supersonic
Μέλος Σωματείου
- 17 June 2006
- 49,609
Μιας και εχουμε εδω ανθρωπους που εχουν αγορασει προσφατα αυτοκινητο, ηθελα να ρωτησω το εξης, η διαδικασια των οικονομικων συναλλαγων ποια ειναι οταν δεν υπαρχει δανειο; Υποθετω οτι ο πελατης δινει μια προκαταβολη. Μετα τι γινεται; Τα υπολοιπα χρηματα ποτε τα δινει ο πελατης;
Πλήρη εξόφληση λίγο πριν παραλάβεις μέσω τραπεζικού εμβάσματος.
Ρωταω διοτι ειναι σχετικα νωπη η ιστορια του παζαροπουλου. Επισης, λες "λιγο πριν". Εννοεις καποιες μερες φανταζομαι και οχι την ημερα που πας να παραλαβεις, Πως διασφαλιζεται ο πελατης οτι θα του δοθει το αυτοκινητο μετα και δεν θα κρατησουν τα χρηματα του ως κεφαλαιο κινησης για εβδομαδες ή και μηνες; Εχω ακουσει ιστορια τρομου οπου ο παζαροπουλος εχει κανει αυτο ακριβως το πραγμα (οχι τοτε με τα vw,audi, αλλα μετεπειτα οταν πηρε Ford).
Στο site σου γράφουν πως δίνουν επταετη υποστήριξη tom tom ενω στην έκθεση όταν του ρώτησα μου είπαν τρία χρόνια ( άντε βγάλε άκρη).Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.
Το Style Navi με τους 120 hp πήρα , το navi όντως είναι στα Αγγλικά (τα μενού και οι φωνητικές οδηγίες) έχει όμως το θετικό ότι δίνουν 5 χρόνια υποστήριξη για τους χάρτες όταν διαβάζω ότι άλλες εταιρείες δίνουν 2 και μετά πρέπει να πληρώσεις , το τηλέφωνο όμως δείχνει κανονικά και Ελληνικούς χαρακτήρες.
Πάντως γενικά για την τιμή του σε συνδυασμό με όσα προσφέρει (ειδικά σε οδική συμπεριφορά/άνεση/ηχομόνωση) είμαι 100% ικανοποιημένος. Σε επαρχιακούς δρόμους που κινούμαι συνήθως στα πρώτα 1400 χλμ έχω μέση κατανάλωση 6.0 lt/100 χλμ.
Μα αυτό είναι το πρόβλημα μου. Εξοφλεις, σου λένε σε 2 μέρες.. και μετα; Άπαξ και έχουν στο χέρι τα φράγκα δεν έχεις μοχλό πίεσης παρά μόνο για της νομικής οδού. Τρέχα γυρευε δηλαδή.Μια δυο μερες το πολυ.
Όταν έρχεται το αυτοκίνητο δεν νομίζω πως σου απαγορεύει κάνεις να πας πρωτα το ελέγξεις και μετά να κάνεις την υπόλοιπη κατάθεσηΜα αυτό είναι το πρόβλημα μου. Εξοφλεις, σου λένε σε 2 μέρες.. και μετα; Άπαξ και έχουν στο χέρι τα φράγκα δεν έχεις μοχλό πίεσης παρά μόνο για της νομικής οδού. Τρέχα γυρευε δηλαδή.
Έχεις απόλυτο δίκιο αλλά δεν λέω αυτό. Έρχεται, το βλέπεις ,εξοφλεις και σου λένε κλειδιά στο χέρι σε 1-2 ημέρες. Αυτές οι δύο ημέρες είναι το πρόβλημα και αν θα είναι τόσες ή περισσότερεςΌταν έρχεται το αυτοκίνητο δεν νομίζω πως σου απαγορεύει κάνεις να πας πρωτα το ελέγξεις και μετά να κάνεις την υπόλοιπη κατάθεση
Είμαι υπερβολικά καχύποπτος λέτε;
νομίζω ότι κάτι δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι.
(διότι πολλές φορές υπήρξα καχύποπτος, ακόμα και όταν πρωτοαγόρασα αυτοκίνητο 30 και παραπάνω πριν χρόνια.)
το αυτοκίνητο το παίρνεις με την άδεια βγαλμένη στο όνομά σου.
Η διαδικασία αυτή προφανώς και απαιτεί εξόφληση προηγουμένως.
Πως αλλιώς θα σου εκδώσει άδεια ή αλλιώς θα στο γράψει στο όνομά σου ο πωλητής?
Μάλιστα, οπότε να υποθέσω ότι η συμβουλή είναι να εξοφλήσω αφού δω το αυτοκίνητο, αλλά πριν γίνει αυτό μένουμε μόνο στην προκαταβολή;
Ξέρετε, απο τη μια είναι το πρώτο αυτοκίνητο που αγοράζω μόνος μου, από την άλλη η οικονομική κατάσταση στην χώρα έχει αλλάξει πάρα πολύ και φοβάμαι ακόμα και τη σκιά μου.
Για να σε ξε-αγχώσω να σου πω ότι παρήγγειλα αυτοκίνητο για την σύζυγο και το εξόφλησα πέντε μέρες πριν την παραλαβή το καλοκαίρι του 2015 με τα capital controls σε πλήρη ανάπτυξη. Τις μέρες εκείνες που κανείς δεν μπορούσε να ξέρει τι νόμισμα και τι χώρα θα είχαμε την επόμενη μέρα/εβδομάδα/μήνα
Όμως το χρειαζόμασταν άμεσα και πήρα το ρίσκο (δέλεαρ και η εξαιρετική τιμή που πετύχαμε ...)
παρα πολυ σωστο. Ειμαι καχυποπτος αλλα θελω να πιστευω οτι ειμαι και λογικοςΘα παω απο κοντα να τους μιλησω τις επομενες ημερες να δω πως θα βρουμε μια φορμουλα ωστε να ειμαστε ολοι ευτυχισμενοι και ησυχοι.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.