Επιλογη αυτοκινητου

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

Μήπως έχει πάρει και κανέναν εγκέφαλο? Μπορεί απ τη σύγκρουση να έσπασε κάτι εκεί...
Όχι ο εγκέφαλός δεν βρίσκεται τόσο μπροστά.
Το κόστος γνήσιων ανταλλακτικών για αυτής της κατηγορίας αυτοκινήτων είναι αλλού για αλλού.
Εδώ ένας καθρέπτης για SUV Volvo με κάμερα αναδιπλωμενος φλας θερμενομενος γνήσιος κοστίζει 1000-1100 .
Για βάλτε τώρα σε αυτό φανάρια ψυγείο και προφυλακτήρα γεμάτο με αισθητήρες...

Το είχα ρωτήσει στο service, τα led φανάρια της merc κοστίζουν περί τα 2000ε το ένα.

Εάν έχει distronic στο σήμα, τους 6 αισθητήρες μπροστά κλπ, όντως βγαίνει απόστευτο κόστος.

Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

Κρίμα....
Για αυτό σε αξίας αυτοκίνητα ΠΑΝΤΑ μικτή. Υπάρχει the simple way να το καταλάβει κάποιος , υπάρχει και the hard way....
Μαγκιά δεν είναι μόνο να αγοράσεις καλό αμάξι.

+1000
Θα πρόσθετα και νομική προστασία.
Απολύτως απαραίτητα όταν μιλάμε για ακριβά αυτοκίνητα

Πάντως υπάρχουν και πιο οικονομικές λύσεις
3a009527d473c03b947d6d4ed5daa6b0.jpg

Είμαι σε αναζήτηση νέου αυτοκινήτου. Οι προδιαγραφές είναι SUV, euro 6 / 6.2, με κόστος γύρω στα 27 χιλ., με αξία μεταπώλησης (αλλάζω αυτοκίνητα κάθε 4-5 χρόνια).

Μετά από κάποια έρευνα και επισκέψεις σε αντιπροσωπείες έχω καταλήξει στα εξής:
Nissan Xtrail, Skoda Kodiaq, Peugeot 3008.

Έχω καταλήξει στα παραπάνω γιατί μου αρέσουν εμφανισιακά, είναι περίπου στην τιμή που ανέφερα, ευρύχωρα, ψηλά, νέα μοντέλα.
Τα xtrail και Kodiaq θεωρώ πως είναι μια κατηγορία πιο πάνω από το Peugeot, λόγω μεγέθους. Το 3008 όμως είναι φρέσκο μοντέλο, έχει καταπληκτική θέση οδήγησης, είναι euro 6.2, έχει την μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (με ενδιαφέρει).
Στα αρνητικά τώρα,
Το 3008 είναι 1.2 με 130 άλογα (μήπως είναι λίγη η δύναμη που έχει?), είναι γαλλικό (αξιοπιστία?) και είναι μικρότερο σε χώρους.
Το Kodiaq είναι Skoda (αξιοπιστία, μεταπώληση??), είναι πολύ μεγάλο σε μέγεθος (μήπως είναι πρόβλημα για την κίνηση της Αθήνας?)
To Xtrail είναι το πιο ακριβό, δεν έχω καλή εμπειρία από το service τους, έχω ήδη τώρα Nissan Juke και θα προτιμούσα να πάω σε κάποια άλλη μάρκα.

Σίγουρα υπάρχουν θέματα που δεν έχω σκεφτεί, γι αυτό θα ήθελα τη βοήθειά σας, τη γνώμη σας, τις δικές σας εμπειρίες ίσως.

Ευχαριστώ

Είμαι σε αναζήτηση νέου αυτοκινήτου. Οι προδιαγραφές είναι SUV, euro 6 / 6.2, με κόστος γύρω στα 27 χιλ., με αξία μεταπώλησης (αλλάζω αυτοκίνητα κάθε 4-5 χρόνια).

Μετά από κάποια έρευνα και επισκέψεις σε αντιπροσωπείες έχω καταλήξει στα εξής:
Nissan Xtrail, Skoda Kodiaq, Peugeot 3008.

Έχω καταλήξει στα παραπάνω γιατί μου αρέσουν εμφανισιακά, είναι περίπου στην τιμή που ανέφερα, ευρύχωρα, ψηλά, νέα μοντέλα.
Τα xtrail και Kodiaq θεωρώ πως είναι μια κατηγορία πιο πάνω από το Peugeot, λόγω μεγέθους. Το 3008 όμως είναι φρέσκο μοντέλο, έχει καταπληκτική θέση οδήγησης, είναι euro 6.2, έχει την μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (με ενδιαφέρει).
Στα αρνητικά τώρα,
Το 3008 είναι 1.2 με 130 άλογα (μήπως είναι λίγη η δύναμη που έχει?), είναι γαλλικό (αξιοπιστία?) και είναι μικρότερο σε χώρους.
Το Kodiaq είναι Skoda (αξιοπιστία, μεταπώληση??), είναι πολύ μεγάλο σε μέγεθος (μήπως είναι πρόβλημα για την κίνηση της Αθήνας?)
To Xtrail είναι το πιο ακριβό, δεν έχω καλή εμπειρία από το service τους, έχω ήδη τώρα Nissan Juke και θα προτιμούσα να πάω σε κάποια άλλη μάρκα.

Σίγουρα υπάρχουν θέματα που δεν έχω σκεφτεί, γι αυτό θα ήθελα τη βοήθειά σας, τη γνώμη σας, τις δικές σας εμπειρίες ίσως.

Ευχαριστώ

εκτος απο διαφορετικες κατηγοριες συγκρινεις και διαφορετικα ειδη κινητηρων (πετρελαιο, βενζινη). Αν σε ενδιαφερει να βαλεις οριο αποκλειστικα και μονο στην τιμη αγορας, τοτε καλα κανεις, αλλα εισαι σιγουρος οτι φορολογικα θεματα δεν σε ενδιαφερουν; Επισης σκεφτεσαι αυτοματο ή χειροκινητο κιβωτιο;

Το 3008 νομιζω οτι εχει τους πιο ομορφους χωρους, ενω το kodiaq εχει τους πιο ανετους. Το kodiaq ομως ειναι με διαφορα και το μεγαλυτερο αυτοκινητο (4.80μ μηκος). Επισης το x-trail εχει το χειροτερο Infotainment (ειναι αλλωστε και το παλαιοτερο αμαξι) και δεν υποστηριζει carplay/android auto που το θεωρω τεραστιο μειονεκτημα. Αν σε προβληματιζει το μεγεθος του kodiaq δες και το karoq που ειναι πιο μαζεμενο (4.4μ) και εχει ικανοποιητικους χωρους για οικογενεια.

Επισης δες, αν σε ενδιαφερει και tiguan, που πωλουν οτι αποθεμα εχει μεινει (λογω του μπλεξιματος με το wltp). Απλα εκει ειναι θεμα οτι δινουν οτι υπαρχει διαθεσιμο, οποτε βλεπεις αν σε καλυπτει ο εξοπλισμος και η εκδοση τους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

εκτος απο διαφορετικες κατηγοριες συγκρινεις και διαφορετικα ειδη κινητηρων (πετρελαιο, βενζινη). Αν σε ενδιαφερει να βαλεις οριο αποκλειστικα και μονο στην τιμη αγορας, τοτε καλα κανεις, αλλα εισαι σιγουρος οτι φορολογικα θεματα δεν σε ενδιαφερουν; Επισης σκεφτεσαι αυτοματο ή χειροκινητο κιβωτιο;

Το 3008 νομιζω οτι εχει τους πιο ομορφους χωρους, ενω το kodiaq εχει τους πιο ανετους. Το kodiaq ομως ειναι με διαφορα και το μεγαλυτερο αυτοκινητο (4.80μ μηκος). Επισης το x-trail εχει το χειροτερο Infotainment (ειναι αλλωστε και το παλαιοτερο αμαξι) και δεν υποστηριζει carplay/android auto που το θεωρω τεραστιο μειονεκτημα. Αν σε προβληματιζει το μεγεθος του kodiaq δες και το karoq που ειναι πιο μαζεμενο (4.4μ) και εχει ικανοποιητικους χωρους για οικογενεια.

Ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Οι κινητήρες που βλέπω και για τα τρία αυτοκίνητα είναι βενζίνης. Τα diesel ξεφεύγουν από το budget μου.
Όσον αφορά το infotainment, απ´όσο ξέρω και το xtrail έχει οθόνη με όλα τα καλούδια. Μόνο αυτό με τα 21.650 ευρώ δεν είχε, αλλά δεν υπάρχουν και αυτοκίνητα πια αυτής της κατηγορίας.
Το Karoq δεν μου αρέσει καθόλου, αν και μοιάζει με το Kodiaq.

μεγαλο + του xtrail οτι εχει area view, αλλα πραγματικα αμφιβαλλω για το "ολα τα καλουδια". Εκτος αν android auto/carplay δεν σε ενδιαφερουν. Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι το xtrail δεν τα εχει (τουλαχιστον δεν εχω βρει πουθενα αναφορα σε αυτα στο ελληνικο σαιτ και σε youtube reviews η ελλειψη τους αναφερεται ως μειονεκτημα). Αφου αναφερεις οτι ενδιαφερεσαι μονο για βενζινη σημαινει οτι ενδιαφερεσαι για χειροκινητο κιβωτιο (αφου το xtrail σε αυτοματο κυκλοφορει μονο σε diesel, τουλαχιστον ετσι αναφερεται στο σαιτ).

Το Tiguan δες το παντως, μιας και αλλαζεις αυτοκινητο σχετικα συντομα και σε ενδιαφερει η μεταπωλητικη αξια ειναι σχεδον σιγουρο οτι με vw θα πετυχεις την καλυτερη τιμη πωλησης. Δεν κρινω αν ειναι το καλυτερο αυτοκινητο ή οχι, αναφερομαι απλα στον τροπο σκεψης του ελληνα :)

To tiguan ήταν μέσα στις επιλογές μου. Δεν είναι πια, γιατί αλλάζει μοντέλο και γιατί είναι αρκετά ακριβό. Σίγουρα έχει την καλύτερη αξία μεταπώλησης.
Το diesel, το αυτόματο και το 4Χ4 θα με ενδιέφεραν πολύ, όμως ξεφεύγουν στα χρήματα.
Από την άλλη, το 3008 έχει σύστημα αντιολίσθησης (Advanced Grip Control), το οποίο σου δίνει καλύτερη πρόσφυση σε χαλίκι, άμμο κλπ

Η πρώτη ερώτηση που πρέπει κάποιος να απαντήσει για τα SUV είναι : τετρακίνηση ή όχι; Από εκεί ξεκινούμε. Οι περισσότεροι δεν το σκέφτονται καν και την αφήνουν στην άκρη. Όμως όταν κάποιος παίρνει SUV ΚΑΙ η δική του οικογένεια και οι γύρω του θεωρούν δεδομένο ότι έχει τετρακίνηση και μπορεί να κάνει πράγματα που οι άλλοι ΔΕΝ μπορούν να κάνουν. Π.χ. πέρυσι στη Θεσσαλονίκη είχαμε τον Ιανουάριο μια σφοδρή καταιγίδα με αποτέλεσμα πολλές μέρες με αρκετούς βαθμούς κάτω από μηδέν και πάγους στους δρόμους. Γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις που έγιναν χοντρές παρεξηγήσεις και μερικοί δεν μιλούν ακόμα, διότι δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι το SUV ήταν μόνο μόστρα με ασφάλτινα λάστιχα και χωρίς τετρακίνηση. Νόμιζαν ότι ο άλλος απλώς δεν ήθελε να τους εξυπηρετήσει. Εκείνες τις ημέρες, εγώ που έχω απλώς πολυμορφικό, επειδή φορούσα χιονολάστιχα έκανα 420 χλμ. μέσα στην πόλη για εξυπηρετήσεις.

Από εκεί και πέρα.... Qashqai? Mokka? Υπάρχουν και οι λύσεις των μεταχειρισμένων BMW X3/AUDI Q5 που είναι εξαιρετικές, ειδικά η AUDI.

Η πρώτη ερώτηση που πρέπει κάποιος να απαντήσει για τα SUV είναι : τετρακίνηση ή όχι; Από εκεί ξεκινούμε. Οι περισσότεροι δεν το σκέφτονται καν και την αφήνουν στην άκρη. Όμως όταν κάποιος παίρνει SUV ΚΑΙ η δική του οικογένεια και οι γύρω του θεωρούν δεδομένο ότι έχει τετρακίνηση και μπορεί να κάνει πράγματα που οι άλλοι ΔΕΝ μπορούν να κάνουν. Π.χ. πέρυσι στη Θεσσαλονίκη είχαμε τον Ιανουάριο μια σφοδρή καταιγίδα με αποτέλεσμα πολλές μέρες με αρκετούς βαθμούς κάτω από μηδέν και πάγους στους δρόμους. Γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις που έγιναν χοντρές παρεξηγήσεις και μερικοί δεν μιλούν ακόμα, διότι δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι το SUV ήταν μόνο μόστρα με ασφάλτινα λάστιχα και χωρίς τετρακίνηση. Νόμιζαν ότι ο άλλος απλώς δεν ήθελε να τους εξυπηρετήσει. Εκείνες τις ημέρες, εγώ που έχω απλώς πολυμορφικό, επειδή φορούσα χιονολάστιχα έκανα 420 χλμ. μέσα στην πόλη για εξυπηρετήσεις.

Από εκεί και πέρα.... Qashqai? Mokka? Υπάρχουν και οι λύσεις των μεταχειρισμένων BMW X3/AUDI Q5 που είναι εξαιρετικές, ειδικά η AUDI.

αν επιτρεπεις, ποιο πολυμορφικο εχεις;

Το Tiguan δες το παντως, μιας και αλλαζεις αυτοκινητο σχετικα συντομα και σε ενδιαφερει η μεταπωλητικη αξια ειναι σχεδον σιγουρο οτι με vw θα πετυχεις την καλυτερη τιμη πωλησης. Δεν κρινω αν ειναι το καλυτερο αυτοκινητο ή οχι, αναφερομαι απλα στον τροπο σκεψης του ελληνα :)

+1
Από αυτά που κοιτάζεις εγώ θα έπαιρνα το Peugeot πάντως .. αλλά εφόσον σε ενδιαφέρει η αξία μεταπώλησης δες το Tiguan.

Το Peugeot έχει στα πολύ θετικά του τα εξής:

νέο μοντέλο και μοντέρνα σχεδίαση
πολύ όμορφη θέση οδήγησης
ψηφιακό πίνακα 12,5" με τις ενδείξεις του αυτοκινήτου
το σύστημα αντιολίσθησης (Advanced Grip Control) για καλύτερη πρόσφυση τροχών σε λάσπη, χαλίκι, κλπ.
την μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος
5 χρόνια εγγύηση

Αν αλλάζεις κάθε 4-5 χρόνια αυτοκίνητο κι αν όπως λες το peugeot έχει 5 χρόνια εγγύηση τότε νομίζω την απάντηση την ξέρεις.

Μικρότερη μεν αξία μεταπώλησης αλλά σίγουρο το κεφάλι σου χωρίς απρόοπτα έξοδα για 5 χρόνια.

Κι επειδή απο το 15' έχω Octavia να πω οτι βγάζουν κάτι κουλά προβλήματα τα skoda, Που ουσιαστικά είναι vw.
Όπως το οτι στα 100.000χλμ στο δικό μου χάλασε η αντλία νερού και στου αδερφού μου με το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο στα 115.000χλμ.
Ή τώρα στις 130.000χλμ του αδερφού μου χάλασε το βολάν. Σε αυτόματο αυτοκίνητο!!
ή κάτι άλλες ψιλομαλακίες με τα ηλεκτρικά τους.

Οπότε πάρε αυτό με την μεγαλύτερη εγγύηση να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Αν αλλάζεις κάθε 4-5 χρόνια αυτοκίνητο κι αν όπως λες το peugeot έχει 5 χρόνια εγγύηση τότε νομίζω την απάντηση την ξέρεις.

Μικρότερη μεν αξία μεταπώλησης αλλά σίγουρο το κεφάλι σου χωρίς απρόοπτα έξοδα για 5 χρόνια.

Κι επειδή απο το 15' έχω Octavia να πω οτι βγάζουν κάτι κουλά προβλήματα τα skoda, Που ουσιαστικά είναι vw.
Όπως το οτι στα 100.000χλμ στο δικό μου χάλασε η αντλία νερού και στου αδερφού μου με το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο στα 115.000χλμ.
Ή τώρα στις 130.000χλμ του αδερφού μου χάλασε το βολάν. Σε αυτόματο αυτοκίνητο!!
ή κάτι άλλες ψιλομαλακίες με τα ηλεκτρικά τους.

Οπότε πάρε αυτό με την μεγαλύτερη εγγύηση να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Και η κοσμοκαρ πάντως πουλάει επέκταση εγγύησης μέσω όλων των αντιπροσώπων με σχετικά μικρό κόστος. Νομίζω κάπου 300 ευρώ για +3 χρόνια, οπότε φτάνεις την 5ετια.