Επιλογη αυτοκινητου

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

Και η κοσμοκαρ πάντως πουλάει επέκταση εγγύησης μέσω όλων των αντιπροσώπων με σχετικά μικρό κόστος. Νομίζω κάπου 300 ευρώ για +3 χρόνια, οπότε φτάνεις την 5ετια.

Ισχύει αυτό και το κόστος είναι περίπου 300 ευρώ, απλά το θεωρώ κοροϊδία να πουλάνε κάτι αυτονόητο. Εάν έχεις εμπιστοσύνη στο προϊόν σου, τότε το δείχνεις έμπρακτα και το διαφημίζεις κι όλας!
Είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις το μυαλό σου ήσυχο, πως για μια 5ετία ότι προκύψει δεν θα το επιβαρυνθείς εσύ. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε πόσο εύκολα χαλάνε όλα αυτά τα ψηφιακά καλούδια και οι αυτοματισμοί των σύγχρονων αυτοκινήτων και πόσο πανάκριβα διορθώνονται ή αντικαθίστανται.
Πολύ σημαντικό είναι βεβαίως και το δωρεάν service που προσφέρουν κάποιες εταιρείες.

Βλάση ευχαριστώ για την πρότασή σου.
Μόνο που το Qashqai Acenta CON, με 28.290, που σημαίνει τελική τιμή στα 29.000 από την μία ξεπερνάει το όριο τιμής μου και από την άλλη με αυτά τα χρήματα μπορεί κάποιος να πάρει το xtrail, που είναι μια κλάση επάνω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

Ισχύει αυτό και το κόστος είναι περίπου 300 ευρώ, απλά το θεωρώ κοροϊδία να πουλάνε κάτι αυτονόητο. Εάν έχεις εμπιστοσύνη στο προϊόν σου, τότε το δείχνεις έμπρακτα και το διαφημίζεις κι όλας!
Είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις το μυαλό σου ήσυχο, πως για μια 5ετία ότι προκύψει δεν θα το επιβαρυνθείς εσύ. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε πόσο εύκολα χαλάνε όλα αυτά τα ψηφιακά καλούδια και οι αυτοματισμοί των σύγχρονων αυτοκινήτων και πόσο πανάκριβα διορθώνονται ή αντικαθίστανται.
Πολύ σημαντικό είναι βεβαίως και το δωρεάν service που προσφέρουν κάποιες εταιρείες.
Χίλια δίκια έχεις, δεν διαφωνώ μαζί σου. Αλλά στην Ελλάδα αν θες να πουλήσεις εύκολα αμάξι φροντίζεις να είναι γερμανικό ή Toyota. Το skoda είναι VAG, ίσως να μην είναι ακόμα τόσο ψηλά στην εκτίμηση των Ελλήνων αλλά πιστεύω ότι όταν έρθει η ώρα να το πουλήσεις δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Ρεαλιστικά,τσιμπάς και την επέκταση εγγύησης και φτάνεις στο σημείο να το πουλήσεις χωρίς άγχος.

Αν έλεγες ότι θα το κρατήσεις δεκαετία θα άλλαζαν τα δεδομένα καθώς οι προσωπικές σου ανάγκες θα ανέβαιναν στην λίστα προτεραιότητας

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

οι εταιρείες, έχουν υπολογίσει ένα κόστος γαι το αυτοκίνητο και ένα κόστος για τα δωρεάν σέρβις και εγγυήσεις,
πάνω σε αυτό βάζουν και το κέρδος που θέλουν να έχουν,

οπότε είτε το χρεώνουν είτε όχι, στη ουσία το πληρώνεις, γιατί αυτοί που το δίνουν δωρεάν, αν δεν το δίνανε, θα είχανε χαμηλότερη τιμή (θες 300, θες 500, δεν ξέρω πόσο)

βέβαια αν το έχουν ενσωματωμένο καταπίνεται πιο εύκολα,
γιατί όταν πας να πάρεις αυτοκίνητο, και έχεις τεντωθεί να φτάσεις λίγο παραπάνω,
μετά βγαίνουν και κάτι διάφορα έξοδα, οπότε ακόμη ένα ενοχλεί

πάντως τα σημερινά αυτοκίνητα έχουν μηδαμινές απαιτήσεις service,
πχ το passat που έχω στα 5 πρώτα χρόνια έκανε 2 σέρβις και δε νομίζω να έδωσα πάνω από 350 ευρώ συνολικά,
οπότε για την αντιπροσωπεία το κόστος θα ήταν πολύ παρακάτω

Λοιπόν, επισκέφθηκα χθες την Karenta και όντως ισχύει για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων. Υπάρχουν μαύρα και άσπρα μόνο. Η τελική τιμή, με το κλειδί στο χέρι, είναι 26.800.
Φορούν κινητήρα βενζίνης 1.4cc με 150HP. Μάλιστα έχουν επιπλέον και κάποιο εξοπλισμό, όπως διζωνικό κλιματισμό, πακέτο connectivity, κλπ.

Μετά από την επίσκεψή μου πάντως καταλήγω πως υστερεί τόσο σε χώρους, όσο και σε τεχνολογικό εξοπλισμό. Φαίνεται δηλαδή ένα πολύ ποιοτικό και καλό αυτοκίνητο, με ξεπερασμένο όμως εξοπλισμό και εμφάνιση (τουλάχιστον εσωτερικά).
Η τιμή σίγουρα είναι πάρα πολύ καλή!

Επειδή το έχει φίλος μου είναι πολύ βαρύ και δυσκίνητο αμάξι (βασίζεται στην πλατφόρμα του παλιού Tiguan που κοντεύει δεκαετία). Δίπλα σε αμάξια που έχουν 1-2 χρόνια στην αγορά λογικά φαίνεται κατά πολύ ξεπερασμένο σχεδιαστικά.

Το Qashqai και αυτό έχει αρχίσει να δείχνει την ηλικία του αλλά συμφέρει οικονομικά (στην δουλειά πήρε κάποιος πέρυσι το 1.2Τ βενζίνη με full extra στα 22.500 ευρώ).

Απο εκεί και πέρα υπάρχουν ένα κάρο επιλογές Peugeot 3008 (με κάποιες επιφυλλάξεις ως προς την αξιοπιστία), Toyota CHR (υστερεί σε χώρους και έχει περιεργο σχεδιασμό) , Skoda Karoq (άχρωμο και άοσμο , οδηγικά αδιάφορο). Εγώ θα σου πρότεινα να δεις και το Hyundai Tucson facelift που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες στην αγορά.

Κακώς αναφέρετε συνέχεια για την αξιοπιστία της Peugeot.

Είναι πολύ μπροστά από πολλούς, μπορώ να το κρίνω έχοντας περάσει με διάφορα μοντέλα της όπως και με κάποιους ανταγωνιστές.

Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

Λοιπόν, επισκέφθηκα χθες την Karenta και όντως ισχύει για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων. Υπάρχουν μαύρα και άσπρα μόνο. Η τελική τιμή, με το κλειδί στο χέρι, είναι 26.800.
Φορούν κινητήρα βενζίνης 1.4cc με 150HP. Μάλιστα έχουν επιπλέον και κάποιο εξοπλισμό, όπως διζωνικό κλιματισμό, πακέτο connectivity, κλπ.

Μετά από την επίσκεψή μου πάντως καταλήγω πως υστερεί τόσο σε χώρους, όσο και σε τεχνολογικό εξοπλισμό. Φαίνεται δηλαδή ένα πολύ ποιοτικό και καλό αυτοκίνητο, με ξεπερασμένο όμως εξοπλισμό και εμφάνιση (τουλάχιστον εσωτερικά).
Η τιμή σίγουρα είναι πάρα πολύ καλή!
Όταν βλέπεις kodiaq είναι αδύνατον να σε ικανοποιήσει το "παλιό" q3. Το καινούριο θα έχει μεγαλύτερους χώρους αλλά και πάλι δεν θα φτάνει το skoda. Άσε που η τιμή θα ξεκινάει από πολύ πιο υψηλά.

Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

Το Kodiaq είναι το αντίστοιχο του Tiguan Allspace (μεγαλύτερη έκδοση σε μήκος για όποιον δεν ξέρει). Βέβαια υπάρχει το θέμα με τους Ελληνικούς δρόμους και ειδικά μέσα στην Αθήνα αν είναι βολικό ένα τέτοιο "θηρίο" σαν το συγκεκριμένο Skoda.

Κακώς αναφέρετε συνέχεια για την αξιοπιστία της Peugeot.

Είναι πολύ μπροστά από πολλούς, μπορώ να το κρίνω έχοντας περάσει με διάφορα μοντέλα της όπως και με κάποιους ανταγωνιστές.

Απο την VW σιγουρα είναι καλύτερη. Σε σχέση με Ιάπωνες και Κορεάτες όχι δεν τους φτάνει όσο και αν έχει βελτιωθεί.

Γιάννη αυτές πλέον είναι κουβέντες του αέρα, όλες οι εταιρείες έχουν προβληματικές παραγωγές, να σου θυμίσω τις ανακλήσεις των Ιαπώνων για διάφορους λόγους ??

Γδαρμένες λαμαρίνες που σκουριάζουν σε μερικούς μήνες... και πολλά άλλα !!!

Ναι όλες έχουν κάποια προβλήματα οπότε κοιτάς ποιες έχουν τα λιγότερα. Αν θέλεις να δεις ποιες έχουν τα λιγότερα κοίταξε τι εγγύηση δίνει η κάθε εταιρεία , όταν βλέπεις πχ. 2 χρόνια ξέρεις ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη ούτε στα ίδια τους τα προϊόντα και φοβούνται ότι θα πληρώσουν τις επισκευές οι ίδιοι. Γενικά τα λέω όλα αυτά όχι για τα Peugeot.

Ναι όλες έχουν κάποια προβλήματα οπότε κοιτάς ποιες έχουν τα λιγότερα. Αν θέλεις να δεις ποιες έχουν τα λιγότερα κοίταξε τι εγγύηση δίνει η κάθε εταιρεία , όταν βλέπεις πχ. 2 χρόνια ξέρεις ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη ούτε στα ίδια τους τα προϊόντα και φοβούνται ότι θα πληρώσουν τις επισκευές οι ίδιοι. Γενικά τα λέω όλα αυτά όχι για τα Peugeot.
Θυμάμαι καλά ότι έχεις πάρει σχετικά πρόσφατα Hyundai? Αν επιτρέπεται, από που το πήρες και αν είσαι γενικά ευχαριστημένος από την αντιπροσωπεία και την αντιμετώπιση τους τόσο κατά την αγορά όσο και μετά;

Peugeot 3008 (με κάποιες επιφυλλάξεις ως προς την αξιοπιστία),.

Η επιλογή μου αν ήθελα αυτοκίνητο τέτοιας κατηγορίας και χωρίς επιφυλάξεις για την αξιοπιστία.

Πάνο τώρα που πιάσαμε το 50% :flipout: θέλουμε ψηλότερα κάρα για να μην πονάει η μεσούλα στο μπες βγες !!!

:BDGBGDB55: