Επιλογη αυτοκινητου

Θα κλεισω και εγω το Offtopic λεγοντας οτι στο τελος η λυση για να παρουμε ενα καλο αμαξι θα ειναι να γινουμε πολυτεκνοι και να γλυτωσουμε το τελος ταξινόμησης...

Έχω δύο γάτες, αν πάρω τρίτη μετράει?
Γιατί να κάνω τρία παιδιά θα μου πάνε, οι γέννες μόνο πιο πολλά από το ΕΤΤ που θα γλυτώσω!

Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

Απο τη στιγμη που το αυτοκινητο ειναι καθαρα εισαγωγικο προϊον (επειδη ετσι θελησαν, και θελουν, οι εισαγωγεις που δεν αφησαν/αφηνουν να δημιουργηθει ντοπια αυτοκινητοβιομηχανια), καλα κανει ενα φτωχο κρατος και το φορτωνει με φορους. Δν θα πληρωνουν τα δικα μας γουστα ΟΛΟΙ...

Βασικά το ακριβώς αντίθετο γίνεται....οποίος έχει λεφτά και παίρνει κάτι πιο ακριβό από 17000 προ φόρων πληρώνει, εκτός από το αμάξι του, να κάνουν γούστα και πολλοί άλλοι.....

Βασικα ...γινεται αυτο: φορτωνεται ενα φτωχευμενο κρατος με εισαγωγες που ΔΕΝ του προσφερουν τιποτα, παρα μονον αλλες εισαγωγες (ανταλλακτικων, καυσιμων), οποτε για να βγαλει τη χασουρα δεν πρεπει κατι να εισπραξει κι αυτο; οσο για την "επιβαρυνση" των ανω των 17000, τα εχουν και τα δινουν(ουμε), οποτε...

Δε τις φορτώνεται το κράτος.....αφού αυτό δε τις πληρώνει.....αλλά αυτός που τις αγοράζει....καθώς όπως γνωρίζεις εισαγωγές σε ανταλλακτικά δεν υπάρχουν πλεον.Ο,τι λείπει η χαλάσει παραγγέλνετε.
Από τα καύσιμα κονομάει διπλά το κράτος καθώς ο φόρος που αναλογεί στο λίτρο είναι ληστρικός.
Επειδή λοιπόν του λείπουν από αλλού σου λέει κάτσε να πληρώσει το κορόιδο που τα έχει να τρώνε άλλοι που τις περισσότερες φορές δεν είναι οι άλλοι που θα έπρεπε να τρώνε αλλά αυτοί που τρώνε χρόνια τώρα....
Το αυτοκίνητο εξακολουθεί να είναι η χρυσή αγελάδα της οικονομίας ακόμα και σήμερα που οι ταξινομήσεις έχουν πέσει παρά πολύ.
Το "αφού τα έχει/έχουμε καλά κάνει και τα αρμέγει" όπως είδες δεν οδήγησε πουθενά.
Γι'αυτό και πλέον επειδή δεν βγαίνουν τα κουκιά και πολλοί έχουν σταματήσει εν γνώση τους να αρμέγονται έχουν αρχίσει να αρμέγουν τους πάντες ανεξαιρέτως....όταν πάρει φωτιά το σπίτι του γείτονα, σύντομα ακολουθεί το δικό σου λέει μια παλιά παροιμία......αλλά εμείς ούτε από παροιμίες καταλαβαίνουμε.

Last edited:

Το οτι το αρμεγμα δεν οδηγησε τοσα χρονια πουθενα, ειναι σωστο. Αλλα υπαρχει ενα φτωχο, γενικως, κρατος με χιλιαδες υποχρεωσεις που απο καπου πρεπει να εισπραξει. Την παραγωγη, ηθελημενα, την σκοτωσαν οποτε την πληρωνει η καταναλωση.

Η φορολογία του αυτοκινήτου είναι απλά σε απαράδεκτα ύψη. Το να αγοράσεις αυτοκίνητο με κινητηρα μεγαλύτερο των 2000 κ.εκ. σε κατατάσσει αυτομάτως σε μια κατηγορία υπερβολικά ευκατάστατου για τη πολιτεία με αποτέλεσμα να πληρώνει κανείς εκτός από το ληστρικό τέλος ταξινόμισης, φόρο πολυτελείας και ένα εξαιρετικά μεγάλο τεκμήριο.

Παράδειγμα, πολύ καλοί φίλοι έχουν ένα pajero, 3.2 diesel, πληρώνουν 1100 ευρώ τέλη, 20.000 ευρώ τεκμήριο και 2000 ευρώ φόρο πολυτελείας, για ένα αυτοκίνητο που αυτή τη στιγμή να είναι κάτω από το 1/2 της αρχικής του αξίας μετά από κοντά 7-8 χρόνια. Ενδεικτικά, το δικό μου, 2.0, καινούριο, έχει λιγότερη φορολογία παρά τη μεγαλύτερη του αξία.

Συνολικά η φορολογία στο αυτοκίνητο είναι απίστευτα υψηλή, με ένα τέλος ταξινόμισης σε κλίμακες που εκτός από τη βασική τιμή μπαίνει και στον προαιρετικό εξοπλισμό έχοντας ως αποτέλεσμα να βγαίνουν στον δρόμο αυτοκίνητα βασικών εκδόσεων, με ελάχιστο εξοπλισμό, βασικούς κινητήρες που στη καλύτερη θα χαρακτηρίζονταν ''αναιμικοί'' -αλλά σε κάθε περίπτωση ανεπαρκείς- και φυσικά απόλυτη αδυναμία οποιουδήποτε ελιγμού του καταναλωτή στη κατηγορία 20-30Κ ευρώ.

Τί γνώμη έχετε για το Skoda Kodiaq 1.4 TSI ACT 150 hp 4X4 , με ´τιμή στα 28 k ?
Γνώμη για την Skoda, για το Kodiaq, για τον κινητήρα και γενικά τί άλλο σε αυτά τα χρήματα με απαραίτητα χαρακτηριστικά SUV, 4X4, μέχρι 1.800cc.

Ευχαριστώ

Γνώμη για την Skoda, για το Kodiaq, για τον κινητήρα και γενικά τί άλλο σε αυτά τα χρήματα με απαραίτητα χαρακτηριστικά SUV, 4X4, μέχρι 1.800cc.

Ευχαριστώ

Το ειδα απο κοντα. Θηριο!
Η skoda στον vag ειναι ενα κλικ κατω απο vw και πολυ πιο πανω απο την seat σε ποιοτητας κατασκευης.
Αν θυμαμαι καλα ειναι 7θεσιο. Το μονο που θα μπορουσα να προτεινω ως αντιπαλο ειναι το pegeut 5008 το οποιο μου αρεσει αισθητικα εξω-μεσα πιο πολυ, ειναι πιο φουτουριστικο εσωτερικα αλλα με πολυ μικρους χωρους. Το πηρε μια οικογενεια μαθητων μου με 4 παιδια νομιζω χωρις τελος ταξινομησης 1.2 κινητηρα με το all grip στα 26.000
Νομιζω ομως οτι ο κινητηρας του kodiaq θα το κινει καλυτερα απο το 5008.

Αν ηθελα παντως τοσο μεγαλο αυτοκινητο θα ηταν στις πρωτες θεσεις επιλογης το skoda.

Ωραίο αμάξι σε καλή τιμή.
Εγώ να πω την αλήθεια δε βλέπω καμιά διαφοροποίηση σε ποιότητα μεταξύ skoda και seat.Μονο στην άνεση βλέπω διαφοροποίηση όπου η skoda είναι πιο ενδοτική ενώ η seat πιο "σπορ".
Τα ίδια φτηνά υλικά βλέπω και το κακό είναι ότι πλέον τα βλέπω και στα vw που έχουν και καπέλο στη τιμή.
Για την τιμή τους εξαιρετικά και τα seat και τα skoda.
Θα κοιτούσα να βάλω και dsg αν με έπαιρνε οικονομικά......ακούγονται διάφορα για την αξιοπιστία τους αλλά η άνεση και η λειτουργία του θα σε αποζημιώσουν πιστεύω.

Re: Απάντηση: Επιλογη αυτοκινητου

Ευχαριστώ

Γιγαντιαίο αμάξι σαν φορτηγό , δεν σου κάνει τίποτα μικρότερο σε μέγεθος; Που θα κυκλοφορείς με αυτό μέσα στα στενά και που θα το παρκάρεις;

Θα σου πρότεινα αυτό που είναι λίγο πιο μαζεμένο σε διαστάσεις...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες το facelift μοντέλο που είναι ακόμη πιο όμορφο και με 8" touchscreen.

Αλλιώς μπορείς να πας στο Qashqai που είναι σταθερή αξία...

https://www.youtube.com/watch?v=4Vo7qoRSpo0

Τέλος αν δεν σου χρειάζεται η τετρακίνηση μια από τις κορυφαίες προτάσεις είναι και αυτό...

https://www.youtube.com/watch?v=WkdDUt7WDig

Ένα μικρό update μιας και εχω παραλάβει το X2 εδώ και 2 μήνες, έχοντας κάνει τα πρώτα 700χλμ.

Στα θετικά:

- Ο κινητήρας δουλεύει εξαιρετικά, ειδικά στη ρύθμιση sport, το αυτόματο σασμάν διπλού συμπλέκτη ανταποκρίνεται πολύ ωραία, σε κάνει να χαμογελάς από το ποσό πολύ τραβάει.

- Η συναρμολόγηση στο εσωτερικό ειναι σε υψηλό επίπεδο, μόνο τα πλαστικά στις πόρτες χαμηλά (ποτηροθήκες) ειναι μετρίου επιπέδου.

- Το σύστημα infotainment ειναι πολύ ωραίο και πρακτικό, streaming μουσικής απευθείας από το κινητό στο αυτοκίνητο, wifi σε όλους τους επιβάτες κλπ, να βλέπεις τα κοντινότερα βενζινάδικα και live τις τιμές ανα είδος βενζίνης, επιλογή και κατευθείαν πλοήγηση σε αυτά.

Στα αρνητικά:

- Θόρυβος στο εσωτερικό όταν κινείται κανεις πάνω από 100 χλμ. Ο θόρυβος προέρχεται από τα λάστιχα και ειναι σαν βόμβος, ιδιαίτερα ενοχλητικός. Δεν περίμενα/ γνώριζα οτι μεγάλη ζάντα και runflat δημιουργεί τέτοια θέματα, όποτε προσοχή.

- Ορατότητα περιορισμένη λόγω των κολώνων στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου, πρέπει κάποιος να ειναι ιδιαίτερα προσεκτικός κατά τη διάρκεια προσπερασεων, σε εθνική πολλές φορές έπιασα τον εαυτό μου να τον προσπερνάει κάποιος από δεξιά, χωρίς να τον εχω αντιληφθεί (νεκρό σημείο στον καθρέπτη).

- Λίγο σκληρές αναρτήσεις, σε μικρό λακούβες το αυτοκίνητο ακούγεται σκληρά να κοπανάει.

Sent from my iPad using Tapatalk

Εγώ αγόρασα αυτό εδώ και ένα μήνα...

https://www.youtube.com/watch?v=m5gQvOLaovs

Απίστευτο πραγματικά αμάξι σε ηχομόνωση , οδική συμπεριφορά κτλ, ο αδερφός μου πρόσφατα πήρε το Audi Α3 και το Hyundai είναι σε όλα καλύτερο , ακόμη και οι πόρτες που παλιά λέγαμε ότι στα Γερμανικά είναι "βαριές" κτλ. κλείνουν με πιο ποιοτικό ήχο.

Όσο από εξοπλισμό με 19500 ευρώ έχει τα πάντα , διζωνικό κλιματισμό , κάμερα οπισθοπορίας , Navigation , android auto , αυτόματα φώτα , φρενάρισμα ανάγκης , διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας κτλ κτλ

Απίστευτο πραγματικά αμάξι σε ηχομόνωση , οδική συμπεριφορά κτλ, ο αδερφός μου πρόσφατα πήρε το Audi Α3 και το Hyundai είναι σε όλα καλύτερο , ακόμη και οι πόρτες που παλιά λέγαμε ότι στα Γερμανικά είναι "βαριές" κτλ. κλείνουν με πιο ποιοτικό ήχο.

Όσο από εξοπλισμό με 19500 ευρώ έχει τα πάντα , διζωνικό κλιματισμό , κάμερα οπισθοπορίας , Navigation , android auto , αυτόματα φώτα , φρενάρισμα ανάγκης , διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας κτλ κτλ
Καλοτάξιδο κι απροβλημάτιστο.

Ωραίο φαίνεται.Δεν το έχω δει από κοντά.

Είχα διαβάσει και εγώ τα καλύτερα για το συγκεκριμενο

Τώρα είναι που δεν σε χωνεύω...
Το συγκεκριμένο αμάξι το έχω βάλει στο μάτι από την πρώτη φορά που άκουσα ότι θα βγάλουν μικρομεσαίο sedan.
Το μόνο που με χαλάει και έχω ρίξει πολύ κράξιμο στην αντιπροσωπεία είναι η έλλειψη ελληνικών στο μενου της οθόνης και στους χάρτες του navi.
Η αδιαφορία της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι το λιγότερο εκνευριστική.
Δεν ξέρω μάλιστα αν ισχύει ότι ακόμα και οι επαφές του smartphone φαίνονται αλαμπουρνεζικα γιατί το software δεν αναγνωρίζει ελληνική γραμματοσειρά.

Καλορίζικο... ( αν και είμαι βέβαιος για αυτό)

Re: Απάντηση: Re: Επιλογη αυτοκινητου

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.

Το Style Navi με τους 120 hp πήρα , το navi όντως είναι στα Αγγλικά (τα μενού και οι φωνητικές οδηγίες) έχει όμως το θετικό ότι δίνουν 5 χρόνια υποστήριξη για τους χάρτες όταν διαβάζω ότι άλλες εταιρείες δίνουν 2 και μετά πρέπει να πληρώσεις , το τηλέφωνο όμως δείχνει κανονικά και Ελληνικούς χαρακτήρες.

Πάντως γενικά για την τιμή του σε συνδυασμό με όσα προσφέρει (ειδικά σε οδική συμπεριφορά/άνεση/ηχομόνωση) είμαι 100% ικανοποιημένος. Σε επαρχιακούς δρόμους που κινούμαι συνήθως στα πρώτα 1400 χλμ έχω μέση κατανάλωση 6.0 lt/100 χλμ.

Last edited: