αυτοκινήτου και οραματίζεται να ανατρέψει τα δεδομένα στην ενέργεια και τη διαστημική τεχνολογία, επέλεξε την Ελλάδα για το πρώτο του τμήμα Ερευνας και Ανάπτυξης (R&D) εκτός Αμερικής. Παρά την έντονη διεκδίκηση της επένδυσης από πολλές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και την Τουρκία τους τελευταίους μήνες, το επίπεδο του επιστημονικού προσωπικού και των ερευνητικών ιδρυμάτων στη χώρα μας, καθώς και η ετοιμότητα και ο επαγγελματισμός της ελληνικής κυβέρνησης κατέστησαν ελκυστικότερο το ελληνικό «πακέτο» για την Tesla.

Την περασμένη Πέμπτη το «Εθνος της Κυριακής» πληροφορήθηκε την καταχώριση της Μονοπρόσωπης ΕΠΕ «Tesla Greece» στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο και ξεκίνησε αμέσως το ρεπορτάζ για την κολοσσιαίας σημασίας επένδυση του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού στην Ελλάδα. Πρόκειται για την ίδρυση του πρώτου τμήματος R&D της εταιρείας εκτός ΗΠΑ, που αφορά στην «καρδιά» των καινοτομιών της Tesla- τους ρηξικέλευθους ηλεκτρικούς κινητήρες των οχημάτων της- ενώ έχει ήδη εγκατασταθεί σε κτίριο που μισθώνει στο Τεχνολογικό Πάρκο του Ερευνητικού Κέντρου «Δημόκριτος». Σύμφωνα με πληροφορίες, καθοριστικό ρόλο στο κλείσιμο του μεγάλου «deal» με την Tesla φέρεται να έπαιξε ο Ελληνας επικεφαλής Ερευνας και Σχεδιασμού των ηλεκτρικών κινητήρων, Κωστής Λάσκαρης.

Η προσέλκυση του τεχνολογικού γίγαντα έγινε εφικτή χάριν στην άψογη συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων, όπως το Οικονομικών και το Ανάπτυξης, που ήραν τα εμπόδια με στόχο να καταστεί η χώρα μας ελκυστική για επενδύσεις στον χώρο της επιστημονικής έρευνας. Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η επιτυχία πιστώνεται στον αναπληρωτή υπουργό Ερευνας και Καινοτομίας, Κώστα Φωτάκη, ο οποίος φέρεται να είναι ο αρχιτέκτονας του εγχειρήματος να εγκατασταθεί το τμήμα R&D της Tesla στην Ελλάδα. Ερωτηθείς από το «Εθνος της Κυριακής», ο αναπληρωτής υπουργός επιβεβαίωσε την ίδρυση της Tesla Greece, δηλώντας για τις μεγάλες προοπτικές που ανοίγονται για τη χώρα μας.

«Μετά από πολύμηνες συζητήσεις η πολιτική του Τομέα Ερευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ για την προσέλκυση Τμημάτων Έρευνας και Ανάπτυξης, των λεγόμενων R&D, εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα υλοποιείται με την ίδρυση της Tesla Greece”, αναφέρει ο κ. Φωτάκης, την οποία χαρακτηρίζει ως “την απαρχή ενός νέου τύπου επενδύσεων στη χώρα. Επενδύσεις που βασίζονται στην Ερευνα, την Καινοτομία και τη Γνώση”.

Μάλιστα θεωρεί τη σημασία της επένδυσης του αμερικανικού κολοσσού για τη χώρα μας “πολύπλευρη”: “Αποτελεί απτό δείγμα εμπιστοσύνης στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας, ιδιαίτερα στο τοπίο που διαμορφώνεται για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα μετά τον Αύγουστο του 2018”. “Όπως η ίδια η εταιρεία έχει επισημάνει”, συνεχίζει, “ένα βασικό κίνητρο για την επιλογή της Ελλάδας ήταν το εξαιρετικό επιστημονικό δυναμικό που υπάρχει στη χώρα. Πρόκειται για τους Έλληνες Μηχανικούς και Τεχνικούς που προέρχονται από τα Ελληνικά δημόσια ΑΕΙ. Το στοιχείο αυτό αποδεικνύει την ποιότητα της εκπαίδευσης και κατάρτισης που προσφέρουν και που ατυχώς κάποιοι επιμένουν να αγνοούν στην προσπάθειά τους να τα απαξιώσουν».

Αντιγράφω από το newsauto.gr

Σημειώστε πως δεν είναι η πρώτη φορα που η Tesla κοιτάει προς Ελλάδα. Σε ομιλία του σε επενδυτικό συνέδριο ο δικηγόρος Σωτήρης Μπρέγιαννος, αποκάλυψε πως είχαν έρθει επαφή με την εταιρεία του στελέχη της Tesla για να διερευνήσουν την προϋπόθεση να φτιαχτεί η δεύτερη μονάδα στη χώρα μας. Μάλιστα αποκάλυψε πως άνθρωποι της Tesla είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα για τα σχετικά, το 2012.

Οι Αμερικανοί τότε, συνάντησαν μία ιδιαίτερα απρόθυμη συμπεριφορά από τους Κρατικούς λειτουργούς, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν άπραγοι και στη συνέχεια να επιλεγεί η Ολλανδία.
Κυρίως η γραφειοκρατία (περιβαλλοντικές εγκρίσεις κλπ) αλλά και η απροθυμία των τότε ιθυνόντων να συζητήσουν μία σειρά από κινήσεις για να καταστεί η επένδυση πιο συμφέρουσα για την εταιρεία, γκρέμισε την όποια διάθεση είχαν οι της Tesla για εν Ελλάδι επενδύσεις.

Να συμπληρώσω ότι προς το παρόν η σύσταση της εταιρείας αφορά r&d department αλλά μπορεί να είναι ένα πρώτο βήμα για εγκατάσταση και.μονάδων κατασκευής.

Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

Αντιγράφω από το newsauto.gr

Σημειώστε πως δεν είναι η πρώτη φορα που η Tesla κοιτάει προς Ελλάδα. Σε ομιλία του σε επενδυτικό συνέδριο ο δικηγόρος Σωτήρης Μπρέγιαννος, αποκάλυψε πως είχαν έρθει επαφή με την εταιρεία του στελέχη της Tesla για να διερευνήσουν την προϋπόθεση να φτιαχτεί η δεύτερη μονάδα στη χώρα μας. Μάλιστα αποκάλυψε πως άνθρωποι της Tesla είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα για τα σχετικά, το 2012.

Οι Αμερικανοί τότε, συνάντησαν μία ιδιαίτερα απρόθυμη συμπεριφορά από τους Κρατικούς λειτουργούς, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν άπραγοι και στη συνέχεια να επιλεγεί η Ολλανδία.
Κυρίως η γραφειοκρατία (περιβαλλοντικές εγκρίσεις κλπ) αλλά και η απροθυμία των τότε ιθυνόντων να συζητήσουν μία σειρά από κινήσεις για να καταστεί η επένδυση πιο συμφέρουσα για την εταιρεία, γκρέμισε την όποια διάθεση είχαν οι της Tesla για εν Ελλάδι επενδύσεις.

Να συμπληρώσω ότι προς το παρόν η σύσταση της εταιρείας αφορά r&d department αλλά μπορεί να είναι ένα πρώτο βήμα για εγκατάσταση και.μονάδων κατασκευής.

αν ήμουν ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ θα σημείωνα αυτό το σημείο ότι το 2012 με ΠΑΣΟΚΝΔ που υποτίθεται ότι δεν είναι αριστερά κόμματα και ήθελαν την ιδιωτική πρωτοβουλία και τις ξένες επενδύσεις συνάντησαν εχθρική αντιμετώπιση ενώ τώρα με τους κομμουνιστές έκαναν τη δουλειά τους. Δεν το λέω όμως γιατί δεν θέλω να το πιστέψω.

αν ήμουν ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ θα σημείωνα αυτό το σημείο ότι το 2012 με ΠΑΣΟΚΝΔ που υποτίθεται ότι δεν είναι αριστερά κόμματα και ήθελαν την ιδιωτική πρωτοβουλία και τις ξένες επενδύσεις συνάντησαν εχθρική αντιμετώπιση ενώ τώρα με τους κομμουνιστές έκαναν τη δουλειά τους. Δεν το λέω όμως γιατί δεν θέλω να το πιστέψω.

Σε λίγο πιο ανεξάρτητη ταμπέλας ανάλυση (άρα νομίζω πιο ρεαλιστική), εγώ θα έλεγα το αντίθετο, ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία περίμενε να ξεκαθαρίσει το τοπίο από τον επόμενο πρωθυπουργό που δήλωνε πως «μην τολμήσει κανείς να επενδύσει στην Ελλάδα, όταν βγούμε θα τα ακυρώσουμε όλα και θα χάσει τα λεφτά του.».
Εν πασει περιπτώσει, για καλό είναι, αλλά ας περιμένουμε να το δούμε πρώτα, να δούμε τη ακριβώς θα είναι.

Σε λίγο πιο ανεξάρτητη ταμπέλας ανάλυση (άρα νομίζω πιο ρεαλιστική), εγώ θα έλεγα το αντίθετο, ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία περίμενε να ξεκαθαρίσει το τοπίο από τον επόμενο πρωθυπουργό που δήλωνε πως «μην τολμήσει κανείς να επενδύσει στην Ελλάδα, όταν βγούμε θα τα ακυρώσουμε όλα και θα χάσει τα λεφτά του.».
Εν πασει περιπτώσει, για καλό είναι, αλλά ας περιμένουμε να το δούμε πρώτα, να δούμε τη ακριβώς θα είναι.

και στο insomnia λέει ότι :
Τώρα, μαθαίνουμε ότι η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων πρόκειται να δημιουργήσει ένα μικρό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα, στην Ελλάδα για να αναπτύξει νέες τεχνολογίες ηλεκτροκινητήρα. Τα νέα έρχονται αφότου έγινε γνωστό ότι η Tesla Motors, ίδρυσε στη χώρα μας την Tesla Greece, που όπως επιβεβαιώνεται και από την καταχώρηση στο ΓΕ.ΜΗ, θα διατηρεί αρχικά τη βάση της στο Δημόκριτο, με την εταιρία να προγραμματίζει στο άμεσο μέλλον 50 προσλήψεις εξειδικευμένων στελεχών στον χώρο της έρευνας και ανάπτυξης (σε δεύτερη φάση η Tesla θα ασχοληθεί με την ενέργεια).

και στο insomnia λέει ότι :
Τώρα, μαθαίνουμε ότι η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων πρόκειται να δημιουργήσει ένα μικρό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα, στην Ελλάδα για να αναπτύξει νέες τεχνολογίες ηλεκτροκινητήρα. Τα νέα έρχονται αφότου έγινε γνωστό ότι η Tesla Motors, ίδρυσε στη χώρα μας την Tesla Greece, που όπως επιβεβαιώνεται και από την καταχώρηση στο ΓΕ.ΜΗ, θα διατηρεί αρχικά τη βάση της στο Δημόκριτο, με την εταιρία να προγραμματίζει στο άμεσο μέλλον 50 προσλήψεις εξειδικευμένων στελεχών στον χώρο της έρευνας και ανάπτυξης (σε δεύτερη φάση η Tesla θα ασχοληθεί με την ενέργεια).

Αισιόδοξο φαίνεται. Επιστήμονες ικανούς ανέκαθεν είχαμε, αυτό που μας έλειπε είναι το "καύσιμο", είτε από πλευράς χρηματοδότησης είτε κινήτρου γενικότερα. Ίσως να δούμε ωραία πράγματα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

Όπως το λες... ΥΠΟΤΊΘΕΤΑΙ

Βενζίνη ελπίζω να πήρες. Μεγειά και καλές διαδρομές.

Ναι βενζίνη κανονικά. Μπήκα στο site της bmw hellas και το ίδιο configuration επιβαρύνεται στην Ελλάδα με 23k φόρους και τέλη ταξινόμησης..

Τελική ελληνική τιμή 63k, σε σχέση με Βέλγιο όπου βγαίνει στα 52k.

Καλά ασ'την Ελλάδα....η Ελλάδα πέθανε....μέχρι 17000 προ φόρων.....

Έχουνε φτάσει τα οικογενειακά sedan στα 60+ τα entry level 2λιτρα.....για ένα αμάξι που έπαιρνες 45Κ με τα όλα του το '08 θες 70Κ πλέον....χαζεύω αγγελίες τα mustang που κάναν 42 καινούρια πριν την αύξηση του τέλους ταξινόμησης και τα πουλάνε μεταχειρισμένα τόσο γιατί πλέον έχει 50.....
Το ίδιο με τα GT-R....τα πήραν 107Κ και τα πουλάνε 90Κ, εννέα ετών αυτοκίνητα.
Ούτε να το φέρεις μπορείς....τα cayman S 981 τα βρίσκεις 50κατι και θες 25-28Κ για να το φέρεις.

Μιλάμε για όσους θέλουν να είναι νομοταγείς, για τους υπόλοιπους υπάρχει η Βουλγαρία.

Οπως το λές bateman. όπως επίσης εύχεσαι πλέον να ξεπεράσεις την δεκαετία.....

που να το πεις και ποιός να σε πιστέψει. Το λες σε ξένους και σε κοιτάνε με το στόμα ανοικτό που ο ξένος έχει αλλάξει 3 αμάξια σε 10 χρόνια. Και όχι αμάξια δεκαχίλιαρου.

Καλά ασ'την Ελλάδα....η Ελλάδα πέθανε....μέχρι 17000 προ φόρων.....

Έχουνε φτάσει τα οικογενειακά sedan στα 60+ τα entry level 2λιτρα.....για ένα αμάξι που έπαιρνες 45Κ με τα όλα του το '08 θες 70Κ πλέον....χαζεύω αγγελίες τα mustang που κάναν 42 καινούρια πριν την αύξηση του τέλους ταξινόμησης και τα πουλάνε μεταχειρισμένα τόσο γιατί πλέον έχει 50.....
Το ίδιο με τα GT-R....τα πήραν 107Κ και τα πουλάνε 90Κ, εννέα ετών αυτοκίνητα.
Ούτε να το φέρεις μπορείς....τα cayman S 981 τα βρίσκεις 50κατι και θες 25-28Κ για να το φέρεις.

Μιλάμε για όσους θέλουν να είναι νομοταγείς, για τους υπόλοιπους υπάρχει η Βουλγαρία.

Εσύ είσαι πολύ φιλελέ καπιταλιστής ρε αδερφέ μου με βάση όσα γράφεις. Μην ξεχνάς ότι έχουμε σοσια-ληστική επανάσταση πλέον , ένα αμαξάκι 1000 κυβικά και πολύ σου είναι. Τις λιμουζίνες θα τις έχουν μόνο οι κομματικοί κομισάριοι και ο ΗΓΕΤΗΣ ΜΑΣ.

Καλά αυτό εξυπακούεται.....και σαν σωστός φιλελές πήγα κι έκανα τεστ drive το duster εχθές μπας και αλλάξω το 11 ετών sx4 που έχω για κυνήγι.....και επειδή ήθελα ένα extra πακέτο αξίας 205 μου είπαν πως ξεπερνώ το όριο της προ φόρων αξίας και αλλάζω κλίμακα ΕΤΤ οπότε τα 205 πρέπει να τα πληρώσω 800+......και κάπως έτσι πάει το "πανάκριβο" uberφιλελέ εξτραδάκι.

Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

Καλά αυτό εξυπακούεται.....και σαν σωστός φιλελές πήγα κι έκανα τεστ drive το duster εχθές μπας και αλλάξω το 11 ετών sx4 που έχω για κυνήγι.....και επειδή ήθελα ένα extra πακέτο αξίας 205 μου είπαν πως ξεπερνώ το όριο της προ φόρων αξίας και αλλάζω κλίμακα ΕΤΤ οπότε τα 205 πρέπει να τα πληρώσω 800+......και κάπως έτσι πάει το "πανάκριβο" uberφιλελέ εξτραδάκι.

Εγω απλα θα βαλω αυτο το πινακακι για να καταλαβει καποιος ποσο αρμεγει το κρατος μας την "μεσαια" ταξη...

image.ashx

Με τιμη προ φορων χαμηλοτερη απο τη Γερμανια το type r στη Ελλαδα κοστιζει 14.000 περισσοτερα!

Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

Μέχρι 17000 προ φόρων είμαστε φθηνότεροι όμως.....

Ναι 1-2 χιλιαρικα το πολυ. Αλλα εχω επιφυλαξεις αν ο εξολισμος ειναι ιδιος. Πχ δεν εχω δει αμαξι στην γερμανια να το πουλανε στην βασικη εκδοση με σιδερενιες ζαντες και τασια...

Ίσως να είναι κι έτσι ...πάντως για αμάξι που αγοράστηκε στο περιβάλλον μου με τιμή 22200 εδώ η τιμή έξω ήταν 25κατι με τον ίδιο εξοπλισμό αλλά μπορεί αυτό που λες να ισχύει σε άλλες περιπτώσεις.

Σε κάθε περίπτωση το ότι έχεις μέτοχο το κράτος στο αμάξι σου είναι τραγικό.
Θα μου πεις υπάρχουν πολύ τραγικότερα κι εσείς ασχολείστε με τα αμάξια?
Δίκιο θα έχεις απλά επειδή είναι το τόπικ σταματάμε εδώ και δεν το πάμε παρακάτω.
Τα άλλα σε άλλα τόπικ.