Cinemusic - Ανδρέας
Supreme Member
Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου
Εχω διαβασει για καποια αυτοκίνητα που με euro4 κινητήρες ειχαν dpf αλλα προσωπικά δεν μου εχει τυχει.
Dpf εχουν 100% όλα τα αυτοκίνητα euro 5 και 6 και το δικο σου εάν δεν εχεις κανει καποιο λαθος στα χρονια του , είναι euro 4.
Παντως εάν εχεις αυτοκίνητο με dpf η διαδικασια που περιγράφεις ότι σου εκαναν είναι απλως σβήσιμο της βλάβης ή προσωρινή παραπλάνηση του εγκεφαλου ώστε να βγεις με πορεια και να λειτουργήσει με αυτόν τον τροπο η αυτόματη αναγέννηση του φίλτρου.
Οι στροφες που σου είπανε ( 3500 – 4000) δεν είναι μεγαλες ώστε να ανησυχείς.
Υποθετω αυτό που σου εκαναν με το διαγνωστικο ηταν αναγέννηση μεσω εγκεφαλου στατικά για αυτό και έβλεπες το ντουμανι.
Αυτή η διαδικασία είναι η δευτερη πιο ευκολη μετα την πορεια που σου πρότειναν αλλα με προσοχή στις υψηλές θερμοκρασίες και φυσικα μετα το τελος , αλλαγη λαδιων.
Μηπως σου ειπε την αιθάλη που μετρησε το διαγνωστικο;
Αν οντως εχεις υψηλή τιμη τοτε πιθανόν να θελει βγάλσιμο και καθάρισμα με τον κλασικο τροπο.
Αυτό που μου εκανε εντυπωση στο μήνυμα σου είναι το δεκαετίας αυτοκινητο με dpf , συνδυασμός πολυ σπανιος.Μπορειτε να εξηγησετε λιγο τι ειναι το dpf ?
Eγω περασα Κτεο πριν λιγες μερες και ελαβα επισημανση δευτερης επισκεψης αφου εμεινα επανεξηταστεος στο θεμα μολυνσης ( Opacity ).
To αυτοκινητο μου ειναι δεκα χρονων πετρελαιοκινητο χωρις κανενα προβλημα μεχρι στιγμης εκτος αυτο το τελευταιο. Μια Megan 3.
Λοιπον εψαξα λυσεις και υπαρχουν δυο, μια ευκολη και φτηνη για να περασω τις εξετασεις στα γρηγορα και τις προτεινουν μεγαλες (και αροσωπες) αλυσιδες σερβις.
Στοιχιζει 70-80 ευρω αλλα πρεπει να "συνδραμεις" και συ, δηλαδη να πας σε αυτοκινητοδρομο και να πατησεις γκαζια κατεβαζοντας ταχυτητα και να τρεχεις για πολλα λεπτα σε πανω απο 3500 στροφες. Το βλεπω και λιγο ζορικο για την μηχανη το πολλα λεπτα πανω απο 3500 στροφες. Επισης το ρεζερβουαρ σου να ειναι παντα απνω απο το ημισυ...
Η αλλη λυση ειναι πιο βαρια και ακριβη.
Πηγα σε μηχανικο φιλο που καναμε μαζι και σπαρινγκ καποτε. Τωρα ο γιος του εχει γκαραζ και ηρθε και αυτος να δει την διαγνωση. (εγινε με ηλεκτρονικη "βαλιτσα").
Οντας παρων δε μπορουσα να πιστεψω οτι εβγαζε τοσο καpνο το αυτοκινητο μου. Ειδαν τις μετρησεις ...η διαγνωση...
Το τουρμπο ειναι αρρωστο. Πρεπει να γινει αλαγη τουρμπο, συν μετα αλλαγη φιλτρων και λαδιων, συν ενα καθαριστικο μετα...
Η ταριφα ειναι διαφορετικη... 800 ευρω (συν αλλες μετρησεις και διορθωσεις συν ενα πληρη καθαρισμο). Συν δανεισμο οχηματος γιατι θα μεινει δυο μερες μεσα στο γκαραζ.
Δηλαδη δεκα φορες μεγαλυτερη. Αλλα μου λενε εαν δεν θελεις να εχεις σε 5 μηνες παλι προβλημα ειναι αυτη.
Ρωταω τον φιλο μου για τον καθαρισμο μεσω προϊοντων μεσα στο καυσιμο και ανεβασμα στροφων επι μακρων σε αυτοκινητοδρομο...
Μου λεει το αυτοκινητο σου εχει 140 000 Χλμ. Εαν ηταν νεοτερο και ειχε λιγοτερα θα σου ελεγα καντο. Αλλα εδω πρεπει να αποφασισεις εαν θελεις να εξακολυθησεις να κυκλοφορεις με αυτο το αυτοκινητο καποια χρονια ακομα η οχι. Εαν θες να μη σου παρουσιαστει προβλημα μετα ξαφνικα και να σου στοιχισει, η μην εχεις το ιδιο...αν κανεις την "γρηγορη λυση".
Τεινω προς την δευτερη αποψη, αυτη του φιλου. Εσεις τι γνωμη εχετε ;
Ελπιζω να μπορεσω να τον πεισω να μου αλλαξει και ενα ιμαντα του αλτερνατερ που εχω ηδη αφου θα ξεμονταρει μπροστα στο μηχανικο μερος...
Ξερω ειναι πολλα λεφτα αλλα θα ειμαι πιο ησυχος και θα εχω καποιο προσωπο που θα ειναι υπευθηνο και θα επισταται του αυτοκινητου....
Εαν θελω να το κρατησω οπως μου ειπε, σε αυτη την ηλικια που εχει το αυτοκινητο, πρεπει πραγματικη συντηρηση.
Τι λετε ;
Εχω διαβασει για καποια αυτοκίνητα που με euro4 κινητήρες ειχαν dpf αλλα προσωπικά δεν μου εχει τυχει.
Dpf εχουν 100% όλα τα αυτοκίνητα euro 5 και 6 και το δικο σου εάν δεν εχεις κανει καποιο λαθος στα χρονια του , είναι euro 4.
Παντως εάν εχεις αυτοκίνητο με dpf η διαδικασια που περιγράφεις ότι σου εκαναν είναι απλως σβήσιμο της βλάβης ή προσωρινή παραπλάνηση του εγκεφαλου ώστε να βγεις με πορεια και να λειτουργήσει με αυτόν τον τροπο η αυτόματη αναγέννηση του φίλτρου.
Οι στροφες που σου είπανε ( 3500 – 4000) δεν είναι μεγαλες ώστε να ανησυχείς.
Υποθετω αυτό που σου εκαναν με το διαγνωστικο ηταν αναγέννηση μεσω εγκεφαλου στατικά για αυτό και έβλεπες το ντουμανι.
Αυτή η διαδικασία είναι η δευτερη πιο ευκολη μετα την πορεια που σου πρότειναν αλλα με προσοχή στις υψηλές θερμοκρασίες και φυσικα μετα το τελος , αλλαγη λαδιων.
Μηπως σου ειπε την αιθάλη που μετρησε το διαγνωστικο;
Αν οντως εχεις υψηλή τιμη τοτε πιθανόν να θελει βγάλσιμο και καθάρισμα με τον κλασικο τροπο.