Επιλογη αυτοκινητου

τελικά με το ένα με το άλλο φτάσανε να μας δίνουν χιλιάρια από 16-20 χιλιάρικα...

Μιας και εχουμε εδω ανθρωπους που εχουν αγορασει προσφατα αυτοκινητο, ηθελα να ρωτησω το εξης, η διαδικασια των οικονομικων συναλλαγων ποια ειναι οταν δεν υπαρχει δανειο; Υποθετω οτι ο πελατης δινει μια προκαταβολη. Μετα τι γινεται; Τα υπολοιπα χρηματα ποτε τα δινει ο πελατης;

Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

Μιας και εχουμε εδω ανθρωπους που εχουν αγορασει προσφατα αυτοκινητο, ηθελα να ρωτησω το εξης, η διαδικασια των οικονομικων συναλλαγων ποια ειναι οταν δεν υπαρχει δανειο; Υποθετω οτι ο πελατης δινει μια προκαταβολη. Μετα τι γινεται; Τα υπολοιπα χρηματα ποτε τα δινει ο πελατης;

Πλήρη εξόφληση λίγο πριν παραλάβεις μέσω τραπεζικού εμβάσματος.

Re: Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

Πλήρη εξόφληση λίγο πριν παραλάβεις μέσω τραπεζικού εμβάσματος.

Ρωταω διοτι ειναι σχετικα νωπη η ιστορια του παζαροπουλου. Επισης, λες "λιγο πριν". Εννοεις καποιες μερες φανταζομαι και οχι την ημερα που πας να παραλαβεις, Πως διασφαλιζεται ο πελατης οτι θα του δοθει το αυτοκινητο μετα και δεν θα κρατησουν τα χρηματα του ως κεφαλαιο κινησης για εβδομαδες ή και μηνες; Εχω ακουσει ιστορια τρομου οπου ο παζαροπουλος εχει κανει αυτο ακριβως το πραγμα (οχι τοτε με τα vw,audi, αλλα μετεπειτα οταν πηρε Ford).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

Ρωταω διοτι ειναι σχετικα νωπη η ιστορια του παζαροπουλου. Επισης, λες "λιγο πριν". Εννοεις καποιες μερες φανταζομαι και οχι την ημερα που πας να παραλαβεις, Πως διασφαλιζεται ο πελατης οτι θα του δοθει το αυτοκινητο μετα και δεν θα κρατησουν τα χρηματα του ως κεφαλαιο κινησης για εβδομαδες ή και μηνες; Εχω ακουσει ιστορια τρομου οπου ο παζαροπουλος εχει κανει αυτο ακριβως το πραγμα (οχι τοτε με τα vw,audi, αλλα μετεπειτα οταν πηρε Ford).

Μερικές μέρες πριν. Διασφαλίζεσαι βάσει του συμβολαιου που έχεις υπογράψει και την απόδειξη πλήρους εξόφλησης (έμβασμα). Φυσικά αν ο πωλητής είναι λαμογιο, θα πρέπει να κινηθείς δικαστικά με ότι αυτό συνεπάγεται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.

Το Style Navi με τους 120 hp πήρα , το navi όντως είναι στα Αγγλικά (τα μενού και οι φωνητικές οδηγίες) έχει όμως το θετικό ότι δίνουν 5 χρόνια υποστήριξη για τους χάρτες όταν διαβάζω ότι άλλες εταιρείες δίνουν 2 και μετά πρέπει να πληρώσεις , το τηλέφωνο όμως δείχνει κανονικά και Ελληνικούς χαρακτήρες.

Πάντως γενικά για την τιμή του σε συνδυασμό με όσα προσφέρει (ειδικά σε οδική συμπεριφορά/άνεση/ηχομόνωση) είμαι 100% ικανοποιημένος. Σε επαρχιακούς δρόμους που κινούμαι συνήθως στα πρώτα 1400 χλμ έχω μέση κατανάλωση 6.0 lt/100 χλμ.
Στο site σου γράφουν πως δίνουν επταετη υποστήριξη tom tom ενω στην έκθεση όταν του ρώτησα μου είπαν τρία χρόνια ( άντε βγάλε άκρη).
Όταν λες ότι σου βγάζει ελληνικά στις επαφές ,εννοείς πως όταν σε παίρνουν τηλέφωνο η επαφή εμφανίζεται στην οθόνη του αυτοκινήτου κανονικά στα ελληνικά όπως την έχεις αποθηκευμένη στο κινητό;
Το ίδιο συμβαίνει και με τους τίτλους μουσικών κομματιών mp3 από Bluetooth η από την sd ,usb που δέχεται;
Τέλος σου είναι εύκολο τσεκάρεις ποιών χωρών γλωσσες υποστηρίζει η οθόνη σου εκτός από τα Αγγλικά;

Μια δυο μερες το πολυ.
Μα αυτό είναι το πρόβλημα μου. Εξοφλεις, σου λένε σε 2 μέρες.. και μετα; Άπαξ και έχουν στο χέρι τα φράγκα δεν έχεις μοχλό πίεσης παρά μόνο για της νομικής οδού. Τρέχα γυρευε δηλαδή.

Μα αυτό είναι το πρόβλημα μου. Εξοφλεις, σου λένε σε 2 μέρες.. και μετα; Άπαξ και έχουν στο χέρι τα φράγκα δεν έχεις μοχλό πίεσης παρά μόνο για της νομικής οδού. Τρέχα γυρευε δηλαδή.
Όταν έρχεται το αυτοκίνητο δεν νομίζω πως σου απαγορεύει κάνεις να πας πρωτα το ελέγξεις και μετά να κάνεις την υπόλοιπη κατάθεση

Re: Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

Όταν έρχεται το αυτοκίνητο δεν νομίζω πως σου απαγορεύει κάνεις να πας πρωτα το ελέγξεις και μετά να κάνεις την υπόλοιπη κατάθεση
Έχεις απόλυτο δίκιο αλλά δεν λέω αυτό. Έρχεται, το βλέπεις ,εξοφλεις και σου λένε κλειδιά στο χέρι σε 1-2 ημέρες. Αυτές οι δύο ημέρες είναι το πρόβλημα και αν θα είναι τόσες ή περισσότερες

Δεν μπορω να φανταστώ τι σοι αντιπροσωπία θα μπορουσε να εχει ετοιμοπαράδοτο το αυτοκινητο που εχεις παραγγείλει να εχει παρει τα χρήματά και να μην σου το παραδίδει ( εκτος και αν εννοεις κατι άλλο και δεν εχω καταλαβει)
Από την στιγμη που σε ειδοποιούν ότι το αμαξι που εχεις παραγγείλει εχει ερθει , πας το βλεπεις , ελέγχεις ότι είναι αυτό που εχεις ζητήσει, και μετα μενει μονο η εξόφληση και δυο μερες εως να τακτοποιηθούν οι αδειες , τι ακριβως φοβάσαι;
Για πιο λογο χρειάζεσαι μοχλο πίεσής

Είμαι υπερβολικά καχύποπτος λέτε;

Καχύποπτος να εισαι δεν είναι κακο αλλα να υπαρχει καπνος .
Πχ πριν 3-4 χρονια περιπου με τα προβληματα που ειχε η αντιπροσωπία της Hyundai και με όλα αυτά που ειχαν βγει στην φορα σε καμία περιπτωση δεν θα εδινα χρηματα ( ουτε καν παραγγελία).
Αλλα ο θόρυβος υπηρχε στην αγορα ετσι και αλλιως και οσοι ηταν τα πρωτα θύματα του τοτε αντιπροσώπου ( ευτυχώς αλλαξε πλεον) ειχαν μεν δωσει την προκαταβολή αλλα από την στιγμη που δεν ερχοταν οι παραγγελιες τους κανεις δεν πήγαινε να εξοφλήσει (εκτος και αν ηταν ευκολόπιστος)

Μάλιστα, οπότε να υποθέσω ότι η συμβουλή είναι να εξοφλήσω αφού δω το αυτοκίνητο, αλλά πριν γίνει αυτό μένουμε μόνο στην προκαταβολή;

Ξέρετε, απο τη μια είναι το πρώτο αυτοκίνητο που αγοράζω μόνος μου, από την άλλη η οικονομική κατάσταση στην χώρα έχει αλλάξει πάρα πολύ και φοβάμαι ακόμα και τη σκιά μου.

νομίζω ότι κάτι δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι.
(διότι πολλές φορές υπήρξα καχύποπτος, ακόμα και όταν πρωτοαγόρασα αυτοκίνητο 30 και παραπάνω πριν χρόνια.)

το αυτοκίνητο το παίρνεις με την άδεια βγαλμένη στο όνομά σου.
Η διαδικασία αυτή προφανώς και απαιτεί εξόφληση προηγουμένως.
Πως αλλιώς θα σου εκδώσει άδεια ή αλλιώς θα στο γράψει στο όνομά σου ο πωλητής?

νομίζω ότι κάτι δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι.
(διότι πολλές φορές υπήρξα καχύποπτος, ακόμα και όταν πρωτοαγόρασα αυτοκίνητο 30 και παραπάνω πριν χρόνια.)

το αυτοκίνητο το παίρνεις με την άδεια βγαλμένη στο όνομά σου.
Η διαδικασία αυτή προφανώς και απαιτεί εξόφληση προηγουμένως.
Πως αλλιώς θα σου εκδώσει άδεια ή αλλιώς θα στο γράψει στο όνομά σου ο πωλητής?

παρα πολυ σωστο. Ειμαι καχυποπτος αλλα θελω να πιστευω οτι ειμαι και λογικος :) Θα παω απο κοντα να τους μιλησω τις επομενες ημερες να δω πως θα βρουμε μια φορμουλα ωστε να ειμαστε ολοι ευτυχισμενοι και ησυχοι.

Μάλιστα, οπότε να υποθέσω ότι η συμβουλή είναι να εξοφλήσω αφού δω το αυτοκίνητο, αλλά πριν γίνει αυτό μένουμε μόνο στην προκαταβολή;

Ξέρετε, απο τη μια είναι το πρώτο αυτοκίνητο που αγοράζω μόνος μου, από την άλλη η οικονομική κατάσταση στην χώρα έχει αλλάξει πάρα πολύ και φοβάμαι ακόμα και τη σκιά μου.

Για να σε ξε-αγχώσω να σου πω ότι παρήγγειλα αυτοκίνητο για την σύζυγο και το εξόφλησα πέντε μέρες πριν την παραλαβή το καλοκαίρι του 2015 με τα capital controls σε πλήρη ανάπτυξη. Τις μέρες εκείνες που κανείς δεν μπορούσε να ξέρει τι νόμισμα και τι χώρα θα είχαμε την επόμενη μέρα/εβδομάδα/μήνα

Όμως το χρειαζόμασταν άμεσα και πήρα το ρίσκο (δέλεαρ και η εξαιρετική τιμή που πετύχαμε ...)

Για να σε ξε-αγχώσω να σου πω ότι παρήγγειλα αυτοκίνητο για την σύζυγο και το εξόφλησα πέντε μέρες πριν την παραλαβή το καλοκαίρι του 2015 με τα capital controls σε πλήρη ανάπτυξη. Τις μέρες εκείνες που κανείς δεν μπορούσε να ξέρει τι νόμισμα και τι χώρα θα είχαμε την επόμενη μέρα/εβδομάδα/μήνα

Όμως το χρειαζόμασταν άμεσα και πήρα το ρίσκο (δέλεαρ και η εξαιρετική τιμή που πετύχαμε ...)

θα ειχα παθει πολλαπλα εγκεφαλικα! Μιλας στον ανθρωπο ο οποιος καθυστερουσε να αγορασει καινουρια τηλεοραση γιατι με αγχωνε η ιδεα του να εχει clouding-banding-καμμενα πιξελ και παναγια μου τι θα κανω μετα :D Δεν ειμαι για τετοια εγω, το πολυ μεχρι καινουριο κινητο και αυτο <500 ευρω :D

παρα πολυ σωστο. Ειμαι καχυποπτος αλλα θελω να πιστευω οτι ειμαι και λογικος :) Θα παω απο κοντα να τους μιλησω τις επομενες ημερες να δω πως θα βρουμε μια φορμουλα ωστε να ειμαστε ολοι ευτυχισμενοι και ησυχοι.

λογικός μπορεί να είσαι αλλά σκέψου τις διαδικασίες ελληνικού δημοσίου.
Το αυτοκίνητο το παίρνεις με το κλειδί στο χέρι. Που σημαίνει μπαίνεις και φεύγεις, και βρίσκεις στο ντουλαπάκι άδεια στο όνομά σου και πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας.
Μόνο για το ασφαλιστήριο φροντίζεις που αν το παίρνεις με δόσεις είναι ήδη ασφαλισμένο σε δική τους εταιρεία.

Σκέψου λοιπόν μια εναλλακτική (λέω εγώ).
Πας πληρώνεις. Πρέπει να γίνει μεταβίβαση στο όνομά σου.
Η διαδικασία σημαίνει ότι πληρώνεις πρώτα. Αρα έχουμε μεταβίβαση πρώτα και μετά έχουμε έκδοση άδειας κυκλοφορίας.
Αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να τρέχεις με τον εξουσιοδοτημένο υπάλληλο-εκπρόσωπο του πωλητή από γκισέ σε γκισέ με 15000 ευρώ στην κωλότσεπη μέχρι ο κάθε χ υπάλληλος ολοκληρώσει τις διαδικασίες.

και γενικά όταν αγοράζεις κάτι, πχ ένα πακέτο τσιγάρα στο περίπτερο δεν πληρώνεις πρώτα?
Πληρώνεις και μετά από 10 δεύτερα σου δίνει το πακέτο ο περιπτεράς και ενίοτε και τα ρέστα από το 20άρικο. Εκεί πως τον εμπιστεύεσαι και δεν φοβάσαι να σου πεί, δεν σε ξέρω κύριος...
Στο πάρκινγκ πληρώνεις στο μηχάνημα πριν την παραλαβή.
Στα ρούχα πληρώνεις στο ταμείο και μετά σου δίνουν τη σακούλα.
Εντάξει υπάρχουν και τα αντίθετα.
Πχ σήμερα πήρα μια σύνδεση κινητής με sim. Πρώτα ολοκλήρωσαν την διαδικασία με την ταυτότητα και μετά με στείλανε στο ταμείο. Βέβαια την sim την πήρα αφού πλήρωσα.

Σκέψου λοιπόν μια διαδικασία όπως το μηχανογραφικό κάθε νομαρχίας που βγάζει άδειες, δίνει πινακίδες, εισπράττει τέλη κυκλοφορίας που πρέπει να αναφέρουν ένα νέο όνομα, στη θέση εκείνου που αναγράφεται στην προσωρινή (δεν ξέρω πως λέγεται το καθεστώς μετά τον εκτελωνισμό ενός νεου αυτοκινήτου).
Αν εσύ θεωρείς τον αντιπρόσωπο εν δυνάμει απατεώνα (δεν έχω καμία σχέση με αντιπροσώπους) τι να πεί αυτός που κάθε μέρα έρχονται 10-20 χ, ψ άγνωστοι να πάρουν αμάξια. Τους ξέρει από χτες ότι είναι καλά παιδιά ώστε να πηγαίνει αβέρτα κουβέρτα να μεταβιβάζει αμάξια σε άγνωστα ονόματα και να πληρώνει πινακίδες και τέλη για "ξένους"

Εξοφλεις ή διακανονιζεις την εξοφληση οταν ερχεται το αυτοκινητο και πρεπει να εκτελωνιστει στο ονομα σου. Το βλεπεις, το ελεγχεις αν εχει ο,τι πληρωσες (ή θα πληρωσεις) και συνεχιζεις την διαδικασια - τουλαχιστον ετσι γινεται εδω, στην ...επαρχια.